47
  • gergő992
    plizz
  • gergő992
    csá.valaki adjon egy jo kodot
  • TheZsenyka
    Eredetileg meg akartam venni, de a cikk hatására elálltam ettől a szándékomtól.
  • jointeer
    annyira nem. majd a q4 lealázza
  • Farseer
    védd az igazad.. én is azt teszem.. :-) szerinted szar, sterintem nem az.. elkezdhatükn ezen vitatkozni, de ez akkor is csak vélemény.. a tiéd is, az enyém is..
    nem azt montam, hogy dicsérd, ha szerinted szar, hanem azt hogy szerintem nem láttál meg benne olyan dolgokat, amik fontosak, nem arra fektetted a hangsúlyt. Ezzel nincs baj, azzal inkább, hogy nem veszed figyelembe, hogy ez csak egy vélemény.. Attól h neked nem tetszett, másnak lehet kafa. :-)
    Ezeknek az embereknek a véleményét meg nem váltod meg így..
  • aDannyBoy
    Alaposan megnéztem és éppen ezért ez a véleményem róla... Eleinte azt hittem, hogy végre de jó, ezt nem cseszték el...

Másrészt azokra a hangokra reagálva, akik azt írták, hogy olyan ember írjon tesztet, aki szereti:
    Két cikkel ezelőtt épp azért dicsértetek meg, hogy milyen jó, hogy objektív az írás. Nem fogok jót írni valamiről, ha az egy rakat szar. Én anno toltam a doom 1-2-t. Akkoriban az szépnek is számított meg jónak is. Azóta változtak az idők. Engem pedig nem hat meg, hogy valami nagy név vagy kicsi, mert nem a nevet tesztelem. Ahogy a Doom3-mal kapcsolatban is elmondtam anno, biztos vagyok benne, hogy pár év és jönnek a doom3 motort leliszenszelő cégek és kiadják a sok jó játékot. Ez most még mindig a techdemo kategória nálam, illetve rókabőr.
  • Farseer
    Neekm így első ránézésre az tűnik ki, hogy a cikkíró elég gyökér lehet.. nem csak azért, mert "csak végigtolta" a játékot anélkül, hogy jobban odafigyelt volna rá, hanem a hangneme sem, valami megnyerő.. nem igazán hiszem, hogy tudja miről beszél..

Nekem ez volt az, ami értelmet adott a doom3-nak.. az elsőnek is volt sztorija, ennek is van. kerekedik a történek, alakul.. ebben már tényleg jó a hangulat. Kezd kialakulni :-))) vannak hibái, nem is kicsik, a lényeget azonban eléri, miszerint szórakoztató.
    jelen pillanatban a kiegészítővel együtt a doom3 és hl2 fej fej mellett vezet az hasonló kategóriájú fps-ek között szerintem. technológiailag kimagasló, és ha tippelnem kellene azt mondanám gyorsabban lehet hozzá modot fejleszteni mint hl2-hoz. Persze nem szabad megfeletkezni a hátrányairól sem, ami itt az optimalizálatlanság, és a gépigény, de megfelelő géppel ez nem okoz nagy problémát..
    az sg szerkesztőinek meg javaslom, h olyan embernek adják tesztelni a programokat, aki veszi a fáratságot és alaposan megnézi, nem pedig csak felületesen átszalad rajta.
  • smv
    nekem nem megy a game. :( kicsi a vas hozzá
  • FTeR
    na, szal sorban amit írtál:
    1. igazalett volan
    2. nem grafikusokat mondta, hanem kreativ embereket és ha esetleg felveszenk 1 mapdesignert meg felkérnek egy írót talán értelmes játékmenet lett volan. (nekem úgy tűnik neked van fogalomzavarod és nem a kedves cikkírónak)
    3. "Egyébként is a rutinos FPS játékos lehet, hogy nem úgy kezd neki, hogy na ezt 10 óra alatt végig kell csinálni mégha közben sz.rt sem látok a játékból."

pedig így szokás, ráadásúl d3ban nincs is mit látni és ez a kiegre is igaz...ráadásúl ha kicsit hosszú lenne a játék hiába karná 1 délután végignyomni...

4. a minőségnek több oldala van, az hogy szép a grafika vagy jók a hangok még nem elég egy játékokhoz, ezért hívjuk az ilyet techdemónak.

5. újabb fogalom zavar: az egy játékosra optimizált karakter alatt azt kell érteni, hogy maga a karakter grafikai kidolgozása, mozgásának dinamikussága úgy van megoldva, hogy ha 1et látsz belőle még nem hal be a játék, de pl egy multiban előforduló 8 karakter már túl sok.

