60268
-
#2595 AOC kb a kezdő részen volt jó onnantól meg volt ,hogy hang sem volt az npcknek .. Alapvető dolgok hiányoztak .. -
#2594 AoC egy nagyszerű játék. A komoly mélyrepülés után újra elkezdett emelkedni az előfizetők száma. Személyes véleményem az ,hogy az AoCban van a legjobb harcrendszer. A WHO lehet ,hogy nagyot bukott de a játék hibái ellenére talán az egyetlen ahova visszamennék.
Mindkét játék hibái egyértelműek és a TORnak fel van adva a lecke manapság már az emberek nem várják meg ,hogy bugmentes legyen félév év múlva a játék (mint anno a wownál). Tehát már induláskor biztosítani kell a zökkenőmentes játékélményt csak ne úgy mint ahogyan Aionba mert nincs sok kedvem sorban állni :) -
#2593 van ellenpélda is pl UO,EQ,EQ2 ,EVE
ja bocs ezek a nagy öregek. :)
az mondjuk más tészta hogy a cégek mennyire - nem - tudnak gazdálkodni a pénzükkel és mire basznak ki dollár milllókat ás ebből milyen eredményt produkálnak ( legjobb elrettentő példa AoC ).
szerintem a probléma alapvetően ott van hogy a vízfejű öltönyös réteg képtelen egy mmo project reális előfizetői bázisát helyesen belőni.
így aztán nem csoda hogy idővel előjönnek a pénzügyi gondok. -
arcosharcos #2592 Amikor a WHO tábora egy éven belül 300,000.előfizetőre csökkent akkor az EA közölte,hogy 640,000.dolláros veszteséggel(!)zárták azt az évet.
Az AoC nem is olyan régen 100,000.előfizetőnél közölte,hogy egy negyedév alatt 22,8 millió dolláros veszteséget(!)könyveltek el.info
Matematikailag 300,000.játékos bázisnál évi kb százmillió HUF-ot kaszálnak és simán meg kéne érni.Tapasztalat viszont azt mutatja,hogy pár százezres előfizetőnél elkezdenek sírni,szervereket összevonni-bezárni,cégnél leépítések,játék fejlesztés meg alig...
Intő példák:) Shadowbane MMO végleg vége, All Points Bulletin MMO game over, Exteel MMO szerver végleg lekapcs, Hellgate London MMO - bye-bye amcsi szerverek, Matrix Online MMO - szervereknek no future Tabula Rasa MMO vége a dalnak
És továbbra is fönntartom,hogy akármelyik MMO félmillió előfizető alatt,lehúzhatják magukat.Ez még persze nem feltétlenül jelenti,hogy vége csak ennél a számnál már nem túl biztató kilátás az eddigi tapasztalatok alapján. -
#2591 WODO engem is mozgat, meg a secret wordre is kíváncsi vagyok, hogy mivel rukkol elő a funcom... :) -
#2590 ".Kb félmillió előfizető alatt egy MMO-nak nincs jövője "
azért ez egy kicsit túlzás. -
arcosharcos #2589 Új MMO,még újabb,legújabb...Nem tudom,hogy ehhez a rengeteg megjelenő MMO-hoz honnan fognak szerezni megfelelő számú előfizetői tábort.
MMO egyre több van de játékos is kellene ezekhez.Kb félmillió előfizető alatt egy MMO-nak nincs jövője de ha mégis fenntartják ez alatt is,a játék további fejlesztésére mindenképp rányomja a bélyegét.
Nálam erős szűrés után 4 esélyes van a közeljövőben.TOR,Secret World,Warhammer40K,World of Darkness.Ezek közül csak egyet fogok ezerrel kockulva tolni(már tom melyik lesz az) és egyet csak hobbi szinten néha(az még akármelyik is lehet felsoroltak közül). -
#2588 Blizzard új mmoja lehet sandbox lesz igaz még semmi info nincs róla de már nagy csöndben megy a fejlesztés ki tudja mennyi ideje -
#2587 Szerintem az is problema, hogy egy igazi sandbox rpg-hez olyan kiterjedt vilag kellene, bonyolult kapcsolatok, reputacio, valtozo vilag, stb., hogy a mai technikaval csak nehez megoldhato, vagy ha meg is oldhato, nincs olyan fejleszto aki milliokat olne bele, majd jatszannak vele ketezren. Sajna :( -
#2586 egyelőre jegelték , nincs befektető pedig kerestek égen földön . :(
most iphone/ipad-ra fejlesztenek játékokat így talán bejön némi kess. -
#2585 Mi van a Reneszánsszal? -
#2584 Az a a baj hogy az utóbbi időben megjelent 2 ígéretes sandbox is befuccsolt ( Darkfall-t mondjuk el is somták , Mortal még jó lenne csak nagyon kevés a lé rá ). Ezen kívül van még az EVE mint értelmes alternatíva aztán kb ennyi. Ja nme bocs ott van még a WURM ami nagyon jó lenne ha nem fosjava-n futna és nem lenne annyira ocsmány. :(
brühühü na heti sírás megvolt. :D -
#2583 Ezt hivjak sandboxnak, ami manapsag nem meno. Kell a 200 pixeles ragyogo, ugralo nyil, ami questrol questre vezet, es az a legjobb, ha nem kell gondolkodni jatek kozben. -
Bandras DaSilva #2582 Nekem egyelőre felemás érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban. Szépek a videók meg jók is, csak van egy olyan parám, hogy gyakorlatilag egy koop módban játszható bioware játékot kapunk igazi MMO helyett.
