217
Dr. Lenkei Gábor könyve, a betegség-ipar futószalagján
  • RedDragonist
    #217
    Egy ilyen kellemetlen betegséggel szembesültem, amiről még beszélni is kellemetlen. Gyanítom, hogy az edzőterem zuhanyzójában kaphattam el. A lábam száradni kezdett, a bőr megsárgult, aztán ez átterjedt a körmeimre is. A tüneteket kellemetlen szag kíséri, időnként viszketés is van. Az egyik körmöm szétmorzsolódott. Szeretnék a lehető leggyorsabban megszabadulni a gombától. Kérlek, tanácsoljatok hatékony eszközöket erre. Sok jó véleményt olvastam a Demyxilről. Lehet, hogy valaki használta? Úgy tűnik, az összetétele jó: szalicilsav, nyírfa kivonat, teafaolaj és B3-vitamin. Hálás lennék bármilyen ajánlásért!
  • steweee
    #216
    az nem kalciumot tartalmaz ?
  • qetuol
    #215
    mészkő?
  • steweee
    #214
    kalcium bevitel gyanánt tojáshéjat ezsek. nekem nagyon bejött. étkezési zselatint a porcok miatt, és persze a vasszögek almába ....


    viszont magnéziumot mivel tudok bevinni nagyobb mennyiségben, természetes formában élsporthoz méretezve ?
  • truckshow
    #213
    A vezető halál ok az orvosi kezelés
    Közzétéve: 2012. május 9. szerda
    1
    Megdöbbentő elemzés jelent meg arról, hogy az USA-ban orvosi műhibákba, gyógyszermellékhatásokba, kórházi fertőzésekbe, egyszóval az orvosi kezelésbe évente többen halnak meg, mint a rettegett rákban, vagy szív és érrendszeri betegségekben. Hasonló elemzések láttak napvilágot Angliában és más országokban is. Teljesen nyilvánvaló, hogy a sokkal fejletlenebb magyar egészségügyben a helyzet legalább olyan sötét, ha nem sötétebb, mint a fejlett egészségüggyel rendelkező országokban. Itt az ideje, hogy elgondolkodjunk azon, mibe ölik a pénzünket.

    A természetes gyógyszerek ostrom alatt állnak, mivel a gyógyszervállalatok lobbistái sürgetik a törvényhozókat, hogy fosszák meg az amerikaiakat a táplálék kiegészítők (vitaminok, nyomelemek, enzimek, növényi kivonatok, stb.) előnyeitől.
    Gyógyszergyárak vezető csoportjai rágalmazó médiakampányokat indítottak el, hogy az egészséges életstílus értékét rossz hírbe keverjék. Az FDA továbbra is megakadályozza azokat, akik megpróbálják természetes készítményekkel helyettesíteni a receptre felírt gyógyszereket.

    Ezek a természetes gyógyszerek elleni támadások elfedik azt a halálos problémát. ami mostanáig tudományos tanulmányok oldalainak ezreibe volt eltemetve. Válaszként erre az alaptalan érdeklődéskeltésre a természetes gyógyszerek iránt, az Amerikai Élelmezéstudományi Intézet a „kormány által jóváhagyott” gyógyszerek független minőségi felülvizsgálatát kezdeményezte. E mélyrehatóan elemző tanulmány megdöbbentő ténymegállapításai azt jelzik, hogy a legtöbb halált az Egyesült Államokban ezek a hagyományos gyógyszerek okozzák.

    Az Amerikai Élelmezéstudományi Intézet egy nonprofit szervezet, amely független kutatásokat szponzorált az elmúlt 30 évben. Hogy megerősítse merész állítását, mely szerint a hagyományos gyógyszerek Amerika első számú gyilkosai, az Amerikai Élelmezéstudományi Intézet elrendelte, hogy minden, az amerikai gyógyszereket érintő vádat publikáljanak lektorált tudományos tanulmányok formájában.

