19
-
#19 Csak most jövök rá h. a tejutat egy csokiról nevezték el. -
Anteris #18 mellényomtál szerintem :) -
Xantia #17 The Matrix has you... -
DOT #16 Stabil lehet tőle a saját tengelyéhez képest, de mennyiben fontos ez a keringési pályája szempontjából ? Szerintem tökmindegy.. -
#15 Szerintem a megfelelő forgásra a giroszkóp-elv miatt van szükség, hogy stabil maradjon. -
Alfa Of NS #14 A Sedna nem egy kisbolygo, hanem egy halalcsillag -
DOT #13 Tulajdonképpen nem értem. Miért is kell egy kis bolygónak, vagy holdnak forognia, pláne gyorsan ? Nem értek hozzá, ennek megfelelően sztem tökmindegy, hogy forog-e egyáltalán. -
HUmanEmber41st #12 keresik, keresik a bizonyítékokat, de sehol sem lelik...
lehet, hogy rossz helyen keresik?? -
Ratty #11 Mind1:) A lényeg, hogy eddig különös volt, mert rosszul mértek. Most meg egy másik műszerrel megint megmérték ami bele illik abba az elméleti modellbe, amiben feltételezik, hogy nincs holdja...Úgy ennyi:D Ha nem hiszitek el, menjetek és nézzétek meg:P -
#10 Most akkor nem értem:
"Bebizonyították, hogy a különös viselkedéshez a Szednának egyáltalán nincs is szüksége holdra, sőt jóval gyorsabban forog..."
Most akkor miféle különös viselkedésről van szó? Arról amit saját maguk cáfoltak meg. Ez így nem jól vagyon fogalmazva, mert úgy kéne, hogy a különös viselkedést kellene tagadni, mert így saját magukkal keverednek ellentmondásba. -
#9 Milyen brutális lenne ha összeütköznének!
Pff! -
#8 Nem fognak összeütközni, mert térben máshol helyezkednek el. -
Fityfirity #7 Lehet, hogy csak súrolják egymást.
Ti is szoktátok néha hallani azt a nagy "súrlódó" hangot. :) -
#6 Nemvalószinü, mert nem egy síkban mozognak, csak fentről nézve keresztezik egymás pályáját, látszólag.
Itt talán jobban látszik.
http://www.telusplanet.net/public/fenertyb/solsysGC.html
Persze lehet, hogy nem jól tudom, majd max kijavít valaki. -
Fityfirity #5 Király! -
Mihoock #4 A linket nézd meg amit írtam. :)) -
Fityfirity #3 Nem. Csak azok halnak meg akik a Plútón és a Neptunon élnek. -
Mihoock #2 Zetatalk
Mind meghalunk. -
ZUL #1 offtopic-amatőr kérdés:
a plutó és a neptun soha nem fognak összeütközni?