Ötszörösére nőtt az Apple nyeresége
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gratulálok ehhez a számításodhoz. Gondoltál már valaha arra, hogy nem biztos, hogy a profit a forgalommal egyenesen arányos?
És sajna a VÁM -ot sem szabad elfelejteni, tehát mire Mo.-ra ér a mini a következõk mennek a 499$-os alapárra:
1. Dollar = Euro érdekes átszámítás?
2. Magasabb szállítási ktsg.
3. VÁM tétel.
4. 25%-os ÁFA.
5. És még ki tudja mi.
Sajna ez van, 2006-ban a választásokon lehet x-elni😊
1. Dollar = Euro érdekes átszámítás?
2. Magasabb szállítási ktsg.
3. VÁM tétel.
4. 25%-os ÁFA.
5. És még ki tudja mi.
Sajna ez van, 2006-ban a választásokon lehet x-elni😊
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
"Kb. 70e Ft értékû szoftvert adnak a mac-mini -hez (MacosX 35eFT + iLife 35eFT kb.), ha így vesszük akkor a 110e Ft-os alapár nem is sok ..."
Igen, csak amcsiknál 88.000Ft a Mac Mini, de mivel Dodo=Euro SZERINTÜK, ezért EU-ban drágább. Hála a magyar 25%-os Áfának nálunk meg 138.000. 😞
Igen, csak amcsiknál 88.000Ft a Mac Mini, de mivel Dodo=Euro SZERINTÜK, ezért EU-ban drágább. Hála a magyar 25%-os Áfának nálunk meg 138.000. 😞
"PC-re is lehet tenni Linuxot, raadasul ingyenes leven joval olcsobb is, mint a MacOS."
Öööö. Az INGYEN Linux ólcsóbb, mint az INGYEN MacOS ami jár a géphez? Hmmm.
Öööö. Az INGYEN Linux ólcsóbb, mint az INGYEN MacOS ami jár a géphez? Hmmm.
Kb. 70e Ft értékû szoftvert adnak a mac-mini -hez (MacosX 35eFT + iLife 35eFT kb.), ha így vesszük akkor a 110e Ft-os alapár nem is sok, sajna a Linux ebben az esetben nem ellenfél, közel sem annyira letisztult és integrált mint a MacosX, és az iLife-hoz hasonló programcsomag sincs LINUX-ra sajna 😞.
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
PC-re is lehet tenni Linuxot, raadasul ingyenes leven joval olcsobb is, mint a MacOS.
Teny,hogy a Mac draga mulatsag, mondom ezt ugy, hogy en megvettem a Mac Mini-t, es imadom nagyon, miota megvan alig hasznalom a PC-t.Annyira egyszeru es logikus a mukodese,latszik, hogy a primitiv amerikai felhasznaloknak talaltak ki. 😊 Viszont ket hete vettem hugomnak egy Asus S-Presso-t OEM XP-vel,olcsobb volt mint a Mac Mini,tudasban pedig siman alazza(TV-tuner,taviranyito,160GBHDD,2,8Ghz,stb...),a bovithetosegrol nem is szolva... Ennek ellenere a kovetkezo gepem valoszinuleg egy PowerMac lesz,sajnos total beleszerettem a MacOS-be..
Teny,hogy a Mac draga mulatsag, mondom ezt ugy, hogy en megvettem a Mac Mini-t, es imadom nagyon, miota megvan alig hasznalom a PC-t.Annyira egyszeru es logikus a mukodese,latszik, hogy a primitiv amerikai felhasznaloknak talaltak ki. 😊 Viszont ket hete vettem hugomnak egy Asus S-Presso-t OEM XP-vel,olcsobb volt mint a Mac Mini,tudasban pedig siman alazza(TV-tuner,taviranyito,160GBHDD,2,8Ghz,stb...),a bovithetosegrol nem is szolva... Ennek ellenere a kovetkezo gepem valoszinuleg egy PowerMac lesz,sajnos total beleszerettem a MacOS-be..
Amíg dollárkodunk, addig rendben is van, de amit forint lesz belõle, valamit félreszámolnak a kis kínai kalkulátorok.
