Doom III: Resurrection of Evil
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem azt montam, hogy dicsérd, ha szerinted szar, hanem azt hogy szerintem nem láttál meg benne olyan dolgokat, amik fontosak, nem arra fektetted a hangsúlyt. Ezzel nincs baj, azzal inkább, hogy nem veszed figyelembe, hogy ez csak egy vélemény.. Attól h neked nem tetszett, másnak lehet kafa. :-)
Ezeknek az embereknek a véleményét meg nem váltod meg így..
Másrészt azokra a hangokra reagálva, akik azt írták, hogy olyan ember írjon tesztet, aki szereti:
Két cikkel ezelõtt épp azért dicsértetek meg, hogy milyen jó, hogy objektív az írás. Nem fogok jót írni valamirõl, ha az egy rakat szar. Én anno toltam a doom 1-2-t. Akkoriban az szépnek is számított meg jónak is. Azóta változtak az idõk. Engem pedig nem hat meg, hogy valami nagy név vagy kicsi, mert nem a nevet tesztelem. Ahogy a Doom3-mal kapcsolatban is elmondtam anno, biztos vagyok benne, hogy pár év és jönnek a doom3 motort leliszenszelõ cégek és kiadják a sok jó játékot. Ez most még mindig a techdemo kategória nálam, illetve rókabõr.
Nekem ez volt az, ami értelmet adott a doom3-nak.. az elsõnek is volt sztorija, ennek is van. kerekedik a történek, alakul.. ebben már tényleg jó a hangulat. Kezd kialakulni :-))) vannak hibái, nem is kicsik, a lényeget azonban eléri, miszerint szórakoztató.
jelen pillanatban a kiegészítõvel együtt a doom3 és hl2 fej fej mellett vezet az hasonló kategóriájú fps-ek között szerintem. technológiailag kimagasló, és ha tippelnem kellene azt mondanám gyorsabban lehet hozzá modot fejleszteni mint hl2-hoz. Persze nem szabad megfeletkezni a hátrányairól sem, ami itt az optimalizálatlanság, és a gépigény, de megfelelõ géppel ez nem okoz nagy problémát..
az sg szerkesztõinek meg javaslom, h olyan embernek adják tesztelni a programokat, aki veszi a fáratságot és alaposan megnézi, nem pedig csak felületesen átszalad rajta.
1. igazalett volan
2. nem grafikusokat mondta, hanem kreativ embereket és ha esetleg felveszenk 1 mapdesignert meg felkérnek egy írót talán értelmes játékmenet lett volan. (nekem úgy tûnik neked van fogalomzavarod és nem a kedves cikkírónak)
3. "Egyébként is a rutinos FPS játékos lehet, hogy nem úgy kezd neki, hogy na ezt 10 óra alatt végig kell csinálni mégha közben sz.rt sem látok a játékból."
pedig így szokás, ráadásúl d3ban nincs is mit látni és ez a kiegre is igaz...ráadásúl ha kicsit hosszú lenne a játék hiába karná 1 délután végignyomni...
4. a minõségnek több oldala van, az hogy szép a grafika vagy jók a hangok még nem elég egy játékokhoz, ezért hívjuk az ilyet techdemónak.
5. újabb fogalom zavar: az egy játékosra optimizált karakter alatt azt kell érteni, hogy maga a karakter grafikai kidolgozása, mozgásának dinamikussága úgy van megoldva, hogy ha 1et látsz belõle még nem hal be a játék, de pl egy multiban elõforduló 8 karakter már túl sok.
6. ha egy játék 10óra "szórakozást" nyújt és utána kb 1-2 óra multit, arra el lehet mondani, hogy nem "okozhat nagy élményt". a példád meg hót nem illik a szitura...
7. U3, nos az eddigi Unreal játékokat (és volt már egypár) sokan 1-2 év elteltéve is játszanak neten, d3mal már most senki sem foglakozik. quaketõl várja mindenki a megváltást.
