1024
TYPE=\'application/x-shockwave-flash\' PLUGINSPAGE=\'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer\'>
-
MacrosTheBlack #260 Ne a rippelésen lovagolj, sztem te is tudod hogy nem azon van a hangsúly, csak tetteted. Az emberek többsége igényli a multitaskot, még azok is akik a gyenge gépük miatt maguk nem is csinálják, csak szeretnék. Ebben hoznak majd változuást a többmagos procik. Akinek volt HT-s intel procija, az már tudja miért is jó az, hát még ha valódi dupla magot kap. -
#259 Ezzel is csusztatsz.
Nem csak DVD-rippelesbol all am a CPU-t hasznalo feladatok szama.
HTT-vel meg azt sem tudod megtenni, hogy az extended kepernyore (TV) kitegyel egy filmet, hogy azt mas megtudja jo minosegben nezni, amig te pl jatszol a gepeden, mert szaggat.
Ket magos procinal ez nem okozhat gondot.
A szoftveres emulaciok meg sem kozelittik a hardweres megoldasokat, ilyenben ne akarj vitazni, mert ezek tenyek.
Sokkal nagyobb szabadsagoit nyujthat a hardweres megoldas mint a szimpla, raadasul mint mondtam, nem csak a ketmagos procikban kell gondolkodni egy ev es mar 4 magosok lesznek (kesobb meg tobb), ahol a HTT-nek mar nincsen letjogosultsaga.
Raadasul meg gyerekcipoben van a ketszalu programfeldolgozas programozasa, ez kesobb sokkal kifinoultabb lehet, akar az is megoldhato, hogy egyetlen egy program adatfeldolgozasi kerelmeivel kulon processzormagok foglalkozzanak ezt pedig egy HTT-vel nem megoldhato, mert az egyetlen egy eszkoz, tehat teljesitmeny csokkeneshez vezet a hasznalata, mig kulonallo processzoroknal nem forul elo. -
MacrosTheBlack #258 A marginális valóban a lap szélét jelenti eredetileg, oda írták az "apróbetűs" megjegyzéseket (akkoriban nem abból vizsgáztattak :D), ezért jelent mellékest, jelentéktelent. -
MacrosTheBlack #257 Télleg? Pedig azt hittem jobb mint a 3500+-osom. Az amd utálat viszont nem most kezdődött, az eddigi "sok reklám, semmi teljesítmény" gyakorlat megtette a hatását, az emberek ha meghallják hogy amd, már rohannak is el. Mint a mesében, amikor a pásztorcsávó állandóan farkast kiált, amikor meg télleg jön, senki nem hisz neki. Ez most itt is egy népmese. :) -
#256 Akkor 1x majd próbálj meg videót felvenni egy gépigényesebb játékból úgy, hogy nem butítod le a grafikát. ;)
Lock-On vagy BF2 esetén még a 2500Mhz-en futó A64 is kevés ehhez, pedig 2 giga ram van mögötte... -
#255 "Sokan rábasztak már az amd "intel verő" procijaira"
Fura, mostanság épp az ellenkezőjét hallani mindenhonnan...
"Régen én is szívtam a k6-ossal"
Ja, hogy erről van szó. Tudod, már nem a K6 -os a csúcs AMD -
#253 Figyeltél? Egyáltalán nem foglalkozik DVD-rippeléssel a felhasználók döntő (elsöprő?) többsége, nekik a legprociigényesebb alkalmazás a játék, esetleg a DVD/videó nézegetés... -
#252 Hat nem tom nekem ahhoz nem kellett soha HTT. :P -
#251 Mert nem akarta az AMDvel szemben hatranyos helyzetbe hozni az Intelt.(gondolom nem keveset targyalhatott errol suttyomban a ket ceg)
Ha egy jol mukodo x64es rendszered van megfelelo hardverrel, akkor a otthoni vevok szegmensebol oriasi lett volna az Intel lemorzsolodasa.
Kutya se akart volna akkor mar 32bites rendszert venni, amikor olcsobban tudott volna hozzajutni egy 64bites rendszerhez, es az 1 ev alatt a piaca tobb tizedreszet vesztette volna el az Intel, az pedig tobb tiz ill. szaz milliard vesztesegben lett volna merheto a jovore nezve.
Innen fuj a szel, sajnos hogy miert nincsen rendes x64 op rendszer, raadasul az Intel es MS nagyon sok szoftverfejleszto ceggel van "tul" jo viszonyban ami a szoftverek elterjedeset is hatraltatta. -
#250 én? :)
+ kis millió ember aki ingame videokat csinált -
#249 Acsi, itt azert van egy nem is kicsi csusztatas.
Ugyanis eddig melyik otthoni geppel rendelkezo user tudott filmet rippelni, aki kozben ugy Battlefieldezett, hogy az elvezheto volt ?
Egyszeruen meg sem tehette, mivel nem volt ra lehetosege.
