9
-
Improve #9 Nem! Hihet Istenben, mivel gondolatrendőrség még nincs; de a vallását nem tudja gyakorolni, mert azt tiltják!
Az egyház pedig nem ír elő kötelezően semmiféle anyagi támogatást! -
Improve #8 "Nálunk három napig csak róla szólt a híradó.
Idegesítő volt."
Nos a Pápa a világ egyik meghatározó vallási vezetője, és közéleti személyisége is így természetes és egyértelmű hogy "róla szólt a híradó". Egyébként pedig ahogy említették Magyarországon az emberek többsége római katolikus tehát emiatt is.
Ha pedig idegesít akkor nem muszáj nézni. Ennyi.
A vallás pedig nem a hatalomról hanem Istenről szól. Kína pedig azért nem tart kapcsolatot a Vatikánnal, mert a Vatikán elismerte Tajvant, meg mert persze ott még mindig kommunizmus van... -
Improve #7 Hát igen, ez márcsak így szokott lenni ...
-
#6 Ez nem teljesen igaz. Csak azt mondják meg, hogy minek nem lehetnek a tagjai. Egyébként meg abban hiszel amiben akarsz, csak tartsd a szádat! Ez a kínai vallás-politika lényege. -
#5 mért idegesit?Nehéz tudomésul v enni, hogy a valásos emberek töbsége magyarországon még mindig romai katolikus?
Vagy te szivessebben halgatod, hogy szabolcsban kétfejü borjut ellet egy tehén?Bizonyára a hasonlo kaliberü hirek joval érdekesebbek, bár soha nem értettem mért.... -
#4 Amúgy ez érdekes kérdés!
Lehet egy kínai ember keresztény, vagy akármilyen vallású?
Lehet!
Csak nem lehet bizonyos egyháznak a tagja.
A legtöbb egyház persze megpróbálja úgy beállítani, mintha csak akkor juthatnál el istenig, a nirvánába, az üdvözülésig stb, ha tagjává válsz az egyháznak. Ami azt jelenti fizeted az egyházadót, befizeted a vagyonod egy tizedéd, vagy valami más az egyház által meghatározott módon támogatod őket anyagilag!
Érdekes;)))
Asszem egyházat kell alapítanom, ha jól tudom nálunk is adómentes a jövedelmük nagyrésze. -
entreri #3 Kínában biztos nem állandóan a pápa volt a TV-ben. Nálunk három napig csak róla szólt a híradó.
Idegesítő volt.
Észre kell venni, hogy a vallás a hatalomról szól. Kína nem akar a Vatikánnal kapcsolatban lenni, mert az gyengítené a kormány hatalmát. -
#2 Az tényleg gáz, ha nyíltan központilag akarják megmondani, hogy miben higyjenek az emberek.
Bár szerintem az is gáz ha ugyan ezt nem nyíltan csinálják.
A hozzászólásokat pedig itt is igen csak "moderálják" -
Zsoldos #1 Ez a legdurvabb, ha mar azt is cenzurazzak, hogy cenzura van..