46
  • gz8
    #46
    Tudnám figyelmedbe ajánlani a 12-es hozzászólást.

    Plakát, rajta ez a fej, homlokába égetve, hogy spammer, és mellette a szöveg: eggyel több érv az abortusz mellett!
  • Tetsuo
    #45
    Csodálkozom h nem említi azt senki, Mo-n kiskorú elleni nemi erőszakért másfél évet, nemi erőszakért 1 évet, rablásért felfüggesztettet börtönt osztogatnak..
  • Alien_AM
    #44
    Igen egy picit szimpizek vele :), figy valahogy el kellett tartani a csaladot.
  • Alien_AM
    #43
    "A spam önmagában nem számít bűnnek, az egyik legnagyobb telemarketinges biznesz."

    Na erre vartam, vegre van valaki aki at is latja a dolgokat.
  • gz8
    #42
    Te ríttál, hogy sok neki a 9 év. Gondoltam, tán szipmatizálsz vele, azért a felháborodás...
  • Mike
    #41
    neked már most bötönben a helyed
  • h4x0r
    #40
    Szerintem is erdemel nemi buntetest a spammer, hiszen Neked is, meg nekem is okoznak gondokat, ha nem is penzben merhetot (csak amolyan "ma' megint betellt a postafiokom, kapja be" tipusut, vagy a modemes peldanal emlitettet), akkor is idegesito. Globalisan mas teszta...
    En csak azt emlitem, mint mar masok is ravilagitottak, hogy lassan a warez d00dok nagyobb buntetest kapnak, mint a nemi eroszakot elkovetok. Na, mindegy, megyek es kiganyezom a postafiokomat :-)
  • pemga
    #39
    A spam önmagában nem számít bűnnek, az egyik legnagyobb telemarketinges biznesz. Van akkora lobbierejük, hogy legális lehessen. Szerintem is a fizikailag postaládában landoló sok papírszemét, vagy a politikai spam sokkal durvább, mert nehezebb ellene védekezni, sokkal jobban felzaklat lelkileg, hogy már megint hülyére akarnak venni. (Mivel a spam-et 99.99 százalékban megfogja a spamassassin.) Vagy mondjuk a phishing, mert ott nem is valami gagyi dolgot akarnak eladni, hanem kifejezetten meg akarnak lopni.

    Ezt a fickót SEM spam-küldés miatt ítélték el, hanem azért mert a leveleket mailcímek hamisításával küldte. Most ne menjünk bele, hogy ez a világ legegyszerűbb dolgai közé tartozik. És amíg minimál-befektetéssel, ekkora pénzeket lehet kaszálni, addig ez menni fog. (Érdekes lehet rábizonyítani valakire, hogy zombi-gépek hálózatát üzemelteti. Hisz nem is ő küldi saját gépéről a leveleket :)) Mi ez? Megtévesztés? Felbujtás? :)).
  • archkoven
    #38
    Szerintem 9 év egyáltalán nem sok. Ennek jóval több visszatartó ereje lesz mintha monduk 9 hónapot kapott volna.
    Szerintem pl. a gyilkosságokért adott igen magas büntetéseknek is van visszatartó erejük. Pl. én is szívesen megölnék egy csomó embert ha meglehetne úszni egy ejnye-bejnyével, de bármennyire is szeretném nem teszem mert túl magasnak tartom a kockázatot.
    Ilyen kurva egyszerű ez. Mindenkit nem fog visszatartani, de, hogy sokakakat igen, az biztos.
  • Atyus
    #37
    Ok, legyen csak 5 és, de kőbányában !
  • Ackro
    #36
    elég tenyérbemászó pofája van a kis kucu amerikai hamburgerzabálónak! megérdemelte a kilenc évet! biztos sok internetező volt az esküdtszék tagjai között. :)
  • NEXUS6
    #35
    Szerintem meg nincs nagy különbség a két ország által alkalmazott bűntetési tételek között (jogrendszer ide vagy oda):
    1. aki valami gondatlanságból elkövetett emberölésért kap büntit az itt is ott is pár évvel, jó ügyvéd esetén felfüggesztettel megússza (nem mondok példát, úgy is mindenki ismeri).
    2. gyilkosságért itt is lehet életfogytot kapni (most már), amerikában ezt 300 évbörtönbütetésnek hívják, gyak ua a két dolog.
    3. Aki hallgatta mostanában a híreket az emlékszik hogy pár napja egy nagykanizsai srácot 3 évre ítéltek el szoftver másolás miatt!!!!
    Ő viszont bizti nem keresett dollármilliókat, na ez viszont már különbség!

