60275
  • arcosharcos
    Közben szét elemeztem a Taral V fp előzetest.Kezdek megbarátkozni a négy fős csapat gondolatával.Gondolom lesznek nagyobb létszámra tervezett fp-k is de legkisebb létszámú fp-nak teljesen jó a négy fő.

(Arra még kíváncsi vagyok,hogy mennyi játékosra van optimalizálva egy 4 fős fp.Teszem azt -már ha lesz rá lehetőség- 2 játékos 2 kompanionnal
    mennyire tud eredményes lenni)

Lvl 32+ a kari szintkövetelmény a Taral V fp-hoz vagyis az előzetesben is lvl 32 vagy lvl32+ karikat láttunk.A vidiben a csapat összeállításon
    látszott,hogy olyan kaszt alosztályok mentek akik képesek segíteni egymást.

Könnyen felismerhetők voltak az alosztályok a vidiben:
    -Volt egy JK/Guardian(MeleeTank) ő végezte a közeli tankolást(egykezes fénykard ezen a szinten már mindenképp a JK/Guard jellemzője)

-A JC/Sage csaj osztotta a healt(a sage használ egyélű fénykardot,na meg az a ruha:)ordít róla,hogy healer ág)

Persze a Sage ágon sem csak healelni tud és nem is úgy tervezték,hanem heal és dps vegyesen.Úgy képzeljük el ezt az alosztályt mint a filmben Yoda vagy Sidious-t(róluk mintázták ezt az alosztályt)Fejlesztők elmondásuk szerint nem csak egy távolról healelő alosztályt akartak hanem aki kiveszi a részét akár a közelharcból is.

-A Trooper/Commandó(RDPS) fölismerhető volt a vasaló kinézető vállvasról,ez az armor set van is képen

-És egy Smuggler/Scoundrel akit továbbra is a leg sokoldalúbb kaszt spec-nek tartok az operative agentel együtt.Tökéletes support,be tud segíteni a healbe vagy akár a dps-be amire éppen szügség van,lopakodó képességel eltűnik vagy levadász pár ellenfelet.

Gondolom fp függő is,hogy milyen felállásban lehet bevetődni az fp-be,biztos másféle csapat összeállítás is lehet hatékony de ez jónak tűnik 4 főre.

Na bazz itt közben remeg a föld,abbahagyom megnézem mi a szitu,remélem nem valami erőhasználó csinálja:)Tudom beteg-e vagyok,hogy nem tudok elvonatkoztatni:))
  • j0nNyKa
    ámen :)
  • Kazagor
    Őszintén remélem, hogy neked lesz igazad.
  • j0nNyKa
    Aha, értelek

Nos, PAX-on nyilván kiderül, hogy kinek van igaza :)
  • Kazagor
    A játékeladási statisztikák sajnos mást mutatnak. A nyár holtidőszak, mivel sokan nyaralnak, nem a gép elött ülnek. Aki játszott már MMO-ban guildben, kinben, klánban (bárminek hivhatjuk), az is tapasztalhatta, hogy nyáron sokkal kevesebben játszanak, hiába van vakáció, és nyári szünet az iskolákban, mégis csökken a játékosszám.

Ezért a játékfejlesztő cégek NEM adnak ki játékokat nyáron. És abban is biztos lehetsz, hogy nem fognak 2 játékot kiadni egyidőben.

De hidd el, én lennék a legboldogabb, ha szeptember előtt kijönne. Szóval ne nekem legyen igazam...
  • j0nNyKa
    annyiban nem értek veled egyet, hogy nyár elején mmo-t kiadni elég jó ötletnek tűnik, szerintem elég sokan vannak, akik nyáron ráfüggenének (pl. középiskolás korosztály, stb. stb.)
  • [HUN]Crassus
    nem rossz az okfejtésed,de egy ilyen szinten várt játékot ha húsvéthagyó kiskedd után vasárnap adnák ki akkor is eszméletlen tumultus lenne az üzletekben:P:)
  • Kazagor
    A megjelenésre a szeptember a legreálisabb időpont.
    Márciusban jelenik meg a Dragon Age 2, Májusban a Witcher 2, szóval legkorábban júliusban jönnének ki az SWTOR-ral (mivel nem fognak egyidőben több játékot kiadni, ezzel rontva a bevételt), de ugye köztudott, hogy nyáron baromság kiadni játékot. És mivel a Mass Effect 3 novemberben jön, igy csak a szeptember marad legközelebbi időpontnak.
  • j0nNyKa
    Lényeg hogy empire oldalon legyél :)

Jól látom, hogy a magyarok kb. empire oldalon fognak tömörülni? Ez jó hír mindenképp :)

Vannak már ötletek / tervek faj / kaszt párosokra? Tudom, tudom, korai, de valamivel el kell ütni az időt :)

Én Sith Pureblood / Sith Warrior leányzóban gondolkozom.
  • arcosharcos
    Beígérték,hogy további információkkal és még több flashpointal fog bővülni az oldal.Legalább Pve beállítottságú játékosoknak,guildeknek némi infoval szolgálnak.
    Lesznek flashpointok melyek csak republic vagy csak empire faction játékosoknak lesz elérhető.

Persze lesz olyan flashpoint is ami mindkét játszható faction számára kihívást jelent.Be is mutattak egy ilyet a Directive 7 ami ráadásul egy end game flashpoint highend kariknak.

Itt zendülő droidok lázadását kell leverni és megakadályozni,hogy tovább terjedjen. Ráadásul ezek a rebellis droidok valamilyen pusztító technológiát is fejlesztenek ami veszélyt jelent a republic és az empire számára is.
    (a storyja érdekes de az SW történelemben már volt hasonló YE 4015-ben a nagy droid lázadás)
    ------------------------------------------------------------------------
    Nem jellemző de most ki sírom magam,köszönöm a lehetőséget a bizalmat a megértést

Mióta kitalálltam,hogy twi'lek agent karit akarok indítani azóta a twi'lek race-t valamennyi napvilágot látott gameplay vidiben kizárólag köztársasági szerepkörben látom tündökölni

Annyit mutogatták köztársasági oldalon,hogy nálam már annak is híresült el ezért inkább chiss-ként fogom tengetni életem
  • j0nNyKa
    megnyilt a flashpointos oldal
  • Bhalage
    igen, de jelenleg nem osztogatok autogrammot ; (
  • j0nNyKa
    itt is... ö.. leszel? :\
  • Khabbas
    Én is így látom a dolgot... Csak nehogy az legyen, hogy ha belehúznának menne a tavasz, de hát ha már mindenki hallotta ezt a szeptember rumor-t, akkor ráérünk akkor kiadni, molyoljunk még egy kicsit.
  • Bhalage
    kurva jo! nekem bejott
  • TDC Geronimo
    Ez az instás videó bejött vagy ez is ratyi? :D
  • Bhalage
    remelem nem kapkodjak el es polished verziot adnak ki8 mindegy mikor addig jo a rift/wow/helyettesits be random mmot
  • j0nNyKa
    hááááát, ez nekem azért gyanus:

"Game business site MCV is reporting that sources within BioWare have informed it that the long-awaited PC MMORPG will arrive at an undisclosed date in September."
  • Jeffjohnson
    Én csak azt a dev postot nem értem amiben azt írja ,hogy még mindig tavasz a megjelenési időszak namármost ha a szeptember igaz lenne akkor szerintem április végéig lapítanának aztán jönnének csak ki a beta meg a megjelenés dátumával nem pedig tagadnák a szeptembert.
  • Khabbas
    Elolvastam ezt a cikket, és azt is amire hivatkozik, de ez még sehogy sem confirmed.
  • j0nNyKa
    hja egyet értünk :\

mondjuk egy szeptemberi induláshoz talán egy.. hm.. nyár eleji(?) open beta indulást tudok elképzelni az EU-ban (vagy akár world-wide)
  • j0nNyKa
    szeptember confirmed
  • arcosharcos
    Egész pofás és ez még nem is egy highend lvl flashpoint,harminc akárhanyas szinttől már bevetődhetünk ebbe a flashpointba.A bemutatott Taral V. flashpoint négy játékosból álló csapatot igényel.Ezen meg sem lepődtem,mert a korábban bemutatott Revan Complex flashpointban szintén
    négy fős csapatot láttunk.
    További infók,hogy rengeteg flashpoint lesz a játékban.

(Elkanyarodva a pvp témához,régebben nyilatkozták,hogy a pvp lesz a leggyorsabb módja a gearelődésnek és a pvp felszereléseket úgy tervezték,hogy külsőségekben,kinézetben jól elkülöníthető lesz a többi felszereléstől)

A pve,pontosabban a flashpoint tartalomban most megemlítették,hogy a legjobb felszerelések lootok tekintetében flashpointokban lesznek elérhetők{melyik MMO-ban nem?:)}
    -Az alosztály(AC)választás jelenleg továbbra is visszafordíthatatlan,pontok újra oszthatók de csak AC-n belül
    (kezdek kíváncsi lenni,hogy mekkora mozgásteret kapunk választott AC-n belül)

-kaszt alosztályra jellemző questek nem lesznek

-a story vonal szempontból mindegy a kaszt alosztály választás,mert nincs külön alosztály story

-a flashpointokban viszont story szempontjából számít a csapat döntés,mert a boss másképp fog viselkedni más taktik kell a legyőzéséhez

