60169
  • Tyrpak
    Bakker nem sikerül megtalálnom...

Anno valaki csinált egy interjút Daniel Ericksonnal, és az interjú elején rákérdezett az emberke, hogy amit lát a táblán az micsoda.

Erre DE őrült módon elkezdte letörölni a táblát, mert az volt a todo lista.

És most nem találom meg, pedig úgy emlékszem a Darth Hateren volt...
  • MarkBlade
    ezt az elvet követve még jobb is mint a Wow mert ott egy évig a druidnak nem volt értelme :) no dps no heal no tank.. egy nagy nulla volt aztán op lett..
    Nem a játékkal van baj alapvetően hanem az elvárásokkal..Meg az EA egy gáz pénznyelő cég aki kihajtja a játékot. Minnél nagyobb haszon annál több befektető..Szőke kapitány ez az élet.. :D
  • Boncmester
    A lista neve Crassus parancsolata, de senki nem meri a valódi nevén nevezni. Ha elolvasnád, meg kéne öljünk.
    Én hajlandó vagyok elárulni jópénzért egy játékfejlesztő cégnek pl...
  • PiszkosFred
    Ez oke, de meg midnig nem tudom hol tudnam elerni ezt a listat, mehetne a bannerbe is.
  • Boncmester
    MMO szűzek valóban nem vágják, mik a kötelező feature-ök, ez látszik is abból, hogy MMO szűzek kezdték el csinálni a játékot.
    Nem MMO szűzek meg azonnal vágják, hogy minek kell benne lenni. Az ergonómia szerintem nem túlságosan ördögtől való dolog...
  • PiszkosFred
    Hiaba vasarolsz ossze profikat, attol nem lesz jo a produktum, nezd meg a realmargit "galaktikus" erajat. Ossze is kell ernie a dolgokat.

A jatekosok szamat tekintve boven elmondhato, hogy ki fogja varni mindenki, mire olyan lesz a teljes SWToR, amelyet megalmodsz. Hogy kozben kihagysz par honapot? Lehet, de nem gond, mivel vissza fogsz jonni. Es akkor kell majd meggyozni a maradasrol az embereket, addig boven eleg a masfel-ket misi jatekos.

A "kotelezo feature" listajat meg lehet nezni valahol? Google nem ad ki ra talalatot, wikin sem talaltam, nagyobb gamer portalok keresoi sem regalatak ra, pedig gondoltam jo lenne vegre latni a teljes szerkesztett listat, hogy tudja mindenki, mik is ezek. Mert nem biztos, hogy egy mmo szuz tisztaban van vele, mirol is beszelunk, amikor ezt a listat emlegeted.

Amazonon sincs talalat, nem konyv ezek szerint.
  • Tyrpak
    Az "életben nem csinált mmo-t" elég szar mentség, amikor egy csomó korábbi mmo fejlesztője ott van a csapatban (khm Mythic khm), korábban azon ment a sírás, hogy ezt meg azt honnan lopta, stb.

Itt egyszerűen az van, hogy egy mai mmo-nál olyan ki... mondhatatlanul hosszú listája van a KÖTELEZŐ feature-öknek, amiről tuti le fog maradni egy-két dolog.
    Az, hogy jóval kisebb fejlesztők tudtak rá gondolni, az nem segít.

Az, hogy nem lett időre kész, az relatív, ha összehasonlítjuk egy... EQ2, SWG, WoW, War, AoC-val, akkor sokkal simább, bugmentesebb indulása volt, jóval nagyobb contenttel, gyorsabb patchekkel és bugfixekkel.
    (Riftben megjelenés után volt egy totális AH átdolgozás pl)