    Szal szerintem kriminalizálják az egész területet, csak a realitásokat nem veszik figyelembe. Persze mondjuk a modern másoókkal is lehet viszonylag jó hamisbankjegyet nyomtatni, de az a tevékenység nem kötődik a számítógép használathoz, a progi használat meg igen. (Ezért nincs szerintem annyi hamispénznyomtató srác mostanában előzetesben)
    Nem büntetni kell hanem az embereknek elég pénzt adni, hogy megvehessék!

    Dettó ua a helyzet, mint a droghasználat esetén, a drogost démonizálják, egy magából kivetkőzött valakinek mutatják be, aki könnyen követ el bűncselekményt, ellopja más pénzét hogy anyaghos jusson. Persze ha ingyen vagy olcsó lenne a drog, és ez az egész nem lenne ilen nagy felhajtás nem kellene lopnia. És azt kitartja számon, ki bünteti amikor az alkoholista elissza a család összes pénzét, meg fűnek fának tartozik? Senki mert legális az egész!

    Alig várom már, hogy mikor adnak ki tanároknak meg szülőknek kis tájékoztató kiadványokat arról hogyan ismerhető fel ha a srác warezol/spammel, a drogos tájékoztatók mintájára.;)))
    ("Ha hirtelen sok barátja lesz a srácnak, meg hirtelen megemelkedik a villanyszámla az állandóan működő szerver miatt, a kedves szülő elkezdhet aggódni, ha pedig a srác szobájából tomboló szörnyek és folyamatos géppuska tűz hangja szűrődik ki, benyitva pedig a képernyőn csak egy passziánsz játékot látunk, akkor biztosak lehetünk, hogy a gyemekünk illegális számítástechnikai tevékenységet folytat. Ebben az esetben kérjük hívja a rendőrség "telefontanu" számát, ahol informálják az ingyenes orvosi gyógykezelés lehetőségéről is!)
  • Bucser
    #34
    és valószínűleg, ha amcsiban egy ilyen sügér csak 9 hónapot kapna valószínűleg élete leghosszabb 9 hónapja lenne és az őrök sem vigyáznának az egészségére mint kiemelten veszélyeztetett rabéra:D Sőt valszeg a Nagydarab bebörtönzött olasz maffiózok lefizetett őreik és egyéb néger mexói indián rabok nem nyírnák ki az érkezése másnapján mi??? Ott a börtönben történt haláleset nem túl megrázó és ritka esemény...

    A Spammernek meg 29 évet adnék nem 10-et vagy 9-et.... Társadalmi bűnt követ el.. ez olyan mintha a te címedről hitelkérelemmel bombázná a bankokat (volt hogy spammer az én mail címemet használta fel, hogy küldjön spamet!!! és nekem jött a válasz, hogy hagyjam abba) A bank megadná a hitelt nem fizeti vissza ezáltal te hiteltelenné azaz nem megfelelő fedezettel rendelkező htelkérelmezővé vállsz amikor igazán szükséged lenne rá.... Szóval Le a Spammerekkel.... És igenis Börtönt nekik!!!
  • Mars
    #33
    Vizes bőrszíjat a nyakára és kirakni a napra...
  • Alien_AM
    #32
    A kerdes alaptalan, hogy jon ez ide? a te szellemi kepessegeidet kene eloszor megvizsgalni
  • gz8
    #31
    Te is spammer vagy?

    Aztán csak csínján az orrbaveréssel. A fizikai erőszak mindig az alacsony szellemi képességű emberek eszköze volt...
  • neonlight
    #30
    "Igaz, ez magyar buntetes, az amcsi, de erdekes elgondolkodni azon az egy ev kulonbsegen."

    na pont ezert nem erdemes elgondolkodni a kulonbsegen. ket teljesen eltero jogrendszer es kultura, no meg tarsadalom. Azt a 9 evet egy amcsi eroszakolora kiszabott buntetessel van ertelme osszehasonlitani.