-token farmolós rendszer úgy tűnik,hogy pve és pvp részben is lesz.Már a kezdőbolygón mobokból gyüjtögethetünk mindenféléket amit bevállthatunk NPC-nél tárgyakra.PvP tartalomban régebben szintén megemlítették a token gyüjtögetést
  • TDC Geronimo
    :O graf és a futás animáció is jó sokat javult, bár graffal nekem eddig se volt gondom. Ez, hogy EUba még mindig semmi sincs kiábrándító -.-
  • j0nNyKa
    flashpoint video
  • j0nNyKa
    egeszen tetszetos leiras a death penality renszerrol, bar sikerult a semmirol irnia nemtom hany bekezdest :)

de azert jo dolgokat ir, az ember elhiszi, hogy a jatek tenyleg a jatekosokERT keszul, es nem a jatekosokNAK
  • Jeffjohnson
    USA ban már nyár óta megy a teszt itt max az EU-s szervereket kell tesztelni amire szvsz 1hónap open bőven elég de majd március közepe felé okosabbak leszünk.
  • gatyo
    Jó akkor dolgozzanak rajta és ne essenek bele ebbe a hibába, de akkor adjanak ki egy EU beta lehetőséget, hiszen a zárt vagy akár majd open beta a legjobb mérője annak, hogy felmérjük egyáltalán hol tartanak?! Neked kell ezt a legjobban tudnod. Nem beszélve, hogy a teszterek adnák a legjobb hype-t is hozzá.
  • TDC Geronimo
    Bioware sose adott ki félkész terméket...Csúszás oka max az lehet, amit írtak sok helyen, hogy a sajtó húzta a száját az előzetes tesztverziók alapján és ezért inkább még dolgoznak vele pár hónap csúszás árán.
  • gatyo
    Nem a megjelenési dátum az amit én fontosnak tartok itt, hanem egy EU beta indulás. Nagyon kellene már látni, hogy mégis hogy áll ez a játék. 8 hónap nagy idő, félek ez a megjelenési dátum inkább egy befektetői nyomás mint a valós készenlétet jelzi, AZAZ nehogy beleessen SWTOR is abba a hibába mint ami manapság olyan divatos, hogy 70-80%os MMOkat kiadnak és majd közben befejezik csak nagyon kell a release bevétel.
  • lolSL
    szeptember
  • Tomy Lee
    Igen,annyit csak esetleg,hogy idén megjelenik vagy sem.Azért ezt fontos lenne tudni!
  • Jeffjohnson
    Nekem is ez a problémám. Jó lenne már egy megjelenési dátum.
  • Tomy Lee
    Biztos azzal is el lehetne szórakozni de csakis TOR megjelenésig.Én meg úgy vagyok a dologgal,hogy nem fogok bele meg nem is tudnék úgy játszani vele,hogy minden héten csekkolok új infókat arról a játékról amit várok.
    Ezért nem fizetek be addig semmi új játékra imo
  • Bhalage
    akkor lehet h atugrom a riftet
  • TDC Geronimo
    Ez viszont tegnapi dev post :

"Hi all,

Dutch_Gamer is correct -- the target launch window for STAR WARS: The Old Republic is set for Spring 2011. If you've seen or heard any date more specific than that, you should treat it as speculation or a placeholder from those discussing the date.

Hope that helps!"

Mondjuk ez max annyit jelent, hogy még nem jelentették be a késést :p
  • TDC Geronimo
    pletyka szintű, de simán reális és elképzelhető :

"According to a developer source that spoke to MCV , Star Wars the Old Republic will not be available in Spring and the internal release date is September 2011. thx for tipping."
  • XenHai
    Érdekes!
    Engem az insta és a pvp rendszer jobban aggaszt!
  • arcosharcos
    Érdekes spekulációt olvastam,hogy területileg mire számíthatunk.Ord Mantell map1,map2 területét négy zónára vagyis 4 square km-re osztják.
    A négy legkisebb bolygó vagyis a négy kezdőbolygó méretét határozzuk meg 4x4=16 square km..A kezdőbolygó kb 7perc alatt futható körbe.Kb 3x nagyobb mint WoW Westfall vagy 1,5xElwynn Forest.

Vegyünk 10 átlagos területű bolygót + a 4 kezdő bolygó=176 square km.Akkor egy átlagos bolygó 8-12x westfallnak vagy 5-6x elwynn forest területével hasonló.17 bolygó van eddig,ha kapunk még 3at akkor a vanilla WoW 2,5x lesz a ToR alapjáték bejárható területe de ha kapunk pár óriásbolygót is akkor ez még több lehet.
    Highend lvl karakter spekuláció.Leakerz oldalakon mutatták,hogy trainernél megtanulhattunk lvl45 és lvl50 közötti skilleket lvl 50 fölött a trainernél nem volt látható nagyobb szint követelmény.Abból következve jelenleg lvl 50 cap-ról tudunk.

Egy sajtó tájékoztatón a meghívott tesztelők lvl 10-es szinten hagyták el a kezdőbolygót és mivel sok bolygó van szerintem igen sok bolygó lesz endgame-ra kihegyezve ha a lvl 50-en marad a max szint.Még akkor is ha ebből az uccsó 10 heroic szintezést igényel
  • Bhalage
    eloszedtem a kotort, regi jatek, de a feeling meg mindig megvan