1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • Takezó
    Nem az első században zárták le a Bibliát, hanem a nikaiai zsinat után, de mind1...
  • goblyn
    Akkor ennek légyszi olvass utána. Gyorsan, mielőtt rólad derül ki, hogy "már megint hülyeségeket beszélsz"
  • Borg
    #216 rád is vonatkozik. Ki irja elő a papoknak, hogy életen át elzárkózva nőtlenül kell éljenek, ami sok embernél az idő múltán elmebajt és aberrációt vonz maga után? Talán nem az egyház? Biztos az ateisták írták elő...
  • Botond #219
    Igen,pont ez a lényeg.Visszatartó erő volt.Ma mindenki azt hiszi ő lehet Bill Gates,pedig csak 1 vki lehet Bill Gates,és már ő is lett,viszont mindenki törekszik rá mindenkin átgázolva.Kinek jó ez?Mennyivel jobb elhúzni egy reménytelen ember előtt a mézesmadzagot,mint megmondani a frankót,hogy pórnak születtél,így is halsz meg,de ha akarodlehet pár gyereked,akiket felnevelhetsz becsületben,akik majd nagy embernek tartanak (hiszen ez is benne van a 10 parancsolatban),és úgy halsz meg,hogy szépen életél az asszonykáddal a gyerekeiddel,nyugalomban szegénységben,sose vágytál olyan javakra amire esélyed sincs,hiszen megmonták világosan,hogy nincs esélyed.
  • Takezó
    A társadalom többi tagja nem lehet pedofil? Ez betegség kérdése, és nem 18 éves korod után leszel ilyen (mikor a papneveldében tanulsz), hanem vagy születésed óta, vagy gyerekkori problémák vezetnek idáig -> tehát nincs köze az egyháznak a papok bűneihez...
  • Takezó
    Ugyanúgy lettek megítélve, már megint hülyeésget beszélsz... és "szent emberek" se maradtak többé (persze nem is voltak, de mind1)
  • Borg
    Talán a társadalom kényszeríti a papokra, hogy nőtlenül éljenek? Magyarázd már meg nekem.
  • Takezó
    Isten miért engedte? Mert nem szól bele szerintük a világ alakulásába...
  • goblyn
    És az a szomorú, hogy társadalmilag(jogilag) sem lettek úgy elítélve, mintha egy Gipsz Jakab tette volna. Hisz ők továbbra is szent emberek.
  • Takezó
    Köszönöm, hogy sikerült felfogni Milyen egyre többről van szó? Hmm? Persze, bizonyára akad 1-2, talán a világon (főleg a dél-amerikai, illetve ázsiai, afrikai területen) mondjuk van 50 db ilyen: gusztustalan, beteg emberek, és ugyanúgy meg kell őket büntetni, mint a nem pap-pedofilokat is, de mondd csak, ehhez mi köze van az egyháznak? Nem sok ;)
  • Borg
    Szal szerinted ha valaki nem hisz Istenben, és elítéli az egyházat a bűneiért, az egyenlő azzal, hogy a tízparancsoaltot sem tartja be? Brilliáns logika. 1-es, leülhetsz.
  • Gorvik #211
    Botond, csak őszintén. Te betartod a tíz parancsolatot?
    Van egy tippem...
  • torrente
    A vallás csak népbolondítás. A szegény embereknek kellett egy visszatartó erő. Ha nem lázadoztak uruk ellen, a Mennyországba juthattak. Miért nem folytatták a Bibliát az 1. század után? Nem él már 2000 éve egy normális ember sem a Földön, aki megérdemli, hogy bekerüljön a Bibliába?
  • Borg
    Remélem nem gondolod komolyan, hogy a papi pedofília csak a média kitalálmánya, mert akkor itt hagyom a topikot inkább...
  • Botond #208
    És hány tudós volt pedofil?Ha 2 már az volt akkor elitáljük a tudományt?
  • goblyn
    Felkapta, nem kapta, megtörtént. Mégha akár egyetlenegy ilyen eset lenne.
    Isten miért engedte, hogy ilyen ember szóljon az ő nevében? hogy lett belőle püspök?
  • Borg
    Tehát azt mondod, hogy mivel a papol istenfélők, tudatosan sosem lennének képesek a pedofiliára.
    Érdekes. Vajon akkor miért derül ki egyre többről hogy mégis... és vajon hányról nem derült ki az elmúlt évszázadok során...
    Az persze elő sem fordulhat, hogy a TÁRSADALOM büntetésétől félnek jobban, mint istenétől.. mert ugye előbbi kézzel fogható, utóbbi meg kitudja lesz e egyátalán... erre mondják hogy bort iszik de vizet prédikál, vagy valami hasonló.
  • Takezó
    na jó, lassan feladom #202...
  • goblyn
    Ilyen filozófiával kimhetek az utcára, és randomra fejbelövök valakit, hiszen TUDOM, hogy börtönbe kerülök.
  • Botond #203
    Szóval szerinted mert az egyház olyan amilyen,ezért a vallás is megvetendő?Szóval azért nem tartod be a 10 parancsolatot,mert másse?Innen egyenes út vezet Hammurapi ősi törvényeihez,szemet szemért fogat fogért,a nagy fejlődésben elértünk az emberiség kezdeti viszonyaihoz.
  • Takezó
    "Miért lennének pedofilok, ha ugyanúgy bűn, mintha nővel csinálnák amúgy?" Ezt írtam: Nem azt mondom, hogy jobb, ha gyerekkel csinálják, hanem vallási szempontból ugyanaz a kibaszott bűn, és ugyanaz a büntetés: POKOL!!!4 Mi a büdös lófaszért csinálnák akkor gyerekkel??????? Mert NEM CSINÁLJÁK GYEREKKEL, CSAK FELKAPTA A KIBEBASZOTT MÉDIA
  • mikike
    hú de bonyolult lett a topik
    én már nem bírom követni
  • Borg
    Mikike, bár belefáradtam hogy neked bármit is megmagyarázzak, de:

Tudod mi az a fajirtás? A modern háborúkban volt ilyen? A világháborúkban volt ilyen? A keresztes hadjáratokban volt ilyen?

