60176
  • Boncmester
    Ennyit azért nem kerekítettem...
  • Boncmester
    Na igen, WAR sem F2P, nekem furcsa is kicsit. Bár jön a wrath of heroes, ami F2P lesz majd, és a WAR-ból növi ki magát. De amúgy a WAR pvp-ben egyedülálló tudtommal valamennyire. És a WAR trial is kb 1 év után jött be, nem 3 hónap után, ezért gondolom, hogy itt most valami nagyon rossz helyzet van a BW szerint.
  • PiszkosFred
    Igen, en is ezert bizok benne, hogy a WoD jo kezekben van, mert az EVE-t nagyon jol osszeraktak. De ami miatt felek, hogy amig az EVE egy sajat otletbol indulva lett az, ami, addig a WoD egy komplex es jol ismert vilag, rengeteg rajongoval, akiknek kva nehez a kedvukre tenni. Meglatjuk, hatha addig meggondoljak magukat a fajokat illetoen is :)
  • Boncmester
    Nem tudom, ki csinálja, meg mit csináltak előtte, de ha az EvE-et, akkor biztos jó lesz.
    Csak mondtam, hogy nehéz, és remélem jól megcsinálják majd!
  • a.carkey
    "Want to include the ability to issue PvP challenges between guilds (i.e Your 8 best vs our 8 best)"
  • Boncmester
    "Nem hinném, hogy az SWTOR azoknak való akik szpésszel végigugrálva 1 hét alatt felhúzzák a fullos karit aztán hisztiznek ... "

Az ilyeneknek mondjuk a munka lenne való :)
  • a.carkey
    Megj. azt viszont hülyeségnek tartom, hogy levették pár kristályról a dark/light kötődést ...

Kérdés:
    Hogyan tudom meghívni a havert, ha ki akarja próbálni a játékot? Úgy tudom mától lehet, nem?
  • DummyBoy
    Igazad van, lehet matekozni, kerekíteni ...

57 - 43 ... az 6:4 ... az másfél ... majdnem kettő ... több mint duplaannyi ... többszörös ... majdnem ötszörös túlerő ... lol

Ha PVP szervereken bődületes az IP arány, akkor valszeg PVE szerveren meg a REP-ek vannak többen ...

Az hogy a játékosok hogyan oszlanak meg szervereken, az rajtuk múlik ... előbb utóbb úgyis lesznek olyanok akik hosszútávon gondolkodnak, és lehet hogy guildek - guild csoportok fognak átmenni szerverekre, hogy kiegyenlített harcok legyenek ... ez csak a játékosokon múlik ... meg azon, hogy lesz-e és milyen árban char transfer.
  • MarkBlade
    Kérdés. Most megéri a pvp set re gyúrni vagy várjak az 1.2 re? Kifamoltam az 1000/1000 ez ből. Mi lesz ezzel?
  • Rhilen
    Nézzük csak... szintén EA gondozású warhammer online, 800k-s játékosbázis kezdéskor, 3 hónap múlva 200k, szerverösszevonások. Mégis mai napig él a játék, innen pl az egész SL, valamint jó néhány ember több, mint 2 évig tolta (vannak akik még most is). Vagyis olyat kijelenteni, hogy egy év múlva sehol sem lesz SWTOR, és innen senki nem fog játszani, hát höhö :)

+1: Warhammer mai napig nem F2P, hidd el ez sem lesz az belátható időn belül
    +2: Mythic közel sem egy bioware.
    +3: Nephin , nem lehetne megint az, hogy ne lássuk a hozzászólásait? :)
  • darth devil
    Szerintem elég tapasztalatuk van az ármánykodás politika terén az EvEből. Nem kell félteni a CCP-t.
  • DummyBoy
    Nem hinném, hogy az SWTOR azoknak való akik szpésszel végigugrálva 1 hét alatt felhúzzák a fullos karit aztán hisztiznek ...

Az swtor casualoknak való, történetben erős, van benne potenciál mint ahogy bugok is, nem a türelmetlenek játéka.

Ha félreteszem hogy én CSAK az SW miatt mmo-zok, akkor sem nagyon találnék hasonló játékot ... max a ME3 ...

Legyen jó történet, szórakoztasson, single - multi lehetőségek, minijátékok, stb. Kössön le. Emellett hogy SW az csak hab a tortán.

Van élet az SWTOR-on kívül is, ez természetes ... de sok olyat olvasni, hogy vannak emberek akik csak az SW miatt kezdték el a játékot, különben nem MMO-znának. SOK ilyen van. Ők magas ívből tojnak a többi MMO-ra ... nem érdekes egy újabb grindelés.

