60268
-
#2190 Akkor már inkább ez :p -
#2189 vaaaagy
megoldás 2
lehet válogatni ;) -
#2188 1. Soha nem játszottam mmo-val.
megoldás -
#2187 Úgy képzeld el ezt az mmo-t, mint egy tps játékot (pl kotor). Ugyanúgy kapsz tapasztalati pontot a leölt ellenfelek, elvégzett küldetések, stb után.
A különböző támadásoknak általában egyedi animációjuk van, legalábbis a legtöbb játékban így volt.
Ha a wow-ot vesszük összehasonlítási alapnak (és valószínűleg hasonlót szeretnének) akkor szükség lesz mind a kettőre. A questelés alapból szintezésnek lesz felépítve, de minden normális mmo-ban kell egy endgame pve is, a wow-ban ez elég jól sikerült a raidelésekkel (elég sok játék azon bukott meg, hogy nem volt endgame content-je). A pvp csak egy része a játéknak, csak csupán annyi nem elég mert akkor úgy fog járni mint a WHO.
"-egyáltalán hogy nézne ki a pvp, elképzelhető egyáltalán az hogy 20 mp alatt végelegyen valami ütős összejátszós taktika miatt, vagy elkerülhetetlen hogy 2 percig legyen hámozva a pajzs az ellenfeledről?"
Van ilyen is, van olyan is. Wow-ban pl egy rogue (ha ügyes és jól felszerelt) akkor akár 1 ütéssel megölhet mage-et vagy priest-et, de pl egy prot warrior-t már üthet egészen addig is amíg meg nem unja vagy a warri meg nem öli.
-
readswift #2186 -egyáltalán hogy nézne ki a pvp, elképzelhető egyáltalán az hogy 20 mp alatt végelegyen valami ütős összejátszós taktika miatt, vagy elkerülhetetlen hogy 2 percig legyen hámozva a pajzs az ellenfeledről? -
readswift #2185 1. Soha nem játszottam mmo-val.
- azt gondoltam a képernyőn ugráló betűket nem fogom tudni elvieslni, de borderlandsra rákattanás után bizton állíthatom hogy el tudom viselni ;)
- Kinézhet ez úgy játékmenetre mint 1 borderlands, csak épp folyton új területeket járunk be? Hogy kell elképzelni?
- A harcrendszeren látom hogy nem felváltva pörgetünk 2 animot 'osztjólvan, hanem elég konkrétan megcsinálták. Grafika is ottvan a szeren az unreal2 és 3 között (részemről ez pozitív megállapítás ,mert szerintem azt, hogy hol ér véget az ue3 azt még senki nem látta max. Epicék házon belül)
- az ellen AI-jától mit lehet elvárni? Ha valaki egyáltalán nem akar AI ellen questelni megteheti hogy folyton pvp-zzen? Le lehet tudni a questelős részt sebtében hogy utána "újult erővel" vesse bele valaki magát a pvp-be kvázi arra hegyezve ki a játékélményt?
Akkora mmo noob vagyok hogy nekem ezek teljesen reális kérdéseknek tűnnek, ezért , légyszi ha kritizálni akarsz akkor az ötletet kritizáld ne pedig engem, és indokold is meg. -
#2184 miért lenne elég 1 hajó ?
