33
-
HUmanEmber41st #33 Ezen én is jót nevettem, meg amikor ott táncikált a nagy képrnyő előtt, ahelyett, h leült volna egy kisebb érzékelő elé és kicsi ujjmozdulatokkal vezérelte volna ( mint most a billentyű területe) a nagy képernyőt :D -
L3zl13 #32 Ugyan már Különvélemény. Már jóval előtte voltak interface kesztyűk a SF-ben és a valóságban is.
A problémát nem is ezeknek a megvalósítása okozza már régóta, hanem megtervezni egy igazán hatékony kézmozdulat "nyelvet" amellyel könnyen, egyértelműen lefedhető a számítógép (vagy más eszköz) teljes vezérlése.
És ha már Különvélemény. Személy szerint nagyot röhögtem azon, amikor Cruise turkált a számítógépben az említett kesztyű segítségével, majd azután az adatokat rámásolta egy bazinagy üveglapra, amit aztán fizikailag kellett átvinni a két méterre álló másik géphez. Vazz nem ismerik a LAN-t? Vagy csak fel akartak vágni a láma filmesek azzal, hogy WOW, a jövőben üveglapra mentik az adatokat kisfloki helyett. :D -
#31 Tudjátok, engem csak az érdekel, hogy milyen órája volt Tom bácsinak ebben a filmben? Mert vmi iszonyat jól nézett ki (asszem, már régen láttam a filmet). -
plamex #30 Ez a virtuálkesztyű jó cucc lesz ha elterjed főleg azért mert a kezeddel 3d ben sokkal több mindent meg tudsz csinálni mint az egérkével ami ugye csak síkban mozog ...
Gondoljatok bele egy építész aki házazakat tervez ... vagy mondjuk pl egy kémikus aki atomonként építi fel az anyagot ...
szóval nagy jövő előtt áll ez szerintem.
-
#29 Hidd el elég sok régi sci-fit olvastam már. A kedvenceim a '60-as, '70-es évekből valók. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy miket álmodtak meg a "tudósírók", és mi lett az álmokból.
Többiek: Jah és sztem nem az a lényeg, hogy a levegőben tartod a kezed. Ez nyápic hozzáállás. Egy kőműves sztetek mennyit tartja a levegőben a kezét, vagy emelget cementes zsákokat. És most ne gyertek az iskolázottság kérdésével! A lényeg, hogy a jövő generáció emberei már ahhoz is lusta lesz, hogy szórakozásból biciklizzen, nem hogy még a munkahelyen dolgozni is kelljen. Ahhh... hogy nézne már az ki! -
Mice #28 ugyan már, naponta a betongyárban köbö hány órát van a levegőben a kezed? s ott még terhelik is nem csak lóg -
kukac78 #27 Minek ilyen kütyü???
Úgyis a gondolatainkal fogjuk irányítani a gépeinket...
http://www.sg.hu/cikkek/36335 -
#26 Philip K. Dick rules! -
Zsoldos #25 ez + virtual sisak = tutijo box szimcsi :) -
Balasnyikov #24 az azert furcsa lesz hogy a tenisz könyök miatt nem tudmajd gépelni a titkárnő,vagy azert nem tudsz mejd jaccani emrt sokat hokiztal az este...
de akar a virtuális box mecs is bejönne nekem.. canadai csako leütötte a vesém... -
enrico #23 Gondolom azért le lehet majd támasztani a fotel karfájára ;-) Én azt fogom tenni -
#22 Állat! Milyen lehet egy ilyennel Doom3-at játszani! -
Myron #21 akkor majd a karodban cseszi szét mert túl sokat kell a levegőben tartanod. -
Mice #20 ja meg ez legalább nem cseszi szét az izületeket az ujjamban -
Mice #19 anno a xerox egerére is azt mondták...fogj egy fúrót és tágítsd ki a látóköröd -
#18 ARPAnet... Az ARPA a DARPA jog-elődje . De csak ennyit tudok biztosra. Asszem még annyi, hogy a tényleges Internet az ARPAnet és egyetemi hálózatok összekapcsolásából jött létre... De mondom, nem biztos. -
#17 nem is mondtam hogy nem megyek bicózni. csak azt hogy a Bicilis bukómba telefon lesz. és nem kell minidg külön övtáskába vinnem a telefonom :) -
Kryon #16 Úgy tudom az INTERNET elődje a DARPANET volt (a DARPA egy ami katonai kutatószerv).A DARPANET célja az volt,hogy mint decentralizált háló,lehetővé tegye a kommunikációt nukleáris háború esetén is,(bár sztem nem sokat ért volna ha az atomrobbanások EMP-je úgyis kinyír minden felszíni számítógépet...),de legalább megalapozta a mai hálót... -
IoIa #15 Ennek a hadonászásdinak semmi értelme nincs. Ráadásul nevetséges is. -
Kryon #14 Én is jobban örülnék,ha több "civil" kutatás lenne,de hát már jó ideje úgy müxik a világ,hogy kifejleszt valamit a katonaság,aztán meg rájönnek mi mindenre jó még az adott találmány.Örülök,hogy legalább fejleszt valaki valamit,a pénz meg mindíg is hozzájuk ment,a kutatáshoz meg ugye pénz kell.... -
#13 Először minden durvaság a katonaságnál jelenik meg. A mai gépeddel irányíthattad volna az egész amcsi hadsereget, csakhogy neked akkor még nem lehetett ilyen.