Ez nem is neked szól, inkább maniac-nak ... de mivel te kérdezted, neked megy a válasz.
  • Boncmester
    A WoD-ben fontosabb szerintem az ármány, politika, hatalom, stb, mint a harc. Szóval nem tudom elképzelni, hogy MMO-ban ezt hogy tudják normálisan ábrázolni. Stratégiában vagy szerepjátékban inkább lehet. Persze örülnék, ha megoldanák jól, de nem szívesen lennék a helyükben, mert nehéz feladat.
  • a.carkey
    Nem GWztem, de amit a GW2ből eddig láttam (bétára se jelentkeztem), az elég meggyőző volt.
  • Robe77
    2 MMO-t tolni egyszerre kicsit húzós. Legalábbis nekem. Inkább fókuszálok egyre.
  • a.carkey
    Game of Thrones MMO is közeleg, bár a low budget fajtából, de GoTból három havonta van egy játék, szóval engem az tudna még megfogni, ha 1x csinálnak egy olyat, amit nem qurtak el.
  • a.carkey
    Na az nekem is hiányzik. Egyszerűen nem értem, hogy miért nincs benne a torban?
  • PiszkosFred
    Diablo, GW2 es a Panda, ami tenyleg komolyabb jatekosbazissal rendelkezik/fog rendelkezni. Ebbol a Diablo es a GW2, egyszeri beruhazast igenyel, vagyis meg fogja venni mindenki, aztan vagy jatszik vele, vagy nem, havidij nelkul nehez lesz kovetni, marad az eladott peldany.

A WoD gyerekcipoben van, kurvajo a vilag - csoda, hogy eddig nem jott ki mmo -, de ahogy bejelentettek, hogy bizonyos korlatozasok lesznek benne, azzal sok potencialt vesztett. Nem hiszem, hogy tomegmmo lenne, bar en lennek a legboldogabb, hiszen a WoD igazan megerdemelne mar egy kivalo folytatast, a VM:Redemption ota varunk erre. A Secret World is jonak tunik a hirek alapjan, de nem akkora nev az, hogy komoly gondot okozzon az elobbi 3-4 mmo-nak.

Johet a TES es a Fallout MMO a kovetkezo X evben, johet a Blizz uj projektje, de egyelore nincs semmi olyan ajanlat a piacon, ami gondot okozna 2012-15 kozott. Panda, SWTOR is ellesz evekig az elofizetokkel, a GW2 es a D3 pedig szinten, foleg itthon, a havidij nelkuli jatekmenet lesz nagyon csabito az uj jatekosok szamara (bar ketlem, van aki nem ismeri a GW es Diablo franchise-t, de tuti van par ilyen is)
  • Boncmester
    Nekem nincs annyi időm, hogy 2 MMO-t is toljak. Inkább 1-et tolok csak, vagy 1-et sem. Majd meglátom, ha eljön az ideje.
  • a.carkey
    Na a mai patchben számomra ez az első jó dolog:

Increased the Warzone AFK timeout from 60 seconds to 90 seconds

Volt, hogy be se töltődtem, már vágott is ki a wzből ...
  • cain
    nekem a combat log hiánya. megyek főbe is lövöm magam... /emo mode on
  • Boncmester
    A 6:4 arány az konkrétan másfélszeres arány. Az egyik oldalból 1,5-en vannak, mint a másikból. Ez azért eléggé szar, akárhogy is transzfereled.
  • Tyrpak
    Engem ami hosszú távon a GW2-ben tud tartani, az az, hogy nincs havidíj.

Egyébként meg, ha a BW továbbra is hozza a tartalmakat, 1 mmo-t tudok fizetni minden hónapban, és egyelőre az marad az swtor.

Tehát is-is, gw2-vel is és swtor-ra is játszani fogok.
  • darth devil
    Neked is felesleges magyarázni. Mindig meg lesz az a mennyiség amivel nyereséges marad pont. Diablo3 nem konckurencia, sőt a blizzardot ismerve csak egy feltuningolt 2lesz kibaszott nagy lehúzásokkal. WoD meg még igencsak messze van a megjelenéstől.
    Ne csápolj ennyire amellett, hgy ez már meg is bukott. :D Bár neked jól áll.
  • Boncmester
    Mi az swtor célközönsége? Azok a playerek, akik csak swtor-al hajlandóak játszani, bármi történik? Hát nekik tényleg nem való a többi játék, az emberek többsége viszont szeret próbálgatni más dolgokat is.

Elhangzott, de valami írásos formában nézzük már meg, ahol valami rendesebb statisztika is van egy mondaton kívül. Nem néztem a summitot amúgy, szóval érdekelne, ott mit mutattak ebből.
  • a.carkey
    Az tény, sok előfizetőt elveszített, de szerintem ez a világ, különösen, hogy főleg küldi alapú fejlődést mutat, ahol nem kell baszomka nagy csapat, hogy boldogulj elég sok ember fog mindig is vonzani. Nem véletlenül ennyire drága a licensz az SW világra.

Én is látom, hogy mennek el a guildből, de amikor szombat hajnal 3 körül Coruscanton szinteztem, még azon a városrészen IS belefutottam 5 rep playerbe, ami azért elég durva annak fényében, hogy alig szinte üres a fleet bizonyos csúcsidőszakokban. (Közülük 2 volt csak guildben).
  • Boncmester
    Ez ízlés kérdése.

Nekem pl az SWTOR azért tetszett a kiadás előtt, mert Star Wars, mert tetszett a story alapú questelés és instázás, a pvp-ről meg nem tudtunk szinte semmit, de reménykedtem, hogy olyan lesz, amit várok. De ez utóbbi része nem olyan lett sajna.