    Singapurban ha eldobsz egy ragogumit az utcan (es rajtakapnak)kenyszermunkara itelnek. Mindenhol masok a szokasok es a buntetesek is.
  • h4x0r
    #29
    Egy fazon nemi eroszakert itthon 8 evet kapott, amibol - kapaszkodjatok - nyolc honapot ult le, tehat az eredeti tizedet. (Ez az a fazon, akit a napokban iteltek el egy 14 eves kislany megoleseert.) Kicsit fura, hogy egy spamkuldo, aki "csak" a hulye embereket hasznalta ki egy evvel tobbet kapott, mint egy eroszakolo. Igaz, ez magyar buntetes, az amcsi, de erdekes elgondolkodni azon az egy ev kulonbsegen.
  • Cactus
    #28
    Most nem az a lényeg, hogy más mit kap, meg hogy ehhez meg ahhoz hasonlítjuk. Ez egy újfajta bűn, aminek eddig büntetésére nem volt precedens. Na most már van. De én 10-et adtam volna, az olyan szép kerek szám...
  • Alien_AM
    #27
    pedig nagy uzlet van benne, es egyere tobb spamelo lesz, ez ojan mint a bergyilkossag egy "munkahely" amivel sok pezt lehet keresni. most nem a partjan vagyok mert szetvernem a fejet en is, csak a dolgokat mindig 2 oldalrol kell megkozeliteni.
  • neonlight
    #26
    sztem usa-ban a gyilkolasert meg halalbuntetes is jarhat egyes allamokban. a 9 ev annyira nem sok, mert ugyis kibuliznak par ev csokkentest ilyen olyan indokokkal, meg jo magaviseletert elengednek par evet, aztan 4-5 ev alatt mar szabadul is.
    teny, hogy el kellene kapni mar minel tobb ilyen mocskot, mert tenyleg agyonterheli az eroforrasokat a sok spam.
  • Alien_AM
    #25
    ebben igazad van, de akkor is 9 ev sok.

    mellesleg: "1 millió dolláros óvadék ellenében szabadulhat." ezt a spam-bol ossze lehetett siman szedni kulonbozo cegektol. ah fenet ennek tizszereset osszeszette.
  • formatuq
    #24
    Szerintem meg keves ennek a majomnak a 9 ev.
    Egy ilyen faszkalap rengeteg forgalmat general a hasonszoru tarsaival egyetemben.
    Azt a forgalmat valakinek ki kell fizetni, es ezek nem masok mint MI.
    Az ossze ilyet ki kene bannolni az urbe, urszemetnek.
  • TeszteloPontHu
    #23
    Nem is az infrastruktúra és az emberi erőforrás pazarlása a fő gond, hiszen ez igaz a postaládákba gyömöszölt reklámkiadványokra is, hanem az, hogy más reklámját te fizeted meg, hiszen pénzedbe kerül letölteni a reklámlevelet. Nekem pl. már küldtek 1,5 MB-os magyar(!) spamet. Ha modemes netem lenne, nem tudom, mit tettem volna az illetővel. Ezért írtják tűzzel-vassal.
  • NEXUS6
    #22
    Az egész mögött az van, hogy a cégek annyira görcsösen hajtanak a profitra, hogy egyrészt olyan területeket anyagiasítanak el(általában nem teljes sikerrel), amik elötte teljesen nonprofit voltak, másrészt a drake formulához hasonló, abszolút "egzakt" módon kiszámított profitkiesésüket féltve mindenkit kriminalizálnak akit csak lehet.

    Az eredmény a "szesztilalom szindroma", ott ahol eddig nem volt mert nem érte meg, most hirtelen felüti a fejét a szervezett bűnözés.