1 vadász vagy bármilyen hadihajó
2 "közösségi" vagyis amiben többen lehet utazni és normális fedélzete van ( mint YT1300 SWGben )
3 teherszállító ( ha már azt mondják hogy fontos a craft akkor legyen is az , több bolygó -> mindegyiken más nyersanyag amit szállítani kell )
ez nem telhetetlenség. -
Tababo #2183 NGE volt az egyik ok ami miatt elszivárogtak az emberek. Több százezer felhasználót veszítettek. -
#2182 Mondjuk azért az egy kicsit erős volt, hogy egy játékban pár év alatt 3 teljesen másmilyen harcrendszer legyen. Sokan a preCU-t istenítik (én pl kifejezetten utáltam), páran CU-t (nekem ez jött be a legjobban), de szinte senki sem az NGE-t. Az a xar egy katasztrófa volt, első nap után nyomtam a cancel accountot. -
#2181 Nem tudom. Mire a WOW beindult, az SWG személyében már volt egy olyan MMO, amihez minimális hozzáértéssal csak annyit kellett volna hozzátenni, hogy még több content legyen, és lefogadom, hogy nem TORnak, hanem SWG2nek hívnák az új Star Wars MMOt ... -
#2180 Szép látni, hogy kb. ugyanez létezett már 2003-ban (2004-ben?, sajna nem emlékszem mikor jött ki a JTL) az SWG-ben. :) Nincs új a Nap alatt ... -
Nephin #2179 Ahogy látom, ezek a wowos cikkek mind csak feltételezések, hogy esetleg ott is lesz, viszont most még nincs és jó ideig nem is lesz, mert a havidíj a legbiztosabb bevételi forrás, nyilvánvalóan. :)
Mikrotranzakciós lehet mindenféle látszatdolog (bár igen, ez is bosszantó néha), de ha a játékot befolyásoló itemeket lehet venni külön pénzért, azonnal dobom az adott mmo-t.
A Lotro az egyik legjobb mmo, csak ezt sokan nem tudják és a Turbine alaposan elrontotta a dolgot egyrészt a baromi vacak pr-ral, másrészt a lifetime-mal (nagyon sokan megvették, akkor volt pénz, update háromhavonta stb., aztán elfogyott és több, mint egy évig semmi fejlesztés nem volt szinte...), ezért sokan otthagyták, most kapkodnak a pénzük után a f2p modellel, ami már bejött nekik a DDO-nál. Szóval nem jókedvükből lesz f2p (amúgy is ez a része erősen korlátozott lesz), hanem kőkemény pénzügyi érdekekből, ugyanis lt-os előfizetők nem hoznak már pénzt a konyhára, az új előfizetőket pedig elszipkázzák a új mmo-k a csinnadratta prjukkal. Említhetném még az el*****tt pvp-t, ami ugyanazon az egy darab területen folyik, mint három éve, az induláskor...de minek. -
Murmur #2178 Havidíj biztos lesz, ha jól tudom egy 100+ millió dolláros befektetésről beszélgetünk, aminek pénzt kell hamarosan termelnie.
A mikrotranzakciós dolgok meg lehetnek plusz bevételek, de nem arra kell rögtön gondolni, hogy aki többet költ a játékra, az jobb fegyvert vehet... én pl. ilyesmikre gondolok: optikai tuningok (ruhák, mount, stb.), több inventory/bank/karakter slot, magasabb gold cap és egyéb apróságok(?). De majd meglátjuk. :) -
#2177 Ezzel az erovel en is felhaborodhatnek, hogy az iskolaszunetben 3 honapig a kis pocsok napi 16 orat is jatszhatnak, en pedig ugyanugy dolgozni jarok, es marad az esti 2-3 ora, ez hol fair? Masreszrol aki mindenkepp elonyt akar, es meg tudja fizetni, az vesz goldot/platinat/bikaszarvat barmilyen goldseller siteon, es maris elonyben van hozzad kepest. Nem maga a mikrotranzakcio az ellenseg, hanem az, hogy nem tudod ugy elvezni a jatekot, hogy masnak tobb/jobb/szebb van. En sem tudom sajnos :) -
Evoluti0N #2176 Jaj, csak mikrotranzakciókat ne. Játszottam 1-2 ingyenes MMO-t és mindenhol bosszantó volt, h egyesek azért voltak menők a játékban, mert apucinak sok pénze van és a kisfia vehetett magának mindenféle cuccot. A havidíj a legtisztább dolog. Mindenki ugyanannyit fizet és ugyanakkora eséllyel kezd neki a játéknak. Abban az esetben ha havidíj és mikrotranzakció is lesz, akkor erősen el fogok gondolkodni azon, h megvegyem-e egyáltalán. -
arcosharcos #2175 Úgy látom az előfizetés egy visszatérő téma.