Egyébként ez a kesztyű nekem nem jön be. Engem már az érintőképernyő is zavar. -
Zsoldos #12 Ha csinalnak ehhez a cucchoz egy elethusegre torekedo ko-papir-ollo verseny szimulatort, nalam tuti befuto -
Zsoldos #11 Valojaban ennel meg durvabb a helyzet. Olvass regi scifi-t, es nezd meg mi minden valosult meg. Sot, nem csak, hogy megvalosult, hanem meg sokkal jobb/tobb is. -
#10 Ez van. És nem azért, de ha emlékeim nem csalnak akkor annak idején az USA hadserege kezdte el fejleszteni az internettet is, asszem omega néven. -
#9 Bocs, az előbbit nem gondoltam komolyan, csak jött az ötlet
SuperCow: Szerintem nem ilyen jövő áll előttünk... Legalábbis énelőttem biztos nem, mert én jobb szeretek biciklizni mint otthon ülni, sz'al... Szerintem mindenki maga dönti el. -
#8 Jah, ha bicózni akarsz, akkor csak betöltöd az agyadba a biciklizős programot, megnyomod a gombot, aztán izzadsz... :D ... otthon a fotelben... -
#7 mért, király nem ?:DDD
Ideális jövőképet vázoltál fel. De minek bicó, mikor azt is lehet szimulálni?:D És még meg is izzadsz utána:) -
#6 2015ben a kezemmel hadonászva fogok egyszerre photoshoppozni és kapcsolgatni a TV-t.Sőt. a fejemre rakok egy ilyen kis szemüveg kivetitőt(vagymifene) és az utcán járva is hadonászok majd mint a Final Fantasy-ban. Jó lesz
.. Hamarosan a telefon is be lesz építve a Biciklis bukómba és csak annyi dolgom lesz h. megnyomok egy gombot megjelenik a képernyő és tárcsázok.
Sztem nekem kesztyű se kell majd mert olyan sokat fogom használni a technológiát hogy. saját implantátumom lesz mind a két kezembe. :)
ááá fényes jövő áll elöttünk. :D -
#5 Ennek éppen az a lényege, hogy ugyanazért a munkáért ne napi nyolc órát kelljen a kezedet a levegőben tartani! Én támogatom, de engem is zavar, hogy a katonaság kell a megvalósulásához. -
nenad #4 siman meg lehet szokni. Par nap es eszre sem veszed. -
#3 Na igen, igazad van. De talán azért is nyomják a hadsereget, mert sok sci-fi-ben megtámadnak minket az ufók :) És az is valóra válhat :) -
irkab1rka #2 Veszett rendszer. Nem fogom napi 8 órában a levegőben tartani a kezem. Azoknak lesz telán jü, akik csak demüznak vele. 2024 környékén, -
#1 Hát igen! Modhatnak akármit a nem sci-fi rajongók, én a múltkori 'lebegő Holdporos' hír után, meg ez után azt mondom, hogy csak idő kérdése és minden teljesülhet, ami a sci-fi könyvekben (filmekben) már megvalósult. Persze a fantáziának korlátot szabnak az emberi tudományok korlátozása és korlátoztatása pénz és egyéb tényezők által, de ebbe most nem mennéj bele.
Szal' sztem tök jó, hogy lesz ilyen, csak az bánt, hogy még mindig a katonaság meg a sok katonai tőke kell ahhoz, hogy forradalmi dolgokat alkothassunk. Sztem' ez szánalmas az emberiségre nézve...