    Azért kell elolvassák a tények ezen elképesztő összeállítását, mert ez dokumentálja, hogy azok, akik meg akarják akadályozni a természetes terápiák használatát, félrevezetik a közvéleményt. Több mint 700 000 amerikai hal meg évente a kormány által szentesített gyógyszerektől, miközben az FDA és más kormányszervezetek a biztonságos alternatívákat ajánlók üldözésével keltik azt a látszatot, mintha védenék az embereket.
    Az lektorált orvostudományi publikációk és állami egészségügyi statisztikák mélyreható felülvizsgálata azt mutatja, hogy az amerikai gyógyszerek többet ártanak, mint használnak.

    Miért fontos nekünk, mi folyik az USA-ban? Azért, mert az USA egészségügye, bár a mienkénél sokkal fejlettebb, mégis lényegében azonos módon működik, s így az ottani adatokból becsülhetőek a hazai adatok, melyek így persze megtévesztően optimisták, de még így is riasztóak. Mivel Amerikában 300 millióan élnek, az USA adatait harminccal elosztva kapjuk a „legjobb esetben” becslést Magyarországra. Ha kerekítve 1 millióra becsülik az USA-ban a félregyógyszerelés, gyógyszermellékhatások és orvosi műhibák okozta halálesetek számát, akkor ez nálunk évente 30 000 halálesetet jelent. Ennyi embernek nem kellett volna meghalnia, ha megfelelő kezelést kap. Ez megdöbbentő szám, és valószínű, hogy a magyar egészségügyi viszonyok ismeretében ez még túl szép is.



    Az egészségügy drága az embereknek, drága a kormánynak. De ami drága nekünk, az jó üzlet másoknak.Ami nekünk sok kiadás, az másnak sok bevétel. A vizitdíj, és az egyre növekvő TB terhek egy olyan egészségügyet tart életben, amely egyben, az USA statisztikáiból kiindulva, valószínűsíthetően maga a vezető halálok. Nincs annál tragikusabb és kiszolgáltatottabb állapot, mint amikor az ember azok kezei által és azok kezei közt hal meg, akik arra volnának hivatottak, hogy meggyógyítsák. Fontos kihangsúlyoznunk, hogy itt nem az egyes orvos felelősségéről van csupán szó, hanem egy rendszer torz működéséről, amelyet nem javíthat meg semmiféle egyéni becsületesség. Ha ugyanis hamisítottak az orvostudományi adatok, ha hamisítottak a gyógyszerhatástani vizsgálatok, akkor az orvos mindennapi működésébe –akár küzd ellene, akár nem- „gyárilag” be van építve a halálosztás.
  • Trisztin
    #212
    Születésnapomra kaptam meg a könyvet... az egyik barátom ajánlotta,mert mint mondta az én mesterséges anyagok mentes életemhez igazán illik...
    Egyenlőre még csak kezdegetem olvasni... fontos,hogy rá hangolodjak és ne hidjek el neki mindent,miután L. Ron Hubbardnak mond hálás köszönetet...

    Dear Argento ... lehet,hogy én csak az internetről tájékozodom,ez egyoldalú dolog... de az is egyoldalú dolog,ha a szientológusoktól tájékozodsz... Olvasni való
  • mrgenya
    #211
    "Megadózisok



