38
  • blaze
    Azért így is van egypár fake fájl akárhogyis vesszük. Jelenteni kell az opoknak az ilyen embereket, végűlis azért vannak az opok, hogy bannolják az emberkéket.:)))
    A régi Mátrix hubon pont az ilyen asvás, bsás geciket próbálták távol tartani azáltal, hogy regisztrálttá tették a hubot.
  • ZXer
    Pedig elvileg működhetne egy ilyen. Ismert hashhez kreálni egy azt eredményező filet valóban nem lehet, de nem is kell. Ugyanis a letöltő mindenkitől elkezd tölteni, aki azt állítja, hogy neki az a bizonyos hashű fileja van. (magyarul nem kell, hogy ténylegesen rendelkezzen a feltöltő a filelal, elég ha azt mondja) Tehát amikor valaki elkezd tölteni szemetet ez csak a végén a file összerakásakor derül ki. És akkor se lehet beazonosítani, hogy a file melyik része rossz, el kell dobni az egészet. És lehet előről kezdeni az egészet. Valószínűleg ugyanazoktól a feltöltőktől...
  • szivar
    Ha vki megcsinálja -ésszerű időn belül- , akkor őt simán matekzseninek lehet titulálni :). Vki említette a kínaiakat, nekik állítólag sikerült. Igaz hogy a fájlméret nem stimmelt... És bizonyosan eltelt némi idő ezen mutatvány produkálásáig, mert (ha jól emlékszem) valami 2^69 művelettel érték el ezt az eredményt. Mellesleg a HASH összeg létrehozásának a mikéntje -az érdeklődők számára- szerte a világon ismert.
    Az Azureus kliens pedig már most is bannolja az olyan klienseket, amik fake adatokat küldenek...
  • Razide
    Ha a kiadók is elhiszik, hogy "kétszer kettő néha öt", akkor váljék egészségükre
  • tomo
    ezt mar most csinalja a bt...
  • Mihail
    miért legális ilyen programot készíteni, ami betesz a filecserélő hálózatoknak?
  • Wilddog
    Én azt tenném, hogy a torrent kliens-et felkészíteném, hogy a letöltött darabokhoz megjegyzi, hogy milyen IP-ről jöttek. A végső ellenőrzésnél kibukik, hogy hol van a hiba, akkor fel lehet venni bann listára az adott IP-t és legközelebb nem szív be tőle hibás adatot.
  • Wilddog
    Hehe... "A BMG Finnország forgalma pedig ebben az időszakban annyira megnőtt, hogy a cég piaci részesedése 15-ről 25 százalékra emelkedett."
    A letöltők nem tudták leszedni a cuccot, ezért hanyatt-homlok rohantak a boldba megvenni a CD-t... ezt az ökörséget. :-)
  • nemcsakfeel2sch
    hash kodot lehet hamisitani akkor hogyha az ellenorzo hash osszeg rovidebb a forrasanyagnal. Brute forcal generaltathatnak olyan karakter sorozatot ami megfelel a hash nek, de nem egyezik meg az eredetivel ( nyilvan nemsoklesz), de lesz ilyen ( ugyan az mint ahogy a jelszo is hashelve van, csak itt rovidebb a hash osszeg mint a forras ).
    DE ezt a hamisitast csak egy egy rovid csomagra lehet elvegezni, ha az egesz fajlra van egy mas fajta ellenorzes akkor rogton kiderul a turpissag.
  • TommyGun
    Emberek a DVD védelmet is vmi 16 éves kölök törte fel asszem tán 98-ban vagy mikor ? Akkoriban szétvoltak halva hiogy mekkora védelem meg minden azt pár hétre rá feltörték azóta is decrypterrel azt másolsz át amit akarsz
    Hülyék ezek ha azt hiszik hogy a p2p-t kinyírhatják...ez a biznic jobban fejlődik mint maga a számtech ipar...a napster óta ami 4 éve volt asszem azóta mi van ? A szélessávű netezők mind mind p2p-znek nap mint nap....ez a jövő akár legális akár nem :D
  • Yv@n
    Nem voltam biztos benne, de elég valószínűnek tartottam, mindenesetre biztos vagyok benne, hogy ha nem tudta volna, rövid időn belül bekerült volna a feature list-be :)
  • Sityi
    A p2pinfo.hu frissítette a hírt: kamu az egész...
  • blackgamer
    mivel a fájlcserélő programok forrása nyílt, ezért bárki készíthet ilyen FAKE programokat,
    nem tudom most miért lett ekkora hír, ezek már évek óta működő dolgok
  • Sityi
    Az összes manapság divatos torrent kliens tudja azt a funkciót, hogy az állandóan rossz adatot küldő klienseket kitiltja a gépről. Sőt, ez már relatíve régóta bennük van...
  • pemga
    Egyébként EGY hash-algoritmust használva ezt még meg lehet csinálni. Ugyanis annak az nem erre van kitalálva. Az eredeti cél az, hogy ne tudd a tartalmat úgy megváltoztatni, hogy utána értelmes maradjon, de ugyanazt a hash-t adja. Magyarul egy hitelesség-vizsgálat. Pistike eredeti üzenetét "a nap süt" ne lehessen egy ugyanúgy hiteles másik értelmes üzenetre cserélni: "meg kell ölnöd Frank Drebint". De ez ennél a cégnél nem cél, ők nem akarják azt, hogy a tartalom értelmes maradjon.