En nem ertem mire megy ez ki. Miert kene hulyenek ereznem magam, hogy megvettem egy Mac-et. Rohattul nem arrol van szo, hogy csak ugy siman dragabban vettem egy hardware-t (szembren a brand PC-ket vasarlokkal, de azert ok is kapnak egy kis +-t). Szoval itt nem csak a hardware-rol van szo, ami azert nem ugyanaz, hanem kicsit mas software teren is. No mindegy...
http://www.madmac.hu/~macc/public/g5/
http://www.madmac.hu/~macc/public/g5/
Nem értem az árproblémát. A Mac mini 500$, az iBook 1000$. Ezek teljesen normális árak bármely PC-vel összevetve. Még a PowerBook 1500-2700$ közötti ára sem elrugaszkodott, vannak drágábbak is a Win piacon.
Amíg egy-egy darabos alakatrészvásárlásra nem kerül a sor, a Mac nem drágább. Utána persze mehet a lehúzás, hiszen bolti forgalomban nem kapható alkatrészeket használ. De ilyen erõvel vehetünk bármely egyedi(bb) PC-t. Egy tápcsere egy Kompakk szerverben sem 6000 forint. Vagy kíváncsi lennék egy ASUS laptop alalplapcseréjének a költségeire...
Amíg egy-egy darabos alakatrészvásárlásra nem kerül a sor, a Mac nem drágább. Utána persze mehet a lehúzás, hiszen bolti forgalomban nem kapható alkatrészeket használ. De ilyen erõvel vehetünk bármely egyedi(bb) PC-t. Egy tápcsere egy Kompakk szerverben sem 6000 forint. Vagy kíváncsi lennék egy ASUS laptop alalplapcseréjének a költségeire...
Lassan tényleg megfulladhatnál a röhögéstõl, ha már mindig csak ugyanazt tudod szajkózni. ;-) Igazán jó üzletnek hangzik, hogy 3x annyiért vehetem meg ugyanazt a hardvert, csak mert az Apple árulja. Részemrõl inkább fizetem a harmadát, aztán majd eldöntöm, hogy mit akarok még venni a maradék 66%-ból.
Ha a TCO-t nézed (mindjárt megfulladok a röhögéstõl hogy a saját taktikádat használom ellened) akkor a Mac még mindig jobban jön ki mint a Windows. Több okból kifolyólag, egyrészt a PPC architektúra jobb mint az x86, másrészt pedig, hogy operációs rendszert és felhasználói programokat kapsz az Appletõl szinte ingyen ("free as in beer"). Operációs rendszer szempontjából pedig a legújabb Tiger messze veri a winblowst, kb. linux szinten tartva magát spy és adware, vírusok nélkül.
tényleg, pc részleget zárják be, elég az iPod is.
Az a vacak kis mp3 player meg a mini ekkorát lendített a profiton? Ezexerint qrvakevés számgépet adtak el..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Na mind1..sztem vmit félreértettél nem nyitok vitát ilyen témában
Az nem baj, hogy megteheted, viszont azt inkább nem minõsítem, hogy milyen dolog, hogy tisztában is vagy vele, hogy levesznek, és mégis megteszed.
Ezért nem érzem magam birkának, mért baj az ha vki meg tudja venni azt amit szeretne?
Nem semmi azért, hogy arra vagy büszke, hogy marha drágán veszed a hardvert <#falbav>#falbav><#lama>#lama>
Mért lennék birka?😊
<#eljen>#eljen>
Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!
Birka <#wave>#wave>No de ezt nem gondoltam komolyan. Bocsánat! <#wink>#wink>
Milyen csorda?
Te is a csorda tagja vagy? <#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Szal ehhez én is aktivan hozzájárulok<#idiota>#idiota>
És ehhez aktívan én is aktivan hozzájárulok<#bee1>#bee1>
A forgalom 70, a nettó nyereség pedig 500%-kal javult. Jó árréssel goldoznak. 😄DD Bár érthetõ mert minden arany árban van a mac-hez holott ezt semmi sem indokolja. Jól csinálják....