6. ha egy játék 10óra "szórakozást" nyújt és utána kb 1-2 óra multit, arra el lehet mondani, hogy nem "okozhat nagy élményt". a példád meg hót nem illik a szitura...

7. U3, nos az eddigi Unreal játékokat (és volt már egypár) sokan 1-2 év elteltéve is játszanak neten, d3mal már most senki sem foglakozik. quaketől várja mindenki a megváltást.
    Érezni a mondatból, hogy a cikkíró sem ismerte meg igazán azt ami hosszú távon már nem fog nagy élményt okozni. - ezt a mondatot első felületes olvasatra talám értem, de ha mégegyszer elolvasom semmi értelmet nem találok benne.

a cikk pont olyan, mint amilyent egy 50%os értékelés mellé írni szoktak. külömbség csak az, hogy egy nagy nevet ritkán csesznek el ennyire.

d3ban (RoE-ben fokozottan) szar volt a játékmenet (és inentől kezdve már nem is kéne folytatni, de) szarok voltak az ilyesztgetések (gyk: első pár után ugya az ismétlődött), pedig állítólag ilyesztgetős játék. szar volt az árnyék is (pedig elméletileg arra élezték ki az egészet), mert csak 2 fényforrást használt és a globális háttérvílágítás nem volt hatással rájuk, túl éles/szogletes árnyék határ, 0 átfedés stb. (rakat dolognak rosszúl vagy nem jó helyen esetleg egyáltalán nemvolt árnyéka), más gémnél nem foglakozik az ember ilyennel, de ennél állítólag ez a nagy durranás. gagyi átvezető videók. unalmas, rosszúlfelépített, szűkös, müanyag pályák. A ilyesztgető/nyomasztó hatások inkább idegesítőek voltak, mint horrorisztikus. Plusz az egészhez társúl egy hatalmas gépigény, mert carmak úgygondolta 10 évre előre legyártaja az engint.
    A legidegesítőbb, hogy simán lehetett volna kis kreatív ráfordítással egy hihetetlenűl jó játék. Ehelyett kaptunk egy stulpilázott féligkész motort egy kb 50%os játékként piacradova.
  • NEXUS6
    Van egy mod hozzá, a klasszikus pályákat lehet vele végignyomni.

Hát ha azokkal hasonlítjuk össze akkor tényleg van fejlődés.

A gáz az hogy amíg pl az első részben csak megy az ember és hentel, egy viszonylag szórakoztatóan folyamatos játékmenetben.
    Ebben már valamiféle "realizmust" próbáltak becsempészni -fegyver újratölt, meg a szörnyek is hol jönnek hol nem jönnek- de ettől még mint játék nem lett jobb.
    Ehhez a történeten, meg az egész stíluson nagyon nagyon sokat kellett volna finomítani.
    Ma már a legtöbb sikeres játék több stilust ötvöz (talán csak a csirkevadászat a kivétel;))), ez viszont megmaradt csak egy sima lődözős játéknak.

• Frank99
    akiknek ez volt a "KIRÁLY" annak idején (pl. én), azok hasonlót vártak tőle.

