13
  • Geralt Fisher
    #13
    Az "öko-tudatosság" egy skizofrén idiótaság. Az iskolában erre tanítanák a gyerekeket, miközben otthon meg ontja nekik a tévé a rengeteg manipulatív reklámot. El kéne dönteni, hogy akkor "ökok" akarunk lenni, vagy a fogyasztói társadalom által programozott fogyasztók. Mert a kettő üti egymást.
    Nem az alternatív energiaforrások megtalálása itt a lényeg, hanem a mohóság, a pazarlás és mértéktelenség visszafogása. Mert az az, ami nem fenntartható, és ami ennek a civilizációnak a pusztulását okozza.
  • Geralt Fisher
    #12
    Az a 30 év kábé annyi, mintha egy több száz tonnás teherhajónak 30 méteren belül kellene megállnia.
    Aki lát, az már építi a saját Noé-bárkáját... Ez a világ elmúlik. Ez törvényszerű. Ezt az életmódot nem lehet fenntarthatóvá tenni, ennek meg kell szűnnie.
  • waterman
    #11
    Tény hogy elég sokan gondolkoznak rövidtávra.. viszont egyre többen vannak akik pl.: más energia-forrásokat is szeretnének kihasználni, és nem csak a földgáz, meg a kőolaj. a kőolajnak most még nagyon sok beleszólása van a dolgokba. biztos jóval előbb lenne fúziós erőmű is, ha szükség lenne rá!! jóval "környezetbarátabb", mint ha elégetnénk valamit, vagy atomerőművekkel termeltetnénk meg a szükséges energiákat. sajnos szerintem is akkor lesznek igazán beveetve, fejlesztve, alkalmazva az újabb környezetbarátabb technológiák, amikor már nagyon szükség lesz rájuk..
    azzal teljesmértékben egyetértek, hogy már pl.: általános iskolás korban öko-tudatos viselkedésre tanítsák a gyerekeket. szerintem még tanári utóképzés sem kéne, hanem egyszerűen többet kéne beszélni a témáról. aztán akinek van egy kis esze az rájön, hogy tök jó ha nem az erdőben borítom ki a szemetet.. - ha már ott kezdenék a nevelést, lehet, hogy már a következő generáció nem egy hatalmas szeméttelepnek tekintené a bolygót, hanem az élőhelyünknek, amit kutya-kötelességünk minél jobb állapotban megőrizni az utókornak..
  • Hixer
    #10
    meg lehet figyelni mindehol az emberek többsége rövidtávon gondolkozik, suliba pl. mindenki elhalasztatni akarja a dogát, annak ellenére hogy akkor két nap múlva egy 3x nehezebbet írnk ami mindenkinek tuti karó... mer most megúszták... így van ez mindenhol, csak kevesen gondolnak bele abba, mi lesz akkor? mer valamelyik hülye kitalálta, hogy ráérünk akkor bajlódni vele... hát nem
  • dez
    #9
    Ki mondta, hogy zárják be az összes gyárat? Lásd pl. #8.
  • Hegyikecske
    #8
    Hmm, legalább azon segítsünk amin lehetne! Pl már rég ki vannak találva a vízhajtású autok csupán marketingcélokból nem dobják piacra mer az olajban is nagy biznissz van...
    Emberek! azér 2030 nincs is olyan messze! most még messzinek tűnik, de az még a mi generációnk! Nem mind1 hogyan éljük le! (máraki...)
  • gregor
    #7
    doz:Ha bezárnák az összes gyárat,akkor nagyon nagy lenne a munkanélküliség,és az gazdasági világváltsághoz vezetne!(Lásd 1920-as ,30 as évek)
  • dez
    #6
    Ne félj, lehet még sokkal rosszabb.

    (Mellesleg ki mondta, hogy a sivatag közepén kell szaporodni, 20 gyereket szülni? A józan ész hiánya erősen hozzájárul a gondokhoz. Itt is és persze máshol is.)
