Megoldódott a Szedna hiányzó holdjának esete

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esrohnoil
Csak most jövök rá h. a tejutat egy csokiról nevezték el. <#lama>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

mellényomtál szerintem 😊

The Matrix has you...
Stabil lehet tõle a saját tengelyéhez képest, de mennyiben fontos ez a keringési pályája szempontjából ? Szerintem tökmindegy..
atlagember
Szerintem a megfelelõ forgásra a giroszkóp-elv miatt van szükség, hogy stabil maradjon.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

A Sedna nem egy kisbolygo, hanem egy halalcsillag <#idiota>
Tulajdonképpen nem értem. Miért is kell egy kis bolygónak, vagy holdnak forognia, pláne gyorsan ? Nem értek hozzá, ennek megfelelõen sztem tökmindegy, hogy forog-e egyáltalán.
keresik, keresik a bizonyítékokat, de sehol sem lelik...
lehet, hogy rossz helyen keresik??

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Mind1😊 A lényeg, hogy eddig különös volt, mert rosszul mértek. Most meg egy másik mûszerrel megint megmérték ami bele illik abba az elméleti modellbe, amiben feltételezik, hogy nincs holdja...Úgy ennyi😄 Ha nem hiszitek el, menjetek és nézzétek meg😛

atlagember
Most akkor nem értem:
"Bebizonyították, hogy a különös viselkedéshez a Szednának egyáltalán nincs is szüksége holdra, sõt jóval gyorsabban forog..."
Most akkor miféle különös viselkedésrõl van szó? Arról amit saját maguk cáfoltak meg. Ez így nem jól vagyon fogalmazva, mert úgy kéne, hogy a különös viselkedést kellene tagadni, mert így saját magukkal keverednek ellentmondásba.<#fejvakaras>

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

SuD
Milyen brutális lenne ha összeütköznének!
Pff!

God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.

Killgore
Nem fognak összeütközni, mert térben máshol helyezkednek el.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Lehet, hogy csak súrolják egymást.
Ti is szoktátok néha hallani azt a nagy "súrlódó" hangot. 😊

Gut. Besser. Presser.

Aramir
Nemvalószinü, mert nem egy síkban mozognak, csak fentrõl nézve keresztezik egymás pályáját, látszólag.
Itt talán jobban látszik.
http://www.telusplanet.net/public/fenertyb/solsysGC.html
Persze lehet, hogy nem jól tudom, majd max kijavít valaki.

Király! <#wilting>

Gut. Besser. Presser.

A linket nézd meg amit írtam. 😊)

Mindenki az élet meghosszabbítására törekszik. Pedig inkább kiszélesíteni kellene.

Nem. Csak azok halnak meg akik a Plútón és a Neptunon élnek.<#nyes>

Gut. Besser. Presser.

Zetatalk
Mind meghalunk.<#wow1><#wow1><#zavart1><#nyes><#nyes><#nyes>

Mindenki az élet meghosszabbítására törekszik. Pedig inkább kiszélesíteni kellene.

offtopic-amatõr kérdés:
a plutó és a neptun soha nem fognak összeütközni?