60268
  • Jockey
    tudom, ha te rakattansz valamire az ugyis jo, remelem ez is az lesz, es vegre egyszer igazad lesz:)
  • Jockey
    en azt irtam le, amit lattam, leehet ez nem tudas, es a videoba felismerni 400 skillt stb, de nekem nem jott at, de en csak 1 vagyok a sok kozul, ennyi
  • TDC Geronimo
    Szerintem meg marha jól néz ki :p
  • SZilaJMaGGoT
    Elhiszem, hogy nem tettszik, nem is akarlak meggyőzni semmiről, de ne akard már úgy előadni mintha értenél is hozzá. :)
  • Jockey
    hat, nekem meg mindig gagyinka tunik ez a video, ha osszesegebe nezed mirol szol? mi az action benne? nem latok a harcrendszerbol semmit, csak egy jatek az engine(ami igen csunya, nezd meg a csaj panceljat, 6 polygon?:)-l keszitett scriptet..
    ehh, lehet felevig inkabb nem is fogok nezni ilyen videokat, mert elszomorit amit latok..
  • arcosharcos
    A dizájnról,grafikai körítésről annyit,hogy számomra az első olyan mmo ahol csajsziban végre a tank is jól néz ki.A vidiben felbukkanó sithek
    maszkja meg valami félelmetesen jól néz ki,mintha tényleg félelmet sugározna.

Interjúban mondták,hogy a JK kasztot Mace Windu mintájára alkották.

Vidiben JK skilljei közül ami megragadt az a Sith Force Lighting fénykardba fókuszálása volt.A vidi végén meg a JK lerúgta ellenfelét a
    hajóról a sarlacc szájába:))Na az nagyon alattomos megoldás volt.

Írok valami kritikát is,mert végül az a vád ér,hogy SW hypeolt vagyok.

Vidiben 1:04-05-nél van egy frankó közelharcos droid és azon filóztam hogy nekem hiányzik még 1-2 kaszt.

Ha healerben meg RDPS-ben is van erő használó meg nem erőhasználó kaszt is akkor közelharcosban mér csak erőhasználó kaszt létezik
    Ha valaki szeret közel harcolni de nem szereti az erőhasználókat akkor annak nincs kaszt
  • paj01
    jah jo a video:) mondjuk egy sw fannak ezzel a zenei alafestessel egy allokepet is mutogathattak volna... zenei teren nagyon ott lesz a cucc. Ebbol a szempontbol nalam verhetetlen lesz. Az oreg john williams altal komponalt notakat magukba is szivesen meghallgatom. Ha meg tarsulnak hozza a tipikus lezerkard meg egyeb hangok akkor mar ott is van a SW atmoszfera, a latvanyrol nem is beszelve. Nagyon elkene szurniuk a gameplayt h ne vegyem meg:)
    Ebbe a vidibe mintha mar nem lenne olyan darabos a mozgas. Jo lesz ez.
  • TDC Geronimo
    király a videó. Faszák a combat animok itt már.
  • Nephin
    Játék közben fejlődő skillek: volt ilyen, igen ,az Elder Scrolls kb. minden részében, sőt, MMO-ban is, lásd Lotro skillek, traitek. A TOR játékmenetét nem ismerjük még, akár itt is lehet.

Rejtett bónusz: ebbe szerintem bármi beletartozhat a fejlődéskor kapott skillek közül.

Akadályok makróval történő megkerülése: na ezzel nagyon nem értek egyet. Egyáltalán, milyen akadályok? Nem tudja használni a hotbart? Én a skilleket klikkelem egérrel, semmi makró, semmi billentyűzetkombináció, mégis sikeresen raidelek, pvpzek. Mi értelme van egy lemakrózott harcnak? Ennyi erővel egy brazil-magyar focimeccsen a brazilok 3 emberrel álljanak ki, mert a magyarok nem képesek kezelni a labdát... :) Vannak jó játékosok és kevésbé jók, ezt el kell fogadni.

Emlékező világ: tapasztalataim szerint ez minden MMO-ban működik, egy sztoriorientált játékban valószínűleg még erősebben fog.

