104
  • Ackro
    #104
    ja! a gyerekre meg ráesik a malomkő.
    most mit kell itt egyből meghosszabbítani egy nyúlfarknyi tudást a végtelenbe? az élet nem lineáris.
  • cosman
    #103
    Jól haladunk ahhoz hogy az ember egy semmi legyen és az istenadta biologia csodánkat elbarmoljuk.
  • dez
    #102
    1. Ez így icipicit egysíkú.
    2. Az erős lelki függőség mindenképpen rossz, mert korlátozza, elveszi a lelki szabadságot, ami károsítja azt.
    3. Nem-e? Hát szerintem sokkal rabulejtőbb egy valósághű virtuális világ illúzió, mint egy monitoron látott 2D-s 3D kép... És látom, nem értetted, amit a #68-ban írtam. (Tuti, hogy a későbbiekben a VR ki fog terjedni az élet szélesebb területeire, nem csak ilyen mai FPS játékok lesznek. Elképzelni is nehéz, mik lesznek.)
  • dez
    #101
    Lesz?...

    Viszont a multikat nem nagyon érdekli az egyes emberek élete, mint már annyiszor bizonyították, a lényeg a szilárd piaci helyzet.
  • pemga
    #100
    Érdekes, hogy a legkézenfekvőbb dolgokra nem gondoltok. Mi volt a húzóágazat olyan technológiák esetén, mint pay-per-view, dvd (és most BR), mms, stb. A sexipar. Az emberek arra hajlandóak a legtöbbet áldozni, még ha azonos árnál egy zenére már húzzák is a szájukat.
  • Mice
    #99
    b=bb
  • Mice
    #98
    én sem vagyok oda értük, de nemzetellenes sem vagyok -mert Mary Ann mit tehetne arról, hogy a fejesek országában mit hoznak-, de legalább azt a J-t használd már helyesen ha legaláb fikázol!
  • Mice
    #97
    az az egy a bibi, hogy eddig még egyetlen olyan elektromos kütyüt nem tudtak még csinálni a humanók ami ha képes volt valamire akkor a használatát korlátozó része hackmentes védelemet is élvezzen

    magyarán te tényleg elhiszed, hogy létezik működőképes szabályozás?
  • Mice
    #96
    nem élek vele és nem tanulok orvosin se. A tisztában levést meghagyom a betépetteknek
  • HUmanEmber41st
    #95
    Mindez majd Win. környezetben fog futni..
    Virágillat helyett majd disznószar "illatozik"
    Hát bocsi, de nem bírtam kihagyni...:)
    Aztán, ha ilyesmi megjelenik a köztudatban, akkor már valahol komolyabb eredmények is vannak.
    Egy időben sokat emlegették a fehérje alapú számítógépeket. Valami távoli jövőbe helyezvén el.
    Ki tudja, mi működik már a katonai laboratóriumokban???
    Ezt is majd jól megcsinálják.
    Lásd Ötvenedik ( sci-fi novelláskötet)J. G. Ballard: Mindent a fogyasztóért ( Kozmosz fantasztikus könyvek )
  • Omegared
    #94
    Én csak arra lennék kiváncsi milyen lehet egy ilyen ketyerével a fejeden átélni egy Battlefield party közben egy jó kis server Lag-ot
  • SirLord
    #93
    ugyértem az elnyomottak hejzetébe....
  • SirLord
    #92
    én spec inkább az amcsik ellen vagyok mintsem velük,(ezt inkább ne részletezzük miért, de gondoljatok a hejzetükbe, a gondolkodásmodjukat nézzétek, és minnyá amcsiellenesek lesztek...)
    de ebben látod igazad van
    média FUCK
  • SirLord
    #91
    meglehet az a 80-90%
    de(DE!!!) ha lenne egy olyan xy ahova fel lehet kapcsolodni, pl az én drágajo battlenetem, akko sikeresebben lehetne szabályozni, mint a drogokat(te példád) amiket (sajnos) nem nagyon tudnak számon tartani, korlátozni....
    de ez a jövö zenéje, haggyuk....
    majd csak eldöl, de hogy jodrága lesz az elején az tuti, és mire kijön rendes áron, már faszomnak se lesz ideje rá.....
  • NEXUS6
    #90
    Az államok tényleg a tömegek befolyásolására törekszenek, de jobbára csak azok érdeklik őket. Fölösleges tudati szintig lemenni az egyes emberek ellenőrzésével ha meggyőződésük ellenére is azt teszik, amit a vezetők várnak tőlük, mert nincs más lehetőség.

