GT Legends
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én egy barátomtól kaptam meg a Netes CD kulcsot, de még mindig le kell húzni a dvd-t az indítás elõtt.
Ez nem is lenne gond, csak mostanában nem indul a gépem a telepítõ dvd nélkül... valami boot hibája van.....
De hamarosan rászánom magam az ujratelepítésre és jövök én is!
A biztonsági öv lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék!!!
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Az alábbi jó olvasmány, mondott egy-két érdekes dolgot, amit én józan paraszti ésszel (ahogy eddig csináltam) máshogy gondoltam. Majd legközelebb alkalmazok párat.
Jön valaki vasárnap altbier-re az Abarth futamra?
Én pl. az öcsémnek adtam oda beállításokat, de számára használhatatlan volt. Minden beállítás az adott emberre vonatkozik. A GTL-ben ez nem egy bonyolult dolog. Csak pár dolgot lehet állítani, fõleg a 65-s csoportban. Érdemes ezekkel kezdeni. Gyengébbek is, és a beállítások készítését is jól meglehet tanulni. Könnyebben vezethetõek ezáltal. hxxp://hungpl.hsw.hu/index.php?page=setup_guide ezt elolvasva sokat gyakorolva könnyen megtanulható.
Nem azért mert ez valami hadititok vagy ehhez hasonló nem ehhez semmi köze.
Csupán csak azért mert csak akkor tanul az ember ha gyakorol utánajár és állitgat.De egyszerre csak egy valamit kell állitani majd menni 5-6 kört és kiderül hogy jobb lett e.Na persze ehhez okvetlenül ismerni kell a pályát teljesen.A másik az hogy hiába adom oda a setupomta nagy valószinûséggel kevés ember tudna menni vele.Hogy mért?Azért mert mint mondtam vezetési stílusra van hangolva a kocsi.Pl én 500 fokos kormányzási szöggel játszok meg 30 fokos zárással.Vagy elõre van álltalában tolva a fék (kivéve farmotoros kocsiknál) és a fékerõm is érdekesen van beállitva.Legjobb amit tanácsolni tudok hogy állisd be a kocsit sorrendben:
váltó difi fékek rugók majd kerékdõlés és aztán a többivel már csak finomítani lehet de az kimondottan a stabilitást hozza magával meg 2-3 tizedet ha már tényleg ki tod autózni a pályából.
Tévhit az hogy a stabilizátorral túlkormányzottá lehet tenni a kocsit.Épp az hogy csak az alulkormányzottságot lehet vele szüntetni de azt is a lasabb kanyarokban van jelentõsége gyorsakban már nincs jelentõsége.De a szabilizátor nem tud annyit hozni amennyit remélne tõle az ember.Alapjába véve a legfontosabbakat leírtam a többi már csak vezetési finomitásra szolgál itt a GTL-ben.GTR2 már más tészta.
Pressure: féknyomás
Bias: fékerõ-elosztás, elöl-hátul
anti roll bar stabilizátor
lock kormányzási szög
caster utánfutás
damper bump berugózás rebound meg kirugózás
camber kerékdõlés

Stabilizátornál ha túlkormányzottabbá akarod tenni, akkor az elsõt állítsd puhábbra a hátsót keményebbre. Az összetartás és a diffi engem is érdekelne!
Annyiban fontos szerintem a setup, hogy minden kocsihoz legyen egyetlen jó, kiszámítható, könnyen vezethetõ beállítás. Pályáról pályára pedig valóban elég csak a váltót esetleg a kormányáttételt állítani.
Apropó kormány: nemcsak az autó, hanem a kormány beállítással is érdemes kísérletezni. Én tettem rá egy kis holtjátékot: így ha az AUTÓ kormányát direktre állítom, akkor nagy sebességnél sem lesz annyira ideges az autó -> nyugodtabban fékezhetek, nem fog kitörni a legkisebb mozdulatra.
Rolikacsa: vmi jó Alfa setupod nincs esetleg? Kb. ezer éve nem mentem vele, és nehezen tudok visszaszokni. Korábban nem volt gond szépen kanyarodni vele, volt egy olyan beállításom ahol gázelvéttel szépen rá lehetett segíteni az ívre. Azt a setupot nem találom, és nem tudom hozni a régi köridõimet. Elõre is kösz ha megosztanál egy beállítást, lehet hogy abból már tovább tudnék lépni!
Igazából én egy setupot használok a BMW-nél, és csak a váltót esetleg a kormányáttételt alakítom az aktuális pályához.
Elárulok egy titkot.Gt Legendsben nagyon kevés múlik a setupoláson.
Talán ami a legfontosabb a váltó és a difi.Ez a két legegyénibb bár a legendsben kevés kocsinak lehet állitani a váltját csak végátételeket lehet állitani.De a difi az mindenképp fontos és egyén függõ és lábfüggõ ezért van az hogy általában két ember nem tud menni egymás setupjával.
Van még azonban a összetartás és a stabilizátor ami kulcsfontosságú de az már csak a jobb vezethetõséget eredményezi ezeknél az autoknál.Rugokkal nem sokat tudszjavitani mivel eleve 2-3 klikk az állitási lehetõség.Egy szónak is száz a vége a játék úgy van megalkotva hogy a kocsik stílusa kijöjjön és érezhetõ legyen a kocsik közti külömbség.Pl egy orrmotoros kocsiból nem lesz túlkormányzott kocsi mert mindig tolni fogja az orrát.Mindegyiknek sajátos vonása van és ezt ha megtanulja valaki akkor lesz gyors nem a setuptól.Egy bölcs ember azt mondta nekem egyszer 70% vezetés 30% setup ez persze igazából már nem így van de a szimulátoroknál nagyon igaz.De persze lehet olyan setupot is összedobni ami vezethetelen.
