26
  • NEXUS6
    #26
    Nem értem miért ne utáljam a M$-t?

    20 éve nyilvánvalóan törvényellenesen műxik, mióta monopol helyzetben vannak még rá is tettek egy lapáttal, mert tudják ez így nem mehet örökké, de addig összerabolják a fél világot.

    Nincs olyan létező dolog hogy Microsoft, emberek vannak akik bizonyos ideák szerint cselekszenek. Egy ilyen idea ez is. Akik cselekszenek azok mindíg emberek, akik eldönthetik, hogy hogy cselekedjenek.
    Ha egy ideát bizonyos emberek arra használnak, hogy elbújjanak mögé, amikor tudatosan ártanak, az nekem nem szimpi!!!!
    Akkor sem szimpi, ha tudom, hogy az emberek jelentős része gyengeségből szintén hasonlóan cselekedne.
  • neonlight
    #25
    azert ne mondjuk azt hogy artatlan az ms. de teny, hogy mas ceg se csinalna maskepp. piszok modon kihasznalja az embereket, monopol helyzetre tortekszik, kemeny marketinggel meghulyiti a fogyasztokat stb. Lehet ezert utalni, de teny, hogy mi tettuk lehetove, hogy ilyen pozicioban legyen. Ha az Apple meg a macos lenne elterjedve a pc es win helyett, ugyan igy viselkedne a Jobs gyerek is..
    Ettol fuggetlenul, a fogyaszto szamara jelenleg, nem elonyos, hogy nincs verseny a piacon. Igy lehet fikazni, nem alap nelkul.
  • Yv@n
    #24
    "néha a reptéren bekapcsoltatják a gépet"

    He?? Ez valami vicc? Hát felgyújtanám a vámost, nekem a gépemhez ne érjen hozzá senki, mert elönt a düh. (mondjuk nem veszélyeztet, hogy reptérre járkáljak, de mégis mi alapján van mindez? Lőegyvert viszel a winyón digitalizált formában?)
  • Magnum PI
    #23
    Na ilyen is rég volt hogy egy hozzászólásomra vagy 10-n reagáljanak.

    Amit írtál telejesen igaz, és pont ezért nem értem hogy miért a Microsoftot kell utálni. Ő csak csinálja dolgokat az emberek meg veszik.
    Nem tudom melyik egyetemre jársz, de ahova én járok (DEBRECEN PTM) ott kimondottan csak linux-on szeretnek dolgozni, minden programot azon fordítanak és azon tesztelnenk, de ez mindegy. Én se örülök annak, hogy a windows a legelterjetteb op. rendszer, viszont mi terjesztettük el, és mi használjuk, ezért az alkalmazáskoat is erre fejlesztették. Aki meg tényleg nem játszik vagy nem dolgozik kemény grafikai szoftverekkel (Maya,3dsmax,CAD), az nyugodtan rakahat fel més op. rendszert mert már mindenre van mindenféle program, és nem a M-et kel fikázni.

    Írta valaki, hogy olyan mintha a Microsoft szándékosan nem arra menne hogy a programjaik jók legyenek. Ez bármelyik más cég esetében, is így lenne. Nincs versenytárs.

    Mejg:
    Engem igazábol ez az egész a Ferrári témára emlékeztet, amikor mindenki utálni a Ferrárit, mert mindig nyertek és 5 év ők a legjobbak. Most a gyengébb (eddig a szezonig gyengébb) csapatok, a Ferrári ellen vannak.

    Az igaz hogy most ki vagyunk szolgáltatva hogy Windows-t használjunk, de emlékezzetek csak vissza.

    DOS 1.0 (hát egy boot vírus volt amit B.G. el tudott adni oprendszerként :) ) volt választás mégis elterjedt.
    Windows 95 volt választás mégis elterjedt

    A DOS meg a win95 voltak az igazán szar oprendszerek, és mégis ezzel alapozta meg magát az M., pedig a DOS-rol WINDOWS 95-re váltás nem olyan volt mint a WIN98-ról XP-re váltás. Nem voltunk rákényszerítve.

