302
Milyen volt az első géped?
Önéletrajz, mensinaptár -> máshova.
Önéletrajz, mensinaptár -> máshova.
-
kinggabor #262 nekem 1 pentium 1 166MMX
16MB EDO RAM (most 32MB van benne)
powercolor s3 trio/virge 1MB VGA
850 MB HDD
48X CD olvasó
-
Shadow041 #261 Év: 1997 (a Win95 kora)
GÉP: 386 DX, 1 MB ram, SB 16 bit PCI, 212 MB winyó, VGA-t nem tom, 15"-os monitor
floppy meghajtó, NOCD Drive :D és Windows 3.1 + Norton Commander -
#260 xDDDD -
proggm #259 Év: 2000.
Celeron 400 Mhz, 32 MB SDRAM, Seagate 4.3 GB HDD, S3 Trio 3D/2X videókártya, Acorp slot1 via81p alaplap, Sound Blaster hangkártya, Sony 48X-os CD olvasó -
#258 99-ben vettük az elő gépemet középsuli 3.-os voltam akkor. Egy P2-es 300Mhz-es celeron 32Mb rammal alaplapra integrált 8Mb-os videokártya, SB 16 ISA buszos hangkártya, 6,4 GB-os seagete vicsi, 40X-es CD-rom, 14"-os monitorral.
-
danas #257 Az első gépem egy Enterprise 128K volt. 4 Mhz proci, 128 Kbyte RAM... Akkor nem volt semmi. Még mindig megvan, üzemképes, irgalmatlanul sokat játszottam vele.
Az első PC-m egy 386-os volt 25 MHz-es proci, 2 Mbyte RAM, 40 Mbyte winchester, Hercules monitor... -
Inquisitor #256 C64-hez is volt sok program cartridge, csak erre nem nagyon terjedt, mert akkor még a németek is lopták a játékokat. -
#255 Padlásról elő kell keresni
Amúgy meg ilyen netes árveréseken sztem lehet találni -
ZsBalintka #254 Sziasztok!
Volt egy 89 körül az kaptam az első gépemet C16 zöld fekete monitorral és floppyval! (Választhattam volna sárga feketét is de az nem tetszett :) ) És korlátlan bejárásom volt egy gépterembe amiben volt 20 db C64! Azok voltam a szép idők!
Utána jött egy cyrix 133 as 16MB EDO rammal 15" os SVGA!! és 250MB vinyó! Warcraft 2 és Heroes of Might and Magic vakulásig... -
iambg #253 Na ez érdekes... Ha olcsóbb móka lenne, biztos hallottam volna róla. De hát nem dobálják az ember után úgy látom, talán nem véletlenül nincs az árlistákon...
Nem lettem boldogabb -
Zenszkij #252 hol lehet ilyen régi gépeket venni? -
Zenszkij #251 tvjáték :) -
Zenszkij #250 kazettás commodore...mekkora pörgés volt....fél órán keresztül töltött be egy játékot, és ha bementél a szobába megfagyott....micsoda izgalmakat okozotttt -
iambg #249 Olyasmi...
A C64-esekben betöltögetés volt, itt meg egy kártyát kellett baloldalt beletenni, s máris kész volt a rendszer. (Mint a konzolokon)
Volt hozzá repülőszimulátor (Joystickot is kaptam a géphez), meg logikai játékok (arra volt nagyon jó a fényceruza).
A kis Basic-es kártyával pedig tök jó kis progikat lehetett írni, a legelső az volt, hogy rajzoljunk egy kört.
Csak az egész leírás franciául volt... -
#248 Nah, most lebuktam... -
Desert #247 Tőlem vette meg + Geforce 5200 meg + 256 MB RAM -
Inquisitor #246 Húúú, ez elég ritka lehetett! Ez valami C64 szerű gép volt, fényceruzával? :O -
#245 Jé nekem is pont ilyen volt hajszálra -
Desert #244 Sziasztok!
Első PC-m 2003-ban
Mercury alaplap, Intel Celeron 2GHz, 40Gb Western Digital, 128Mega Infineon RAM, S3 Savage alaplapi video kártya max 32 mega, Mercury CD író 300W Mercury táp -
laci92 #243 Az első gépem egy 486-os volt 1997-ben. :) -
#242 c64
amiga600
p2 asszem nemis emlékszem 133mhz
-
#241 C64/2
DB -
#240 PC Light Pens -
iambg #239 Az első számítógépem: THOMSON TO 7 / 70
TYPE Home Computer
ORIGIN France
YEAR March 1984
BUILT IN LANGUAGE None, Microsoft Basic 1.0 delivered on cartridge
KEYBOARD AZERTY, calculator type (rubber keys), 59 keys. Arrow keys, 2 x SHIFT, INS (insert), EFF (delete), ACC (accent), STOP, CNT (continue)
CPU Motorola 6809E
SPEED 1 MHz
RAM 48 KB (upgradable to 112 KB)
VRAM 16 KB
ROM 6 KB
TEXT MODES 40 x 25 characters
GRAPHIC MODES 320 x 200 pixels
COLORS 16 colours
SOUND One channel, 5 octaves (7 octaves, 3 channels with the joystick extension)
SIZE / WEIGHT 45,5 (L) x 7,5 (H) x 26 (D) cm / 3,4 Kg
I/O PORTS Tape interface (900 bauds), video output (SCART), expansion ports
POWER SUPPLY Built-in PSU
PERIPHERALS Modem, joystick, disk-drives, mechanical keyboard, printers, etc
PRICE 4650 FF (France, June 1984)
Érdekessége: Fényceruzával felszerelt. A mai napig hiányolom a pc-kből.
link -
#238 Videoton tv játék ..nagyon ott van
Videoton :)
videoton -
virs lee #237 TV játék ponggal. ^^ -
#236 Az első PC, ami a kezem ügyébe került, és meg is van még, bár már nem működik: IBM XT 286, marha nagy házban, 5.25-ös floppymeghajtó, 40 mega vinyó (!!!), 64 kb ram, és egy CGA monitor. Norton Commander 3.0 volt rajta, meg DOS, meg egy WordStar szövegszerkesztő, amire már akkor5 vertem a mellem, mert magyarul is tudott. A floppyk is megvannak még, akkoriban csak szövegfájlokat tároltam rajtuk, mert piszok drága volt a kétoldalas lemez (nem tudom ez mond-e méhg valakinek valamit) :-)... Na persze meg más nem is volt. Játékból a Stunts rémlik, meg a Goblins, ami trükkösen elment, és egyáltalán nem volt nagy élvezet egy négy szürkeárnyalatban.. :-) -
viizo #235 1996-ban AMD DX40 - 245 MB Maxtor vinyó, 8 MB EDO RAM, 512 KByte-os Trident videókari, Monocrome monitor... úgy örültem neki mint semmi másnak akkoriban :)
Aladdin, Dune2 és hasonló nyalánkságok volt a menü :) -
n3whous3 #234 Commodore 128 ftw! -
#233 Schneider -
Inquisitor #232 Első főnökömnek volt egy Sneider CPC-464-es (ha el nem írtam), szerintem sok mai fiatal érdekesen nézne a téglalap alakú floppylemezeire :P -
VTomi75 #231 És ott nem volt ilyen, hogy "ha van rá pénzed, jó gép, ha nincs rá pénzted, sz@r gép". Maximum a magnó-floppy ugrást kellett valahogy megtenni és minden program futott, ami létezett. -
VTomi75 #230 Szerintem az sokat veszített, aki már PC-n kezdte... Az a 8-bites feeling... abba bele kellett születni. Idejekorán ;) -
Inquisitor #229 Ez nem chat oldal! :D
Én akkor vettem egy Cyrix 200-as gépet. Persze ahogy illet kihalt a cache benne. Akkor váltottam K5-100-ra. Abban is kihalt a cache (nem a hűtés volt szar, ez akkor jellemző volt arra a szériára!) ... -
geri005 #228 Itt van valaki?
-
geri005 #227 Hali
Az én első gépem 1997-ben egy 486-os számítógép ami akkor még nagyon jónak számított! -
Inquisitor #226 A prímet nálam az 5 soros Basic program vitte el. Autóverseny, egy # jellel nyomulsz az úton, paraméterezhető sebességgel és útszélességgel. Egy ismerős átírta 2 sorosra :P
De a VIC-nél én voltam csak béna, mert elég jó kis komplett játékok voltak rá. -
#225 juj nagyon jó volt valóban,emléxem nállunk is előfordult hogy egy fél napig gépeltük ujságból,és az eredmény 1 elég halvány kivitelü snake lett..
aszem veszek is egy old masinát ... -
Inquisitor #224 Haveromnak olyan volt, aztán megkért, hogy írjak rajzoló programot (3,5Kbyte memóriába!), sikerült assemblyben heggeszteni egy jó kis programot, de csak basicben tudtam volna megírni a vonal/kör/sokszög rutint, úgy meg nem fért bele a memóriába ... ezért maradt neki a pixelenkénti rajz. :) -
ATilol #223 MTX 500, nah az volt nekem először, brutál 1 gépezet volt, tv re kikötöttem, aztán szakított:)