De ha valaki setup gondokkal küzd szívesen segítek vagy elmagyarázom ha kell akár egy két setet is feldobhatok ha kell.
F3000 street run
Ilyen nincs, elõször azt hittem hogy gyorsított felvétel, de másodjára nézve már hihetõnek tûnik.
amúgy ez négykerekes,mert úgy gyorsul,meg taapd hogy olyat hátsókerekessel képtelenség😄
Nem tudom hogy ki ez és mivel megy, de beszarnék mellette az tuti:
kalapos nagypapa Marutival
1. letöltöttem a kormányhoz a legfrissebb drivert.
2. kerestem egy, ehhez a szimhez való profilt az interneten.
3. telepitettem az elõzõ kettõ alkalmazást
4. indítottam a szimet.
Nos, itt vannak a gondok. Paraméterekkel be lehet állítani néhány dolgot, de épp ilyen kormány visszacsatolási beállítás nincs a szimben. Melyiket célszerû választani??
Jelenleg a Basic/wheel beállításon van.
A másik, ennél jelentõsebb gondom az, hogy a szim néhány perc autózás után keményre fagy, hogy úgy mondjam. Semmivel nem tudok kilépni, csak úgy, ha kikapcsolom a számítógépet. Úgy gondolom, ennek nem épp így kellene mûködnie.
Azt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a kormány telepítése elõtt, bottal irányítottam és semmiféle hiba nem következett be. Gyakran órákig is futott a szim (amig a szemem bírta) és nem történt semmiféle hiba.
Mit tegyek, hogy hogy hiba nélkül lehessen autózni??
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman
Nem tudjátok, hogy van-e már noCD, vagy crack a játékhoz, hogy ne keljen mindig betennem a lemezt?
Kösz a választ!
Napi AKCIÓ! Egyet beszólsz, kettőt kapsz!!!
meg valamiért ebben a játékban egyszerüen felbasz ha megpörgök😄 lfs-ben ilyen még nem volt mind1 mit csinálok😄 rbr-ben is csak ha hatoszor sem megy,akkor lépek ki,de itt meg meg akarom tanulni imolát rendesen a bmw-vel és 3 kör után kilépek,mert nembírom😄
Jaj SC, ne beszélj már hülyeségeket! Egyszer jobban megy, máskor rosszabbul. Van amelyik autó/pálya jobban fekszik, van amelyik kevésbé.
Én pl. Monzát nem tudom megtanulni, csak kínlódok rajta. Pedig nem komplikált pálya, épp ezért nagyon idegesítõ! 😄
Van talán két pálya, ahol igazán gyors vagyok, ahol érzem hogy kihozom a maximumot a BMW-bõl. De viszont van sok alkalom amikor erõteljes szopóágon vagyok. Tegnap pl. volt egy Alfa verseny, ahol a legjobb idõtõl 2 teljes seccel lassabb voltam! Ugyanazzal a kocsival! És az volt a legkétségbeejtõbb, hogy nem jöttem rá hogy hol vesztem el az idõt!
Ráadásul ugyanezen a pályán (Hilltop) viszont a BMW-vel elég versenyképes idõket autózok. Szóval fura ez a GTL. 😊 Pedig azt hittem az Alfát is tudom vezetni, hát ahhoz képest. 😊
Most megint kipróbáltam ezt a Hungaroring setupot, túl alulkormányzottnak tûnik: a második kanyart (a hosszú balos) nagyon lassan tudom bevenni csak, és közben csak csúszik le az eleje az ívrõl. Lehet hogy keményíteni kéne a hátulján, de akkor meg félek hogy a fenti sikános részen keresztbe akar majd állni. Az emelkedõ tetején lévõ balosnál is mászik le az útról. Na mind1, majd próbálom megoldani.
Amúgy én is megcsömörlök néha a GTLtõl, most pl. kétszer is kilöktek online. Véletlen persze, de akkor sem értem hogy miért nem fogják fel az emberek, hogy az elsõ kör elsõ felében amíg együtt a mezõny nem lehet olyan féktávokat venni mint egy edzéskörben -> hidegek a gumik és a fékek, egymástól 10 centire mindenki. Ha pedig tudja hogy szarabb fékje van a kocsijának mint az elõtte menõnek, akkor legyen még óvatosabb. Ráadásul egy sorry-t nem volt képes nyomni. Mind1...
Viszont ezzel még mindig csak 1:53.077-en vagyok vagy 2 óra körözés után, úgyhogy mostmár bizton kijelenthetem, hogy sem a setupoláshoz, sem a vezetéshez nem értek. Inkább visszatérek tdu-hoz egy idõre.
Én sem vagyok nagy setup zseni, egy régebbi Limerock Park setupon állítottam egy picit, de lehet hogy csak rosszabb lett. 😊
Hungaroring, BMW CSL: 1:51:13
Nem vagyok túl gyors versenyzõ, setup olyan-amilyen, kormány ócska Saitek, és nem gyakoroltam sokat, a fenti lassítós részeknél szörnyen darabosan mentem. Prazlee szerintem simán menne alacsony 1:49-eket 😊
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."