The butterfly-effect

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TommyC
mármint a FRAKTÁLOKTÓL elkezdve (bocs)

dixitque deus fiat lux

TommyC
Hát persze még sokminden hozzátartozik a frktáloktól elkezdve Britanni területén keresztül az állatpopulációk kihalását megjosló egyenletekig ahol ugyancsak a káosz jelentkezik...

dixitque deus fiat lux

burkusdió
ez a legelterjedtebb, legtöbbet idézett mondat az írásos dokumentációkból (a film is ezzel kezdõdik) viszont sokminden másról is szól ez a gondolat
bár lehet,hogy keverem egy másik, szintén ezen a honlapon leírt gondolattal...
ha így van, bocsánatot kérek

TommyC
Manapság jött témába, ahogy Tuvok is mondta, azzal kapcsolatba, hogy hogyan is tarthatnánk kordába a természetet...

dixitque deus fiat lux

TommyC
Én csak annyit tudok róla, hogy a matematikai Káosz elmélet eggyik része a pillangó effektus.Azzal szokták szemléltetni, hogy egy lepke megrebegteti a szárnyát Afrikába és Londonban elered az esõ.Egyszóval minden hatalmas világi tényezõ, mint például az idõjárásunk is elképestõen kicsi dolgokon múli és ha ezeket a kis dolgokat, melyek néha jelentéktelennek is tünnek, szal ha ezeket +változtatjuk akkor drasztikus változások következhetnek be a nagy rendszerbe.

dixitque deus fiat lux

Tuvok
"Okozhat-e egy pillangó szárnycsapása Brazíliában tornádót Texasban?"

A lényege kb. ez, de ha azt vesszük mekkora szárnya van egy pillangónak, a légellenállás miatt pár centire tõle már nem is kavarhatja a levegõt .

burkusdió
Az az igazság,hogy most kicsit álmos vagyok "filozofálni", gyakorlatilag nem nagyon értettem meg a honlapon leírtakat, viszont elsõ olvasásra igen érdekesnek tûnik, szerintem megérdemel egy rövidebb eszmecserét a téma.

burkusdió
Ízelítés képpen itt egy honlap, ezt dobta ki a google. A kapcsolódó részt az 5.1-es bekezdésnél találjátok.

Tuvok
Érdekes elmélet, de ha logikusan belegondolsz, fizikailag lehetetlen .

burkusdió
Bele is vágnék...
...csak elõtte leszögeznék valamit, elsõsorban a moderátoroknak címezvén: ez NEM a filmmel kapcsolatos topik, illetve nem annak szántam, viszont részben kapcsolódik, a Pillangó-hatás címet viselõ filmhez...

Így 22:30 fele már nem fogok hosszú kommentet írni kezdésképpen, viszont ez a téma nagyon csígatja a fantáziámat, ígyhát megnyitottam már most...
Nemrég láttam a filmet, és a film alapjául szolgáló elmélet létezését kicsit kétségbe vontam, ezért utána néztem, és nagy meglepetésemre létezik egy , a pillangó-hatás nevet viselõ elmélet, és ez a topik errõl az elméletrõl, gondolatról hivatott szólni.

Akit érdekel a téma,attól szívesen várom a hozzászólásokat, viszont nem szeretném, ha fikázni járnának be ide egyes userek!

← ElőzőOldal 4 / 4