    Nem egyszer felmerül a vitamin megadózisok kérdése is, talán leggyakrabban az aszkorbinsavval kapcsolatban, a legtöbb beteg tudatában a vitamin megadózis ártalmatlan, hiszen csak vitamin, legfeljebb nem használ. . . A már említett Victor Herbert (4) részletesen elemzi a vitamin megadózisok veszélyét. A különféle vitamin megadózisok káros következményeinek részletes ismertetése helyett álljon itt néhány példa egyetlen vitamin túladagolásával kapcsolatos problémákról. Az aszkorbinsav megadózisok diarrhoeát okozhatnak, csökkentik a szöveti oxigéntartalmat, ún. metastaticus oxalosist válthatnak ki, ami a vesékben keletkező oxálsav depozitok formájában jelentkezik, esetenként szívritmuszavart idézhet elő. Különösen veszélyes az aszkorbinsav túladagolás (de a kisebb, néhány száz mg-os adás is) azok számára, akik vasraktározási betegségben szenvednek, ugyanis az aszkorbinsav a vasfelszívódásnak igen erélyes serkentője. Szívesen szednek 400-500 mg aszkorbinsavat a dohányosok, mondván, hogy a dohányzás fokozza az aszkorbinsav-igényt, ami igaz is, de nem gondolnak arra, hogy az aszkorbinsav gyorsítja a nikotinkiürülést a szervezetből, és ez azt eredményezi, hogy a nikotinfüggő ember gyakrabban gyújt majd rá. Sok beteg esküszik arra, hogy a nagy dózisú C-vitamin-szedés védi őt a meghűlés, az „influenza' ellen. Ezt a hiedelmet az irodalom nem támasztja alá, de lehetséges, hogy hűléses hurutban történő aszkorbinsav-szedés során azért érzi jobban magát a beteg, mert a C-vitaminnak enyhe antihisztamin hatása van.

    Közismert tény, hogy az aszkorbinsav antioxidáns vitamin, de csak 400-500 mg mennyiségig, e fölött pro-oxidánsként viselkedik. Sikertelenek maradtak azok a próbálkozások is, amelyekben nagy adag aszkorbinsavval próbáltak rákos betegségben szenvedő betegeket kezelni.

    Gyakorlatilag minden vitamintúladagolással kapcsolatban jelentkezhetnek enyhébb-súlyosabb tünetek, mellékhatások, ezért valóban kerülni kell a megadózisokat.

    A vitaminkészítmények és táplálékkiegészítők hasznos eszközök azok kezelésében, akiknek egészségét valamilyen malnutritio veszélyezteti, de javaslatuk, előírásuk éppolyan körültekintést igényel, mint bármilyen más terápiás intervenció."

    forrás: http://www.med-courier.com/index.phtml?pid=230000&id=263

    sztem elgondolkodtató az 1500mg-os adattal szemben... (nem mintha nem tudnám, h mi lesz erre a fanatikusok válasza)
  • argento
    #210
    Olvastam és fantasztikus könyv !! Végre valaki szembeszáll a profit éhes gyógyszeriparral. Lehet, hogy Dr. Lenkei Szcientológus de az teljesen rendben van, hiszen ha valaki veszi a fáradságot hogy ellátogat egy szervezetükbe akkor meg tud győződni arról hogy nagyon jó emberek. Na persze aki csak az internetről szedi az "információit" az ne csodálkozzon hogy sok hazugságot olvas. Amúgy Dr. Lenkeivel nagyon sok orvos egyetért és remélem hogy folytatni fogja a kutatásokat és még jo pár könnyvel gazdagít minket. :)
  • dieselG
    #209
    Még nem olvastam, de hallottam már róla. Majd hamarosan fellapozom :)
  • Joxy
    #208
    És ehez a könyvhőz mit szóltok:

    William Dufty: Cukor blues

  • FtranX
    #207
    szerintem elég elolvasni ezt a topicot és képet kap az ember stílusukról és a "tudásukról"
  • Mike
    #206
    vannak indokaim, de lusta vagyok kifejteni, meg nem akarok senkivel vitatkozgatni olyan dolgokaon, ami nem érdekel
    (vagyis nem érdekel, hogy ő mit gondol :))
  • Phat Smoker
    #205
    azt semennyi ideig sem tart :)
  • Mike
    #204
    én kétségbe vonom
  • Tobacco
    #203
    Most az, hogy a scientológusok hogy működnek, mindenki tudja, az egy dolog.
    Viszont a tudásukat senki nem vonhatja kétségbe.
    Mindent a lehető legtökéletesebben kidolgoznak, ugyanígy tanulnak és tanítanak.
    Egy cseppnyi kétely nem lehet, ha scientológus, akkor pláne tökéletes a tudása és a könyve.
    Ezek a scientológusok nagyon rá vannak kattanva az egészségre, és nagyon sok pénzt fektetnek kutatásokba, mert szerintem a taktikájuk az lehet, hogy ők túléljenek mindenkit és végül csak ők maradnak a Földön, tehát nyugodtan lehet bízni bennük, ha egészségről van szó...
  • FtranX
    #202
    én nem rég olvastam, hogy Lenkei G. nagy scientológia fan. hát mit mondjak, nem lepődtem meg.
  • dieselG
    #201
    ja, meg mindjárt robban a paksi atomerőmű..
  • SoDI---
    #200
    Egész éjjel ezt a szart olvastam, és bár forrásmunkákból táplálkozik, ebben a kontextusban minden érv ócska demagógiává silányul.
  • SoDI---
    #199
    Itt rengeteg ingyenes kiadvány tölthető le.