Sok frakció: ez is lesz, pl. házak, bűnszövetkezetek stbstb.

• Nephin
    PvP leak videó? Ezt hol nézted?
  • Tababo
    Teletubbies Ultimate online
  • shaba23 #2299
    Lego MMO:) az már inkaming
  • Tababo
    Hello Kitty Online 2
    Privátba vagy msn-en folytassuk (mert az olyan izgi) elvégre swtor topic.
  • Torzonborz
    fps nézetet élveztem , külön kihívás így a harc.

"Nextgen meg jön 2011-ben." ööö melyik is ?
  • arcosharcos
    JK frissítést kaptunk egy rövid vidi formájában és felkerültek
    JK alosztályok+ JK első kompanionja

Agent update is jöhetne már
  • Tababo
    Csak ne legyen fps nézet és a mozgást szépen csinálják meg (ne legyen robotszerű, darabos maszlag álá Mortal) hehehe ez már egyéni probléma.
    Nextgen meg jön 2011-ben.

Esvétorra visszatérve...Jockey 2230-as üzenetével teljesen 1et értek. Semmi elkápráztató dolgot nem mutattak még, leszámítva a cinematic trailereket.
    hype az van meg hogy a bioware szart még nem adott ki...
  • e57
    Végül is igaz.
    Majd ha kiadják kipróbálom, hátha jó.
  • shaba23 #2293
    Nem kell, hogy a szívedhez nőljön valami, amiből még csak pici ízelítőket kaptál. Majd ha kipróbáltad és akkor sem tetszik. De hogy ennyire messzemenő következtetéseket levonni ennyi infóból...
  • e57
    Rendkívül humoros hozzászólásoddal az a baj, hogy a nevedhez méltóan csak arcoskodni próbálsz benne, érdemlegesen semmit nem teszel hozzá a beszélgetéshez.

Ne feledd, ha nincs mondanivalód, nem kötelező hozzászólni!
  • Torzonborz
    na akkor erről ennyit , a spanyol viaszt már feltalálták :D

már csak egy korszerű megvalósítás kéne ( álá Mortal csak sokkal de sokkal jobban )
  • gatyo
    Mint írtam a nextgen egy mostani szleng csak. Ne abból indulj ki amit jelent. Nyilván ilyen értelemben a UO is nextgen MMO.
  • arcosharcos
    Igazad van csak hagyd abba,mert itt zokogok és nem hoztam magammal elég zsebkendőt.

Igen ez már tényleg kb. az "ezeregyedik mmo" játék lesz és az is igaz hogy "ordít róla",hogy mmo lesz mivel tényleg annak készül.

Hogy miben lesz ez jobb,szarabb vagy másabb mint a többi mmo,lásd #1986;#2012.

Fog itt még megjelenni ezertizenkettedik mmorpg is,van választék bőven.Ha igazi RPG élményre vágysz vannak fantasy klubok,mesélők,kocka,papír.

Singliben tőlem arra talentolsz amire akarsz.Csapatban meg persze,hogy megmondják,mire van szükségük.

Attól ez még szerepjáték.Hagyd a sakkot csak összezavar.
  • e57
    Megmosolyoghatsz, de nem hiszem, hogy megvalósíthatatlan lenn.

Nem előre fixált tulajdonságok/kasztrendszer (menet közben kialakuló szakma)
    Játék közben adaptívan feljődő jártasságok. (Pl. Ha sokat használok íjat, akkor jobban lövök; Ha sok vérnyuszit ölök, akkor könnyebben lenyomom, de mondjuk kevesebb XP is jár érte) (volt már ilyen rendszerre példa nem mmo-ban)
    Ne adj isten karaktergeneráláskor kapott rejtett bónusz, ami majd játék közben fedi fel magát, és meg kell tanulni használni (Star Warshoz éppen paszol (jedik))
    Akadájmentesítés! Ha valaki valamilyen oknál fogva nem tudja olyan ügyesen használni a hotbart, ne kerüljön hátrányba. Ezt én szkriptelhető viselkedési formákkal oldanám meg. Tehát makro szerűen beállítani hogyan küzdjön a karakter. Ezt mondjuk részben már beletették a mostani jobb MMO-kba is.

