60929
  • Boncmester
    Igazából ha nincs is, később még mindig beletolhatnak ilyen bolygókat egy új kieggel, mondván, hogy a háború tovább gyűrűzött, új és új bolygókra terjedt át, stb, már látom is magam előtt a trailert :D
  • Pluskast
    Játékot fejlesztettél (csak kíváncsiság)?
  • j0nNyKa
    egy kis érdekesség, addig is telik az idő

windows 8 betekintés

egyébként éppen tegnap volt szó erről a beta forumon, hogy mondajanak már valamit a windows 8 támogatásról, az volt a válasz, hogy természetesen menni fog rajta
  • j0nNyKa
    az a baj, hogy az ilyen jellegű objective-eket inkább a flashpointoknak adják sajnos.. látszik, hogy alapvetően PVE beállítottságú játék

de persze ettől függetlenül lehet, hogy lesz (vagy már van), amit te írsz, nem tudom
  • Boncmester
    2 hetet Aionoztam. Sokat WAR-oztam :)
  • Boncmester
    Majd megjelenik amikor megjelenik. Én is várom már, de látom a pénteki frissítések alapján meg a többi infó alapján is, hogy mennyi meló van a játékkal, és biztos vagyok benne, hogy nem a töküket vakarják a BW irodában...
  • j0nNyKa
    szerintem te picit máshogy látod ezt a dolgot, mint ahogy működik

a leghosszabb programozói projekt, amiben részt vettem, volt úgy.. 2 év, komplex rendszer, meg minden, de nyilvánvalóan egy ilyen projekt komplexitásához nem is lehet hasonlítani, nem is fogom

nos, ebben a pici, 2 éves projektben is előre mondani kellett valami időpontokat, mégis mikor, melyik résszel, hogyan tervezünk elkészülni

szerinted volt rá esélyünk, hogy jó tippet adjunk? minél komplexebb a program (és itt több millió+ sornyi programról beszélünk), annál nehezebb "hibamenteshez" közelítő valamit előállítani

azt mondom neked, hogy a jelenlegi állapotban azért nem mondanak release date-t, mert pontosat még nem tudnak

már csak bugfixek vannak szinte, mert a feature-k szinte 100%-osan meg vannak írva, viszont a bugfix is olyan sok, hogy esélytelen előre megmondani, hogy oké, szeptember 11.-én (lol) 12:00kor befejezzük a munkát, lehet kiadni.. érted?

addig nem fognak időpontot mondani, amíg nem tudják belőni 2-3-4 napos tévedéssel, hogy mikor készülnek el, mert ha meg megint kicsúsznak a megjósolt release date-ből, akkor a nép nyáladzani fog, és persze jogosan

ezért hajtogatják, hogy "tudni fogjuk előre, hogy mikor hajlandóak release datet mondani", mert ők is azt az állapotot várják, hogy biztonságosan tudjanak mondani egyet - hidd el, ők is ünnepelni fognak, ha eljutnak ide, még jobban, mint te
  • Witcher
    Látom sokat Aion-oztál!
  • Boncmester
    Van valami külön szint rá, ami független a sima szinttől, vagy hogy? Ez még titkos info? :)