    Én nem vagyok Microsoft oldali, de nem értem miért kell valamit utálni ami igazábol semmi rosszat nem tett. Vagy ha tett, írjátok ide.

    Hát ez egy kicsit hosszú lett
  • mechorg
    #22
    Szegény MS, még a végén csődbe megy...
  • neonlight
    #21
    -Senki sem kényszerített senkit hogy Microsoft programokat használjon

    aham. akkor pl. miert kenyszeritenek az egyetemen hogy windowst hasznaljak es miert kenyszeritenek hogy word2000 dokumentumban adjam le a szakdogamat, meg hogy csak Arial es Times New Roman fontokat lehet hasznalni, stb...
    ha CAD-ezni kell, erdekesmod linuxra nincs se archicad se autocad... es meg lehetne sorolni, hogy miert vannak sokan rakenyszeritve a windoz hasznalatara. Akik linuxoznak es vidaman fikazzak a windows juzereket, azok nem gondolnak bele, hogy nem mindenki olyan hulye, hogy nem jott ra, hogy a linux az milyen jo. Csak epp valasztasi lehetosege nincs.

    Tomalak meg szerintem maga se gondolta komolyan amit irt.. :)
  • Zedas
    #19
    Hajj, de egyetértek!
    Hozzátenném még a 'szánalmas' szócskát is...
  • Killgore
    #17
    1 perc alatt összeomlott a windowsod? Ami ráadásul vadi új, és eredeti? Valami nem stimmel ebben a dologban. Nem omlik az össze magától, 1 perc alatt, nem kéne ennyire fikázni az ms-t. Írtad, hogy -30 ezer pénz. de ha eredeti, akkor mért nem cseréltetted ki? hoppá.... Engem meg az ilyen duma tud felhúzni....
  • GulaSoft
    #16
    Én azt nem értem, hogy ha a bíróság felkéri a Sunt vagy a Novellt, tanúvallomásra, akkor most már azt mondják, hogy ők nem tudnak semmiről???? Ez hamistanúskodás lenne! Ez mekkora szemétség, hogy pénzért minden elintézhető!
  • pemga
    #15
    -Senki sem kényszerített senkit hogy Microsoft programokat használjon.
    - Még nem láttál company policy-t leírva? :). Eddig bármerre jártam, ezt nyomták, még akkoris ha semmi másra nem használták, mint hogy ssh-klienst és X-servert futtassanak rajta...

    -Kíváncsi vagyok kinek van otthon a polcon eredeti Windows XP. Aki még egy fillért se fizetett a Microsoftnak szerintem hallgasson.
    - Akinek nem inge..., de sajnálatos módon a vasaimhoz mindig adtak, ott figyel az a csúnya matrica rajta. Pedig első műveletem mindig az volt, hogy partition minimize (kell, néha a reptéren bekapcsoltatják a gépet, és nem érdemes a vámosokat hergelni, WinLogo-t meg jól ismerik), linux mellé fel.

    -Ha valamelyik cég előállna egy jobb oprendszerrel én lecserélném (A linux otthoni felhasználásra nekem nagyon nem jött be). Az ie-t azóta nem indítottam el mióta kijött a FireFox
    - Érdekes, még mindig cégekben gondolkozol? Egyébként pl. a Novell ott nyomaxik ilyesmi előállításán. Vagy nézz meg egy Sun Solaris-t (otthoni használatra ingyenes). Knoppixot gondolom nem is próbáltad :), az már nagyon az extremitás határait súrolja, cd-ről boot, és minden megy :).

    Én nem vagyok otthon a közgázban, de úgy tudom hogy az is tilos hogy a cégek kölcsönösen előnyös megegyezést kötnek azzal a céllal hogy egy vállalatot kiszorítsanak.
    - Valóban, a versenyszabályzásnak része a kartell-törvények. Azonban ha ezt a cikket elolvasod, ebben nyoma sincsen ilyesminek. A cikk címétől eltekintve, valahogy bulvárosodik az SG. Ugyanis ők a periratba szeretnének beletekinteni, mivel az eredmény őket is befolyásolja, szakértői véleményt kiadni (ami perek esetén teljesen megszokott, hiszen a jogász nem feltétlenül IT, vagy piaci szakértő is egyben). Kartell-tevékenység pl. ha megegyeznek abban, hogy árakban nem versenyeznek egymással, a piacot felosztják valahogy egymás között (területileg, korosztályok szerint, stb.), ilyesmikre gondolj. Ha pl. egy közös szabványt akarnak létrehozni, az nem számít kartell-tevékenységnek, még akkorsem ha ezzel esetleg másokat szorítanának ki. (ld. BlueRay).