    Ha ez megváltozik, akkor viszont már kénytelenek lesznek egyes emberekkel is foglalkozni, olyan 1984 módra. Addig tök felesleges, néhány esettől eltekíntve.
  • Caro
    #89
    lola:
    Így van. Ultrahanggal ingerelhetik az agyi központokat, de attól még nem alakulnak ki vagy bomlanak el szinapszisok > csak az érzékelést lehet vele befolyásolni
  • IoIa
    #88
    "a morfium meg azért mégsem ott van mint a heroin"
    Tisztában vagy azzal, hogy a heroin morfin származék?
  • IoIa
    #87
    Biztos sokmindennel kisérletezgetnek. Ezt nem is vitatom. De hogy ultrahanggal nem fognak tudatmódosítást végezni, különösen úgy, ahogy a cikkben le van írva, abban biztos vagyok.
  • IoIa
    #86
    Az én szememben ez nem bizonyíték. Ilyen alapon a mesekönyvek a bizonyítékai a boszorkányoknak és a hétfejű sárkánynak...
  • plamex
    #85
    Végree itt az orgazmotor
  • Mice
    #84
    ?
  • HUN Tick
    #83
    te olyan naiv vagy ......
  • Caro
    #82
    Azért attól még messze vagyunk :D
    Láttál már teljesen valósághű 3D-s megjelenítést?
    Igen, a filmekben. Csak azokat hetekig tervezik, szuperszámítógépekkel renderelik szintén hetekig, és így is csak 720x576 felbontásban(TV, a mozié nem tudom mennyi), az emberi látás meg enyhén nagyobb felbontású. Szóval attól még messze vagyunk, hogy ez realtime menjen, úgy hogy teljesen valósághű legyen, nem beszélve arról, hogy ha nem azt akarod, hogy MI mozgassa az illetőt, akkor a kapcsolat másik végén is kell lennie valakinek...
  • bgerison
    #81
    Mondjuk, a Bitburgerrel most sincs gond!
  • Caro
    #80
    Véleményem szerint:
    1)A tömeg befolyásolása minden korban jelentkezett. Már a középkorban is, akkor még nem volt média, de ott volt az egyház, a feudalizmus egyik tartóoszlopa, tehát ez nem lenne új.
    2)Lelki függőség gyakorlatilag bármilyen dologgal kapcsolatban kialakulhat, a kérdés, hogy az káros-e a személyre nézve?
    3)Nem hinném, hogy befolyásol valamit, hogy valaki eddig a monitor előtt ült, ezentúl meg egy székben hátradőlve lesz. Akkor is tudja, hogy nem a valósággal van dolga.
    4)"Az államok hatalomra törnek." Ez így van és semmi értelme. Az egyszerű választóknak ebből semmi hasznuk nem származik, inkább csak hátrányuk. Nem hinném hogy közületek bárki is azt mondaná pl. hogy "mocskos irakiak". Az amerikaiak persze ezt mondják, mert ezt adták be nekik. Az államok létezésének nincs értelme. Csak a személyiség megfojtására törekednek, hogy a fogyasztói masszába olvaszthassák, hogy a multik gazdagodjanak, akiknek mellesleg az állam irányítói a társtulajdonosai. A lényeg, hogy ők azok, akik egyedül és minden áron a pénzre mennek rá. Ha ez neked nem tetszik, beadják, hogy te vagy a hülye(azért azt még nem tudják, hogy te vagy a rossz), ma úgyis mindenki ezt csinálja.
    Konklúzió: városállam rula'->ez biztosítaná az egyes emberek érdekeit
  • blaze
    #79
    Milyen dúrva lenne, megkívánnál egy csajt vagy épp kettőt......:)))))
  • Csirke4
    #78
    Már érzem a virtuális grilcsirkét...
  • Mice
    #77
    "de akkor nem lennének törvényi szabályozásai ennek"
    mondj egy olyan dolgot ami korrektül és megkerülhetetlenül van törvénnyel szabályozva ma!
    csak egy normát hoz létre amit az emberek 80-90%-a betart a maradék meg sorozatgyilkol meg egyéb állatságot csinál
  • Mice
    #76
    ja, megtudod, hogy minden brazil HOZÉ :D
  • Mice
    #75
    specku a másik oldallal pont nem erre hanem arra gondoltam amikor vmi-nek a civil életben történő hasznosítására sor se kerül mert rögtön elzárják mert katonai célra milyen alkalmas

    a tudósokat meg honnan tudod, hogy hibáztatom -e?
    anno láttam egy elég régi monokróm filmet amiben a katonák még hónapokon át is gyakorolták, hogy mekkora magasságból mikor dobják ki a bombát, hogy egyáltalán eltalálják a célt. tény, hogy nem volt épp egy humánus dolog azoknak a bombámbaknak a ledobása, de volt a filmben 2 katonai vezető is akik azért elég rémisztő statisztikákat mondtak a gyalogos veszteségekről is, (konkrétan, hogy a bombával lehet kevesebb az áldozat)

    a morfium meg azért mégsem ott van mint a heroin és társai, pedig ennyi erővel az alkoholt is idesorolhatnánk az pedig azt hiszem egy pár háborúban azért biztos jelentőséggel bírt (morál, sebek stb.), s ezért rakjam feketelistára?

    pont ezt mondom, hogy 2 oldala van a dolgoknak és ezért gáz amikor valaki v csak feketét v fehéret lát az nem baj ha a "mi lenne ha" oldalát is kipróbálják a dolognak

    sose tudhatod hogy a maholnap legnagyobb katasztrófája később milyen pozitív eseményláncolatot indít el
  • Mihail
    #74
    ez mind vicces, meg minden, de mi van ha a visszályára sül el. nézzük csak meg h média hány millió embert manipulál hatékonyan, ez meg csak a hab lenne a tortára.
    az amerikai katonák kiképzésének a része, egy olyan olyan pszichológia eljárás, aminek hatására az irakiakat a negtestesült gonosznak tekintik, az átlag buta amcsinak meg a tv sugallja ezt
    akkor kérdezem én, mire lenne képes egy ilyen masina? vagy ennél is kifinomultabb, ami a teljes idegrendszerre kapcsolódik rá..
  • Mihail
    #73
    egyébként meg miért vagyunk olyan naívak hogy azt feltételezzük, hogy második vh óta nincsenek ilyen kísérletek? miért ne lennének? minden állam hatalmat akar! amióta világ a világ, sajnos. csak akkor nem kellett a nyílvánsosságra ügyelniük, most meg már szépen sunyiban megy. ajánlom figyelmedbe a Mengele professzor boncolóorvosa voltam c. könyvet, amely keményen leírja hogy nőknek a terhesség korai stádiumaiban fölvágták a hasát, és vizsgálgatták, hogy mi lesz a gyerekkel, stb. akkor foglyoknak az agyából részeket kivágtak és figyelték h mi történik.
    vannak statisztikák az eltűnt személyekről napjainkban. elég sok ember tűnik el, ezt tudjuk, de nem hinném hogy mind az emberkereskedelem és a szervkereskedelem számlájára írható.
  • Mihail
    #72
    jelent meg erről egy könyv, tudazbefolyásolás címmel, egy ismerősöm adta kölcsön, majd megint elkérem és akkor megadoma szerzőt is. az előszóban található hogy 2 amerikai fickó feljegyzései illetve bírósági ügyei alapján hitte el, hogy ilyen dolgok léteznek, ugyanis a két szerencsétlennek csupa ilyen kísérletet végeztek, és nem tudnak ellene jogilag védekezni, mivel az ügy államérdekeket sért(ezzel manapság mindent a szőnyeg alá lehet söpörni)
  • Mihail
    #71
    erről van szó
  • dez
    #70
    A digitális LSD az a "megszokott" virtuális közélettől eltérő valóság-program lesz.
  • dez
    #69
    Azok addigra már nem a mostani egyszerű, párszemélyes shooterek lesznek...
  • dez
    #68
    Nono, az idő a személy vonatkozásában csak egy agy által létrehozott érzet... Elég tág határok között tud mozogni egy adott időintervallum. Vagy pl. egy egérnek és egy elefántnak is nagyon máshogy tellik.
    Hozzászokás: hát, végülis ma már a pénz sem aranyból van (csak vacak papír, amit unottan a zsebünkbe gyűrünk), a súlya is elég csekély, vagy épp nulla, de azért alapvetően meghatározza az életünket, és ez alól kevesen tudnak kibújni... Ha ez a cucc általánosan elterjedt lesz, közmegegyezés alapján egy kvázi kötelező részvétel is kialakulhat az új, globális virtuális élet-játékban.
  • SirLord
    #67
    ugyértem átjönne hogy:
    "ne üvöltettesd azt a magnot, vagy hivom a tüzoltokat"
    ugybizony a néni a tüzoltokat akarja hivatni a szomszédunkbol
  • SirLord
    #66
    Kihivnám a szomszédnénit ha átjönne, egy UT-re azt:
    Szomszéd gyerek kill Piri néni by plasma death

  • SirLord
    #65
    meglehet hogy igazad van, de akkor nem lennének törvényi szabályozásai ennek?
    esetleg 1 ember max xy orát tolhatjastb.
    amugy ugyanaz mint a mostani gépeknél, nemrég volt a hir hog a csávoka 9 nap alatt kivitte a wow-t max szintig...

    De nézzétek a jobbik oldalát! ISTENEM, ADD HOGY MEGÉLJEM AZ UNREAL TOURNAMENT CYBERPUNK VÁLTOZATÁT!!!!
    de jo is lenne! Ug háboruznának mondjuk amcsi és irak, hogy kihivja bush mondjuk a felkelöket egy ijenre, azt:
    WorldWar tournament 3000
    USA
    vs.
    AL-Kaida