Meg tudják csinálni? IGEN
    Ki tudjuk várni? NEM
    :(

Van még köztetek olyan, aki EQ-ban Karanán az alagútban árulta a cuccait? Mielőtt a 3. kiegészítővel kijött Luclinon a bazár?
    De rég volt.
  • 1Darton1
    Ugye már észrevetted, hogy széttrollkodja az agyad helyét is. Még csak véletlenül sem akar konstruktívan vitázni.
  • PiszkosFred
    Mindenki tudta, hogy a BW az eletben nem csinalt meg MMO-t, es ez lesz neki a tuzkeresztseg. Aki mindezek utan a messias, wowot legyozo mmo-t varta, az csak es kizarolag magara vessen. Aki viszont azt varta, amiben tenyleg jo a BW, a tortenetmeseles es az erre epulo jatekmenet, az nem csalodott, elmeny a jatek ismerosokkel egyutt jatszva, a sztorik, ez kellett mar nagyon regen a BW jatekokhoz.

Helyre fogja pofozni a BW az 50es tartalmakat is, nem kell mar sietnie, boven van jatekos, van penz, van mar tapasztalat is, nem kell kapkodni. 1-2 nagyobb peccs, es rendben lesznek a dolgok.
  • Laroa
    Tudom-tudom, csak te vagy helikopter
  • Boncmester
    Te direkt játszod a hülyét, vagy ez komoly? Mellesleg az első béta tesztbe jutáskor amikor guildet csináltunk és láttam, h nem működik, írtam ticketet nekik erről, mint ahogy csomó másról is. Amelyik bétázó erről pl nem írt, az vagy idióta, vagy nem látott még mmot előtte...
  • Alienator
    Van benne valami, de a nép azért hőbörög, mert messiásként várt egy MMO-t egy BW csapattól, aki eddig tett le valamit az asztalra. Erre kapunk egy középszar grafikájú, bugoktól hemzsegő, epix fail engine-ű, alap funkciókat sem tartalmazó valamit.
    Az engine alap dolog, azt nem a végén teszik bele. Ilyen grafikával egy pentium 1-en is tökéletesen kéne futnia, annyira puritán és gyenge az egész külcsín.
    A hiba ott van imho, hogy csináltak egy single player játékot szokatlanul szar grafikával, és utólag gyorsan beletettek néhány olyan elemet, ami úgy nagyjából MMO-ra enged következtetni. A helyükben én nem 40.000 soros párbeszédeket tettem volna bele, hanem minden másra is figyeltem volna, hiszen MMO-t akartak főzni, és annak bizony szerves részei az említett dolgok. nem kellett volna percekig beszélgetni hatféle válasszal, hogy miért kell levágni 10 malacot meg 5 pókot, hanem MMO elemeket beletenni, ha már ez volt a cél. és máris belefért volna a fejlesztési időbe szerintem.
  • picket
    Tudod használni? Nem megy. Akkor nincs készen. Ezt komolyan el kell magyarázni? Mi az oka? Nem tudom. Csak. Ők biztos tudják, de ha mégsem, akkor menj hivatalos fórumra, ott sírd el a problémádat, hogy felhívd rá a figyelmüket, hogy működnie kéne, csak biztos kifelejtették...
  • picket
    Nem tudom mi a "legyen nagyító a map kurzoron", de mint próbáltam szemléltetni a fejlesztők nem univerzálisak egy ekkora projekten belül, felejtsük el, hogy "ahhoz a falhoz több kőművest rendelek, akkor hamarabb felhúzzák", tehát nem működik az, hogy "ráállítanak egy csapatot", csak akkor, ha nagyon égető probléma miatt máshonnan lehet embert elvonni, aki aztán onnantól az égetőbb problémán fog dolgozni jelentősebb ideig, nem egy menüelem felrakásáig, amin 2 fórumozó pörög mint a búgócsiga.
  • Boncmester
    De könyörgöm, ezek a dolgok benne vannak. Az UI skálázhatósága tényleg tök új feature, de pl hogy ugyanabban a chat ablakban más legyen a context menü akkor, ha XY rádír, és rákattintasz a nevére, meg akkor, ha te írsz rá, és arra kattintasz... Ne mondd már nekem, hogy erre heteket kell áldozni. Ez a funkció már készen van.
  • picket
    Nem, te arról beszéltél, hogy