Nephin a WoW erre már nem a legjobb példa havidíj mentes WoW mikro-tranzaktion WoW
A mikro tranzakcióban nagy pénzek vannak,lassan a top MMO-k is beállnak a sorba(lásd LOTRO).
A TOR fejlesztői havidíjat terveznek de ezen belül lehet többféle előfizetési modell erre már utaltak is interjúban.
Mikrotranzakcióval kapcsolatban még nem mondták,hogy lesz vagy nem,ezért a lehetősége,hogy lesz még mindig ott van és akár a havidíj mellé is bekerülhet.De ijesztgetnek még az Achievement rendszerrel is.
előfizetői terv achievement pontok -
arcosharcos #2174 A játékosok telhetetlensége határtalan,egy űrhajó má nem is elég? hány kéne még?minek neked még egy űrhajó?Az a vicc,hogy másik fórumokon is olvastam ilyeneket.
Egységeket alapítani?Hát ha csapatban lehet public és story questelni, instázni,PvP warzone és scenariózni...miért ne lehetne egy űr PvP
warzone-ban csapatot kreálni?MMO a csapatjátékról szól,nem hinném,hogy az űr PvP részét Rambózásra tervezik.Benne van a pakliban az is,hogy az űr warzoneban lesznek olyan ellenséges PvP NPC hajók amiket egyedül le se szedsz és csapat kell hozzá.
Hátas biztos,hogy többféle lesz,olyan MMO nincs ahol csak egyféle hátas van.Vidin és képen eddig csak egyfélét láthattunk de biztos több is lesz.Gondolom mindenki látta azt a képet,ahol a mount elején lézerágyúvan szerintem ezzel kapcsolatban lesznek még érdekes bejelentések.
Mindegy mit láttunk filmen vagy trailerben,ez egy MMO és egyik kaszt sem lehet erősebb a másiknál.Tökéletes kaszt balance nem létezik de gondolom törekedni fognak rá.
Nem lesz könnyű dolguk,mert pl a WoW-ban egy human és orc warriornak ugyanaz a ruházat,talentolás,skillek-ből választhatunk vagyis a balance is könnyebben megoldható,addig itt mindenben eltérnek egymástól a szemben álló kasztok.
Biztos megy majd a sírás,hogy az a kaszt bezzeg tud olyan skillt amit én miért nem tudok de még mindig jobb mint a tükörkaszt,skill,cucc stb mert a szemben álló kasztok legalább eredetiek lesznek és nem egymást majmolják.Egyik kaszt sem lesz piskóta combat -
Nephin #2173 Bár nem láttam ezt a cikket, szerintem csak találgatás lehetett... -
#2172 GSO-n írtak erről még anno, hogy így akarnak minél nagyobb tömeget megcélozni vele, hogy akinek nincs ideje nap mint nap non-stop játszani, ne kelljen annak is egy teljes hónapot kifizetnie... -
Nephin #2171 Belinkelnéd, hol írják, hogy nem tervezik a havidíjat? Vagy ezt a többféle rendszert (szilajmaggot)? Még sehol sem adtak ki semmi infót a fizetésről, csak találgatni lehet.
Ha valaki egy icipicit használja a fejecskéjét, nem gondolja, hogy ingyenes lesz. A mikrotranzakció más dolog, de mivel közutálatnak örvend néhány gazdagapuci kisfián kívül, ehhez hozzáadva azt, hogy a Bioware széles tömegeknek tervezi a játékot, nem hiszem, hogy ezt választják (ráadásul a közvélekedés szerint ez a kisebb játékoslétszámú és/vagy gyengén teljesítő és/vagy free vacak játékok jellemzője - reputációveszteség lenne). A havidíj jelenti a legnagyobb bevételt hosszú távon a cégnek egy ilyen kaliberű játéknál (nézzetek csak a WoWra, ott hogy is van a fizetés? Na ugye.), a másik alternatíva az időarányos fizetés lenne, de ez is bevételkiesést jelentene (nyilvánvalóan casual játékosok akár több hónapig is ülnek mondjuk 30 óra játékidőn, ellenben ezalatt x alkalommal havidíjat is befizethetnek).