Ezek eddig szerintem nem jelentenek többletterhet a szerverekre.
    Ami esetleg megterhelné:

Emlékező világ. Ha valamikor már valamilyen ügye volt a karakternek valamivel/valakivel, akkor emlékezzenek rá. Ezt már próbálták nem MMO-kban, több kevesebb sikerrel.
    Sok NPC frakció. Ha a piros goblinokat sokat ölöm, akkor rossz viszony lesz velük, de ettől a kék goblinok még lehetnek haverok. Ilyesmi kezdeményezés van/volt más játékokban, de nagyon halványan.

Csak néhány példát írtam ami éppen eszembe jutott. Ezeket én szívesen látnám MMORPG-ben. Nem tartom elrugaszkodott ötleteknek, és egy részük már volt ígérve is.
  • Torzonborz
    már bocs de ebben semmi nextgen nincs , a 12 éves Utima Online pont ilyen.
  • gatyo
    Hát pedig szerintem Mortal tipikusan egy nextgen MMO, csak katasztrofális megvalósításban.
  • gatyo
    Ez nem teljesen igaz. Mert pl. az un. nextgen-be pont az lesz, hogy nincs class, nincs szint, nincs talent stb. csak un. képzettség pont, ami azzal nő ahogy használod. Azaz ha kardozol sokat akkor "kardforgató" leszel, ha mindezt páncélban teszed pajzzsal akkor tank, ha mágiát használsz akkor varázsló, ha ezeket vegyíted akkor tankvarázsló. Mivel lesz max. képzettség pont így félistenek nem lesznek nyilván de elég nagy a mozgástér. Megszűnik a szintkülönbség is, azaz bármikor becsatlakozhatsz a társaidhoz a játékba nem lesz lowbie duma többet. Nem beszélve a kraft renszerről, ami szintén hatalmas távlatokat nyithat meg végre.
  • Tababo
    Nemrég néztem pvp leak videót. Hát még mindig azt mondogatom/nyugtatom magam hogy ez béta. Iszonyatosan gagyi volt az egész...2004-es mmo pvp szint.

Mortal meg minden csak nem nextgen mmo. Max így akarták eladni.
    Abban is bíztam hogy mennyire jó lesz...
  • Wanax
    Érdekes amit írsz arról, hogy "döntsd el első pillanatban, hogy mi akarsz lenni", ezt nem csak az MMORPG-k csinálják hanem szintem minden RPG játék. Hirtelen csak két játék jut eszembe ahol nem volt kasztod, az egyik a Dungeon Master, a másik meg az EVE Online. Ezt kivéve már ki van jelölve az utad, hogy végülis mi leszel (nem teljesen lineárisan, de egy irányvonal azért megvan).
    Az MMORPG-be azért kellenek kasztok (és sok esetben tükörben), hogy valahogy össze lehessen hozni a balancet, mert ha az nincs meg akkor az a játék rovására megy. (Ha valamelyik kaszt vagy oldal túl erős akkor "mindenki" azzal lesz, mert senkise szeret veszteni)
  • gatyo
    A nextgen egy szleng amit az MMO játékosok használnak mostanában. Van a mostani megunt szintezős, talentezős, skillezős rendszer amit hamarosan felvált egy olyasmi mint ami te is írsz.

Ha neked feleennyi dollárod lenne és csinálnál egy ilyet akkor nem adok sokat és minuszban lennél nagyon hamar. Ne abból indulj ki te mit szeretnél, hanem, hogy mi az igénye az MMO játékos piacnak, mivel nem csak megvalósítani kell egy MMORPG-t hanem fenn is kell tartani.
  • Nephin
    Ha neked volna fele ennyi dollárod, már rájöttél volna, hogy egy dolog a fantázia, meg az, amit szeretnél, és más dolog az, amit meg lehet valósítani úgy, hogy több százezer játékossal működőképes, fenntartható, kontrollálható legyen. :)

Itt lesz a Gamescon élő streamje augusztus 18-22. között... mit nem adnék egy EU-teszt bejelentésért...: stream
  • Torzonborz
    nextgen....ugyan már , Mortal is az alapokhoz nyúl vissza ( UO ) . max grafikában lehet nextgen szerk.: ok 1 nagy újítás van a arcrendszer ( az mondjuk fasza is a többi fostalicska ehhez képest csak működne normálisan ).
  • e57
    Nem értem minek kellene single rész egy mmo-ba a tutorialon kívül. Bioware biztos jobban tudja.

nextgen... ez úgy hangzik, mintha valamilyen feltétel hiányozna még, hogy végre RPG legyen egy RPG.

