Kétmagos procik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Jól értem ez valamiféle Hyper Threading emuláció többmagos procira? 😊"

Nyilvánvalóan hülyeséget írtam, ez a HT ellentétét csinálja, de a lényeg az, hogy ez nekünk jóóó. 😊

Punker
melyik is?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

csak ne olyan legyen,mint az Intel megoldása.
az gyakorlatban fabatkát sem ér.

bertino
<#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

" Az AM2 kivitelû kétmagos AMD processzorokban állítólag megbújik egy technológia, amely az operációs rendszer és a rajta futó szoftverek számára adott esetben egymagosként láttatja a chipet. Természetesen mindkét mag dolgozik ilyenkor is, azonban ugyanannak a programszálnak az utasításait hajtják végre.

A hírek szerint az AMD "Reverse Hyper-Threading" technológia használatához csak egy BIOS-frissítés, új processzor-driver és egy Windows-patch szükséges, amelyet a Microsoft hamarosan ki is bocsát majd. A processzor-driver a videokártyák meghajtóprogramjaihoz hasonlóan dinamikusan, a futtatni kívánt alkalmazásoktól függõen képes lesz váltogatni a processzor "egymagos" és "kétmagos" üzemmódja között."

Az AMD titkos fegyvere

Jól értem ez valamiféle Hyper Threading emuláció többmagos procira? 😊
Állati kíváncsi vagyok egy tesztre, mert ha elég sokat dob a sebességen, akkor lehet hülyeség amit alább írtam a kihasználhatóságról, meg ha elég jól sikerül, akkor a Conroe-nak okozhat meglepit.

Én csak annyit tudok/látok a témából, hogy haveri körben, mág fórumokon sokan beszerezték a kis X2 procijukat, meg intel 8xx/9xx procikat, aztán sorban cserélte be mindenki egymagos brutál procira õket. Nekem ez igen is azt jelenti, hogy átlag user nem tudja kihasználni rendesen. Másrészt a "többszálú" optimalizált szoftverek nem nagyon érik el két maggal még a 150%-ot se, és akkor optimista számot írtam ugye.
A híres 805-ös meg 820-as proci meg nem azért népszerû, mert ólcsó kétmagos, hanem mert ólcsó és jól tuningolható.
Viszont ennek ellenére hosszú távra raknék össze gépet, akkor már a Vista miatt is preferálnám a kétmagos procit ha jó árban van. Kíváncsian várom most például az X2 procik áresését 😊

[NST]Cifu
Na ehhez vissza kellett olvasnom, hogy mire reagáltál, mert nem tegnap volt. 😊

Viszont ezek szerint te nem az átlagfelhasználók közé tartozol, ennyi. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
jaja 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bertino
másnéven fraps rulez

bertino
én foglalkozok bazze, én foglalkozok és nekem ezért kell!! 😄
nem vicc, nekem tényleg csak ezért van szükségem dual-core-ra

bertino
atyauristen, téged honnan szalajtottak ? 😄

A memkó elég húzós!
Kingston HyperX DDR2 1GB 800MHz= 54120-ft

Ennél kisebb memkó nem jó bele?

Eddig 939 et terveztem, de akkor a következõ ilyen lesz!

Csak DDR2-vel tudod használni, a lényeg az, hogy gyors DDR2 legyen (800MHz+), az meg picit húzos még. Sempron procinál ez nem annyira számít. Viszont igen, most ez az idõtálló elvileg.

Nah tehát:

Akkor a legérdemesebb ilyet venni mert ez akkor hosszútávra is jó és bármilyen AMD proci jó lesz hozzá és a 4 magos procikat is ebbe tervezik!?
Csak az a lényeg, hogy DDR2 vel legyen használva?

Ja igen: 2007 Elsõ felében jönnek a K8L (4?) magos procik, amik már DDR3 ramot (is?)támogatnak majd.

Ha DDR2-800-nál lasabb ramokkal használsz benne AMD64 procit, akkor kifejezetten lasabb (ugyanolyan s939 procit feltételezve), viszont DDR2-800/1000MHz ramokkal már jobb. A Sempron AM2(ha jól tudom) "csak" DDR2-667-et támogat.

940 lábú fogalalt, ami véletlen se kompatibilis az Opteron 940-es foglalatával. Az ebbe kerülõ procik DDR2 támogatású memóriavezérlõt tartalmaznak. Ugyan kifejezetten hátrányos a DDr2 használata, de gazdasági okokból (DDR2 ólcsóbb!) áttértek erre. Másik fõ erénye, hogy nem kell külön alaplap Sempron (ólcsó), meg AMD 64/X2 procikhoz (drágább gépekhez), hanem mind belemegy.
Jelenleg Sempron, AMD64, AMD64 FX, AMD64 X2 (kétmagos) procit gyártanak hozzá, de valószínüleg lesz hozzá Opteron is. A hûtés rögzítését is megvariálták rajta.