"OMG HOL VAN MÁR EZ, NÍÍÍD, KELL, HÜLYÉK", *random megoldás javaslata*, *annak ecsetelése - nonszensz dologgal - hogy ez milyen kevés idő lenne*

Na ez a Crassus 2 hónappal ezelőtt, majdnem tökéletesen, éppen csak caps lock nélkül.
  • Alienator
    Pl ha az elején a "legyen nagyító a map kurzoron" csapatot erre állították volna rá, máris meglett volna a nagy öröm. mert az a nagyító kb lófaszt sem ér.
  • Boncmester
    "Amúgy lehet, hogy elsőre nem gondoltak rá" na erről beszéltem.
  • picket
    Tehát ha mondasz egy hülyeséget, azt azért mondod, mert nem is úgy gondolod, hanem teljesen máshogy, és hülyék vagyunk hogy reagálunk az eredeti felvetésre, amit még védesz is. Jó.
    Amúgy lehet, hogy elsőre nem gondoltak rá (vagy gondoltak, csak hátrébb van a listájukon, mint ahogy azt már korábban említette valaki), de minden új dolog idővel kerül be. És arra van egy csapatod, azon belül jó esetben 2-3 ember aki ért hozzá, és nekik vagy ez a legfontosabb dolguk, vagy nem. A bugok mennyisége alapján inkább vagy nem. Amíg millióan sírnak, hogy legyen mozgatható a UI, és ráállítják a UI-os csapatot, hogy legyen mozgatható, addig nem lesz plusz menüelem a guild ablak context menüjében, mert nincs aki azon dolgozzon. Prioritások, meg mivel lehet több előfizetőt megtartani, "elkápráztatni".
  • Boncmester
    #41026 :P
    Ezekkel én is tisztában vagyok, csak a feladatok nehézségét próbáltam érzékeltetni. Ez nehezebben ment, mint gondoltam, és bejött az 1 post helyett fél napig magyarázat, LOL :D
  • picket
    Jó, felveszed a diákot, elvered egy-két teljes értékű munkatárs idejét, hogy betanítsák arra, hogy hogyan működik a rendszer (source control, integráció, unit tesztek, egyéb tesztek, dokumentáció - ha van , egyéb tudnivalók), ezután ő pár óra alatt beleteszi a "bonci feature-t", ami a guild ablakon context menüből lehet invelni dolgot jelentené. Ezek után mennyi hasonló apróság maradt a játékban tökéletesen más helyen, amiről teljesen más 1-2 kvalifikált munkatárs világosíthatná fel a diákodat?

Been there, done that, didn't work.
  • Boncmester
    A fail az volt, hogy szó szerint vette amit írtam. Látom az idiotizmus nagyon terjed körötökben :)

A post lényege az volt a gyengébbek kedvéért, hogy ha ALAPVETŐ dolgokat nem tettek bele, az azért volt, mert nem is gondoltak rá, nem pedig azért, mert azt a 0,000001%-nyi erőforrást még ne tudták volna beletenni a projektbe.
  • j0nNyKa
    hat.. szinkronizalt vuki a megoldas! mondom, valami fasza ausztral akcentus, esetleg egy orosz :D
  • Boncmester
    Igen, de itt most nem egy kimaradt flashpointról beszélünk, hanem egy olyan dologról pl, ami x másik helyen működik a játékban (friend list, chat, kis kép a HUD-on), a guild listában meg nem. Ez tényleg nem napok kérdése, ha pedig mégis az lenne, akkor valamit iszonyatosan elkúrtak. Ugyanúgy az is szar, hogy chatből csak akkor tudsz invelni, ha ő írt be valamit, de ha te írsz neki pl tell-ben, ugyanúgy ott a neve, de nem történik semmi jobbklikkre.
  • z3d
    HK-47 droid mint játszható faj...ááá, királyság :-)
    Bár ha companionként megkapjuk, már jó lesz. KotOR-ban imádtam.
  • z3d
    Olvastam régen, hogy azért nem rakták be a wookikat, mert a folyamatos voiceover viszonylag rövid idő alatt kikészíti az egyszeri játékost. Én sem viselném jól, ha folyamatosan 'hrrhhrrrraaaööaaahrrr' hangokat kéne hallgatni. Nézd meg, már a hajó droid 5 mondata is kiverte az embereknél a biztosítákot :-)
  • j0nNyKa
    milyen fail? igaza van. annyi profi programozo van itt sgn, amennyibol siman lehetett volna mar alapitani egy bioware nagysagu ceget. mar csak a gazdasagis, hres szakemberek hianyoznak, de biztos vagyok benne, hogy ha alaposan visszaolvasunk, talalunk azt is eleget...