    Ócska szcientológus propaganda, akárcsak a cenzúrázott egészség.
    A doki hozzájuk tartozik, VIGYÁZZATOK!!!
  • desigo
    #198
    valamiből meg kell élnie:)))
  • deejayy
    #197
    mondjuk én a freechoice honlapján sem találtam meg a kiegészítőcsomagok árait...

    de azért az durva, ha ilyen drága. :\
  • azazel
    #196
    Szerintem félreértetted. Vagy én. Nekem úgy rémlik, hogy abban a fejezetben azt taglalja, hogy a vitaminokat arányosan kell bevinni, mert az egyiknek szüksége lehet a másikra, hogy be tudjon épülni-felhasználhatóvá váljon. Az általad említett részben pedig a C és a B vitamin egymásra gyakorolt hatását demonstrálta magán, miszerint jóval megemelte a B vitamin adagját, C vitaminból viszont csak a szokásos mennyiséget vitte be. Ennek lett a következménye az íny- és fogfájás, ami azonban megszűnt nem sokkal azután, hogy a C vitamin adagját is arányosan megnövelte.

    Más: Most olvastam ki a könyvet, és szerintem mindenképp érdemes elolvasni. Itt a fórumban az olvasók kicsit talán rámenősen, véres szájjal adják elő a mondanivalójukat, de ez ne riasszon vissza. Egyébként, TERMÉSZETESEN BENNE VAN A DOLOGBAN, HOGY AZ ÍRÓ TÉVED-HAZUDIK, ÉS BESZOPTUK A SAJÁT TERMÉKÉNEK A KAMPÁNYÁT, de ezt nagyon nem tartom valószínűnek, mert a könyv végig logikus, egy szálat követ, de ami még fontosabb, hogy iszonyatosan sok referenciára hivatkozik, amiket viszont lusta vagyok ide beírogatni. A könyvben 30 oldalt foglal ezeknek a cikkeknek, könyveknek, weboldalaknak, stb. a felsorolása.

    Írtátok páran, hogy bőven elég az a vitaminmennyiség, amit az egészséges táplálkozás során viszünk be a szervezerünkbe, de ez sajnos már nem így van. Ismét csak a könyvből tudok kiragadni egy részletet, miszerint a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készített egy összehasonlító vizsgálatot:
    Ásványianyag- és nyomelemtartalom csökkenés 1966-1990
    búza 50%
    árpa 62,3%
    kukorica 81,4%
    répafélék 25%
    burgonya 14,3%
    Vitamintartalom csökkenés ugyanerre az időtartamra vonatkozóan:
    borsó 53,3%
    tej 95%
    káposzta 95%
    sárgarépa 40%
    Tisztán látszik, hogy a "nyugatiasodás" mennyire a minőségi termelés, és emiatt az egészség rovására ment. Szóval az a napi 30 citrom 40 éve valószínűleg csak kb. (hasamra ütök) 5 lett volna, persze ha a C vitamint tisztán abból szeretted volna megszerezni.