Érezni a mondatból, hogy a cikkíró sem ismerte meg igazán azt ami hosszú távon már nem fog nagy élményt okozni. - ezt a mondatot elsõ felületes olvasatra talám értem, de ha mégegyszer elolvasom semmi értelmet nem találok benne.
a cikk pont olyan, mint amilyent egy 50%os értékelés mellé írni szoktak. külömbség csak az, hogy egy nagy nevet ritkán csesznek el ennyire.
d3ban (RoE-ben fokozottan) szar volt a játékmenet (és inentõl kezdve már nem is kéne folytatni, de) szarok voltak az ilyesztgetések (gyk: elsõ pár után ugya az ismétlõdött), pedig állítólag ilyesztgetõs játék. szar volt az árnyék is (pedig elméletileg arra élezték ki az egészet), mert csak 2 fényforrást használt és a globális háttérvílágítás nem volt hatással rájuk, túl éles/szogletes árnyék határ, 0 átfedés stb. (rakat dolognak rosszúl vagy nem jó helyen esetleg egyáltalán nemvolt árnyéka), más gémnél nem foglakozik az ember ilyennel, de ennél állítólag ez a nagy durranás. gagyi átvezetõ videók. unalmas, rosszúlfelépített, szûkös, müanyag pályák. A ilyesztgetõ/nyomasztó hatások inkább idegesítõek voltak, mint horrorisztikus. Plusz az egészhez társúl egy hatalmas gépigény, mert carmak úgygondolta 10 évre elõre legyártaja az engint.
A legidegesítõbb, hogy simán lehetett volna kis kreatív ráfordítással egy hihetetlenûl jó játék. Ehelyett kaptunk egy stulpilázott féligkész motort egy kb 50%os játékként piacradova.
Hát ha azokkal hasonlítjuk össze akkor tényleg van fejlõdés.
A gáz az hogy amíg pl az elsõ részben csak megy az ember és hentel, egy viszonylag szórakoztatóan folyamatos játékmenetben.
Ebben már valamiféle "realizmust" próbáltak becsempészni -fegyver újratölt, meg a szörnyek is hol jönnek hol nem jönnek- de ettõl még mint játék nem lett jobb.
Ehhez a történeten, meg az egész stíluson nagyon nagyon sokat kellett volna finomítani.
Ma már a legtöbb sikeres játék több stilust ötvöz (talán csak a csirkevadászat a kivétel😉)), ez viszont megmaradt csak egy sima lõdözõs játéknak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
nem egy "sötétben bujkáló ellenforradalmár" játékot... rettegõs a sötétség valóban, de inkább világosban játszódó és kevésbé kiszámítható játékot vártam.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
ha valaki tudna küldeni akkor ide: [email protected]
Haver véleménye pedig szintén ez, pedig õ a D3 miatt vett gépet (tehát asszem joggal mondható rajongónak). Ismeretségi körömben egy ember sem tolta végig-vhogy mindenki megunta.
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
ha tudtok jobb enginet akkor írjatok az id-nek és rögtön Carmack helyére lesztek téve...
szerintem nagyon jó,nekem az alapjáték se volt túl rossz...csak sötét
Én még olyan gagyi texturákat mint a Doom3 ban soha nem láttam.
Tessék példának okáért megnézni a Far Cry, vagy A Riddicket! Az igen.
Mondjuk én sem voltam és vagyok elragadtatva.A megjelenés óta néha tolom 1 órát(a kiegészítõt), de még nem bírtam végigjátszani.Nem igazán tud odaszögezni a székhez.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
És még mielõtt valaki megkérdezné, X800XT-vel nyomtam, a grafika fullon volt.
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
a játékkal kapcsolatban meg az a baj, hogy a várakozás miatt azt hitte mindenki, hogy ennek a játéknak mindenkinek tetszeni kell. holott ez a lövöldözõs játékok egy alkategóriájába tartozik csak, az ijesztegetõslövöldözõsek közé. kb olyan mintha egy fps-rajongó venne meg egy rts-t csak mert nagy a reklámja, holott igazából rég tudja hogy utálja az rts-eket. csak a sok csalódott ember nem csak uninstallja a játékot hanem nekiáll fikázni.
akár tetszik, akár nem, a nagy sötétség az egy csomó embernak HATALMAS csalódást okozott, lehet én vagyok öreg, és az egész napi meló után ha egy kis levezetõ gyakorlatra vágyom, nem a lámpa kapcsolgatásra és lámpa-fegyver cserélgetésre, de lehet bennem van a hiba. Olyan nagyon nem tülekednek a játékért, mert 2000 Ft-ért nem tudom eladni az eredetit, és eszem ágában sincs feltepelíteni a kiegyészítõt (bár letöltöttem), pláne +venni.