nem egy "sötétben bujkáló ellenforradalmár" játékot... rettegős a sötétség valóban, de inkább világosban játszódó és kevésbé kiszámítható játékot vártam.
  • Ombika
    1szer erdemes vegignyomni!
  • FTeR
    jujj, srác nagyon gáz vagy (bocs általában nem szoktam személyeskedni), ha csak poénkodtál lehet a fáradság miatt nem éreztem az iróniát benne, de lehet hogy csak kötekedni szerettél volna. na mindegy, ha vmikor délután felkeltem leírom mit nem látsz jól vagy mit értettél félre...
  • NEOreg3
    a kiegészítő cd-jén rajta van aza patch
  • IoIa
    Nálam nem kellett hozzá.
  • Klesk
    De halottam hofgy kell hozzá v1.02 patch!!
    ha valaki tudna küldeni akkor ide: [email protected]
  • IoIa
    Ijesztgetős játéknak az AVS és a Thing is sokkal jobb volt.
  • asysoft
    Doom3-ról a véleményem szintén negatív. Alig játszottam vele pár percet, mikor már tudtam, h mikor honnan mi fog jönni... Sztem ez nem túl előnyös egy "ijjesztgetős" játéknál. Mindenesetre ha lesz újabb gépem, végigtolom-full grafikán azért elég jól nézett ki:)- bár kicsit műanyag volt.
    Haver véleménye pedig szintén ez, pedig ő a D3 miatt vett gépet (tehát asszem joggal mondható rajongónak). Ismeretségi körömben egy ember sem tolta végig-vhogy mindenki megunta.
  • asysoft
    "ha tudtok jobb enginet akkor írjatok az id-nek és rögtön Carmack helyére lesztek téve..." Remek. Tehát ne pofázzunk, ha vminél nem tudunk jobbat írni/csinálni... Ezt a hozzáállást nagyon utálom!
  • Killgore
    te is le vagy b@szva :D
  • quantum
    Teljesen egyetértek a cikk írójával azzal a különbséggel, hogy szerintem a grafikája is szar lett.
    ha tudtok jobb enginet akkor írjatok az id-nek és rögtön Carmack helyére lesztek téve...
    szerintem nagyon jó,nekem az alapjáték se volt túl rossz...csak sötét
  • kokas
    Teljesen egyetértek a cikk írójával azzal a különbséggel, hogy szerintem a grafikája is szar lett.
    Én még olyan gagyi texturákat mint a Doom3 ban soha nem láttam.
    Tessék példának okáért megnézni a Far Cry, vagy A Riddicket! Az igen.
  • Dynamic
    Na, te most sorban mindenkit le fogsz b*szni aki be merészel írni, hogy nem tetszett neki a Doom?
    Mondjuk én sem voltam és vagyok elragadtatva.A megjelenés óta néha tolom 1 órát(a kiegészítőt), de még nem bírtam végigjátszani.Nem igazán tud odaszögezni a székhez.
  • NEOreg3
    csak nekem nem nincs kint a játékhírek oldalán jobboldalt kitéve a játékbemutatóknál a cikk, vagy ezzel is azt akarják szimbolizálni, hogy ekkora sz*r játék nem érdemli meg, hogy leterhelje a szervert +30kb-al?
  • IoIa
    Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a játék megy akár win98se alatt is, csak 2 byte-ot kell átírni
  • IoIa
    Én becsületből végigmentem, de játékélményben semmi újat nem adott, a textúrák pedig rondábbak voltak, mint az eredetiben (ugyanolyan beállításokkal!).
    És még mielőtt valaki megkérdezné, X800XT-vel nyomtam, a grafika fullon volt.
  • Killgore
    Értelmes a hozzászólásod, látszik, hogy az egészből nem értesz semmit...
  • Flashy
    igen, egy kicsit túl erős lett, függetlenül attól hogy sokan osztják a véleményét. egy cikk ne fikázzon ennyire nyíltan. véleményt írni lehet persze, de ez kicsit sok lett :)
    a játékkal kapcsolatban meg az a baj, hogy a várakozás miatt azt hitte mindenki, hogy ennek a játéknak mindenkinek tetszeni kell. holott ez a lövöldözős játékok egy alkategóriájába tartozik csak, az ijesztegetőslövöldözősek közé. kb olyan mintha egy fps-rajongó venne meg egy rts-t csak mert nagy a reklámja, holott igazából rég tudja hogy utálja az rts-eket. csak a sok csalódott ember nem csak uninstallja a játékot hanem nekiáll fikázni.
  • Frank99
    és ez a motor arra lesz jó, hogy 1-2 évig jelennek meg majd qva jó játékok, amik tetszeni fognak, és a Doom3 motorját hasznákák majd...
  • Frank99
    és ezért utálhatnak a Doom3 rajongók, és szerethetnek az utálóik, ettől függetlenül egy cikk írójának nem szabad ennyire elfogultnak lennie..
  • Frank99
    ettől függetlenül ÉN 35 évesen az elsők között voltam, aki megrendeltem, és bizony nagyot csalódtam.
    akár tetszik, akár nem, a nagy sötétség az egy csomó embernak HATALMAS csalódást okozott, lehet én vagyok öreg, és az egész napi meló után ha egy kis levezető gyakorlatra vágyom, nem a lámpa kapcsolgatásra és lámpa-fegyver cserélgetésre, de lehet bennem van a hiba. Olyan nagyon nem tülekednek a játékért, mert 2000 Ft-ért nem tudom eladni az eredetit, és eszem ágában sincs feltepelíteni a kiegyészítőt (bár letöltöttem), pláne +venni.
    Viszont a HL2 pozitív csalódás volt, letöltöttem stemaről, végigitoltam, és CS-ezek is néha-néha. És ezen írásommal nem flame-t akarok generálni, és a fentieket a Doom3 topicban sokan leírták, de az ÖSSZES ismerősöm, aki letöltötte, megvette, hasonló véleménnyel van.
    ajánlgattam a kiegészítőt a baráti körben, hogy ha már letöltöttem, nézze meg valaki, senkinek sem kellett....
  • Kristóf
    Nem semmi cikk!

Az első oldal végére még odaírhatta volna, hogy
    "ennél bármelyik brazil szappanoperában bonyolultabb a szerelmi szál".

A második oldalon elgondolkodhatott volna rajta, hogy ha kirúgják a programozókat és a helyükre grafikusokat vesznek fel akkor ki fogja előállítani neki azt az exe -t, amire neki kettőt kell kattintani az egér bal gombjával ( remélem tudja mi az a kettős kattintás
    és, hogy a számítógépes egér nem egyezik meg a cincogóval ).

"Ezután persze semmi öröm nem lesz benne, maximum végigvinni Hell nehézségi fokozaton is"

Lehet, hogy nem a legkönnyebb fokon kellene végignyomni.
    Kíváncsi vagyok ki tudta végigcsinálni az eredetit Hell -en, 25 ös életerő mellett egy ütés
    és halott vagy ( teljesen más stílusban kell játszani mint a gyengébb fokon).
    Egyébként is a rutinos FPS játékos lehet, hogy nem úgy kezd neki, hogy na ezt 10 óra alatt végig kell csinálni mégha közben sz.rt sem látok a játékból.
    Ha meg esetleg megpróbálja valaki átérezni a hangulatot akkor, minden sarkon ellenőrzni fogja a fegyvereit, ami nem kis idő ( fasza hangfalak között jön rád igazán a rettegés, mikor a hátadmögött hörögni kezd valami).

A harmadik oldalon, mit ért kommersz mocskon.
    Ez igenis minőségi játék, nem szeretheti mindenki, de attól még a vak is látja, hogy a maga nemében tökéletes.

"de mivel a karaktert egyjátékos üzemmódra optimalizálták".
    Ez most, hogy jön ide, meg mi az hogy 1 játékosra optimalizálták. A modellek faszák, a fegyverek faszák, a pályák királyok, legfeljebb a játékos lehet 1 játékos módra optimalizálva, dehát arról ők meg nem tehetnek, nem cserélhetik a usert.

"ezért hosszú távon nem okozhat nagy élményt". Megint nem értem ezt miből következtette ki.
    Olyan mintha azt mondta volna, hogy mivel a szexet álltalában párban szokták űzni ezért 2 lánnyal hosszú idő után biztos unalmassá válik.

De ha már itt járunk szerintem az Unreal 3 -mal sem fog egy idő után már senki sem játszani.
    Érezni a mondatból, hogy a cikkíró sem ismerte meg igazán azt ami hosszú távon már nem fog nagy élményt okozni.

"Őszintén szólva várom azt a percet, amikor már a Doom3 motorjával készült, de értelmes, érdekes, értékes játékot elemezhetek". Itt lett volna a lehetőség.

A 4. -ik oldal lett a cikkben a legjobb ( nem a sok megjegyzés miatt ).
  • etzel
    Szerintem a srác korrektül írt, D3 tényleg selejt.
  • RpPRO
    Meg valami:

'ha lehet, akkor egy DirectX 9-es monitorvezérlővel próbálkozzunk'

Miert?
  • RpPRO
    Nekem nem a Doom3 minden idok leglenyugozobb grafikaja.

Far Cry...
  • irkab1rka
    Hát ja, nem egy HL2 és nem is egy Serios Sam. Megértük, hogy a doom középutas lett...
  • UnnameD
    Én nem akarom szidni a doom3 at, de ha már hent, akkor painkiller, vagy serious sam.
  • Killgore
    Kedves Dániel!

Ennél jobban a halott öreganyám sem tudta volna lehordani a Doomot. Gratulálok. Legközelebb ne Te írd a Doomról szóló cikkeket....
  • Killgore
    Na, a helyedben nem mondtam volna ezt.... Sztem ne b@zd el mások kedvét az ilyen hozzászólásaiddal! Az ID egy nagyszerű csapat, a doom 3 ra nem sok panasz lehet. Főleg nem a grafikára. A játékélmény is nagyon jó. Aki meg nem szereti az ilyen fajta gamét, az meg ne jáccon vele, ilyen egyszerű.

"Nagyon sajnalatos hisz tobb evet vartunk ra." Milyen szép mondat, de aki igazát doom rajongó, az nem ír ilyen hozzászólást. szal inkább....
  • csomi
    Teljesen mindegy mivel er fel ID-nel lenni, ha egyszer tenyleg unalmas es mondjuk ki, osszesegeben szar jatekot csinalnak. Sajnos vagy szerencsere mar nem eleg a grafika es forditva nem biztos, hogy eleg a magaval ragado jatekmenet ez egyutt kell ami nem konnyu. Mellesleg Xbox verzio is remunalom lett a coop mod is amit ugye csak ott kaptunk meg. Nagyon sajnalatos hisz tobb evet vartunk ra.