Próbálom úgy mondani, hogy megértsd... az amit te csinálsz, az nem vitatkozás, nem érvelés, hanem közenincs baromságokkal vágsz vissza mindenre.
  • mikike
    már megint intézményt keversz istenhitbe
  • Takezó
    Nem hiszem el, hogy képtelen vagy felfogni Nem, nem azt akarom mondani, hogy bocsánatos bűn, azt akarom mondani, hogy lehetetlen, hogy nem egy-két felkapott dologról lenne szó, hiszen ők qrvára tisztában vannak vele, hogy ez bűn, és azzal is, hogy ezért méghozzá a kibaszott pokolra kerülnek. Te melyiket választanád? Vajon a szex+pokol kombót?
    Nem tudom, miért léptek ki annyian, talán azért, amiért én is ki akarok, mert eccerűen zavar az, hogy egy olyan egyház tekint a tagjának, amely közösségnek köze sincs hozzám?
  • uv
    pontosan, a déli városok még mind görög kézen voltak...
  • mikike
    de hát minden háborúnak van ideológiai alapja
    még bushénak is
    a technika fejlődött, nem az emberek!

(sőt személy szerint a kard kard ellen harcot igazságosabbnak is tartom, ha már választani kell
    mondjuk egy csatát most is a gazdagabb (jobban felszerelt) csapat nyeri)
  • Borg
    Ezt érvnek szántad, vagy csak kínodban irtad?
  • goblyn
    Már ne haragudj, de inkább "lépjenek félre" egy felnőtt nővel, mint egy 9 éves fiúval. De valószínűleg azért gondolom így, mert iszonyú aberrált vagyok.
    Fújjj.
  • Botond #193
    És Róma is egy hasonló kategóriás államocska volt.Még csak közép-Itáliát tartotta uralma alatt,akkor akarta a delet magáévá tenni,még szó se volt Szicilíáról,csak a csizma déli részéről.
  • Borg
    Tehát azt akarod mondani, hogy a pedofília is bocsánatos bűn a papok részéről, és ezért teszik? Ráadásul az ateista kutyáknak szemet kellene hunyniuk efelett?

Ha a papok pedofiliája szerinted csak az ateistákat zavarja, akkor miért 25 ezer katolikus ember hagyta el az osztrák egyházat (pl) az elmúlt évben?
  • flashX
    Én nem hiszek semmilyen istenben sem, van rá okom.
    Én a zenében hiszek...
  • Botond #190
    #185 :-) ez a fejlődés,hogy még mindig öljük egymást...
  • uv
    Tévedsz! Pürrosz azért ment át, mert a görögöktől kiutálták és kapóra jött neki, hogy a szicíliai görök városok segítséget kértek tőle. Valamint ne felejtsd el, hogy akkor nem volt egységes görögország (Pürrosz pl. Épheroszi király volt), csak városállamok, ergo egy római csatavesztésbe egyáltalán nem rokkant bele az összes görög.
  • Takezó
    nem sikerült felfogni, amit írtam, igaz? Miért lennének pedofilok, ha ugyanúgy bűn, mintha nővel csinálnák amúgy? Igen, volt 1-2 ilyen eset, és ezt rögtön fel kellett kapni az ostoba ateistáknak, akik mgé csak vitázni se próbálnak, csak hőbörögni...
  • Borg
    Érdekes hogy elsiklottál a #173 felett...
  • Botond #186
    konkrétan a nevelés része volt,a fiatal fiúkat idősebbek vették magukhoz,és amíg tanítgatták kicsit fel is próbálták...amolyan csillagok háborúja,sith mester és a tanítvány,de mindig csak 1 tanítvány,a római tömegiskola (katonai)tömeghomosexnélkül elsöpörte őket...
  • torrente
    Belegondoltál már, hogy mit jelent az, hogy EMBERT ÖLNI? Képes lennél rá? Elég gyerekes, hogy számokban méred az összehasonlítást! 1 ember is sok, ha gyilkosságról van szó! Vh-k nem a vallásról szóltak, az egyház öldöklése meg arról. Még az egyház sem képes betartani a legalapvetőbb parancsolatokat.
    Én nem vagyok vallásos, de mégis szeretnék 3-4 kisgyereket. Imádom a gyerekeket és nem azért csinálnék 4-et mert Isten így akarja, hanem mert sok kis csemetét akarok magam körül látni, akik ha felnőnek, büszke lehetek rájuk.
  • Borg
    Épp kérdezni akartam hova lettél, de aztán jött a PÜ és megint jót derültem :DDDDD
  • goblyn
    Akkor nem sokat ér a hit, ha még a legfőbb szószólói is feladják egy kis pedofília kedvéért.