60268
  • j0nNyKa
    link, neked :)
  • gavor
    Szerintem wowot nem is akarták soha kibalanszolni rendesen! Nem kis különbségek voltak a classok közt! Nem hiszem, hogy volt valaha olyan időszak amikor kb egál lett volna! Talán az alap wowban, ott minden classnak megvolt a maga 2-3 mumusa, de utána teljesen elszabadult, és mindig ugyanazok a classok voltak elborulva.
  • lolSL
    remélem nem vmi resi féle csicskaság lesz a pvp gearen :/
  • arcosharcos
    A speciális PvP felszerelés megszerzésére is kiírtak egy szavazást.Említik az aréna pont,battleground pont,PvP faction/reputation pont,PvP kill pont gyűjtögetést.Illetve PvP területen PvE quest és PvE raid.Valamint kifejezetten PvP felszerelés készítése crafting képzettségünkel lehetőségek álltal juthatnánk hozzá PvP felszerelésekhez.(Van pár verzió amin elgondolkodtak).
    ------------------------------------------------------------------------
    Hogy az endgame unalom lesz attól nem tartok,mert iszonyatosan sok mindent lehet fejleszteni:Karakterünket szintben és felszerelésben,világos vagy sötét oldali jellemünket,gathering és crafting képzetséget,ugyanezeket kompanionoknak is amiből talán öt is lehet,velük a kapcsolatunkat is lehet föltornázni un.love/loyalty meter(legfölső kép),űrhajónkat külsőségekben és felszereltségben fejleszthetjük,faction reputació fejlesztés...
    Nagyjából már tudjuk,hogy mire számíthatunk az alapjátékban.Mi jön a kiegben(vagy nagyobb updatekben)?Szerintem simán jöhetne még újabb kaszt,mert nem erőhasználó közelharcost nem kaptunk viszont kompanionokban több ilyen is van(dashade,houk).Esetleg játszható droid race.Űr PvE/PvP warzone saját hajónkal,vagy zárt rendszerű instance PvP kis vadászgépekkel.Guildeknek saját nagyobb osztályú guild hajók(ez sem új ötlet lenne,más MMO-ban volt már guild ház meg guild erőd),szal még csomó lehetőséget nem játszottak ki ami emelné az élményküszöbömet.
  • Svenhassel
    Több class már biztos nem lesz. De gyakorlatilag 1 class valójában 2-t jelent az Advanced classok miatt.
  • Jeffjohnson
    Egyenlőre ennyi lesz.
  • Gaplow
    Hát ez igy nagyon jol hangzik mert en egy igazi pvp mániákus vagyok :Dde sajnalom hogy csak ösz körul mind1 akkor még egyenlore wow:Dam meg számithatunk még uj classokra vagy már biztos nem lesz több?
  • Svenhassel
    Bizony az end content fontos része az MMO-knak. De ha azt nézzük, hogy lesz pvp (bg, world) ismételhető insták amiket többféle képpen is végig lehet tolni a párbeszédekben hozott döntések alapján. Nem lesz itt gond. És a companionok geareléséről, craftról illetve az űrhajó fejlesztgetéséről nem is beszéltem.
  • Pluskast
    Én már annak is örülnék, ha elindúlna az európai béta (na és persze kapnék kulcsot is hozzá :-)). Amúgy nekem csak egyetlen egy félelmem van így látatlanban - remélem téves lesz az aggodalmam-, hogy vajon mennyire tud majd lekötni miután kimaxoltam a karakterem. Valjuk be az mmorpg-ék világában ez mindíg kardinális kérdés. Bár a bioware munkáit ismerve szerintem nem lesz gond:)
  • Fenrir
    A balanszolást meg a bug írtást 1000 évig is lehetne csinálni, mégis mindig lenne vele munka, lásd WoW. Ott is megy folyamatosan a kasztok balansza mert a játékosok hamar ráéreznek, hogy melyik kaszt melyik képességgel/build-del a legerősebb, ilyenkor vagy azt kell legyengíteni vagy a többit erősíteni.

Szóval reméljük még idén kiadják úgy, hogy ne az legyen, hogy mindenki csak az ingyen hónapot használja ki és nem lesz utána előfizetés a második hónapra már.
  • Svenhassel
    Persze, tudom. De itt a "készen van" szerintem inkább azt takarja, hogy minden elképzelést megvalósítottak stb. Bugok, illetve más hibák mindig lesznek, no meg balance problémák...
  • Fenrir
    "márc 31 és december 31 között valamikor."

Olyan, hogy "kész" soha nincs, mindig van mit hegeszteni még a játékon.

Olyan van, hogy kiadható állapotban van, de sajnos láttunk már olyat, hogy a játék bétája jobb volt mint a release, lásd Age of Conan.
  • Svenhassel
    Annyit tudok biztosra állítani, hogy még idén kijön. De már csak április után valamikor. Sajnos a legvalószínűbb megjelenés 2011 ősze (szeptember mondjuk). Március 11-en kerül megrendezésre a PAX East talán ott majd elárulják végre.
    Egyébként most néztem egy interview-t amiben az hangzott el, hogy készen vannak, már csak finomítanak. Ez időben mit jelenthet szerintetek?
  • Khabbas
    Hát azzal még ráérsz, márc 31 és december 31 között valamikor.
    Ha minden jól megy.
  • Gaplow
    És egy végülis gondolom sokan kérdezték már de valami release date volt már mert akkor ugy mondom le a WoW accountomat:)
  • arcosharcos
    (#3257)Az "Éljen a köztársaság!"felkiálltás utánelég nehezen bírtam összeszedni a gondolataimat
    (#3255)Arénán már én is filóztam,úgy tűnik,hogy lesz.A BTC8 Timeline return of the mandalorians videóban a fejlesztők már bemutatták az arénázást.

Egy későbbi interjúba pedig azt nyilatkozták,hogy "lehetőségünk lesz kompanionunkat benevezni pénzdíjazásos versenyekre".

A Bowdaar wookiee kompanion történetében kiemelték,hogy gladiátormeccseken szerepeltetik,amiben hírnevet vívott ki magának,10000
    nyert meccsel rendelkezik és ellenfelei között Jedi is szerepel.

De a SW mozi filmben is volt aréna a Geonosis bolygón amit gladiátor tornákra építettek.

Már olyan sok utalást tettek arénára,hogy tuti tervezik.

A fent említett kompanion történetében eddig a pénz és hírnév elismerést említették arénában megszerezhető jutalomként.Az,hogy Jedivel is megmérkőzőtt,pedig a Jedi és Bowdaar ugyanazon faction oldalon vannak ujabb kérdést vet föl.Nem biztos,hogy itt egyik faction Vs másik faction rendszerben fog működni az aréna.Az hogy mi is benevezhetünk gladiátor tornákra vagy csak a kompanionukat nevezhetjük be még szintén kérdés
  • N1ggA
    Itt minden információ megtalálható, amit a megjelenés óta összeszedtek (és folyamatosan frissül)
  • Gaplow
    Igazábol mindenre válaszoltál ami nagyon érdekelt,de megnézem:)köszi
  • EnxTheOne
    Üdv a mozgó céltáblák között. :D:D:D
  • Jeffjohnson
    Üdv! Jaja emlékszem.
    Arcosharcos biztos ír majd egy jó fél oldalas választ erre de nagyjából amit tudok leírom aztán majd ő kiegészíti :).

Lesz pvp. BG bejelentve és az Open world pvp is. Max szintben nem vagyok biztos talán 50. A játék olyan lesz mint AOC 20as szintig magyarán minden npc saját hangon beszélni fog csak itt a válaszaid befolyással lesznek a történetedre.Egyenlőre csak kis létszámú insták (flaspointok) vannak bejelentve de biztosan lesznek nagyobbak is. Nagyjából 5 oldalt tele lehetne írni még azzal a sok mindennel ami a játékba lesz így azt javaslom, hogy a banner alatt lévő "magyar oldal" linkre kattintva kezd el olvasgatni az ott lévő infókat.
  • mijki
    Csak most kezdtem el nézni a fórumot, és nagyon tetszik a játék. Éljen a köztársaság! :D
  • BEAST #3256
    Már miért lenne a Shogun 2 a Starcraft 2 riválisa? :)

Server balance szempontjából a legnagyobb hülyeség ragaszkodni a 2 oldalas rendszerhez. Igazán elfelejthetnék már a fejlesztők.
  • Gaplow
    Sziasztok! Lenne egy pár fontos kérdésem a játékkal kapcsolatban mivel az oldalukon nem sok mindent találok meg.Elösször is lesz e pvp a játékban?ha igen milyen formában bg?vagy csak world pvp?netán arena féleség :D.Mert én inkább a pvp felé hajlok és nagyon tetszik a játék.2. Mennyi lesz a max szint? Am JEFF JN nem tudom h emlékszel e rám még egyutt AOC oztunk :)elöre is köszi jo8
  • arcosharcos
    Azokban a kategóriákban is számíthatnak kihívásra.Diablo 3-nak ott a Torchlight 2 ami már online is játszható és korábban(nyáron)jelenik meg mint a D3.Ebben a kategóriában a Dungeon Siege 3 is komoly erőpróba lesz Blizznek és szintén korábban(május)jelenik meg D3-nál.

Másik kategóriában is lesznek kihívók.A hamarosan megjelenő Total War sorozat Shogun 2 akár jobb is lehet mint a Starcraft 2
    Balance téma:Ahogy tökéletes kaszt balance nem létezik(még a nyolcvanhatodik patch után sem),persze nyilván törekednek rá,tökéletes server faction játékos populáció balance sem létezik.

Nincs jelentősége,hogy összeségében melyik factionból vannak többen,mert eddigi MMO tapasztalatok azt mutatják,hogy ez server függő.Biztosan lesznek serverek ahol az egyik faction lesz többségben és lesz server ahol a másik.Kiegyensúlyozott serverek nem nagyon vannak.Szervereken lehetne szabályozni a populació balancét.Fejlesztők erre is kiírtak egy szavazást de meglepő módon elsöprő többséggel semmilyen szerver populáció balancét nem akarnak a játékosok.

Ezért érdemes olyan szerverre menni ahol választott frakciónk van többségben.PvE-n is számít,mert könyebben találhatunk csapatot ha többen vagyunk és PvP-n meg zergelhetünk:)

A OpenWorld PvP-t mondjuk elbaltázhatja a szar arány,mert zergeléshez egyik oldalnak elég a számbeli fölény,nem kell stratégia.Másik oldalnak meg nem létezik stratégia zerg ellen.
  • mijki
    kár, na mind1 :)
  • Svenhassel
    Teljesen jól írtad.
  • N1ggA
    auto-aim lesz, ez nem fps.
    auto attack nem lesz, azaz minden támadáshoz le kell nyomnod gombot.
    Vagy tévedek? Célozni kell majd???
  • Pluskast
    Nem lesz! De már sokadszor el lett mondva....
  • BoneDragon
    Ezt a kérdést, szerintem te sem gondoltad komolyan... O.o
  • Svenhassel
    Igen most már értem. De mint már mondtam ez egy rpg szóval nem kell célozni.
  • mijki
    Mert én vagy Trooper(ha nincs auto-aim), vagy jedi leszek. Még nem tudom :)
  • mijki
    SRO-ban is olyan van, hogy rákattintasz a mob-ra, vagy playerre, és pl. a bowos(íjász), amint megnyomod a skillt, rögtön lövi, hajszál pontosan a másikat. Nem pl.: az egérrel célzol...

Remélem, itt nem lesz ilyen.
  • Svenhassel
    Auto-aim egy (mmo)rpg-ben? Az hogy jön össze? Nem igazán értem. A wasd viszont tuti.
  • mijki
    Sziasztok!

Ugye nem lesz auto-aim a játékban? és wasd-vel lehet irányítani a karit, nem pedig, kattingatós, 123 nyomogatós szar lesz, mint pl.: Silkroad?
  • j0nNyKa
    nem baj az, olyanból sokkal többet láttunk már, hogy valaki átállt a sötét oldalra, mint az ellenkezőjéből :)
  • Tomy Lee
    Vezet Republic
  • arcosharcos
    Egyik CW epizódban volt egy olyan,hogy Obi-Wan Kenobi meglátott egy Zabrakot és azonnal Darth Maul-ra asszociált,majd megkérdezte,hogy életben maradt?Majd Yoda közölte vele,hogy de hát ez egy másik Zabrak:)
  • arcosharcos
    re,miről maradtam le?
    (#3225):ez jó:)mikor pszichológus az alany elé tol egy képet és arra kíváncsi,hogy mit lát rajta.Mindenki mást fog látni és arra asszociál
    ami érdekli.Ugyanazon képen van aki fegyvereket lát és van aki virágos mezőt rózsaszín pónikkal.Van aki a WoW-ot és van aki a TOR-t látja a képen ami ebben az esetben még nem gáz,mert akár még az is lehetne.
    Itt ez a másik kép,na ilyen neon fényözön csilli-villi high tech city,holo kivetítő twi'lek csajokkal viszont tuti nincs a WoW-ban.Aki
    ezt is azzal párosítja az...inkább nem is mondom.

(#3236)nagyon szigorú:)néztem az interjúkat,maguk a fejlesztők is tolják a hype és flame szöveget rendesen.Ez a "lenyomjuk a konkurenciát","több előfizetőnk lesz" és hasonló nyilatkozataik nem voltak gyengék:)
    Nekem bejönnek az arcoskodó dumáik,eddig minden esélyük megvan,hogy ezzel a fejlesztésükkel sikeresek legyenek.
  • j0nNyKa
    a Q&A rész jó, ott írnak pár fasza dolgot

de valóban, ezek annyira semmitmondó updatek, ahhoz képest, hogy milyen core funkciókról nincs még csak halvány fogalmunk sem..
  • BoneDragon
    Neked minden topicba értelmes hozzászólásaid vannak... Ne rontsd el ezt a topicot is. Ha wowos, nem kell bejárni. Megvan mindenki nélküled. Köszi.