1024
TYPE=\'application/x-shockwave-flash\' PLUGINSPAGE=\'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer\'>
  • bertino
    biztosan nem
  • Inquisitor
    http://www.gameklip.com/v/1606/
    Ez ugyan az a video, csak streaming verzióban, ha valaki nem akarja letölteni.
  • lang14
    a megvárást úgy értettem hogy kétmagost szeretnék de lemegy-e annyira az ára a 4magos megjelenésekor hogy érdemes megvárnom...?
  • Inquisitor
    Nem, erre az IDF-es párnapos videora gondoltam: Alan Wake technical preview - IDF
    Ez egy direkt négymagos procibemutatóban volt. Sajnos sznné van tömörítve, de ajánlom megfigyelésre a shader hegyeket, a fizikai motort, és a pálya méretét!
    (Anandtechen volt cikk erről a bemutatótól, a második oldalon írták, hogy 3,72Ghz-re tuningolt Kentsfield, GF7900GTX volt a gépben, és egy procimagot nyelt be a Havok fizika ...)
  • Zsoltika 007
    Nem hiszem hogy annyit fog zabálni. Szerintem majd optimalizálják ezt is rendesen és türhető lesz majd a hw igénye is. Vagy pedig le lehet majd skálázni.
  • izb
    hát a 4 magos procikat szerintem eleinte elég magasra fogják árban pozicionálni.
  • lang14
    megéri megvárnia négymagost novemberbe ha most egy 2magos intelt szeretnék?

mennek le annyit az árak? és kb milyen gyorsan? vagy annyira nem számít és megvehetem október közepén a Dc-t?
  • lang14
    erre? gondolsz? mert pl az elején a víz nagyon durva...
  • Inquisitor
    Alan Wake bemutatot nézzétek meg. Nagyon brutál a motor, de nem véletlenül négymagos procin mutatta be a Remedy. (3.72GHz-re húzott Kenstfielden egy 7900GTX-el)
    Azt írták az Anandtech oldalán, hogy a Havok motor egy egész magot lenyelt 80%-os terheléssel!
  • virs lee
    Nézőpont kérdése mi a megfelelő futás. Haverom is magyarázott hogy neki a Titan Quest tök jól megy szaggatás nélkül x1600 xt-n, átmegyek és lassabban mozog a kurzor mint ahogy az egeret rángatom. Hát ez nekem nem megfelelő szint, és másoknak se.
  • virs lee
    Itten tudsz olcsóé vásárolni.

Legolcsóbb 965-ös lap 34k, proci 47, ram 21, ez eddig 102, 8k-ból milyen jó videokártyát akarsz?
  • Inquisitor
    Illetve egy játékba ilyesmit beviszel, akkor mondjuk ingame motorral, de scriptelt események segítségével (semmi ütközésvizsgálat, semmi AI, semmi fizika, csak a rendering) sokkal szebb animációt lehet csinálni, sokkal részletesebbet, mint ha a CPU/GPU mást is ki kell, hogy izzadjon ... (Ezt a trükköt szokták is használni konzoloknál)
  • Anotino
    Le a kalappal aki ilyet csinal.

De nem igazan osszehasonlithato egy ilyen demo egy jatekkal sztem.. Egy jateknal kitalalod a tartalmat amit szeretnel es valahogy megvalositod. Egy ilyen demonal meg kitalalsz olyan tartalmakat, amik szanaszet tomorithetoek es egy showt csinalsz belole.

Egy jatekban nem lehet legeneralni minden objectet/texturat, hacsak nem akarod hogy a texturakban ilyen kis mintak ismetlodjenek, illetve minden objektum egy gula/henger/hasab, vagy annak minimalis modosulata legyen, mint ebben. (a nagy kezdeti toltesi idorol nem is beszelve) 1-2 reszletesebb valodi 3ds modell agyontomoritve is eleri a 64k-t, a valodi 2k-s texturakrol, nem-tracker zenekrol nem is beszelve. Es ezek azok, amik a meretet novelik, nem a programkod. A legujabb csilivili jatekok is max 10-20 megasak, ugy hogy (ertelemszeruen) nem optimalizaltak meretre. A content teszi ki a tobbit.
  • ajem kisa
    Én ugyan nem értek a dologhoz annyira, mint ti, de a videokártya/játék kérdésre szerintem a válasz ua., mint állandóan!Vedd meg(ha tudod) az újat!Én nem Magyarországon vagyok, de itt már pár hónapja alig találtam agp-s alaplapot, rendelnem kellett egy internetes áruházból, ami nem volt közel tőlem!Az itteni boltosok meg szinte hülyének néztek, hogy mit akarok?Agp- alaplapot, s939-et?Pff, az nem lesz könnyű!Próbálkozz csak, jobban teszed, ha veszel pci exet...
    És itt most olcsóbb a ddr2 is, mint a ddr,néhány videokártya is olcsobb(nem minden esetben) pci exben!
    De még az am2 is volt, hogy olcsóbb prociban...stbstb!
    Ki vagyok én, aki ezt meri feltételezni?
  • bertino
  • BiG G
    ahhoz képest, hogy 64k-ba belefért, és hogy 2000-ben csinálták le a kalapot előtte. már akkor mikor elkészült csak lestem, de még mai szemmel is figyelemreméltó... totális ellenpéldája a mai erőforráspazarló, és teljesítményhajhász trendnek
  • bertino
    egyébként egy grafikai demonstration lényegében, asszem több, mint 10 perc
    nagyon nagyon érdekes
  • bertino
    ez egy programozási és tömörítési csúcsvilágrekord
    egy német versenyre készült 2000ben
    nézzétek meg, igazából olyan mint egy 3Dmark, lefut és a végén kiírja mire, hogyan, milyen módon, mennyi lett betömörítve
    nem vírus, ne féljetek