A GW2-ben meg pont a pvp tetszik, a többiről nem sokat tudok, viszont azt hiszem, hogy a pvp hosszú távon a játékban tud tartani, mint ahogy a war esetében is tette. De majd meglátjuk.
  • Boncmester
    Szerintem tök más a két dolog, mint amiről te beszélsz, meg mint amiről most beszélünk.
    Ha valaki azt mondja, hogy a játék egy szar vagy jó, az egy szubjektív dolog. De ha nem képesek elfogadni, hogy valaki más véleményen van, mint ők, és meg akarják győzni, na azok idióták.
    Most mi arról beszéltünk, hogy a játék sok előfizetőt elveszített, akiket már valszeg nem is fog visszakapni. Ennek az első része tény, a második része pedig nagyon-nagyon valószínű.

És olyanok tényleg vannak, akik minden mmo-t gyorsan végigtolnak, aztán elhúznak, de azért ezeket is oda lehet láncolni a játékhoz megfelelő tartalommal.
  • a.carkey
    Ok, de ezek közül melyik az ellenfél? Mármint aki elszedi innen a playereket?
  • DummyBoy
    Mik jönnek? Felsorolnál párat, ami kifejezetten az SWTOR célközönségének szól, igazi SWTOR gyilkos? Tényleg érdekel ... Mondj egyet nekem ... hátha xD

@Boncmester: A guild summiton hangzott el valahol, utána írta Nephim, az ő hsz-ének ugrottatok neki nagy vehemenciával ...

Mellesleg 6:4 arány nem olyan veszélyes mintha 8:2 lenne ... Sajnos azt nem lehet elvárni, hogy 50-50%-ban legyenek az emberek, olyan sosem lesz, mindig lesznek olyanok, akik csak az erősebb oldalhoz lesznek hajlandóak csatlakozni, ez ellen nem lehet mit tenni.

Inkább közelítsen a középponthoz ez az arány, minthogy legyenek REP only és IMP only szerverek.

Ráadásul ha cross server queue lesz, akkor ez sem lesz olyan nagy gond (meglátjuk ...)
  • maniac001
    Mi jön ki a GW2-n kívül? Secret words, WoD, diabló 3, panda pl a teljesség igénye nélkül. Én nem drukkolok a játék haláláért, de ez fordítva is igaz. Ti hiába drukkoltok az életben maradásáért. Jópár hónapig még meglesz de azután elsüllyed. Nem drukkolok ezért, de ettől még ez a helyzet. Be kell látni, hogy egy (!!!) kari felszintezése után semmi élvezet nincs benne. Hype-olhatjátok itt reggelig, de rengeteg cancel sub nem titeket igazol. Persze jönnek új playerek, akik szintén 2-3 hónap alatt végigjátszák és leave. Itt nem lesz olyan aki évekig tolja.
  • DieHard
    Mennek szerverek!
  • a.carkey
    Melyik? :D
  • Boncmester
    Én úgy értem, hogy a BW nyilván olyan statisztikát fog kiadni, ami neki jó, nem pedig olyat, ami neki rossz. Nem a fórumlakókra.
  • N1ggA
    ezek közül egyik tűnik annyira jónak, mint amennyire swtor tűnt mielőtt megjelent..
  • z3d
    Crassusnak is voltak érvei. Maniacnak is vannak.

Neki is volt egy véleménye. Elmondta az ő szemszögéből, miért sz*r.
    Megértettük.
    Elmondta még egyszer.
    Ismét megértettük.
    Ezt elismételtük, igen sokszor.

Számomra ugyanaz a típus. Van egy saját véleménye, ha valakinek más véleménye van, azt "lesöpri" a saját érveivel.
    De.
    Azt egyik ember sem hajlandó észrevenni, hogy a saját érveivel mások nem biztos hogy egyetértenek.

Na ezért "kevertem bele".
  • darth devil
    Tera, panda, secret world. Csak épp azt nem értik meg a haterek, hogy van az az előfizetői mennyiség amivel még nyereséges, és ezt a mennyiséget a swtor röhögve megtartja.
  • Boncmester
    Azt mondta, bugos, nem azt, hogy szar. Mondjuk én nem tudom, mi bugos rajta, nem vettem észre, de olyan nagyon nem is állítgattam. Mindenesetre tényleg el kéne olvasni, amit ír a másik.
  • Boncmester
    Konkrétan vannak elbaszások az új patchben, ha ezt nem vágod, nem tudok mit tenni. Ezt arra reagáltam, aki csak a jó dolgokat látta, meg a nagy "végiggondolást", amiről párszor már bebizonyosodott, hogy nincs. Így a két vélemény együtt igaz, ezért reagáltam én arra. Lesz benne jó és rossz, de ezt talán már akkor is írtam. Nem kéne 1 mondatot kiragadni, meg kéne próbálni szöveget értelmezni, még akkor is, ha nehéz egyeseknek.
  • PiszkosFred
    Christ ne keverd bele, mert o legalabb erveket is mondott, nem csak uvoltott a vilagba, hogy "szaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar".