60268
-
#2150 új bolygó a mai frissítésbe meg képregény megint :y van egy rövid videó is a bolygóról. -
gatyo #2149 De. 2-3 millió előfizető már sikeres lenne de ezt szerintem csak akkor érik el ha azt csináljak amit leírtam, azaz wow mintára a pve-t. :-) Nyilván nem 12 milla a cél hanem, hogy méltó ellenfele legyen.
Namost a wow pve másolást nem közvetlenül értem nyilván. Mivel tudjuk, hogy classok ugye tank/heal/dps, tudjuk, hogy ugyanúgy szintezés lesz benne, a skillrendszer is hasonló, a talentezés is meglesz csak kicsit más módon. A küldetésrendszer is hasonló lesz csak minden ugye voice. A történet rész nagy újdonság és a BIOWARE sajátja. A kérdés az endgame... na itt kellene az ismételhető instás, raides, lootolgatós rendszert valamilyen módon még másolni szerintem. Mivel teljesen más egy sci-fi mint egy fantasy ezért nem félek attól, hogy ugyanaz az érzés lenne mint wowban. :-) Ja és ez csak a PvE rész ugye... nyilván ha emellé egy rendes PvP betesznek a Mythic segítségével akkor nagyot fog ez ütni. Nem beszélve a craft rendszerről is ami wowban ugye katasztrofális itt viszont nagyon kíváncsi vagyok hogyan oldják majd meg. -
gatyo #2148 Tudod jól, hogy én szinte az összes MMO-t kipróbáltam, többel toltam hosszabb ideig is. Ebből a megfontoltságból mondom, hogy a wow adta a legnagyobb játékélményt. Nem azt mondom, hogy ez a "tökéletes" MMO, mert azt én is keresem folyamatosan (remélem SWTOR már inkább az lesz) de egyelőre a többi MMO PvE(!) terén a közelébe sem ér (voltak ígéretesek de aztán a végére elhaltak). Továbbra is mondom, hogy nem a mostani farmolós wowra gondolok itt hanem a releasekre. -
#2147 Kösz, ez egy kicsit fájt :P -
#2146 Jogos! :D -
#2145 kb -
#2144 "Mint írtam ha sikeresek akarnak lenni akkor ezt az utat kellene követniük."
mér' ha "csak" 2-3 millió stabil előfizetőjük lesz akkor már nem lesznek sikeresek ?
soha nem értettem miért is kéne bármelyik mmonak megdöntenie a wow rekordját .
jobb lesz attól bármi is ?
egyébként meg az ami bejött az embereknek a wowban nem biztos hogy máshol is bejön nekik ( legalább is ugyanabban a formában ).
hiszen ha vmit ott már kaptak akkor - szerintem - nem azért mennek át másik mmoba hogy ugyanazt lássák ott is , hanem vmi egyedit / újat.
nna lehet fikázni :D
ps : no offense , és nem forgatom ki a szavaid. csak úgy elmélkedek ;) -
Bhalage #2143 te miota lettel ekkora wow profeta.
sztem jokor voltak jo idoben es vegeztek egy jo munkat, ezt soha tobbet nem fogja megismetelni senki. -
gatyo #2142 Felhívnám a figyelmedet, hogy a wow játékos tábora 11 millió. Ez azt jelenti, hogy igenis ez az egyszerű farmolós raidelős péniszgyűrűs megoldás jön be a legtöbb embernek eddig, ami óriási pénzt jelent. Mint írtam ha sikeresek akarnak lenni akkor ezt az utat kellene követniük. A másik dolog. Ne a mostani wow-ot vegyétek alapul 2 nagy kieg és több száz patch és változtatás után, amikor már pár nap alatt max szintre lehet jutni meg csak el se kell mozdulnod egy kis instázásért vagy BG-ért vagy az 50. farmolós raid contentet, hanem a kezdeti időszakot. Az bizony a mai napig verhetetlen, egyetlen MMO sem nyújtott még akkora élményt... Na ha SWTOR ebbe még belegyúr egy egyénre szabott történti szálat (ami a BIOWARE kezei alatt tuti siker lesz) + adott egy starwars lore akkor bizony, méltó ellenfele lehet a wownak a cataclysm release ellenére is. Egy ekkora projektnél pedig elképzelhetetlen számomra, hogy ne ez legyen nekik a céljuk. -
Bhalage #2141 én sem :d -
Tababo #2140 Együtt játszik a család -
Tababo #2139 Aha, akkor csak Dosztojevszkij féle atomfizika mmog létezik és wow. Nem tudtam én kérek elnézést.
-
#2138 Én nem, belinkelhetnéd :) -
#2137 Ha kultura kell, olvass Dosztojevszkijt. Ez egy mmo, nem celja a vilag moralis ertekrendszerenek vizsgalata, es nem atomfizikusok fogjak jatszani. -
Tababo #2136 Én nem akarom hogy endgame vagy akár pve részen, de úgy az egész ne legyen wow koppintás. Találjanak ki valami újat, lehetőség van és szerintem ezzel nem én vagyok így 1edül.
Ha ez is arról fog szólni hogy "5234x kell megölnöm ugyanazt a szar boss-t hogy végre megkapjam a lila péniszgyűrűmet...majd elbüszkélkedhessek vele hogy milyen fasza gyerek vagyok" akkor köszi de nem kérek belőle.
"ANYU NÉZD OTT VAN A LÍÍCCSS KING MINDJÁRT FELKELÜNK ÉS MEGÖLJÜK!!! ANYU NÉZD...ANYU NE ENGEM VEGYÉL HANEM A LÍÍCCS KINGET AHOGY MEGÖLJÜK!!! AZT A NEMJÓJÁT ANYU NÉZD LILA NYÍLPUSKA HULOTT, A LÍCCS KING FEGYVERE AZ ENYÉM LETT!!!
Gondolom vágjátok a videót -
RaSzTaH #2135 -
#2134 Jó rég volt mikor utoljára játszottál vele. Azóta rengeteg minden változott (pozitív irányba). -
Bhalage #2133 nem röhögtem, egyetértően mosolyogtam.
amugy mizu -
Chris #2132 Ne röhögj, a who az egyik legjobb mmo volt, amivel valaha játszottam, de sajnos csak 1. szinttől maxlevel mínusz 1 szintig.
-
Bhalage #2131 : ) -
gatyo #2130 Ha így idézed akkor ferdítesz kicsit... Ez pontosan így hangzott el: "ha sikeres akar lenni akkor a wow mintát kellene követnie pve terén"
Megmondták, hogy SWTOR abban fog különbözni a többi MMO-tól, hogy erős történeti szálak lesznek benne egyénre szabva lsd. Dragon Age. A klasszikus tank, heal, dps class elosztás már eldöntött azaz itt is ez lesz. Az endgame részen kell a wow koppintás, azaz ismételhető party/raid insták vagy outdoor bossok és nyilván ezek nehézségnek megfelelő droppokkal. Ez az ami sok embert folyamatosan itt tudna tartani aki PvE-t szereti.
Bhalage: PvP részen az, hogy daoc vagy warhammer tökmindegy szerintem. A lényeg, hogy folyamatos háború legyen oda-vissza foglalásokkal, esetenként nagy csapatokkal és az elfoglalt területeknek legyen valami értelme ami kihat az egész frakcióra, de mégis guild szinten is látható legyen ki a király (egy adott guild felügyeli az elfoglalt részt mint pl. daocban) ez szerintem szinten itt tudna tartani hosszabb távon sok PvP-t szerető játékost.
És mégvalami. A grafikai megoldás SWTOR-ban is sok vitát képez, hiszen 2011-ben ez kicsit kevés lesz majd, de mégis tudják, hogy a wow sikerének az egyik eleme is ez volt. Azaz alacsonyabb gépigény mellett is folyamatos animációk, mind a playereknél mind a moboknál (nyilván kisebb bugok még vannak a mai napig is, de összességében a legjobb még mindig. Talán az AION volt aki ebben megközelítette a sokkal szebb grafika ellenére is, de később nagyobb létszám esetén instabillá vált a motor). Azaz ebben is a leendő sikeresség irányába indultak el. -
#2129 Amúgy nem vészmadárkodni akarok, csak éppen az SWG után már várok egy olyan SW mmo-ra ahol huzamosabb ideig is úgy tudnék játszani, hogy ne azon agyaljak, hogy befizessek-e még 1 hónapot. -
#2128 Sajnos ezt mondták a Warhammer Online-ra is, pedig nem sok olyan kitalált világ van ami ennyire a végletekig ki lenne dolgozva. Ráadásul a WHO készítői egyszer már bizonyítottak egy másik MMO-ban, mégis megbuktak ezzel mert a játék összességében valahogy nem sikerült. Vannak benne pedig zseniális ötletek, jól átgondolt rvr, de valahogy nem jött össze nekik. -
#2127 Ha már azt mondogatják hogy wow verő, akkor az már rég bukás. Kb minden mmo-ról azt mondják ami kijön mégis sehol sincsenek... Nem szabad emlegetni ezt a wow verő dolgot. Aki meg rég óta wowozik biztos nem fogja abbahagyni az új expanzió miatt. Sőt szerintem akik abbahagyták azok vissza is térnek 1-2 hónapra. -
Bhalage #2126 nem lesz WOW-vero, mert a WOW is kijon egy expanzioval nomeg a WOW-fanok annyira ragaszkodnak a mindennapi loot adagjukhoz, hogy nem fognak valtani. nem feltetlenul baj. -
Bhalage #2125 eltorpulnek azok a huzasok.
mass effect es dragon age folytatasokat varja mindenki mint a messiast, a star warsnak meg annyi rajongoja van ahogy elottem mondottak, hogy dunat lehetne veluk rekeszteni -
ratgab #2124 Minden lehetséges! Nem szentírás, amit írtam, csak az én szubjektív véleményem. Amiket írtatok a WOW-ról, még akár WOW verő is lehet ez a játék... -
#2123 Mondjuk mostanában volt pár olyan húzása a BW-nek ami miatt eshet a népszerűsége az európai játékosok körében. -
#2122 Szerintem a bioware nem tudja elrontani ezt a játékot... -
ratgab #2121 Elképzelhetőnek tartom azt a 10 milliót: A Bioware neve és híre, a sztori tartalommal rendelkező pve és maga a Star Wars világ sok-sok embert fog szerintem megmozgatni. Köztük számos olyat, aki eddig messziről kerülte az MMO-kat (Köztük nekem is és számos másik ismerősömnek is felkeltette ez a játék az érdeklődését. Közülünk még senki sem MMO-zott) -
Bhalage #2120 egyreszt a "jatekainkbol" sztem nem kizaolag a swtorra ertendo masreszt ha az swtorra lenne ertendo, akkor abbol miert ne adhatnanak el 10milliot? az hogy eladjak a jatekot meg nem jelenti azt, hogy allando fizetobazis lesz.
az mmo piac tele van, nem konnyu betorni. az ujaknak sztem barmennyire is jo, cska egy kis szelet juthat.