DE, ha többféle hash-algoritmust használnak, akkor már nagyon nehéz, hiszen két egymástól független "nézőpont"-ból kell ugyanúgy kinéznie. Márpedig minél több a szempont (dimenzió), annál kevésbé lehet eltérni az eredetitől :). BT tehát ebből a szempontból eléggé védett :).
  • tomo
    jah, a hasht nem tudjak hamisitani. egesz pontosan a kinaiaknak allitolag sikerult olyan fajlt letrehozni, aminek az sha-1 hash erteke azonos volt egy tole kulonbozo fileeval , csak sajna a merete kulonbozott. ez igy megintcsak siman leleplezheto.

vagy ha megis sikerulne a hash erteket meghamisitaniuk a p2p programok szerzoi egy csuklomozdulattal, mas tipusu ellenorzo algoritmust epitenek be, es maris osszeomlik a kedves finn ceg programja.

• pemga
    Pontosan erről van szó :). Emiatt hoax. De lehet, hogy a kiadóvállalatok ezt nem tudják és megveszik
  • Cactus
    De a hash-t nem lehet hamisítani. Nobel-díjat adnának érte.
  • pemga
    ők azt állítják, hogy pontosan ezt tudják megcsinálni: az elvárt hash-t produkálni, de más tartalommal.

Egyébként tegnap az egyik kolléga érdekes felvetést tett. Ahhoz, hogy a "sztárok" "művészete" elterjedjen, nem csak a kiadóvállalatok kellenek, hanem pl. sok szerepe volt a mérnököknek, akik kifejlesztették a cd-t, rádiót, stb. Miért van az, hogy ettől függetlenül csak a kiadóvállalatoknak adnak extra-részesedést. Mi lenne ha pl. Philips-LG egyik napról a másikra azt mondaná, hogy "Nem, nem adjuk az adathordozónkat ehhez a gyíksághoz, ha nem fizettek többet. Menj el szépen haknizni és próbáld meg abból behozni a pénzt, de cd-re nem írhatod..." Egyébként ebből is látszik, hogy ez már nem művészet, a művész el tudja magát adni azzal, hogy egyszerűen jó; nem szükséges szétkent repro-jogdíjakból meg perekből behoznia magát... De ez már az én esztétikai véleményem :)
  • irkab1rka
    hadd keressenek a jogvédőkőn ;).

Ja, mégegyszer nem akarom hallani, hogy szegény dalszerzők és előadók. NEkik semmi közük ehhez.

SZEGÉNY JOGTULAJDONOSOK!!! (Sony Entertainment, Disney COrp. stb).