Ha lesz ra lehetoseg egyre tobben fognak tobb alkalmazast futtatni a hatterben, mert eddig az volt az ettol eltantorito tenyezo, hogy nem lehetett megfeleloen futtatni a nagy szamolasi muveleteket igenylo masik alkalmazast.
-
#248 MS-nek volt +1 éve hogy az legalább az Intel alá belője az oprendszert, nem sikerült neki. -
#247 Ismerek személyesen (szorosabb barátsági kör) olyan 50-70 játékost, távolabbi szinten (de továbbra is ismeretség, Lan-party, stb.) olyan 200-250 játékos. Mégha ez nem is egy nagy mintavételezés, ebből talán 4-5 ember foglalkozik egyáltalán DVD-rippeléssel (még én sem rippeltem soha DVD-t, pl.)...
Szóval ez a szöveg reklámfogásnak elmenne, de nem többnek... -
#246 Marginalis az pont azt jelenti, hogy szelsoseges az elteres. :P
Nem veletlenul jott a margobol (lapszeli) marginalis - lapszeli jegyzet.
A marginális mutató a központ és a perem viszonyát fejezi ki. -
MacrosTheBlack #245 Sztem sokan. Általában nem úgy kezdődik a kérdés hogy BF2 alatt rippelj-e, hanem hogy rippelés közben BF2-zzél vagy unatkozz. -
MacrosTheBlack #244 Mert nehéz az évtizedes tapasztalatokkal leszámolni. Sokan rábasztak már az amd "intel verő" procijaira, és mostmár nem hiszik el akkor se ha valóban jobb. Régen én is szívtam a k6-ossal, most is sokáig tartott meggyőznöm magam hogy amd-t vegyek. Szerencsére nem csalódtam. -
#243 Szerinted az átlag userek közül hányan rippelnek DVD-t, miközben Battlefield 2-őznek? -
MacrosTheBlack #242 Már hogyne lenne. Amint akárcsak 2 progit futtatsz egyszerre, máris legalább 2 programszálad van. Egyik progi egyik magon, a másik a másikon. Gyorsabb mintha 1 mag szenvedne vele. Pl. dvd rippelés közben játszol. -
MacrosTheBlack #241 marginális = elhanyagolható, sztem nem erre gondoltál :) -
#240 Erről van szó. Az én (marginális szintű) meglátásom az, hogy jelenleg miután a hétköznapi felhasználó nem tudja igazából kihasználni a két magos rendszer előnyeit, ezért ott, ahol hétköznapi használatban szüksége lehet rá (pl. videófelvétel játék alatt), arra bőven elég lehet a HT is.
Magyarul emiatt látom azt, hogy jelenleg semmiféle indok nem támasztja alá a kétmagos procira való váltást, különösen, hogy az átlagos alkalmazásokban kb. azonos teljesítmény nyújtó egymagos procik fele/harmad annyiba kerülnek... -
#239 Hat az sajnos az Intel, Microsoftra torteno rahatasa miatt van.
Ha nem kesik kozel egy evet az Intel az asztali 64bites processzorok kiadasaval, mar reg lenne egy jol mukodo szoftverekkel ellatott x64es OP. rendszer.
Ezert is fuck off Intel es Microsoft. :P -
#238 "Jol megirt szoftvereknel a kulonbseg marginalis lehet min 50% pluszteljesitmeny." egyelőre ott tartunk hogy a tetves 64 bites winfos is használhatatlan :( -
#237 De nem kell mar ahhoz se sok, hogy 4 magos procik jojjenek.
A masik fele, hogy ugye azt 100%os bizonyossaggal kijelenthetjuk, hogy egy ket magos processzor tobbszalu alkalmazasok kozben lenyegesen nagyobb teljesitmenyu, mint egy processzor mag a HTT technologiaval, hiszen ott ket teljesen kulonallo CPU foglalkozhat kulon-kulon a feladatokkal.
Jol megirt szoftvereknel a kulonbseg marginalis lehet min 50% pluszteljesitmeny. -
#236 Port erre terjedt ki a kérdés, miszerint a HT-ben lévő lehetőségek mellett nyújt-e valódi pluszt a két magos proci, meg-e éri a borsos plusz pénzt.
Egyébként igaz, mind a videókártyák, mind a CPU-k tekintetében látható a több magos irányzat, szemben a frekiemeléssel, csak amíg a videókártyáknál ez az irányzat látható és könnyen kiaknázható előnyökkel kecsegtet, addig a többmagos CPU-khoz olyan alkalmazások is kellenek, amelyek valóban képesek kihasználni őket.
Amig ez utóbbi nem valósul meg, nem igazán van értelmük a kétmagos prociknak... -
#235 mindegy nekem ram meg VGA kell és el vagyok ezzel min 2 évig még. -
#234 Amugy az inkabb 2/1 mint 2*1 :P -
#233 Lesz ott meg valtozas elhiheted.