  • dez
    #5
    Sajnos az ipar a fejlett országokban is kompromisszumokon alapul. Mérlegre vannak téve a gazdasági érdekek (amik nagyon erősek, nem egészen úgy táncol, ahogy a politikusok fütyülnek - és a politikusok sem éppen szuper-lelkiismeretesek) a környezetvédelmi (ide tartozik a hosszabb távú túlélésünk és egészségünk is) érdekekkel.
  • [HUN]PAStheLoD
    #4
    Környezet-szociális krízis, mert manapság, hogy oknélkül lehet háborúzni és emberek millió élnek a létminimum alatt , szinte semmiből és százezrek éheznek, a csecsemőhalandóság még mindig túl magas, ebben a _MODERN_ korban még mindig képtelenek az emberek megérteni, hogy a drogok azok rosszak, és nem jelentenek megoldást, mit nevezünk akkor krízisnek? Amikor már a rózsadombiaknak is rossz? Az már krízis ? Ehh , hülye barmok ...
  • Kornan
    #3
    Lehet hogy rosszul látom,de úgy tűnik hogy azért egyre többen kezdenek foglalkozni a környezetvédelemmel,éves és nemzetközi szinten.A politikusoknak is érdeke bár nem nagyon kezdeményezők.Itthon mondjuk a társadalom tényleg nem törődik a környezetvédelemmel,vegyük pl a szemetelést,a legtöbb nyugati országban tiszták a városok,sehol egy szemét,szelektív szemétgyűjtők mindenütt.Itt meg budapest nagyon koszos város,a tömegközlekedési eszközök is tele vannak firkálva,le vannak hugyozva az ülések....
    Illegális szemétlerakók vannak vidéken,az erdőkben.De azért vannak akik tesznek valamit.Észrevehetően van fejlődés.Az európai követelmények magasabbak,és szerintem magasabbak lesznek.És nekünk meg kell felelni a követelményeknek.Csak nem hülyék ülnek ott.A statisztikák nem hazudnak.Az hogy mi a helyzet a legnagyobb környezetszennyező országokban nem tudom.Véleményemet csupán az itthoni és az európai helyzetekre alapozom.Mindenképpen van fejlődés,de nehéz megmondani hogy mennyire hatékony.De majd kiderül.
  • dez
    #2
    Mire alapozod ezt a nagy optimizmust? Elég csak itt körülnézni, a környezetvédőket a legtöbben kinevetik és lehülyézik. A társadalomnak csak nagyon kis része foglalkozik ezzel az egésszel, így a politikusok is csak immel-ámmal. Nem is nagyon lehet mindent környezetbaráttá varázsolni. Mint olvasható volt, a fogyasztási szokásokat kellene megváltoztatni, csakhogy az elkényelmesedett, inkább csak a rövidtávú egyéni érdekekkel foglalkozó emberiség nem nagyon vehető erre rá. Eléggé úgy tűnik, egy olyan daganat vagyunk, ami lokálisan ügyesen megteremti a fejlődése feltételeit, csakhogy nem tud mértéket tartani, harmóniában lenni a "gazdaszervezettel", így azzal együtt elpusztul.
  • Kornan
    #1
    50 éven belül sok minden megváltozik ebben biztos vagyok.Kíváncsi vagyok mi lessz amikor a olajkészletek kimerülnek.Addig az éghajlat is évről évre megváltozik.A jobbik eset ha nagyobb érdeklődést fordítanak a téma iránt,gondolom a helyzet súlyosbodásával egyre nagyobb rá az esély,csak az a kérdés hogy nem lessz-e túl késő.A rosszabbik eset hogy nem tesznek semmi olyasmit ami jelentősen lelassítaná a folyamatokat,és csak akkor tesznek valamit ha már a saját bőrükön kezdik tapasztalni.Szerintem jó esélyeink vannak a szebbik forgatókönyv megvalósítására,csak el ne szúrjuk.