Jó, az ha van történet, meg a Bioware mindig is nagyon ügyelt a jó sztorira, de azt sem szeretném ha nagyon történetfüggő lenne a dolog.
Én a mostani mmokban a szabadságot hiányolom, nem csak keretet, alapot adnak az egészhez, hanem eléggé meghatározzák, hogy mit csinálhatsz. Számomra még mindig a régi swg szabadsága az etalon. Nem szeretnék egy történetbe kényszerítve lenni (még akkor sem, ha az történetesen jó) mert az lekorláoz.
Ha ezt sikerül jól megoldaniuk, és nagy szabadságot adnak akkor klassz lesz a dolog, ha egy ilyen koop mas effect 2 szerűvé válik akkor az nagyon gáz lesz.
Mindezek ellenére azért várom nagyon, mert szeretnék már megint egy SW környezetben játszódó MM?O-val játszani. -
arcosharcos #2581 #2578: így van
------------------------------------------------------------------------
#2577:Jaja,nem kicsit van kidolgozva a SW története,történelme.Gerjedek rá.Tudom,hogy ez beteges de jobb mintha mexikói szappanoperát néznék:))
Több főként ázsiai MMO-ban is ezt hiányoltam.Kaptunk csomó cuccot meg instát de nulla történet,semmi háttér story.Mikor instában vók engem is csak az érdekel,hogy dobja ki boss cuccot de azért egy történetileg részletesen kidolgozott világ nagyobb játékélmény a hangulata miatt.
#2576:Több ezer év SW történelmét tárták eddig elénk.A TOR,3500 évvel Vader előtt játszódik.
Akkortájt a legtöbbeknek az a szó,hogy Sith,semmit nem mond.Mégis akkor létezett a SW történelem legerősebb Sith birodalma.Előbukkannak a mély űrből és megtámadják a köztársaságot amelyet a Jedik védenek(!) nem pedig irányítják,mert azt a szenátus,szenátorok,küldöttek teszik.
A Jedik megakarják őrizni a békét,létrejön egy törékeny tűzszüneti megállapodás de nem tart sokáig.Mikor mi belépünk a játékba karinkkal
akkor a tűzszünet után vagyunk és olyan események következnek(lásd cinema trailerek)amely totális háborúba visz.
Szerintem jó választás volt ezt a korszakot feldolgozni.A SW történelem TOR korszakában a legerősebb a Sith Birodalom,ekkor a nyilt konfrontációt is megengedhetik.A filmes időszakra inkább a manipulálás,cselszövés,ármánykodás a jellemző mint sem a totális háború -
#2580 Nem,nem,nem, rohamdroidnak jatszhato fajnak kene lennie :D -
EnxTheOne #2579 Mondjuk remélem lehet majd rohamdroid pet :D
"Roger,roger." :D -
#2578 Akkoriban még gyakoribbak voltak a jedik és gondolom a sithek is. Így jobb környezetet nyújt egy mmonak ahol százával rohangálnak majd a noname hősök. -
EnxTheOne #2577 A star wars történe kivolt dolgozva. ( a jedi visszatér eseményei után játszodó egy tonna könyv jelent meg). A kotor ezért játszodott 4000 évvel korábban, mert itt a történet irok szinte szabad kezet kaptak.
Bár én is lennék inkább rohamosztagos, és ölném a lázadokat. ^^ -
#2576 nemtudom volt-e itt téma vagy úgy egyébként téma:P,hogy miért nem a Jedi visszatér utáni állapotokból készült az MMO?
A régi filmeknek mindíg is nagyobb sikere volt tudtommal,hogyhogy mégis a régebbi idők melett döntöttek a készítők?
természetesen marha jó lesz a SWTOR nemvitás,de valahogy az "újabb" űrjárművek a rohamosztagosok közelebb állnak szerintem a legtöbbünkhöz...vagy nem? -
arcosharcos #2575 Kaptunk egy olyan infót,hogy a Korribanon elérhető lesz Marka Ragnos sírja.
Kapcsolódó történet.
Paxos vidiben Dark Revan Complex instában meg mintha Revan szelleme jelent volna meg maszkja mellett.Fórumokon el is indult találgatás,hogy Revan szelleme insta boss lesz.
Az SW történelmében ez nem újdonság,erőhasználók több csatát is a szellemi síkon vívtak meg.Pl.Exar Kun (akinek story szerint nevéhez fűződik a dupla pengés fénykard megjelenése).
Lehet ez sci-fi MMO létére szellemesebb lesz mint egy hagyományos fantasy:) -
arcosharcos #2574 Thrawn Főadmirális szavait használva -a feltételezés kudarcot eredményez-. -
#2573 Ranged tank mokasan hangzik, a meele tank biztos munkasabb lesz mint a ranged. -
#2572 Hát ugye a JK az meele, a Trooper meg ranged tank. Dönts ez alapján :) -
ratgab #2571 Ez nagyon tetszetős!!! -
#2570 én világ életemben Tankkal kezdtem (human tankkal, Paladin féleség) és itt is azt tervezem
viszont az a nagy dilemmám h JK vagy Trooper tank legyek(of kósz Republic oldalon )
Ötletek? -
Bhalage #2569 peace -
Bhalage #2568 sziasztok,
aki SW vilagban akar kicsit okorkodni, kijott a Star Wars: Clone Wars Adventures : )) én már tolom is, debil de eddig poen -
#2567 Gondolom azért sem nagyon mutogatják a healereket mert általában nem a legnépszerűbb kaszt más mmokban sem hacsak nem nagyon OP-ek mert akkor mindenki velük játszik. Én azt tervezem ,hogy healer leszek mert szinte minden játékban az vagyok remélem a healer ág lesz annyira jó ,hogy végig lehet majd vele tolni a questeket nem csak kínlódás lesz mint máshol. -
#2566 Megint törölgettem pár hszt ha lehet a feszültséget ne itt vezessétek le. -
arcosharcos #2565 Miért nem lehet reflektorfénybe helyezni a healereket is?A vidiben kb 10sec erejéig bemutatják,hogy a JC heal látványvilága nem fog egy mágus varázslatához hasonlítani és,hogy ezt hogyan valósították meg grafikailag.(ami egyébként tényleg frankón néz ki)
Eddig az összes trailerben,gameplayben,introban...a DPS-t favorizálják.Mintha szégyellnék,hogy healerek is léteznek.Már előre félek,hogy az Agent bemutató vidiben is a DPS ágát fogják előtérbe helyezni mint ahogy a Smuggler trailerben is tették.
Kicsit népszerűsíthetnék a healer kasztokat ha nem akarnak healer hiányt.3/4 éve a JK,JC meg SW-t mutogatják mintha több kaszt nem lenne.
Szépek meg jók meg anyámkinnyja de lépjenek má tovább. -
#2564 mit kell tanulnom mihez es milyen autogramm?
remelem azert nem ertetted felre, de ha igy jobban megy nyugi azert lajkollak.. -
Bhalage #2563 juj egy ártatlan kis lájk milyen lavinát indított,.
jockeyka te meg mit szologatsz be, nem kapsz autogrammot
sokat kell meg tanulnod, hogy kierdemeld baratom -
#2562 Oké főnök!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Színvonalas kommentre hasonló színvonallal felelek. Arra akartam kilyukadni, hogy senki nem kíváncsi az ilyesfajta véleményekre, hogy neked tettszenek e mások megnyilvánulásai. Persze gondoltam erre rájössz magadtól...
-
Tababo #2559 Imádunk lájkolni -
#2557 lájkolom a hszed -
#2555 jah, csak a buzik like-nak,l mint balazs..::p -
#2554 De jó lenne ha ezt a lájkolást hanyagolnák egyesek. Szerintem nagyon gáz. -
#2553 rohadt jól néz ki! -
Bhalage #2552 tenyleg egyre faszabb a gfx !!!
1:35-37nel az urhajos minijatek is kurva jol nez ki! LÁJK!!!