amugy meg nekunk sztem tokmindegy hogy mennyien veszik meg. -
#2119 "El kell adnunk tízmillió példányt a játékainkból. Ez konkrétan az új célunk. Olyan játékokat készítünk, melyek a Top 10-be kerülnek, a termékeink nagyon sikeresek. Tudomásom szerint a Mass Effect 2 a nyolcadik legnépszerűbb játék lett az idén Észak-Amerikában." - Gamepod.hu
Nem kéne azért elszállni, mert a végén hatalmas pofára esés lesz belőle... Nem mondom, hogy az általuk kiadott játékok minősége miatt nem érdemelnének meg ekkora eladott példányszámot, de nem látom esélyét annak, hogy akár ennek a felét is elérjék az swtorral. -
Bhalage #2118 na meselj mire gondoltal PVE teren -
#2117 Péntek van ma megint lesz vmi frissítés. Bár semmi komolyra nem számítok gamescomig. -
#2116 akkor beleszólok én is
"a wow mintát kellene követnie pve terén"
ööö én nem wow 2.0át szeretnék hanem vmi újat... -
Bhalage #2115 "a wow mintát kellene követnie pve terén és daoct a pvp terén"
-kijavitottam neked. sajnos a warhammer pvp egy kalap fos a daochoz kepest :) alapjaiban ok, de teljes egeszeben keves -
Tababo #2114 Pár éve ezért nem játszok már hc guildben. Meló és család mellett és persze néha barátok ha nagy ritkán összetudunk jönni...ezek mellett már nem megy és nem is bánom.
-
#2113 A kettő nem fér meg egymás mellett, ahogyan gatyo is írta: egy HC guildben a progress a fontos, aki ezt akadályozza vagy lassítja azt általában gyorsan kiteszik vagy egyszerűen nem hívják soha sem. Egy idő után minden guildben kiderül, hogy ki az akire lehet számítani és ki az aki csak ígérgeti magát, de soha vagy csak nagy ritkán jön.
Én ezt megéltem már nem egy guildben és játékban. -
gatyo #2112 Az említett vegyes guild nemigazán működik az MMOk világában. Egy casual játékos ugye akkor játszik ha ráér és kedve van ezért halad lassabban is. A kockák sokkal elszántabbak és sokkal több időt fordítanak a játékra. A gond ott kezdődik guilden belül amikor elérkezik a csapatjáték rész, ahol a kockák összeállnak hiszen elszántak és céljuk a játék/content teljes megismerése. A casual-nak is nyilván ez a célja, de nem feltétlenül ezért nem kerül be a hc-k csapatába mert nincs jó cucca vagy mert lassan halad, hanem mert nem lehet rá számítani, ami egy MMO nagyon fontos tényező a végjátékoknál amikor 10-20-30 embert kell összeszervezni. Talán a WoW az ami a legjobban kiélezte ezt hiszen az endgame pve rész itt van a legjobban kidolgozva és erős csapatjáték szükséges hozzá. SWTOR endgame contentről még nem nagyon van hír úgy tudom, de ha sikeres akar lenni akkor a wow mintát kellene követnie pve terén és warhammert a pvp terén. -
arcosharcos #2111 A casual Vs. kocka témához,én a vegyes guild pártján állok. Jó ha egy guildben többféle játékos van és nem csak hardcore felfogású kockák.
A casual játékos is elérhet szép eredményeket ha kitartóan tolja kariját,csak tovább tart mire eléri.A casual és kocka játékosban van egy közös,mindkettő epic akar lenni.
A gond akkor kezdődhet mikor a casual játékos türelmetlen és menni akar olyan helyekre amihez még gyenge a felszerelése,szintje...Ilyenkor vannak a sértődések ha kimarad.
Az igazi probléma ezzel kapcsolatban az,hogy casual játékos mindig több mint a kocka.A fejlesztők ezért nem építhetnek csak a hardcore játékos rétegre.
Elkezdik lebutítani gamét,casualok számára is elérhető epic cuccokal árasztják el játékot és egyszer csak azt veszem észre,hogy eltűnt az a kihívás amit megszoktam.
Ahogy azt XenHai Fan Kolléga lényegre törően megfogalmazta casual nulla lesz a game.
Szerencsére TOR fejlesztőknek volt egy mondata miszerint lesznek felszerelések amikért meg kell dolgozni,hogy birtokolhassuk,remélem ez
a része így is marad.