Én a havidíj híve vagyok, ez a legjobb a legtöbb játékosnak is és a cégnek is. Ja és ne legyen lifetime, mert az nagy bevétel egy időszakban, de utána elapad a forrás és az egész megindul a f2p+mt felé vezető lejtőn (lásd Lotro). -
#2170 Elvileg többféle előfizetés is lesz, havidíj annak aki ráér éjjelnappal játszani, aki meg casual az vesz mondjuk 20 órát... -
Monoton #2169 Havidijas lesz -
Evoluti0N #2168 Őszintén megmondva nekem is jobban bejön a havidíjas verzió, mint az, amikor csak valós pénzért lehet bizonyos dolgokat venni a játékban. Egyesek sokkal többet elköltenek így, mint ha havidíjat fizetnének és a cuccoknak köszönhetően előnyösebb helyzetben vannak, mint más játékosok. -
#2167 Havidíjról még nincs biztos hír, remélem lesz.(lehet kövezni)
Az űrcsata nagyon friss hír, még semmit nem konkretizáltak, talán majd most pénteken jön róla update. :)
Nyilván lesz balance, ki akarna olyan kaszttal lenni, amiből 3 kell hogy legyözzön egy másikat. :)
Sokat nem segítettem, de legjobb tudomásom szerint így állunk. -
bekasybalazs #2166 üdv all. mivel nem szeretném tele spamelni a fórumot, ezért minden kérdésemet leírom egyben.
a havidíjról mit lehet most tudni? egyedüli cikket gamestar oldalán találtam, ott azt írják h nem tervezik...mit tudtok erről?
a space battleról annyit kérdeznék, hogy csak személyi gépeket lehet vezetni v esetleg szerintetek lesznek vadászgépek is, esetleg ha lesz akkor egységet is lehet alapítani?
a hope trailer alapján lesz kaszt balance...a sith nem nagyon bírt a trooperrel, gondolom ezt akarták ecsetelni.
mountokról lehet tudni valamit? gondolok esetleg Hothon lévő (tantaurok azthiszem)re vagy a coruscanti magán "kocsikra", vagy akár obi-wan féle hüllőre...erről lehet már tudni valamit?
az én szívemhez a trooper és a jedi áll közel..majd még eldől az európai betáig h mivel kezdek :) ez a hope trailer óta nagyon a trooper felé hajlok...
egyenlőre ennyi, előre is köszönöm a válaszaitokat :)
For the republic!
üdv. Balázs
-
Tomy Lee #2165 Ja igaz,Bioware-EA.Akkor rosszul tudtam.. -
Tababo #2164 Én úgy tudom hogy Activision-Blizzard és Electronic Arts-Bioware...
Tehát milyen 1 cég? -
#2163 A wow blizzard, a tor bioware, szal nem 1 cég... :/ -
Tomy Lee #2162 Ezzel én is egyetértek.Igaz,hogy 1 cég viszont 2 különböző online játékról van téma.
Van egy siker játékuk és simán megtehetik,hogy újabb stílussal remekeljenek.
A WoW más és Fantasy.. -
arcosharcos #2161 A kultúra,Dosztojevszkij,atomfizikusok,MMO témához:)
Több Indiai és az Egyesült Államok-ban található egyetemek közösen kezdtek el fejleszteni egy MMORPG-t.Az ötletet az adta,hogy milliók játszanak MMO-kal világszerte.
Az információ áramlás korát éljük és az iskolai ismereteinket akár egy MMO is segítheti ha az a tananyaggal vagy általános műveltséggel kapcsolatos.Ebből indultak ki vagyis nem két végletként kezelték a műveltséget és az MMO-t:)
Ebben az MMO-ban pl irodalmi művek szereplőivel találkozhattunk és a művel kapcsolatos feladatokat oldhattuk volna meg.Kb mint egy műveltségi kvíz játék csak MMO-ban.Azonban nem valósult meg pedig ötletes.Én kérek elnézést az off témáért -
arcosharcos #2160 Nekem közben összeállt a kép egy régi interjú és a most bejelentett Nar Shaddaa bolygóval kapcsolatban.Egy régebbi interjúban azt nyilatkozta egy csóka,hogy a feketepiacon is beszerezhetjük karink felszerelését de ez sok creditbe kerül.
Ma pedig a bolygó ismertetésénél azt írják hogy a feketekereskedelem fellegvára és fejlett technológiákat szerezhetünk be a feketepiacon amit a bűnszervezetek uralnak.Így egyértelmű,hogy valóban lesz fekete piac és kereskedelem.
Apropó kereskedelem,a pénznem mindkét faction számára azonos lesz egész pontosan credit lesz a fizetőeszköz mindenki számára.
Két jelentős bűnöző factiont is megemlítenek akik nem tartoznak Republic vagy Empire factionhoz sem.Az egyik a Hutt Cartel másik az Exchange
szindikátus.Ezek szemben állnak egymással,kisebb gengszter háború:) Ebből meg arra következtetek,hogy lesz egy csomó faction gondolom többi bolygón is.
Ezen a bolygón úgy sejtem elég nagy mozgás lesz és nem csak a kereskedelem miatt.Azt írják,hogy sok körözött szökevény,bűnöző bujkál itt aki galaxis más részein elkövetek valamit.Vagy rabságba vetett eltűntnek nyilvánított személyeket tartanak fogva.
Eltom képzeli,hogy ideküldenek egy Jedit,hogy kutasson fel egy veszélyes bűnözőt.Vagy a huttán megbíznak egy BountyHuntert Huttok,hogy likvidáljon Exchange szindikátusból valakit. Politika is jelen van,mert Jedik meg Sithek is megakarják nyerni,befolyásolni karteleket,szindikátusokat saját ügyüknek.
Szerintem ez lesz az a bolygó ahol tuti tömeg lesz mindkét játszható factionból. -
MaRee #2159 Huhú már látom hogy ez lesz az egyik kedvenc helyem Coruscant mellett :) Imádom az ilyen nagy városbolygókat! -
#2158 Hát várni várhatod ja :D Egyelőre még EUba el se kezdődött a beta és USbe is csak nagyon kis létszámmal megy. -
arcosharcos #2157 Miért kell az endgame-ről hír? Hát minden MMO-ban fejlesztik az endgame-t meg a többi részét is.Itt is folyamatos fejlesztést ígérnek:
havonta patch,félévente nagyobb update és 1-2 évente kiegészítő.
A jelenlegi MMO piacra nehéz betörni,mert sokkal telítettebb mint annó ha most megjelenne a WoW-2 még annak sem lenne akkora sikere és tömegbázisa mint a WoW-1-nek.
Mai update nagyon jó:)Ez az új bolygó vagy hold vagy mijez tiszta Tokiyo meg Yakuza feeling.Smugglerek,agentek,kalóz és bűnöző beállítottságú játékosok szerintem imádni fogják.Hutt Cartel rulez. Jedik kerüljék el ezt a bűntanyát:) -
#2156 Igen megvagyok vele.
Akkor várjam az e mailt?
CSak nem tudom hogy megy ez:( -
#2155 Az elejen tenyleg jo volt, ageszen addig mignem egyszer csak a celkozonseg hirtelen a lootkurvak gyulekezete nem lett. -
#2154 my accountba bemész és van egy olyan hogy "Yes, I would like to be considered for testing" Oda teszel egy kis pöttyöt és kész is :) átscanneli rendszeredet, de ahogy látom neked már megcsinálta. -
Bhalage #2153 jat bazmekk en szemely szerint utallom nar shaddat az osszes jatekbol remelem ebben megkedvelem :d vagy nem sokat megyek majd oda :D -
#2152 Tesztre hogyan kell regisztrálni nem tudod? mert a honalpon már nagyon rég regisztráltam és azt irja h sikeresen jelentkeztem(updateltem a profilomat,konfigomat)
de nem kapok semmi információt h mit kéne tennem. -
#2151 Én jobban örülnék ha ezt a wow dolgot befejeznétek, ez nem az a hely...