60268
  • Bigblind
    Nagyon elszomorító sajnos, de egyet kell értenem veled! És mivel még az európai szervereknek se hírük se hamvuk szerintem távoli még az open béta is. Nagyon félek tőle hogy még ősszel sem élvezhetjük úgyhogy megyek és tényleg lefagyasztom magam mint Cartmen nintendo wii miatt :D
  • j0nNyKa
    igen, pl. erről sem tudunk sokat, de most hirtelen másnapos fejjel fel tudnék sorolni vagy 15 olyan fontosabb témát, amiről semmit nem tudunk :(

ez IS arra enged következtetni, hogy bioware-ék még _RENGETEG_ pénteki update-t terveznek, ergo sokáig nem kapunk még játékot a kezünkbe
    .. főleg ha belevesszük, hogy minden 2. - 3. update semmitmondó fejlesztői kommentáros marhaság
  • arcosharcos
    Én egyébb infókkal is beérném,mert van amiről még semmit sem tudunk.Pl az aukciós ház rendszerről csak annyit tudunk,hogy lesz AH de itt Bazaar néven fog működni.

Crew skillekkel kapcsolatban is megemlítették a Bazaart,hogy fontos részét képezi a gazdaságnak csak arra lennék kíváncsi,hogy a Bazaar frakciónként elhatárolódik egymástól vagy közös is lehet.

Azt már tudjuk,hogy a kommunikációnak sok formája lesz és bizonyos területeken,chat-eken akár a szembenálló factionnal is kommunikálhatunk
    ezért remélem a Bazaar rendszerre is kiterjesztik és az AH rendszer sem fog teljesen elhatárolódni egymástól és lesz valamilyen közös piaci lehetőség a factionok közt.
    ------------------------------------------------------------------------
    A piac és kereskedelemmel kapcsolatban még:lesz fekete gazdaság és a feketepiacon is beszerezhetünk fejlett technológiákat.
    És itt megemlíteném kínai gold farmer/seller barátainkat is.Fejlesztők már előzetesen közölték,hogy játékosokat több mindenért is kőkeményen és véglegesen bannolni fognak,többek közt a gold hírdetés/árulásért is.
  • Csaba85
    Uh akkor bocs már nállam még csak most tűnt fel a meg nem nevezett újság megosztó oldalon. :(
  • Kazagor
    Kicsit elkéstél ezzel az infóval, #3688.
    De inkább többször szerepeljen, mint egyszer sem.
  • Csaba85
    Szal valamiért rohadtul nem dijaza az sg a képek linkjeit de it a cover

Cover
  • Csaba85

Pc Gamer 2011 Május
  • Csaba85
    Nah pénteki updated előtt egy kis info :

http://data.hu/get/3746283/PC.Gamer_May.2011.UK-P2P.pdf
  • GAthersw
    Motoron kell aztán a legkevesebbet tesztelni, pláne, ha az egy kész megvásárolt cucc (bár még nem adtak ki véglegesen egy Hero Enginet használó MMO-t sem eddig). Egyébként sok MMO használ vásárolt grafikus motort (pl. Unreal Engine).
  • Khabbas
    Hát a béta kb. 1 éve elkezdődött csak amcsiknál.. De azt meg kell érteni, hogy amíg eddig kb. minden MMO saját motorral dolgozott, addig az SW:TOR egy vásárolt motorral dolgozik.
  • [HUN]Crassus
    kicsit haragszom ám a készítőkre legalább a béta kezdését közölhetnék szegény várakozókkal:P:)
  • Bigblind
    Te jó ég, egy örökkévalóság ez a kibaszott open béta! Megyek lefagyasztom magam, majd valaki kiolvaszt a startnál, de ha mégsem remélem lesz egy tele betyár időtelefon a jövőben....
  • j0nNyKa
    true :(

(neved a Vavyan Fable könyvekből van?)
  • Agamemnon69
    Ejj, az a legnagyobb gond, hogy még hosszú hónapokon át max ilyen csatákat vívhatunk... :)
  • arcosharcos
    Nem tudom mit csinálnak vele,csak egy hétköznapi,közönséges Grand Moff vagyok
  • j0nNyKa
    addig jól írtad, hogy sithet nem fogtok el :)
  • Agamemnon
    Sith-et nem fogunk el, egyszerűen khmm... meghalnak az elfogás során :)
  • EnxTheOne
    Egyébként ha elfognak egy sithet, akkor mit csinálnak vele?
    Hogy ha nem akar jedi lenni, akkor szerintem nem túl etikus hagyni hogy elrohadjon a börtönben.

kotor 1 spoiler

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak nem agymosnak minden sithet :D
  • [HUN]Crassus
    meg sem érdemlitek!:P:)

• j0nNyKa
    ha nem lesz akkora szerepe a tanknak, meg a healernek, akkor nem feltétlenül lesz hatékonyabb egy klasszikus "atom tank + atom healer + 2 atom dps" négyes, mint egy akármilyen (nagyjából logikusan) összerakott csapat

mert mondjuk ha már van egy "nagyjából tud tankolni" kari, meg teszemazt 2, vagy 3 kari, aki be tud ugrani healbe, esetleg valamelyik a tankolásba is, lehet, hogy a játék dinamikája olyan lesz, hogy simán tudnak haladni

mondjuk úgy, hogy én ilyesmiben bízom, illetve ha megpróbálom kiokoskodni, hogy a bioware-s srácok hogy gondolják ezt a dolgot - szerintem ilyesmi lesz
  • arcosharcos
    Hát igen,ami a hatékonyságot illeti nem hiszem,hogy némelyik erősebb bossnál helyettesíthetnek egy prot spec Tankot vagy heal ágat kimax talentolt kifejezetten healer alosztály karit.

Azt viszont régebben mondták a fejlesztők,hogy pl a healer alosztályokat is úgy tervezték,hogy a csatában több feladatkörben is kivegyék a részüket és ne csak egy távolról egyhelyben dekkolok,csak egy feladatot ellátni képes alosztály legyen.

Pl egy 4fős flashpointot bebukhatunk ha én healerként nem tudok besegíteni a DPS-be is,de egy sok fős raidben már lehet annyi DPS,hogy nekem csak a healre kell figyelnem és ott előny ha csak spec prot heal talenten vagyok.Vagyis a prot talentezésű alosztályokat bizonyos bossok és raidek vagy helyzetek biztosan megfogják követelni.
    Az Assassin és a Shadow tud majd healelni akárcsak a Mercenary és Commando,én csak azt kérdőjeleztem meg,hogy mennyire lesz jó benne.

Ha a Sentinel tankként nem lesz képes minden helyzetben helyettesíteni a Guardiant(ezt már megerősítették)akkor csodálnám ha a Shadow meg Tankként egyenértékű lenne a Guardiannal.
    A Sorcerer valamint a Sage osztályok azt is eldönthetik majd,hogy DPS-ben a közelharci vagy inkább a távolsági skill talentolást választják.(Kb mint az Op/Agent,eldöntheti,hogy távolról blaster rifle-val vagy inkább közelröl energy blade-el tolja a DPS-t)
  • Agamemnon69
    Reméljük ez a céljuk, különben a 4 fős fp-ket nem teszik túl népszerűkké, hiszen, ha kell egy "rendes" tank, egy "rendes" healer, akkor max 2 karakter marad szabadon variálható...

Persze, ha ezen a vonalon halad a bioware, akkor meg túl könnyűvé teszi az fp-ket a "rendesen" összeállított csapatoknak, hiszen egy "rendes" tank és healer páros nevetve végigviszi a vegyes csapatra optimalizált fp-ket...
  • j0nNyKa
    jó lehet hogy pont az assa nem tud besegíteni a healbe, a mondanivalóm az lett volna, hogy szerintem (remélem) valamennyivel casualabb módon lehet majd instázni (fpzni), mint anno wowban; nem lesz ez az elkorcsosult undorító féreg hozzáállás, hogy ha 5-tel kevesebb a dpsed, megerőszakoljuk a plüssmacid, vagy ha 10-zel kevesebbet healelsz, elásunk élve, stb. stb.

tehát ha mondjuk mi egy haverommal sniper - sith assa párost szeretnénk játszani, ne legyen (remélhetőleg nem lesz) az, hogy egy sith jugger, és egy teljesen heales sith sorc nélkül el sem tudunk indulni fp-be, és állandóan ezt a 2 karaktert kell keresgélnünk, ha fpzni szeretnénk

én bízom abban, hogy a bioware valami ilyesmire megy rá :)
  • Boncmester
    Én nem nagyon hiszem, hogy a Sorci egyszerre tudna healelni meg dps-elni (legalábbis hatékonyan mindkettőt), az Assassin meg asszem nem is tud healelni majd, csak DPS vagy Offtank. Biztos át kell majd specelgetni egyik fajtáról a másikra, meg át is kell majd öltözni.
  • j0nNyKa
    :DDD valahogy úgy

arcos: valami olyasmire próbálnak itt szerintem rámenni, hogy a maximális 4 játékos között [akik a nehezebb részekre (fp-k, stb.) mennek együtt] ne kelljen mindenképp lennie egy "legjobb tanknak", egy "legjobb healernek", meg mondjuk 2 "legnagyobb dpsnek", hanem bármilyen összekutyult csapattal lehessen haladni, ha megfelelő a taktika

tehát mondjuk egy sith marauder és egy sith assassin be tudják tankolni az adott fp-t, ha mellettük az operativ healel (+ nyomja a dpst), az assa is healel valamit, és mondjuk egy sith sorcerer szintén beáll a healbe, de a dpsbe is

szóval, a hirtelen összeválogatott csapatom:
    - sith marauder (tank, dps)
    - sith assassin (tank, heal)
    - sith sorcerer (heal, dps)
    - operative (heal, dps)

ez egy klasszikus mmorpg-ben (mondjuk vetítsük le wowra) nyilván teljesen életképtelen csapat lenne (pl. támadós warriorral tankolni? arcane druiddal healelni? stb.), itt viszont lehet, hogy tök jót lehet majd fp-zni velük

ha tényleg ezt akarják, és ügyesen is össze is hozzák, az szerintem forradalmi lesz.. én tuti imádni fogom!
  • arcosharcos
    És,hogy ne csak arról essen szó miként fogunk leigázni másokat és győzedelmeskedni mások fölött,itt egy jó példa a BioWare csapattól arra,
    hogy segíthetünk is másokon azzal,hogy támogatjuk és mellé állunk.

BioWare jótékonysági árverés
  • [HUN]Crassus
    erre egy klasszikust idéznék:

• arcosharcos
    Azon filózom amit az alosztályokon belüli talentezésről mondtak.

A Mercenary,Commando,Shadow,Assassin alosztályok heal képességeket is fejleszthetnek.A Sentinel,Marauder,Shadow,Assassin alosztályok tankolhatnak is.A Guardian,Juggernaut,Vanguard,Powertech spec lehetnek DPS...

Azt mondták,hogy ezekben a szerepkörökben is megállják a helyüket de kérdezem én,hogy a francba?skillből?És a felszerelés/fegyverzet mondjuk egy Mercenary healernek vagy Shadow Tanknak.

Aztán egyszer csak közölték,hogy a Sentinel akár Tankolhat is de bizonyos helyzetekben nem lesz képes helyettesíteni a Guardiant(HOPPÁ)

Nekem ez egy dolgot bizonyít,hogy nem lesznek egyenértékűek az ugyanarra a szerepkörre talentolt,fejlesztett alosztályok.
    Amít írtam ne keverjük a support vagy hybrid karakterekkel,az más kategória.A hybrid/support karikat több mindenre fejlesztjük ezért PvP-ben vagy PvE-ben több szerepkört is eltudnak látni egyszerre és betudnak segíteni több mindenbe.

Én arra akartam rávilágítani,hogy szerintem egy Mercenary Healer vagy egy Shadow Tank még arra talentolva is max Off Healer vagy Off Tank szerepkört lesz képes ellátni.Ahogy egy Vanguard DPS-re fejlesztve sem múlhatja felül a Commando DPS-t.
  • EnxTheOne
    Azt irja hogy nem lesz player bounty. :(:(

Egyébként, kell a fasznak a lángszoró, rakéta meg hasonlók. :D Nem kell mást mint egy jó puska. :D Remélem igy is élet képes lesz majd a bh :D
  • j0nNyKa
    pontosabban ha tényleg olyan fiatal vagy, hogy kiszűr a rendszer, akkor.. na érted, go play lego :)

egy release date-ért egyébként most én is elvégeznék bizonyos szexuális szolgáltatásokat, főleg miután jobban átböngésztem ezt az oldalt :)
  • N1ggA
    valszeg túl fiatal vagy. adj meg valami idősebb kort
  • Boncmester
    Előzetes noobfilter :)
  • Ati810
    Hello
    Esetleg tudja valaki, hogy mért nem lehet a SWTOR főoldalára regisztrálni ? Ezt a hibaüzenetet kapom: "Sorry, you do not meet the criteria to create an account at this time."
  • [HUN]Crassus
    eret vágok ha csak a télre jön ki:P:)
  • Torzonborz
    2011.11.11. na jöhetsz , majd a konyhával kezd pls :D

u.i.: ha esetleg mégis más lenne a a dátum utólagos reklamációt akkor sem áll módomban elfogadni. :P
  • [HUN]Crassus
    a release date-et mondjad pubi!:D
  • Torzonborz
    címemet mondjam ?
  • [HUN]Crassus
    na igen egy release date-ért mosnék-takarítanék:D
  • j0nNyKa
    kíváncsi vagyok, mennyire lesz fenegyerek a sith marauderem ellen :P

csak már ott tartanánk, hogy játékon belül döntjük el a kérdést... :)
  • [HUN]Crassus
    mi is értjük,hogy te mire célzol,de nekem itt a trooper nem egy tucattermék hanem egy profi elit egység fenegyereke:P úgyhogy badass a javából:D