egyetemista, 2 het. ok. korulbelul jani bacsi kikutyakrol szolo statikus weblapja az a projekt, amire ez igaz - minden, ami annal picit is bonyolultabb: not so much.
  • j0nNyKa
    egyertelmu win lenne berakni jatszhato fajnak a vossokat, iszonyat epic, ahogy kineznek

idovel biztos el fog kurvulni ez a jatek is, es lesz pl. vuki player character, az mas kerdes, hogy egy fully-voiced mmonal hogy fogja befolyasolni a jatekelmenyt a folyamatos nyogdecseles :DD

az meg egy masik vicces megoldas, ha a szoros vadallat vuki jedim mondjuk nekiallna ausztral akcentussal beszelgetni..
  • Boncmester
    Na, itt meg a másik hülye...
  • Boncmester
    OMG, fail.
  • Tyrpak
    Kell valami 1.3-ba is.

Hirtelen behozzák játszható fajnak a wookie-t, trandoshant, jawa-kat, a Joiner se rossz, sőőőt, akár olyan droid is lehetsz, ahogy T7 kinéz...
    Ja hogy ezek mind companionok, és hogy az arcmimika csak kifogás volt?

Jó ez most tovább pörgött fejben, wookie, jawa, trandoshan azonnal jöhet, mert még voice overre sincs szükség...
  • j0nNyKa
    hja vagom
    makes sense, tul sok josagot igertek a kozeljovore, ennyi mindent eselytelen osszedobni egy patch-ben, foleg rendesen, hibamentesen

lassan mar csak a vukis / ewokos kiegeszitot hianyolom! :D
  • a.carkey
    Nem. Az égitesteket ők lopják:
  • 1Darton1
    Végül is a mentális leépülés is lehet politikai program. Mostanában is célul tűzték ki komolyabbnak tűnő pártok.
  • a.carkey
    Nem vagyok az SS tagja. :D
  • Alienator
    Igen, ettől félek én is, hogy az új peccsel jönnek újabb, nagy hibák.
    De ezzel már sokat szívtunk, és a BW is. Remélhetőleg tanultak belőle és rendesen letesztelik live előtt, és iszonyat hibák nem lesznek. Az 1.2-re én is visszapillantok, megnézem milyen lett. Kíváncsi vagyok az új raidre is. Azt mondta egy ex-klántársam, hogy most a HM Fp-k endbossai columi cuccot dobnak ugye...
    Most hogy jön az újabb tier, akkor a jelenlegi HM FP-k endbossai rakata cuccot dobnak. Ez igaz?
  • Tyrpak
    A legtöbben most egy hónapig azzal fejezik ki a meggyőződésüket, hogy nem fizetnek elő, aztán visszajönnek 1.2 után.

(szerintem 1.2.2 környékén, amikor a legnagyobb új hibákat orvosolták :) )
  • Laroa
    A politikai meggyőződés igen távol áll attól amit te képviselsz.
  • Alienator
    Igen sejtettem hogy ezzel van a gond, majd véka alá rejtem politikai meggyőződésemet, és demokratikusan várom az 1.2-t :)
  • Nephin
    Arra.