  • Crem
    #14
    Rég olvastam ilyen buta hozzászólást, pedig akad itt az SG-n bőven...
  • blackeagle
    #13
    Tulajdonképpen egyet tudok érteni ,kivéve a 3. pontot. Igaz ez is attól függ mire használja az ember a gépet. Én a világért nem állnék át m$-re linuxról ,de nem is érdekel a játék annyira ,a Neverwinter meg jobban fut mint m$-n ,a többi meg nem számit.
  • Felfedező
    #12
    Erősen kétlem, hogy 1 perc alatt öszzeomlott, mert az XP messze a legstabilabb Windows.. szerintem ott valami más gubanc lehetett..

    Emlékezz csak vissza a Win95-re, egy pár kilobájtos progival simán ki lehetett fagyasztani bármelyik célszámítógépet, nem is beszélve a számtalan más kellemetlenségről.. hol vagyunk ma már ettől..
  • SoDI---
    #11
    Senki sem kényszerített senkit hogy Microsoft programokat használjon

    Dehogynem. A legtöbb program ugyanis erre a platformra jelenik meg.
  • Aramir
    #10
    Azt hogy csináltad, hogy 1 perc alatt menthetettlenül összeomlott???
  • CAD
    #9
    Mindenki nem jarhat rosszul :D
  • Tomalak
    #8
    Nekem speciel van eredeti winem a szemetesem alján illetve volt csak mert elvitte a kukás. Telepítése után 1 percel teljesen összeomlott és sajna nem sikerült uj kódot szereznem pedig órákon át probálkoztam. -30000 pénz. Eléggé feltud huzni ez a duma hogy aki egy fillért sem fizetet az ms nek..... Ne mszeretem a microsoftot mert szerontem rohadtul nem arra törexik hogy jó szoftver csináljon hanem hogy kiszurja az emberek szemét amivel ujra eltudja magát adni.
  • Magnum PI
    #7
    Látom nagyban megy a Microsoft fikázás, de azért egy pár dolgon el kellene gondolkodni mindenkinek:

    -Senki sem kényszerített senkit hogy Microsoft programokat használjon

    -Kíváncsi vagyok kinek van otthon a polcon eredeti Windows XP. Aki még egy fillért se fizetett a Microsoftnak szerintem hallgasson.

    -Ha valamelyik cég előállna egy jobb oprendszerrel én lecserélném (A linux otthoni felhasználásra nekem nagyon nem jött be). Az ie-t azóta nem indítottam el mióta kijött a FireFox

    -A Microsoft is olyan mint a világ környezetszennyezése. Senki se szereti, de mégis mindenki szemetel.

    Szerintem ha valaki be akar tenni a Microsoftnak, akkor ne használja a termékeit.

    Én nem vagyok otthon a közgázban, de úgy tudom hogy az is tilos hogy a cégek kölcsönösen előnyös megegyezést kötnek azzal a céllal hogy egy vállalatot kiszorítsanak.
  • Cactus
    #6
    Azért jól keresnek az ügyvédek ezzel szerintem.
  • yy
    #5
    azért jó, hogy összefognak ellene. az usa-nak elég nagy érdeke a microgeci, ezért van az, hogy gátlástalanul kapja meg a szoftver szabadalmakat.
  • Déta
    #4
    Kapjabe a makrofoszt!
  • hornbali
    #3
    Aham, szal a Microsoftnak sok a pénze ezért nem szeressük, de ha lefizet akkor már imádjuk...
  • ZUL
    #2
    én is ellene vagyok!
    az én üzleti helyzetemet is nehezíti!

    de ha adna pár milliót az MS akkor már nem is nehezíti annyira...
  • Ben C
    #1
    a májkroszáft monnyon le.