Ha nekem volna fele ennyi dollárom játékfejlesztésre, lehet már játszanánk vele. Nextgen... nevetséges
  • gatyo
    "Ordít róla, hogy egy ezeregyedik mmo játék lesz" Na szerintem nézzél utána jobban, hogy SWTOR milyen is lesz... Pont attól félek/félünk többen, hogy túlságosan nagy single rész lesz benne az RPG miatt. (lsd. BIOWARE - Dragon Age)

Az előre definiált classok, talentek, skillek, szintezés stb. azért van mert ezzel tudják megfogni a legnagyobb játékos réteget. lsd. WoW. Az amire te gondolsz a nextgen MMOk lesznek majd valamikor. pl. a Blizzard új tervezett MMOja, vagy a jelenleg a Mortal Online.
  • e57
    Próbálom megkedvelni ezt a játékot már csak azért is mert a bioware fejleszti, és az NWN nekem rengeteg óra kellemes időtöltést biztosított.
    Sajnos ez az MMO nem bír a szívemhez nőni bármennyire szeretném.
    Ordít róla, hogy egy ezeregyedik mmo játék lesz.
    Biztos szép lesz, biztos jó lesz, vagy legalább is nem rosszabb mint más MMORPG-nek nevezett más játék.
    Csak ennyit várhatunk? Én a biowaretől azt várnám, hogy ennyi RPG fejlesztés után még inkább visszanyúl a "gyökerekhez" és az ő játéka ne annyibab külömbözzön másétól, hogy a fajokat/kasztokat másképp hívják, és az erődök kő helyett plasztacélból épüljenek.
    Az RPG a karakter számára az út keresésről szól. Ki vagyok én, mi a dolgom a - jelen esetben a Star Wars - világban? Hogyan tudok beilleszkedni? Aki már játszott hagyományos RPG-ét, az tudja miről írok.
    Az összes mai MMORPG ezt az első pillanatban kiiktatja. Azzal kezd, hogy döntsd el a karaktered mi akar lenni. Ezután még maradna egy vékony menekülő ösvény, mert ugye még akár hogy "talentozhatom",
    de általában már néhány szint után a nagyszintűek megmondják a frankót, hogy aki nem noob melyik "ágra talentol", mert az a tuti.
    Azt kérdem én, hogy ez akkor mitől RPG?
    A sakkban is van 2 faj, és 6 tükör kaszt, mégsem hívják RPG-nek.
  • arcosharcos
    Van itt még egy érdekes info.Ha jól számolom akkor a megjelenésekor már
    egy 5 és fél éves fejlesztésről beszélhetünk ami szintén sok.

Ez az 5 és fél év a 150 millával párosítva talán már felülmúlhatja a várakozást,remélem.
  • Tababo
    Nagy számokkal sokan dobálóztak már és kiderült hogy nem annyi az annyi.
    Én is nagyon várom már és nem akarok kötözködni, de nem látom még azt a 150 millát.
  • kissssss
    nem hiszem már így is annyi mmo van mint réten a fűszál.
    #2270 gatyo jól látja a helyzetet
  • ratgab
    Lehet, hogy megtérült a beruházás?(költői kérdés)...
  • Bhalage
    nem kell csodálkozni, nem szarral gurigáznak és a szar is sokba kerül, ilyen világban élünk...

amúgy leszarom a nagy számokat cska a játék jó legyen.. kéne már egy jó mmo
  • Monoton
    Persze de én igazán azon csodálkozok hogy ennyibe kerül :D