nemrég a VGA topicba is belinkeltem
  • Punker
    ez mi?
  • bertino
    1.5GB in 64 kb
  • Zsoldos
    En nem mondtam, hogy nem kell ;) De a jatekok nagy resze vga-limitalt. Egy jobb fordito pedig sokszor jobb kodot ad, mint amit vert izzadva dobna ossze az ember (mar ha epeszuen megtervezett program keszul persze). Innentol kezdve a shaderprogramokat kell optimalizalni (ebben altalaban nincsen hiba), es nem szabad szorni a teljesitmenyigenyes, kis elonnyel kecsegteto vagy memzabalo featureoket (ezzel mar szoktak gondok lenni dogivel, ezert nepszeru a tweaking).

Az meg mar masik kerdes, mikor valami idiota visual basicben v csharpban fejleszti a jatekot (vampire bloodlines volt ilyen ha jol remlik), akkor aztan lehet optimalizalni..
  • bertino
    ettől függetlenül de, lehetne optimalizálni, most az egy dolog, hogy kell hozzá kártya...
    nyilván SM 3.0ás game-t nem fogok fx5200-al nyomni
  • Zsoldos
    Hiaba optimalizalsz, attol meg egy fx5200 nem fog neked kinyomni 40 millio poligont meg 8 reteg shadert postprocessinggel, hdr-el, fsaaval. Ezekhez mind izom kell es kozep-csucskartya.
  • ajem kisa
    SiS 760-el is tökéletesen fut,most próbáltam
    De amúgy zsír!!!
  • bertino
    ezek a nagy VGAkat igénylő játékok is manapság csak azért vannak, mert a tervezők b@sznak optimalizálni...
    hogy a **** enné meg őket
  • zmeor
    én nem játszom minden játékkal

csak sport meg autó

fifa, nhl, ahhoz nem kell brutal kártya
  • [Jakuza]
    Na akkor most tedd full effekteket ra es ne medium alatti beallitasokkal probalkozz 1024es felbontasban.
    Nekem jobb VGAm van es nem megy vele minden effektel, szoval nem kell Grimm meseket kolteni.
    Egyre masra fognak jonni a komoly VGA-t igenylo jatekok.
    Ha mar most van olyan jatek ami nem megy el 1024ben minden effektel, akkor mi lesz nehany honap mulva ?
    Adhatja el a 2-3 honapos kartyat fillerekert, kozben meg vesz egy E6300at ?
    Hulyenek is megeri...
  • ajem kisa
    Te miről beszélsz?Neked az van?Mert nekem fut vele,és csak 256os!
  • [Jakuza]
    Es mit fogsz jatszani egy X1600Pro-val ?
    Az Oblivion 1024*768as felbontasban mar most nem fut el rajta rendesen.
  • Punker
    jó alaplap az nettó 35-nél kezdődik mióta világ a világ :)
  • dara
    A Duo azt jelenti, hogy két mag van benne.
  • dara
    A játékok esetén P4-re adták meg a minimumkövetelményt. A P4 (azaz a NetBurst architektúra) pedig valószínűleg minden idők legpazarlóbb, legalacsonyabb hatékonyságú architektúrája. Egy nagyon nagy vicc.
  • BiG G
    #791, ezenkívül én vagy várnék, vagy gyűjtenék, vagy lejjebb adnék a kívánalmakból a helyedben.

egy core2 procinak nem lehet jó társa 17ért 1 giga ram, és 27 ezer ft-ért egy alaplap... menni fog, de egy ilyen procihoz nem ilyen "társaság" illik...

inkább rakjál össze Intel PentiumD proci köré vmi atom gépet, minthogy így elaprózd a dolgokat...
    vagy
    gyűjts még 20-30 ezer ft-ot és vegyél mindenből faszábbat
  • bertino
    jó csóri lehet az a RAM, ha annyiba kerül :(
  • zmeor
    gondoljatok bele:

17 ért kapok 1gb ramot
    26 ért kapok egy Ati x1600 pro 512mb kártyát
    40 ért egy Core 2 duo-t
    27 ért nem kapok egy jó alaplapot?
  • zmeor
    maradjunk a 3 adánál
  • bertino
    nahja, a core 2 proci csak a nagyjából felét teszi ki a 110 netto-nak
  • BiG G
    ha 110-ed van rá, akkor sürgősen fejetsd el a Core2 procit, mert az is, és a hozzá való alaplap is horror árakon van még... várjál még addig amíg kijönnek a 4 magos Intelek, akkor lejebb mennek a core2 árak, vagy vegyél sima Dual magos procit
  • [Jakuza]
    Hat eleg felejtos 110 nettobol ilyen gepet kihozni, jobb VGA-val (ami legalabb 7600GT) es minimum 1024Rammal (sot meg 512el is nehez egy jobb VGAval).
  • zmeor
    oks köszi!

amugy össze tudnátok dobni nekem egy configot kb 110 netto ból?

Proci: Core 2 Duo 6300
    Alaplap: ????
    Videokártya: ????? (inkább ATI)
    RAM:???