Prey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az kemény lesz, ha így kell majd lövöldözni
Intel Core 2 Duo E6550 @ 2,33GHz, NVidia GeForce 8800 GT, 2 GB RAM
Most indulok balról jobbra....
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
fel is töltöttem neked a rapidra
tess dintfearthereaper
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century
Nem gyõzõm hangsúlyozni, hogy ez az én SZerény Véleményem SZerinti álláspont
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Még nem is jelent meg a ful csak egy demó, de már leírják a sztorit. Egy ember az országban megkapta aki azt mondta hogy jó a játék de nem korszakalkotó. Kérdem én. Kinek mi a korszakalkotó? Én a Dúmot végigtoltam de már csak azért mert kiváncsi voltam mikor mutat esetleg újat. Hát nem nagyon tudott. Inkább azt mondtanám hogy végiguntam. Mégis korszakalkotó, nekem nem tetszett akkor miért az? mert másik 8millió játékosnak tetszett az agyatlan brutálhent.
Végigtoltam a HL2-t és tetszett, mindig tartogatott valami újat. Mikor kezdett ellaposodni jött egy fordulat. És végig vittem megint, és megint és megint, és még ma is itt pineg a vinyón és játszom vele. Korszakalkotó játék volt ez is. mert nekem tetszett? Nem! Mert kb 8 millió játékosnak tetszett. (érdekes módon a doom-osok 90%-ának nem tetszett) ÉS még mai ha megjelenik valami új akkor elõjön a Hl2, elõjön a Doom. Mert mindkettõ korszakalkotó volt, mert mindkettõnek nagy tábora lett. Ezért nem kell elitélni egy játékot addíg mig ki nem jött és végig nem vitted. Mert lehet hogy ez is egy korszakalkotó játék lesz. Mert ez is nagy tábort szerez.
Egyszóval: agyatlanszokásosunalomhent
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Medal of honor : végigtoltam, jó
Call of Duty : végigtoltam, jó
...és így tovább. Én aztán sok mindent végégtolok, de :
ki beszél itt már ezekrõl ?
Nézd ! Mindenre példát hoznak fel : mi a példa? : Doom3
Half Life 2
És ha majd ott lesz a Prey is, akkor én is azt mondom, oké, várok egy évet, de akkor hozzatok ide minden évben 3-4 Doom3-at, 3-4 Hl2-õt, 3-4 Prey-t.
Hoznak vajon ?
Quake 4: végigtoltam,de összeségében uncsi és folyamatosan az volt bennem mikor lesz már vége...
Half Life 2: végigtoltam,és tényleg nagyon bejött,de lehet másodjára már nem lenne türelmem hozzá...
Prey demo: végigtoltam eddig 8x,no comment...
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
De azért egyet kell értenünk abban, hogy ezek azok a gémek, amelyért felkelsz hajnalban, akár demó legyen , akár teljes. Ezeknél pörög a visszaszámláló, ezekrõl vitázunk, ezeket szidjuk. OKé, Oké... De, vajon reszketsz-e annyira a Bliztkriegekért, a Star Warsokért, a Heroes-okért , mint ezekért. Ugye nem.
Miért is ? Mert sok felejthetõ jelenik meg évente, de csak 3-4, amiért igazán bepörögsz, és jó ha szidod, jó ha anyázod. De azért lopva végig tolod, igaz ?
hogy a topichoz is szójjak:
Sztem korszakalkotó a gáma, gondoljatok arra hogy ha minden igaz ehhez is lesz mapszerkesztõ...
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Feladatkezelõ...
<#wow1>#wow1>
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
"Ha lehántjuk ezeket az újszerû megoldásokat a játékról, akkor a Prey egy hagyományos Doom III klón..." - hogy lehet ennyire idióta mondatot leírni?Szokásos gameszar minõség...Ez kb olyan mintha azt írnám egy autós játékról:"hát ha kivesszük az autókat akkor már egy kicsit szarabb a játék"<#idiota>#idiota>
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Tegnap este végre kapzsi kezecskéim közé vehettem a Prey végleges verzióját, úgyhogy itt Magyarországon elsõként oszthatom meg veletek benyomásaimat errõl a több, mint tíz éve készülõ FPS-rõl...
A demót már gondolom a legtöbben letöltöttétek, úgyhogy így in medias res rögtön egy jó tanácsot is adnék azoknak, akik még nem törölték le a demó játékmentéseit: ne is tegyétek, ugyanis legnagyobb megrökönyödésemre a végleges verzió pontosan onnan folytatta tovább az eseményeket, ahol a demó abbahagyta, tehát akinek nincs kedve legelõrõl kezdeni a fõszereplõ indián srác aliengyilkos kalandjait, az visszatöltheti a demó végén lévõ állást. Ez igen derék húzás volt a készítõktõl, csak támogatni tudjuk az ehhez hasonló megoldásokat más játékoknál is.
No de térjünk át magára a Prey-re... A játékmenet alapjaiban késõbb sem nagyon változott abban az elkövetkezõ három-négy órában, amíg a Preyt toltam a totális beájulás elõtt. A Prey alapvetõen kétfajta stílusból merít: az egyik a kõkemény doomszerû FPS, a másik egyfajta platformjátékokra emlékeztetõ kapcsolgatós, kódkitalálós, ajtónyitós rész, amelyhez logikánkat egy picit többet kell használnunk, mint azt a hagyományos FPS-ekben megszokhattuk. Az energiapajzsokat leeresztõ, elektronikus ajtókat kinyitó és a “falmászó szörnyegeket” beindító kapcsolókhoz gyakran csak Tommy szellemformájában juthatunk el, mert különféle mechanikus akadályok õrzik azokat. Másrészt sokszor kell a feje tetejére is állítanunk a teret a gravitációs kapcsolók segítségével, hogy például átügyeskedjük magunkat egy olyan terem egyik végébõl a másikba, amelyet egy tátongó szakadék vág ketté. Rengeteg olyan dobozzal és a semmibõl megnyíló portálokkal is találkozunk, amelyekbe belépve azonnal egy másik helyre teleportálódunk. A készítõk érezhetõen borzasztóan büszkék erre a megoldásra, úgyhogy a teljes Prey egyszerûen tobzódik ezektõl az állandó térváltásoktól, a szobák “felfordításától”, ami ugyan tényleg óriási ötlet, de hosszútávon azért szerintem kicsit fárasztó.
Hogy a Prey mennyire "a feje tetejére állította az FPS mûfajt", arra a kõkemény akciórészek is jellemzõek. Szinte alig lesz részünk hagyományos lövöldözésben, amikor az idegen lényeket nem a plafonról "lógva" kell lepuffantanunk, hanem ott állnak velünk szemben. Kicsit furcsa így célozni és bármennyire is eredeti ötlet, szerintem sokan nehezen fognak ehhez hozzászokni.
Ha lehántjuk ezeket az újszerû megoldásokat a játékról, akkor a Prey egy hagyományos Doom III klón, amely erõsen hajaz a nagy elõdre, illetve a másik Doom III motort használó Quake IV-re, és a "sztori" szempontjából a Világok Háborúja címû H.G. Wells regényre, illetve leginkább a belõle készült Steven Spielberg filmre. Az idegen lények gonoszak, agresszívek és az elsõ három órából nem nagyon derül ki, hogy tulajdonképpen mi a fenét is akarnak a Földtõl. A sztorirészek egyébként az eleinte eseménydúsnak induló demóhoz képest sokkal inkább kivesznek a teljes játékból: még a Doom III-ban is több átvezetõt kaptunk, pedig az sem a mesélésérõl volt híres.
Az FPS akció hosszútávon kicsit monoton és az idegen lények mesterséges intelligenciája így elsõ blikkre nem sokkal tûnt jobbnak a Doom III-énál. Az alienek idõnként fedezékbe vonulnak és váratlanul elõugranak miközben ránk tüzelnek, de nagyjából ennyire képesek. “Butaságukat” azzal kompenzálják, hogy gyakran nagyobb tömegben támadnak, úgyhogy az eksön azért kellõen “fast and furious”, tehát a Doom feeling szerintem ott van a helyén, még ha kidolgozottsága nem is a Half Life 2-höz mérhetõ. Amikor pedig a plafonon lógó alieneket kell kitekert nyakkal eltrafálnunk, akkor korántsem fogjuk azt érezni, hogy a Prey túl könnyû lenne...
Hogy a grafika mennyire ott van a szeren, azt már a demóban is láthattátok. Ugyanakkor aki kicsit monotonnak találta a Doom III folyosóit, az a Prey-el sem lesz kibékülve, mert a helyszínek itt sem túl változatosak.Igaz, idõnként találkozunk majd olyan lélegzetelállító jelenetekkel, mint egy lezuhanó utasszállító repülõ, amelybõl az idegen lények “kiszippantják” szerencsétlen emberi áldozataikat. (A Világok Háborúja film után szabadon...)
Így dióhéjben ennyit árulnék el a Prey-rõl – a teljes elemzést a júliusi GameStar hasábjain olvashatjátok majd. Nekem így az “elsõ éjszaka” után határozottan kellemes benyomásaim vannak a játékról, de azért korántsem neveznem “korszakalkotónak”. A kõkemény akció, hátborzongatóan gusztustalan helyszínek, szörnyek és emberi áldozatok, a helyenként a Duke Nukem 3D-t idézõ humor, atomjó grafika, no és persze a gravitációt megbolondító technikai megoldások révén a Prey szerintem egyértelmûen a nyár egyik legnagyobb slágere lesz, de egyelõre nálam még nem érte el a bûvös 90%-ot...
2006.06.28.
Bad Sector by Gamestaronline
xDDD
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
Sikeresen aranylemezre került a Prey a mai napon, a megjelenéstõl pedig már csak bõ két hét választ el minket, csupa jó hírek érkeztek tehát a 3D Realms háza tájáról. A múlt héten már tehettünk egy próbát a produktummal, a 470 megásra sikeredett single/multi demónak hála, melyet innen szerezhettek be, ha korábban elmulasztottátok volna.
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
<2006. június 28. @ 16:25 - Mantis>2006. június 28. @ 16:25 - Mantis>
A legutóbbi "szösszenet" után most hivatalosan is megérkezett a bejelentés - aranylemezre került a Prey címû kiválóság. A 2K hosszas kiadványa a bearanyozódást illetõen itt olvasható, azonban valószínûleg mindenki egy valamire kíváncsi most a leginkább. Nos, hogy mikor is? JÚLIUS 14-ÉN!
Info: GS online
Amúgy meg végig fogom vinni, de amikor megkapom a szellemes képességet azután játszok 4-5 percet és megunom...