Viszont a HL2 pozitív csalódás volt, letöltöttem stemarõl, végigitoltam, és CS-ezek is néha-néha. És ezen írásommal nem flame-t akarok generálni, és a fentieket a Doom3 topicban sokan leírták, de az ÖSSZES ismerõsöm, aki letöltötte, megvette, hasonló véleménnyel van.
ajánlgattam a kiegészítõt a baráti körben, hogy ha már letöltöttem, nézze meg valaki, senkinek sem kellett....
Az elsõ oldal végére még odaírhatta volna, hogy
"ennél bármelyik brazil szappanoperában bonyolultabb a szerelmi szál". <#wow3>#wow3>
A második oldalon elgondolkodhatott volna rajta, hogy ha kirúgják a programozókat és a helyükre grafikusokat vesznek fel akkor ki fogja elõállítani neki azt az exe -t, amire neki kettõt kell kattintani az egér bal gombjával ( remélem tudja mi az a kettõs kattintás
és, hogy a számítógépes egér nem egyezik meg a cincogóval ). <#ejnye1>#ejnye1>
"Ezután persze semmi öröm nem lesz benne, maximum végigvinni Hell nehézségi fokozaton is"
Lehet, hogy nem a legkönnyebb fokon kellene végignyomni. <#hehe>#hehe>
Kíváncsi vagyok ki tudta végigcsinálni az eredetit Hell -en, 25 ös életerõ mellett egy ütés
és halott vagy ( teljesen más stílusban kell játszani mint a gyengébb fokon).
Egyébként is a rutinos FPS játékos lehet, hogy nem úgy kezd neki, hogy na ezt 10 óra alatt végig kell csinálni mégha közben sz.rt sem látok a játékból.
Ha meg esetleg megpróbálja valaki átérezni a hangulatot akkor, minden sarkon ellenõrzni fogja a fegyvereit, ami nem kis idõ ( fasza hangfalak között jön rád igazán a rettegés, mikor a hátadmögött hörögni kezd valami).
A harmadik oldalon, mit ért kommersz mocskon.
Ez igenis minõségi játék, nem szeretheti mindenki, de attól még a vak is látja, hogy a maga nemében tökéletes.
"de mivel a karaktert egyjátékos üzemmódra optimalizálták".
Ez most, hogy jön ide, meg mi az hogy 1 játékosra optimalizálták. A modellek faszák, a fegyverek faszák, a pályák királyok, legfeljebb a játékos lehet 1 játékos módra optimalizálva, dehát arról õk meg nem tehetnek, nem cserélhetik a usert. <#vigyor2>#vigyor2>
"ezért hosszú távon nem okozhat nagy élményt". Megint nem értem ezt mibõl következtette ki.
Olyan mintha azt mondta volna, hogy mivel a szexet álltalában párban szokták ûzni ezért 2 lánnyal hosszú idõ után biztos unalmassá válik.<#nemtudom>#nemtudom>
De ha már itt járunk szerintem az Unreal 3 -mal sem fog egy idõ után már senki sem játszani.
Érezni a mondatból, hogy a cikkíró sem ismerte meg igazán azt ami hosszú távon már nem fog nagy élményt okozni.
"Õszintén szólva várom azt a percet, amikor már a Doom3 motorjával készült, de értelmes, érdekes, értékes játékot elemezhetek". Itt lett volna a lehetõség.
A 4. -ik oldal lett a cikkben a legjobb ( nem a sok megjegyzés miatt ).
'ha lehet, akkor egy DirectX 9-es monitorvezérlõvel próbálkozzunk'
Miert? <#idiota>#idiota> <#hehe>#hehe> <#taps>#taps>
Far Cry... <#worship>#worship>
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Ennél jobban a halott öreganyám sem tudta volna lehordani a Doomot. Gratulálok. Legközelebb ne Te írd a Doomról szóló cikkeket....
"Nagyon sajnalatos hisz tobb evet vartunk ra." Milyen szép mondat, de aki igazát doom rajongó, az nem ír ilyen hozzászólást. szal inkább....
Kedves Dániel.
Rúgjuk ki mindjárt Carmackot. De verjük is meg 😊
Az elõzõ oldalon éppen Te írtad, hogy lenyûgözõ a grafikus motor. Amit ugye Carmack mellett ez a néhány "kirúgandó" kis programozócska készített. Az ID csapatban fejlesztõnek lenni - az IT világában felér egy Nobel-díjjal.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
sztem.