Kétmagos procik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És teljesítményben, az egymagosok között melyiknek felel meg?
Egy 6300 as core 2 duo ami megy 1.7 Ghz-n pl. teljesítményben hol van egymaggal? Egy 3200+ ?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Az adott oprendszer a felhasználói szintû szálakat mennyire tudja szétosztani két procira?
Amennyire jól meg van írva a progi. Az oprendszer csak azt látja hogy egyik szál, másik szál, azt pakolgatja terheléstõl függõen szanaszéjjel, de hogy melyik szál mennyit dolgozik, milyen kihasználtsággal, az a programozó feladata.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Az adott oprendszer a felhasználói szintû szálakat mennyire tudja szétosztani két procira?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ha Intelben gondolkozol,akkor is mélyen a zsebbe kel nyúlnod,de ez igaz lehet az AMD-re is.
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
most az AMD procik olcsoak,de jók a játékra,de az intel jobb és persze drágább
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
szóval, ha új proci, akkor most már 2 magos.
"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Ha jo peldanyt fog ki valaki akkor siman. Nekem pl 1800MHz>2700MHz leghutessel. (Igaz ez egymagos)
Az X2 3800+ amugy meg 2000MHz, es nem egy overclock tesztet lattam a neten, ahol 2500MHzen uzemeltettek.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A régi gépben egy MSI K8N deszkában négy 512Mbyte-os Kingstone HardCore rammal ment a Winchester magos 3000+ 2300Mhz-et, de a ramok 200Mhz-en és nagy idõzítéssel (ha jól rémlik 3-4-4-9) mentek csak, köszönhetõen a korai A64-ek bugos ramkezelése miatt, ami a négy memóriamodul használata mellett jelentkezett.
Most egy szintén MSI K8N deszkában megy a ugyanazokkal a ramokkal az X2 4400+ 2500Mhz-en, de ez csak 2200Mhz -> 2500Mhz, és ez is 1.48 volton (az alapfesz ugye 1.35 volt). 😊
A ramok most 230Mhz-en mennek 2.5-3-3-7 idõzítésekkel.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
WinXP alatt a két mag elõnye akkor látható, ha pl. egy számításigényes dolgot csinálsz (pl. 720p videót nézel) és közben mondjuk még valami más dolog is leterhelné a procit (akár SETI@Home vagy hasonló). Ilyen helyzetben tényleg nem hülyeség.
Ha simán csak WinXP használatot nézek, én más elõnyt nem láttam eddig a két magból. De mondom, attól függ minden, mire használod a géped.
fraps 5% ??
nekem min 30 :|
18.-an hozza batyam kintrol az X2 3800+t es mar elore felek, hogy semmi pluszt nem kapok vele szinte, mint a most akar 2700MHzen futo 3000+mhoz kepest.
Persze ket program futtatasakor igen de gyakorlati teljesitmenyben nem.
Sot lehet meg lassabb is lesz a mostaninal, ha nem tudom legalabb 2400MHz kornyeken uzemeltetni.
Pont ezert kellett volna mar reg hozzafogni a tobbszalu programfuttatas programozasanak a programozoknak.
Most meg ket magban gondolkozunk, de lassan nem abban kell.
Frapsert meg hasznalni a masik mag 5%-at csak pazarlas.
Ettõl függetlenül én is X2-re váltottam, mert most kb. egy évig nem szeretnék a proci/alaplap/memória kombóra költeni, és ez a lépés volt a legjobb, amit tehettem a jövõt figyelembe véve.
Az átlag user nem fog videót tömöríteni játék mellett, sem gigás file-okat betömöríteni WinRar-al, sem 3DMax-on rendelerelni. Õt az érdekli, hogy az általa futtatott játékprogramok hogy futnak. Márpedig a játékok többségénél én nem látok igazi elõnyt a két mag miatt. Egy X2 3800+ teljesítménye játékok alatt pedig kb. megegyezik egy 3000+ prociéval, én egy 2300Mhz-en futtatot 3000+ prociról váltottam X2-re, és ami változást látok, az minimális. Szóval ennyi. Egyébként én is azt írtam, hogy akkor lesz értelme a kétmagos rendszereknek, ha a játékok elkezdik kihasználni. De most kb. annyiban kimerül az elõnye, hogy ha Alt-tabolok, akkor nincsenek másodperces szünetek, hanem egybõl a desktopon vagyok. Ez minden, amit tényleg pozitívan megtapasztaltam az X2-vel kapcsolatban.
(csak kapjam vissza) 😛
szerk.: jah, hát igen, ez akkor valósulna meg, ha tényleg kétmagra írt lenne a játék
én viszont azt mondom jobb így, mert ha mondjuk az AI elvenné a másik magot, a másik alapból a játék más dolgait futtatná, mindkettõ kihasználtságban van és lehet nem jutna hely pl fraps-nak, vagy másnak (pl. render)
Nem, es nagyon keves alkalmazas van sajnos ami kihasznalna.Pedig az lenne a nagy cucc, mondjuk az AI-t szamolna az egyik mag, mig a masik a jatek tovabbi fo reszeivel foglalkozna.
De nem.
Hiaba van a ket mag az egyik, egy db alkalmazas uzemeltetesekor gyakorlatilag feleslegesen all.
általában ugy szokott mûködni, hogyha mondjuk indítok egy GTA SA-t, mellé mittomén nekiindítok egy video-rendert, akkorse röccen be egyikse (igaz a render kicsit tovább tart, talán 1 perccel tovább is, de igenis ki van használva, az már a maximalisták dolga, hogy nem olyan hamar, ahogy õk szerették volna)
hogyha pedig egy ilyen felállást elbír egy kétmagos- akkor nyilván kisebbet is, próbálgatni kell még mit bír el, mert a gép most épp szervizben van lapcserével 😊
tehát van értelme kétmagosat venni már ma is, mivel késõbb egyértelmûen már szükség lesz rá
én lényegében össz vissz 7k-ért kaptam még egy magot, ami sztem nem rossz, mostmár sztem még olcsóbb, persze nyilván ha másra fontosabb az egyénnek a keret, akkor költse másra, de kétmagnak azóta van elõnye, mióta mindkét magot használják az OS-ek
A 3800+ X2 alaphangon nagyon gyenge ott, ahol nem tudja kihasználni a két magból fakadó elõnyt, magyarul lesz egy kb. 3000+-os egymagosnak megfelelõ procid, ami amúgy harmadennyibe kerül. Ha a közeljövõben érkezõ játékok kihasználják a két magot, akkor van értelme.
Az Abit KN8-SLI alaplap + Galaxy 7300GT GDD3 128MB mellé szerintetek melyik procit válasszam. Athlon64 3700+ (2.2GHz-1MB L2) vagy Athlon64 X2 3800+ (2GHz-2*512KB L2). Szeintetek melyik a jobb? Vag mi legyen? a 3700+ - 26500Ft a 3800+ X2 meg 41990Ft... Segítsetek tippet andni plííz... :-)
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate