47
 • Zsoltika 007
  #47
  Tényleg ha már itt vagyunk lenne egy kérdésem: A jelenleg letölthető Debian Sarge-ban már működik a telepítő? Mert régebben még csak Woody-ról sikerült upgradelni, mivel a Sarge-nak még nem volt működőképes a telepítője. (Vmi kernel module gondja volt)
 • smv
  #46
  :D Igazad van #45 :D
 • [negativ] Les
  #45
  Szeritem, hogy jó döntés e az majd idővel elválik.
  Lényeg, hogy a 2 koma jól érezze magát :D
  Micsoda harcok mennek itt :)
 • h4x0r
  #44
  #3: Biztos nem lattal meg Slackware-t :-)

  #9: Egyetertek. Egy kockageek ilyenkor meg orgazmust is atelhet :-D

  #41: "Pontosan úgy és annyira, mint bármelyik másik profitorientált cég, mint mondjuk az IBM, a Novell vagy éppen a Cisco. Ne legyenek illúzióid!" --- Es azokis mocskosak. OS rulez? :-) Amugy a Cisco-t meg sokan szoktak szidni egyes korokben, ha jok az ertesuleseim. Talan tudod, melyik kor, en mar elfelejtettem. Csak olvastam. Megerosited?

  #42: "A linux közösség úgy általában nem szokott hazudozni[...]" --- csak neha egy kicsit altatjuk magunkat bizonyos dolgokkal. Duplagondol? Bar nem gyakori szerintem, de volt nehany Linuxos/BSDs haverom, aki eleg meredek dolgokat vallott oprendszerek teren. En mar kezdem ezt kinoni, de meg mindig rajongok a Linuxert es ugy az OS-ert alltalaban. Es egyre tobben vannak igy, lasd a cikket.
 • juhand
  #43
  Jó döntés.
 • comet
  #42
  A cisco nem linuxot gyárt, ha jól tudom hanem routereket, és nem a vásárlóinak adja el a linuxot hanem a saját céges környezetében használja, de egyébként szép csúsztatás volt pheel. (IBM-ről nincsnenek illúzióim, de ők viszont fejlődnek. Volt zárt forrású szabadalmakkal körülbástyázott hardverük, nem is használta senki. Tanultak belőle. Egyszerűbb Linuxot támogatniuk mint saját oprendszert fejleszteniük).

  A sun egy mocskos cég, a licenszfeltételei meg nem igazán tekinthetőek ingyenesnek hacsaknem az eladom-a-lelkemet ingyenesnek nézed.

  A linux közösség úgy általában nem szokott hazudozni, méghozzá azért mert elég jó eredményeket érünk el azzal is ha az igazságot mondjuk el. Technikailag a linux kernel, és a köré szervezett laza eszközök sokkal magasabb színvonalon állnak mint a Windows, erről a get the facts kampány nem fog másképp meggyőzni. Ne mondd azt hogy egy online linuxos újság ausztráliában tömegesen fogja átkonvertálni az usereket...félreérted. Nem neked szól (általában) a linuxos újság, hanem alapvetően már linuxot használóknak. Az MS hazudozásával ellentétben igenis lehet viszonylagosan objektív maradni, ezt pl slashdot nem, de a legtöbb linux portál teljesíti. Ez pont olyan mint amikor SCO-val szemben a groklaw tisztázott pár tényt.

  A másik az hogy egy HÍRT nem igazán lehet eltorzítani (ebbe ne köss bele) ha az idézi a Cisco-s forrásokat. A cisco-t nem tekinteném annyira linux fanatikus cégnek, ha nem bánod. Főleg hogy te is Cisco certified network admin vagy :))

  A novell, a red hat elad oprendszerhez supportot. Cégek. Ne próbáld egybemosni az egyszeri nonprofit újságot egy céggel. Köszi.
 • Pheel
  #41
  "Az ms csak egy mocskos cég, minden oka megvan hazudni és meg is teszi."
  Pontosan úgy és annyira, mint bármelyik másik profitorientált cég, mint mondjuk az IBM, a Novell vagy éppen a Cisco. Ne legyenek illúzióid!

  "Egy non-profit újság miért hazudna egy ingyenes operációs rendszerről a gpl alatt, egyszerűen nem áll érdekében"
  Talán azért, mert minél többen használnak olyan terméket, amiről az újság szól, annál nagyobb a valószínűsége, hogy nem zárják be az újságot. A non-profit nem azt jelenti, hogy ingyen dolgoznak. Az ingyenes oprendszer sem áll ellentétben a profitorientáltsággal. Lásd Novell, Sun és még lehetne folytatni a sort, csak éppen minek?
 • comet
  #40
  Gondolom a cisco-s forrást te sem kérdőjelezed meg egyébként, hiszen ez egy HÍR, nem egy VÉLEMÉNY cikk mint pl a MS Get the facts kampánya...
 • comet
  #39
  Egyszerű. Az ms csak egy mocskos cég, minden oka megvan hazudni és meg is teszi. Egy non-profit újság miért hazudna egy ingyenes operációs rendszerről a gpl alatt, egyszerűen nem áll érdekében.

  Az érvelésed olyan mint amikor egy sorozatgyilkos azt mondja a bírónak, hogy hogy lehet ilyen kegyetlen amikor börtönre ítéli a 20 gyilkosság és közvetlen bizonyíték alapján...

  Egyszerűen pofátlanság és képmutatás, ez is az is.
 • Pheel
  #38
  Ez szépen hangzik, viszont nem értem, miért nem kérdőjelezed meg a valóságtartalmát, mikor minden ellenkező irányú hír esetén azonnal MS befolyást sejtesz :-P "LinuxWorld Australia" tudod...
 • Pheel
  #37
  Nem vagyok .NET fejlesztő, viszont van CCNA vizsgám (Cisco), szal ez most nem jött be :-P
 • comet
  #36
  "LinuxWorld Australia has an interesting article discussing Linux Desktop adoption in Cisco. Cisco "already converted more than 2,000 of its engineers to Linux desktops...plans to move many laptop users to the platform over the next few years...the driver for Linux on the desktop is not cost savings, but easier support. Manning estimates that it takes a company approximately one desktop administrator to support 40 Windows PCs, while one administrator can support between 200 and 400 Linux desktops.'"

  Forrás:
 • comet
  #35
  A cisco-t meg szepen kifelejted :))) Te se vagy elfogult vegul is csak .NET fejleszto :))
 • comet
  #34
  Van hasonló nagyságrendű, 8000 a német vasútnál, bécsben párizsban brazíliában, stb.
 • comet
  #33
  Azt ugy hivjak ész :)
 • comet
  #32
  Hiába, csak mi fizetünk szoftverért kétszer háromszor krampusszal meg tiszta sza...ize szoftver programmal.
 • Pheel
  #31
  A saját tapasztalataid valódiságával kb tisztában vagyok, többször meggyőztél már, hogy nem sok lövésed van a Windows adminisztrálásáról, a felméréseidre pedig tényleg kíváncsi lennék, bár a slashdot elfogultsága nem kétséges.
 • comet
  #30
  Kb ismerem a viszonyokat, reszben sajat tapasztalat, reszben pedig felmeres alapjan. Cisco peldaul reszben ezert rakott linuxot windows helyett ill. tertek at. Keress ra a cikkre ha akarsz, biztos megvan valahol, en slashdoton lattam.
 • Pheel
  #29
  Talán mert soha nem volt még egyetlen olyan intézmény sem, ahol ennyi PC-n használtak szimultán Linuxot :-P
 • comet
  #28
  Mint neked? :)
 • comet
  #27
  Visszafelé csak még sohasem történt meg (14'000 pc nem állt át linuxról soha a büdös életben windowsra). Hehe.
 • Pheel
  #26
  "Pl egy ekkora rendszert feleannyi (rossz esetben) admin el tud navigálni mint amennyi a windowshoz kellett."

  Ezt a hiteles információt honnan sikerült szerezned? Vagy egyszerűen hasra csaptál?
 • Pheel
  #25
  "Raktak linuxot es mindenki boldog"

  Azért ezzel még óvatosan. A raktak az OK, de hogy MINDENKI boldog, azt nem hiszem. Mondom én, hogy kiderül pár év múlva, hogy mennyivel lett olcsóbb/drágább ez a kis kirándulás.
 • comet
  #24
  Azt az 1%-os költséget amit adminban elvesztenek(szvsz nem drágább a unix/linux szakember, de tegyuk fel hogy igen) azt megspórolják licenszben, egyéb fenntartási költségben. Pl egy ekkora rendszert feleannyi (rossz esetben) admin el tud navigálni mint amennyi a windowshoz kellett.
 • comet
  #23
  LOL. Mert egyreszt sokba vannak a virusok, spyware, stb. Sokban van a karbantartas, masreszt meg elavult oprendszerek, nem xp-juk van hanem vmi mas volt. Azert kell letörölni mert nem akartak upgrade-ert csengetni ms-nek. Raktak linuxot es mindenki boldog, kiveve az MS-t az meg kit erdekel.
 • Omega
  #22
  A bíróságon nálunk is bevezetik.
  Most már sztem olyan új európai divathullám van kibontakozóban.
 • Yfel
  #21
  Arrol nem is beszelve, hogy egy jo rendszergazda mindkettot ugyanolyan szinten nyomja...

  Y
 • irkab1rka
  #20
  vazeg, számolja már ki valaki, hogy a németek hány millio $-t spórolnak mire itt is bevezetik a linuxot a közigazgatásban?
 • OliApa
  #19
  khirájjság!
 • neonlight
  #18
  szerintem nincs kulonbseg a linuxos meg win-es rendszergazda kozott. arban se nagyon. a jo szakembereket meg kell fizetni, mind1 mirol van szo, akar OS/2-rol vagy OSX-rol is. Amugy meg az igazan jo szakemberek linuxhoz es win-hez is ertenek, mert nem ritkan egyutt kell mukodtetni ket rendszert, vegyes halozatot kell epiteni (linux szerver, win kliensek) stb.
 • [email protected]
  #17
  Azért egy überállat Windows guru is simán lehet droid
 • pemga
  #16
  Mert az a távoli hozzáférésnél annyira látszik is :). Németek egyébként iszonyatosan toleránsak, mert nagyon félnek attól, hogy nacionalistának bélyegzik őket. Így pl. láttam már punk metróvezetőt is :). Poén, mert ők a műszakváltást egy-egy megállónál csinálják, az utasok meg figyelik ahogy kikászálódik a fülkéből :).
 • Pheel
  #15
  Csak az előbbinek még emberformája van
 • Pheel
  #14
  Azért ez visszafelé is igaz :-P
 • Zoldalma
  #13
  Az a Winfosos rendszergazda aki valoban ert is a winhez, az kerul annyiba mint egy jo unixos guru
 • rgranc
  #12
  Valószínűleg nem XP van azokon a gépeken, hanem Win2K, esetleg Win98, stb. A MS már nem (vagy nem sokáig) támogatja ezeket, tehát frissíteni kellene XP-re. Ahhoz viszont elengedhetetlen az új HW, stb., szóval lehet hogy egyszerűbb törölni. :D

  atlagember: az olcsó rendszergazda olyan is. Ha pedig valóban ért hozzá, akkor nem kér kevesebbet mint egy linuxos.

  /r.
 • Troll
  #11
  Az, hogy sokan értenek a Windows-hoz, az azt is magában foglalja, hogy sok a kutyaütő a pályán. Míg valakinek meglesz a pár darab ilyen-olyan Microsoft szertifikátja, az is belemegy súlyos százezrekbe. Onnantól meg már nem olcsó munkaerő.
 • Axon
  #10
  "Aztán majd kifizetnek sokkal többet üzemeltetésre a rendszergazdáknak."

  Gondolom az eddigi rendszergazdák ingyen és bérmentve dolgoztak, pusztán csak élvezetből...

  "olcsóbb embereket találni az üzemeltetésre."

  Ahogy azt móricka elképzeli...
 • Axon
  #9
  Ha már töröltél volna le windózt életedben, akkor tudnád micsoda érzés is az. Gondolj csak bele, hogy egyszerre 14 ezer gépről milyen katartikus érzés letörölni a win-t egy igazi Linux szakembernek :-)
 • atlagember
  #8
  Aztán majd kifizetnek sokkal többet üzemeltetésre a rendszergazdáknak. Bár kétségtelenül nyányingertkeltő az M$ üzletpolitikája, de mivel a windows annyira elterjedt, sokkal többen értenek hozzá, olcsóbb embereket találni az üzemeltetésre.