Csak a pontosság miatt!!
  • Sub
    Megnőtt a kiadó forgalma ilyen gyorsan?
    Miért, mi történhetett? : "Huh bazze rosszul gyött le az mpéhárom gyerünk a bótba mögvenni"
    lol
  • Killgore
    Cat, belegondoltál abba, hogy mindent le kell vdeni? És egy fájlcserélőn nagyon sok sok terabájt cucc van. És ezt mind beszerzik, csakhoz meglegyen a cucc, hogy tudjon dolgozni ez a Viralg. És akkor még nem beszéltem arról, hogy egy és ugyanaz filmnek/zenének millió különböző neve van. Ezt hogy oldják meg? valahogy sztem nem ennyire egyértelmű.
  • tomo
    az lehet hogy a kazaa t meg tudjak vele benitani, de a modern filecsereloket tuti nem.
    pl torrentnel hiaba illeszt be hamis hash erteket a fakelo, amint lejott a darab ,general egy hash erteket rola a letolto kliens,osszehasonlitja a torrent fileban tarolt varhato ertekkel es azonnal kibukik, hogy hamis a darabka.

nem baj, lehet ez a finn ceg igy ahrcol a kiadok ellen, jol megkopasztja oket , aztan roghog a markaban :)
  • pemga
    Nem, matematikailag bonyolultabb a probléma, hacsak nem nagyon rövid file-ról van szó (rövidebb, mint a végeredmény). De azt hiszem a cikkben tényleg rendesen végigragozzák a kérdést.
  • a_n_d_r_e_w
    Én itt marketinget látok, de azt meg bőven. Az hogy a BMG részesedése hírtelen megnőtt CSAK mert sikeresen léptek fel a fájlcserélők ellen? Na szerintem ez kamu. Amit én tapasztalok, hogy a fájlcsere virágzik, akármit is csinálnak. Csak meg kell találni a megfelelő helyet. :)
  • Runo
    +e
  • Runo
    Hát igen, a cikk kimerítő, és teljesen egyetértek vel
  • Yeti
    Öö, szerintem ha a hashfüggvény ismert, akkor nem olyan nehéz.
    (bár lehet, hogy nincs igazam)
  • Yv@n
    És a hangsúly a "máshonnan"-on van, ha ilyennel szaroznak, akkor mellé még betesznek egy olyan funkciót is majd a trackerekbe, hogy a hibás adatot szolgáltató klienst egyszerűen kitiltja egy időre a hálózatról, és akkor kb leshetnek ki a fejükből...
  • Pharaoh
    Ez agy valóban nem fog menni, ha a hash jónak látszik, de tuti kifognak valamit találne ezeknek a hibás részeknek a kiszűrésére.
  • HuHa
    Meglátjuk mi lesz belőle, minden esetre bravúros programozói teljesítmény egy hash (a jash is gondolom ez akart lenni) értéket szimulálni
  • Pharaoh
    Ja, csak a torrent kliens letöltés után lecsekkolja a darabokat és a hibás részeket megint letölti máshonnan.
  • [HUN]PAStheLoD
    nem tépem a számat feleslegesen , megtette már ezt más helyettem ..
  • Lacc
    Ja igen, csak hirtelen nem torrentre gondoltam, de azzal tényleg logikus :)
    Emlékeztet ez valami régebbi akcióra, amikor valamelyik kiadó, vagy énekes talán a saját számait kamu-adatokkal felrakta az akkor még divatos kazaa-ra.
  • Cat #4
    pedig sztm tökegyértelmű
    felraknak egy akármilyen szerverre egy fájlcserélőklienst, benne a levédeni kivánt zenefájlokkal vagy szoftverrel
    ez a verzió fake, de a hash mégis azt mutatja, hogy igazi
    mivel a fájlcserélő program egyszerre több helyről tölt, simán be fog csatlakozni ide is egy szálon. Amikor letöltöd a zenét vagy programot, akkor nem lehet kicsomagolni, vagy nem lehet lejátszani, mert fake darabok vannak benne.
    ennyi
  • fifi
    ez max lassítani fog, de megbénítani tuti nem fog semmit...
  • Lacc
    Ezt én se vágom most teljesen, hogy hogy a túróba fog ez nekem kamu-adatot küldeni...
  • HuHa
    És ez hogy fog közém és mondjuk egy másik DC-s, vagy bittorentes közé állni? Továbbá ha a bittorrent 001001001 adatot kér le, és ez a progi 001001001-et szimulál, akkor hozzám 001001001 fog megérkezni, azaz az amit kértem, tehát nincs probléma:) Holnapi cikk meg az Anti-Viralgról fog beszámolni:DD