    Ja, RDA... Tényleg nehéz eldönteni, hogy kinek mennyi az ajánlott napi bevitel. De valaki itt már hivatkozott Dr. Matthias Rath-ra, aki viszont kidolgozott egy rendszert, amiben más-más adagot kapnak a gyermekek, felnőttek, rákosok, cukorbetegek, stb. Szóval ki van ez dolgozva, csak természetesen erről már sehol nem lehet hallani...
    Az RDA viszont tényleg baromságnak tűnik. KÍSÉRLETEKKEL bebizonyították, hogy az RDA többszöröse sem okozott a szervezetben károsodást, sokkal inkább használt a dolog.

    Ami nekem sem tetszik, hogy a doktor által ajánlott kiegészítő tényleg nem olcsó, bár nem ismerem az ilyen termékek árait. Van basic, medium és mega változat attól függően, kinek mennyire van igénybe véve a szervezete. Kb. 7500, 11000 és 16000 forintba kerülnek, ami nem kevés pénz. Erre azonban valószínűleg az a könyvben is leírt dolog a magyarázat, hogy a vitaminok világpiaci ára szándékosan fel van verve, hiszen az egészséges emberekből nem tud profitálni a gyógyszeripar.

    Na bocs ha hosszú voltam, de ezeket mindenképpen le szerettem volna írni. HA TEHETITEK, TÉNYLEG OLVASSÁTOK EL A KÖNYVET, 2500 FT, NEM VÉSZES.
  • deejayy
    #195
    volt egy resz a konyvben, amikor az iro azt mondta, hogy egy hetig bizony nem evett semmilyen kiegeszitot sem, es elkezdett fajni az inye.

    na most en azt kerdezem, hogy ez igy teljesen rendben van? tehat elvileg mindenkinek faj az inye, mert nem vesz magahoz eleg etrendkiegeszitot?

    ennek nagyon erosen marketing szaga van, es azt varom, hogy valaki meggyozzon az ellenkezoerol.

    (nemmellesleg a konyvhoz automatikusan adtak ket megrendelolapot, ha ESETLEG kedvet kapnek ezekre a cuccokra. nem gyanus ez valahol?)
  • Kolbasz
    #194
    Akkor félig igazam volt. És nem a kóla _oldja ki_, hanem a szervezet üríti.
  • Tobacco
    #193
    az ún. kalciumrabló élelmiszerek: a szénsavas üdítők, a kóla, a félkész termékek – ez utóbbiak pl. azért, mert előállításukhoz foszfátvegyületekre van szükség.
    A szervezetünk számára igen nagy fontosságú, hogy az élelmiszerek kalcium (Ca) és a foszfor (P) aránya 1:1 legyen. Ha az arány a foszfor oldalára billen el, fokozódik a szervezetből (akár a csontokból is!) a kalcium ürítése.

    ---

    A kalcium az emberi test számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyag, többek között csontjaink fő alkotója. A kalcium sok más életfunkció számára is nélkülözhetetlen: nem működne nélküle a szívizomzat, az immunrendszer és nem alvadna meg a vérünk sérülés után. Ahhoz, hogy ezek a funkciók rendben működjenek, a vérnek mindig azonos kalciummennyiséget kell tartalmaznia. Amennyiben nincs elegendő kalcium a vérben, a szervezet a csontokból vonja el azt. Ez pedig a csontok meggyengüléséhez, szilárdságuk elvesztéséhez vezethet. S hogy a szervezet ne a csontokból vonja el azt, fontos odafigyelnünk a kalciumszükségletünk folyamatos biztosítására.

    A felvágottak, szalámik, konzervek sok foszfort tartalmaznak - foszfátok formájában -, melyek a táplálékkal felvett kalcium felszívódását nagymértékben csökkentik, ezért aki csontritkulásra hajlamos - netán már érintett is - kerülje ezeket, csökkentse fogyasztásukat.

    A szénsavas üdítők savanyúságát általában foszforsavval szabályozzák, ezért ezek kalciumot képesek megkötni a szervezetben, meggátolva felszívódását. Egy-egy pohár szénsavas üdítő az ebéd után semlegesítheti az étkezés összes kalciumtartalmát. Hasonló a helyzet a koffeinnel is, amely szintén jelentős kalciumfogyasztó.


    http://www.hazipatika.com/topics/osteoporosis/articles?aid=20021002113104
  • Kolbasz
    #192
    És igaz?
  • Tobacco
    #191
    fúúúúúhhhhh.....