    Nagyon sajnálom hogy így elfossák ezt az internetet, meg az egész IT ipart.
  • mrzool
    #21
    Vegyétek már észre, hogy ez amerikai bíróság, amerikai ítélet! Nem tudom, honnan veszitek, hogy kint a gyilkosok kevesebbet kapnak, nem kéne összekeverni a magyar és az amcsi jogrendszert. Szvsz teljesen normális ez a 9 év, mikor kint gyilkosságért akár 90-et is kaphatsz...
  • trabant
    #20
    A crackereket miért ültetnéd le? Inkább vennél eredeti windowst meg photoshopot, de halál a crack.exe-kre meg keygenekre? Inkább a ratyi hekkereket kéne lesittelni akik széjjelhekkelik az emberek gépeit.
  • djukel
    #19
    Persze a haborus bunos Wolfowicz meg a Vilagbank elnoke lett.
  • Alien_AM
    #18
    en meg 19-szer teged.

    9 ev is sok, akkor inkabb embert olok mint spammolok.

    mipi: ez nem fog senkit megfelemliteni
  • gz8
    #17
    Azt nem mondtam, hogy fürdeni nem a közösbe megy!
  • iko
    #16
    "az elmúlt években több millió dollárra tehetett szert"

    Nos ha ennyi pénzt összecsalt gyanútlan emberektől akkor 9 év jogos...
  • Mipi
    #15
    Ezt meg is érdemli a büntetést. Ez a 9 év arra jó hogy most másokat is megfélemlítsen. Lehet hogy így kevesebb spam küldő lessz mert be most így észreveszik hogy mekkora büntetést kaphatnak ők is. Ez így helyes!
  • nemcsakfeel
    #14
    magánzárkában a kani niggerektől nem kap büntetést.
  • gz8
    #13
    19 év? Egy 1-essel elnézted, bár én 19 évet adnék az összes spammernek, magánzárkában.
  • Deus Ex
    #12
    Üdv.

    Itt magáról a jelenségről van szó. A spam feleslegesen pazarolja mind az infrastruktúrális, mind az emberi erőforrásokat, ezért kárt okoz. Tenni kell ellene, egyrészt a technológia átalakításával, másrészt törvényi szabályozással. Megengedhetetlen, hogy egy cég bejövő levelezésének számottevő hányadát a spam tegye ki. Lehet persze ellene védekezni, de ez nekem kerül pénzbe, így az ilyen patkányok végülis az én pénzemet is lopják.

    Többen elmítették, hogy gyilkosságért nem kapnak ennyit. Egyfelől baj, hogy a gyilkosok hamar szabadulnak, másfelől viszont indokolt a súlyos ítélet, mivel ez a féreg globális szinten okozott kárt. Helyeslem az ítéletet, és helyeselni is fogom az összes spammer, vírusíró, cracker (nem hacker, cracker!) hosszú időre történő leültetését.

    Az interneten uralkodó vadnyugati állapotok tűrhetetlenek.

    Pár hete olvastam valahol, hogy egy közlekedési balesetben elhunyt átlagember halála az átlagos emberi élettartam idejére vetítve 93 MFt kárt okoz nemzetgazdaságunknak. Nos, ha már így számszerűsítettük az emberéletet értékét, akkor nem nehéz belátni, hogy az átlaggyilkos átltlag gyilkolása igenis kárt okoz, méghozzá átlagosan igen magas kárt.

    További átlagosan kellemes hétvégét.
  • Zsoldos
    #11
    Nehany het alatt parmillio level sok szerinted??

    Tudod a spameles nem ugy zajlik, hogy leul a szamitogepe ele', kinyitja emailcimekkel teli noteszfuzetet, begepeli a levelet, a cimet es ranyom a send gombra..
  • Zsoldos
    #10
    Keves
  • raingun
    #9
    9 Év, megérdemli. Hány millió embernek okozott bosszúságot, és anyagi kárt.
    Szerinted mi lenne ha az email címedre napi 100 000 ilyen levél érkezne?
    Vagy a telefonod folyamatosan csörögne. Teljesen ellehetetlenítené az életedet.
    9 Év teljesen jogos.
  • SoDI---
    #8
    Ez kicsit baromság szagú. A hapsi több millió emailt küldött szét a törvény megszületése óta eltelt néhány hétben? Vagy előtte? De ha előtte, akkor nem értem; mi alapján ítélték el, elvégre amikor csinálta, akkor még legális volt a dolog...
  • arty
    #7
    kivéve ha mondjuk anyádat vagy a csajodat nyirnák ki ... vagy értük sem lenne kár ? :(

    9 év nevetséges, nem példát kell statuálni, hanem sok elkövetőt elkapni!