És jobb mint a Socket939?

Punker
keresõ a barátod.....

Sziasztok!

Ma halottam róla: Socket AM2

Írjatok róla bõvebben!

Köszi!

Pentium4 3GHz FSB800 s775 2x2MB BOX Dual Core, 64bit 55 500 Ft

[Jakuza]
En tudom, hogy nem direkt csinalja.
Ennyi esz szorult szegenykembe.
Olvasd el az altala nyitott topicokat, es ENJOY! 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
nem tûnt fel hogy direkt kérdez hülyeségeket? hónapok óta írogat ide ennyire nem lehet sötét.

FaithMeN
De Punky ilyen 😄DDD

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

Zsoltika 007
Azért van a fórum hogy legyen hol kérdezni. Ezért még senkit sem raktak ki innen. <#rolleyes> Amúgy meg legalább felfutott a topik is a pangásból.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

FaithMeN
jobb lesz ha nem kerdezel ennel nagyobb hulyeseget mert punker baratunk kivag 😄

de ha van kerdesed tedd fel nyugodtan azert 😛

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

[Jakuza]
Joember az a DDR500-as RAM jelzese. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

PC4000 az DDR1 vagy fel van húzva?

FaithMeN
telleg vegyel konzolt 😄

ez meg DDR1

[Jakuza]
Olcsobbol is de azert irtam, mert sima DDR-el nem mennek raadasul dragabb is a sima DDR-nel az ECC-s.
Amugy 2GB olyan brutto: 89580 Ft. 😛

Te gépedbe is PC4000 es memkó van!😄
Most akkor?

M'ér'? 80.000-bûl meg van az 1Gb ram, nem?

Zsoltika 007
Úgy hogy az Intel procis gépek már használják. Akinek amd-s konfigra van és azt mondja hogy ddr2 ramot használ az kamuzik vagy hülye hozzá. (Vagy lehet hogy az opteronok használják a ddr2-t azt nem tudom)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

[Jakuza]
Azert szerintem siman lesznek oszver 939es DDR2es lapok figyeld csak meg. 😛

Sehogy, mivel az s939 prociba épített memóriavezérlõ CSAK DDR1-et tud.

Punker
figyelj csak elmondom a lehetõségeid, mivel nem hogy nem értesz hozzá de még értelmesen kérdezni és a válaszokat felfogni se tudod inkább vegyél konzol-t az való neked, ha meg szórakozol itt velünk úgy kiváglka mint a huzat.....

FaithMeN
csak az Intelnel van olyan egyelore

Akkor, hogy csínálják, hogy DDR2 van egyes gépekbe?

[Jakuza]
Meg nincs.

Zsoltika 007
Nem létezik olyan. Socket 939 csak ddr1 ramokkal van.
Majd jön az új foglalat az használja majd a ddr2 ram-ot.

Tudtok Asus 939 es DDR2 es lapot?

[Jakuza]
Es az ECC paritasos memoriakat ne felejtsd el. 😛

Zsoltika 007
Szinte ingyen van. <#vigyor1>

FaithMeN
ha nem akarasz szerverprocit akkor az opteront felejtsd mar el

es ha ket foglalat van a deszkan illik mar ket procit belerakni 😛

[Jakuza]
Egy procit is beletehetsz, aztan megegyet, ha akarod boviteni.
Csak olyankor ugyelni kell milyen tipusszamu Opteront veszel.
Mondjuk neked nincs ilyenre szukseged.Tehat felejtsd el.

Megy egy procical (vagy egy darab kétmagos procival is) szerintem.
Rioworks-nek van jópofi NF4-es Dual Opteron + SLI lapja. Olyan 120-130e körül 😊

[Jakuza]
Azert van ket processzorhely az alaplapban, mert az egy szerver alaplap, es mint olyanba lehet beletenni sima egymagos 2db processzort, vagy 2db ket magos processzort.

FaithMeN
haggyad mar!szerintem meg azt se tudja,hogy sockert 939-es gepe van,de nagyon santit a 2500Mhz a lableceben

OK!Nem akarok szerverprocit!!!😄
De annál a lapnál meglehet csínálni, hogy egy procival használom vagy bemegyek a boltba veszek 2 Opertont és beleteszem vagy ez is párba van mint a RAM????