    ----

    Műveletlen,tanulatlan,tudatlan emberektől, ments meg Uram minket...
  • Phat Smoker
    #190
    a 'Mythbusters' egyik epizódjában ezzel foglalkoznak!
    mi mindenre jó és nem jó a kóla ?
    igaz-e hogy a kóla oldja a fogat, hús szeletet, stb...


  • Kolbasz
    #189
    Nagyon jó ez a cikk, de aki olyan faszságot leír, hogy kóla kioldja a csontból a kalciumot, annak hogyan higyjek? Csak megköti, és meggátolja a felszívódását. Hogy oldaná ki bazmeg? Odafolyik, és kiszedi?
  • dieselG
    #188
    ez a link vmiért kimaradt eddig.. freechoice.hu
  • desigo
    #187
    Én a könyv hatására szedem a c és a b vitamint...
  • Tobacco
    #186
    Nem tetszene.

    Nekem,Dr. Lenkei Gábor könyve, a betegség-ipar futószalagján című könyv tetszik.

    De ha azért írtad,mert minden elismerésem a szcientológusoknak,
    akkor tudnod kell azt is, hogy a szcientológiának annyi köze van
    a valláshoz, mint bolhának az elefánthoz.
    Az meg csak egy dolog,hogy egyháznak nevezik magukat, de attól még nem az.
    Csak akik egyháznak jegyeztetik be magukat, azok állati sok állami pénzt és egyéb támogatást kapnak. És elég hozzá 12 alapító tag, aki azt vallja, hogy
    neki ez a hite, és ez egy egyház.És máris kapja a rengeteg pénzt.
    Ergo: nem kellene hasonlítani a szcientológiát a hitesekhez.
  • Mike at home
    #185
    menj el egy Hithgyulis mokara is, tetszeni fog
  • Tobacco
    #184
    Tegnapelőtt megvettem a könyvet. Megérte! Teljesen megdöbbentő, viszont teljesen logikus és érthető. Apróbb részletekben, már máshol is olvastam ezekről a dolgokról.

    Csak hiába tudom, hogy ússzam meg a betegséget és a rákot, mert teljesen egyszerű lenne vitaminokkal, de minimálbérből nem lehet megvenni a Dr. vitaminjait. És az "olcsó" centrumot hiába veszem meg, mert napi 50 db kellene belőle, hogy a megfelelő mennyiség fel is szívódjon.

    Pedig gondolom, tudná sokkal olcsóbban is adni a vitaminokat, de mivel szcientológus a Dr., az alapelveit ismerjük a szcientológiának, sajnos soha nem lesz olcsóbb. Amúgy, minden elismerésem a Dr.nak, és minden szcientológusnak, mert hihetetlen eredményeket érnek el az egészséges élet, a tudás területén.
  • dieselG
    #183
    Birka fikázóknak, akik ész nélkül pampogtak itt hónapokkal ezelőtt (tisztelet a kivételnek):

    "A könyv ( és a kivonat) sokkoló információkat tartalmaz. Csak azok fognak nyerni az elolvasásából, akik nem fordulnak el, nem hunyják be a szemüket és nem csukják be a fülüket. Nem könnyű megemészteni a leírtakat. Nekem sem volt könnyű."
  • Mighty
    #182
    Pár bekezdés a könyből.
  • dieselG
    #181
    Könyvet tudomásom szerint nem lehet letölteni .pdf formátumban, de ha mégis, akkor kövezz meg, és használd a googlet:)) Örülök, hogy terjed a könyv, vele együtt az igazság is.
  • BESSE
    #180
    sziasztok
    vhonnan le lehet szedni pdf formátumban a könyvet?
  • Sati84
    #179
    Most olvasgatom a könyvet, és valóban nagyon érdekes. Más területről származó adatokkal is egybevág és rendkívül logikus. Csak ajánlani tudom!
  • FtranX
    #178