Tudja nagyon jol az Intel, hogy teljesitmenycsokkeneshez vezet. -
#232 csak a 2*1 cache-t nem szeretem :( -
#231 nem lehet érv, tudom hogy játékra jobb egy 939-es AMD mint az én procim, de lesz@rom :) -
#230 Szerintem lenyegtelene valik a HTT a tobbmagos processzoroknal.
Esetleg, ha egyszerre kettonel tobb alkalmazast akar futtatni az ember.
De en azthiszem mivel a frekvencia kisajtolas a processzorokbol megfeneklett, most a tobb mag egy foglalatra integralasa fog felgyorsulni a processzorok teljesimenye fokozasa erdekeben (legalabbis ugytunik a gyartok erre koncentralnak).
S mivel egyre tobb mag lesz ugy fog a HTT a hatterbeszorulni, mert egyre kevesbe lesz ra igeny. -
#229 En most speciel nem csak a ketmagos processzorokrol beszelek, hanem altalanossagban.
Egy teljesen rossz trendet kovetnek a szamitastechnikusok.
Megpedig az en kertem zoldebb volt elvet.
Ezt arra ertem, hogy volt egy altaluk 5 evig hasznalt termek, amikor a konkurens gyengebbnek talaltatott.
Es ezek az emberek ugyanazt szajkozzak mint pl 5 evvel ezelott.
Lesarkitva adott egy emberke aki szamtechboltban dolgozik es eddig ATI VGA-t hasznalt, es leszarozza balzsebbol kapasbol az Nvidiat a vasarlonak hogy ne vegye.Aki meg nem ert hozza bedol nekik.Ugyanez a helyzet CPUkkal, DVD irokkal es sorolhatnam: Az erv: "Az enyim jobb" -
#228 majd kiderül. -
#227 Vajon a kétmagos procik valóban rendelkeznek olyan szintű előnnyel az "ál-kétmagos" HT-s procikkal szemben, hogy megérjék a plusz pénzt? Ha a kezedbe kerül egy kétmagos Penyó D, erre a kérdésre mindenképpen választ várok. -
#226 szerintem nem, jók az új AMD-k de nem mindenben jobbak mint az Intel, igazából akkor derül ki ha majd az összes ikermagos procit láttam teszteltem, sajna még egyikkel se találkoztam. -
#225 Nincs olyan, hogy ez most jobb ?
Osszehasonlitaskeppen:
Adott ket auto ami 300KM/h ora vegsebessegre kepes.
Mindketto luxusauto, de az elso 20 litert eszik szazon a masik 10 litert, az elsonel tulontul melegedik a viz es ha ez bekovetkezik akkor csak 240et tud menni.
Amugy mindket auto szep meg jo, de kerdem en akkor melyik is a jobb ?
Lehet am kulonbseget tenni, mert nem csak fekete meg feherbol all egy teszt. -
#224 hidd el hogy tökmindegy ilyen szinten AMD-t ugyanúgy szidná, és szerintem nincs olyan hogy most ez jobb most az, egyik alkalmazásban az egyik cég másikban meg a másik a jobb, itt a lényeg hogy első perctől mondtuk/tam neki hiába vesz 945-ös lapot ha gagyi verzió, nem hallgatott ránk és ezek után rögtön elkezd fikázni. -
#223 -
#222 Tudod eddig az volt a helyzet, hogy szamtechesek mind azt mondtak, hogy kapja be az AMD mert melegedik, mert mashogy szamoz, mert sokat zabal, meg hogy "allitolag" instabil.
Most hogy ez megszunt csak a szamozasi mizeria maradt, (igaz ez az Intelre is vonatkozik mar) a szamtechesek tovabbra is azt mondjak, hogy ha a kedves vevo jot akar maganak vegyen Intelt.
Hol van akkor a tudomanyos valszukban a relacio ?
Elmondom, sehol.
Ami ervet felhoztak nehany evvel ezelott az Intel mellett, azt manapsag az AMD produkalja jobban.
Most ezek a meg mindig Intel mellett kardoskodok (altalam "Intel buzik"-nak nevezett emberek), amikor ezekre a tenyekre ter ki valaki erdekes modon, manapsag mar elsiklanak es azt mondjak az nem szamit.
Ezert mondom mindenkinek azt, hogy tajekozodjanak nezzenek folyamatos hardwer tesztelo es figyelo oldalakat, ahol letudjak merni az adott termek gyengeseget es erosseget es azok alapjan dontsenek.
Felejtsek el a neveket es valasszak a jobbat.
Nem a nev mellett kell magat elkoteleznie az embernek, hanem a jobb mellett, ha ma az AMD jobb azt kell venni, ha holnap jobb lesz az Intel akkor azt, de ez a nevesites egy marhasag. -
#221 kapja be mert drága, kapja be mert sokat zabál, kapja be mert melegszik, de legfőképpen kapja be a loosser illetve user szal a "kedves vevő" mert hülye hozzá és szitkozódik naponta találkozok ilyenekkel, hidd el hogy láttam előre hogy ez lesz. -
#220 Akkor is kapja be az Intel. :P