Jó lenne, ha valamit beletennének, mint world PvP objective, azért az megdobná erősen a játékélményt :)
    Pl "fölszabadíthatsz" egy bolygót, akár Empire-el, akár Republiccal, aztán egy ideig csak ők lehetnek rajta, megnyílnak új insták, stb, de persze pár óra múlva újra megjelennek az ellenséges űrhalyók, és megy a harc elölről. Ehhez kellene valami objective-ről objective-re menő harc a lockért.
    Remélem ez nem csak vágyálom marad, hanem tényleg lesz ilyen a későbbiekben, akár a max szintű bolygókon :)
  • Braikingboss
    Egy mmo-t akár 5 év fejlesztés is megelőzhet szerintem. A baj csak a kamu megjelenési dátummal volt. Amit én személy szerint reálisnak tartok az 2012 március. Őszi téli időszakban indulhatnak el szerintem az open beta tesztelések és az is szakaszokban majd rá 2-3 hónapra a megjelenés.
  • j0nNyKa
    jaja úgy úgy, csak nem akarok hülyeséget írni, én még nem láttam
  • Nephin
    Van az 5 év is... :)
  • Pluskast
    Jaj már. Nem a programozói képességüket vontam kétségbe, hanem azt, hogy képtelenek 3 év fejlesztés után egy nyomoronc konkrét megjelenési dátumot kinyögni. Ez a bénaság és az idótaság a részükről.
  • Svenhassel
    Az Aldeeran-i Warzoneban pl. a lövegfoglalós, ellenséghajóját felrobbantós dolog lesz nem? Gondolom a többinél is hasonlóra kell számítani.
  • Torzonborz
    köszi a választ :)
  • j0nNyKa
    mérik a pvpt, és objective-ről nem tudok, viszont az instance-olt pvp-kben (vagy warzone-ok vagy hogy hívnák ezeket szaknyelven) szerintem vannak / lesznek ilyesmik
  • j0nNyKa
    nem értem az összefüggést

ha te még nem próbáltad, "béna, idióta banda", ha én már próbáltam, akkor végülis nem is azok? :)

nem kell így megmeredni, nem a cukrot veszik el tőled, hanem dolgoznak látástól vakulásig, hogy, és most figyelj
    hamarabb legyen... na mi? na mi? NEKIK PÉNZÜK

még ha úgy érzed, hogy felesküdött ellened az összes bioware / ea / lucasarts dolgozó, legalább azt gondold már át, hogy hány millió dolláros KIADÁSUK van folyamatosan, és BEVÉTELÜK pontosan akkor lesz, amikor a te igényeidet kielégítik..

ők is ugyanazt akarják, amit te, csak amíg ők ezért azt teszik, hogy dolgoznak megállás nélkül, addig te.. nos.. hát ezt teszed, amit
  • Svenhassel
    Jó kérdés! Remélem sosem derül ki... :D De valami robbanóanyaggal kapcsolatos e-mailt írnék minimum :)
  • Boncmester
    És még mindig semmi nyoma PvP objective-eknek? Csak összeterelik őket egy helyre, aztán had szóljon? Vagy adnak azért valami keretet az egésznek?

Még 1 kérdés (bocs ha már volt): van valami külön mérőszám a PvP teljesítményre, mint honor, renown, stb más játékokban? Azt tudom, hogy valahogy lehet PvP seteket szerválni, de ezeket hogy mérik?
  • Witcher
    Miért mit csinálsz? Írsz nekik egy csúnya e-mailt?
  • Pluskast
    Neked könnyű te legalább már játszottál vele:)
  • Boncmester
    A WAR-ban az a gáz bug szempontból, hogy voltak ilyen viszonylag kis idegesítő bugok, amiket évek alatt sem voltak képesek kijavítani, pl Groomlir Crossing scenarioban minden 20. éledésedkor a kezdőhelyen beleéledtél egy sátor tartó cölöpbe, és onnan nem tudtál elmozdulni semerre, míg az SC ki nem dobott, mondván, h miért nem mozogsz? Aztán kivették az SC-t, ezzel orvosolva a problémát, majd 1 év múlva visszatették, ugyanazzal a buggal. Szóval az egy dolog, hogy bugos, de ha ki se javítják 2,5 év alatt, az a fő probléma.
    A játék alapkoncepciója egyébként nagyon jó. Szerintem az SW:TOR-ban is az lesz, és remélem ilyen Rift szerű sebességű bugjavítások lesznek benne.
    Plusz a WAR-ból, miután félkészen kiadták, viszonylag kevés contenttel, gyorsan elhúztak az emberek, akiket csak az új content tudott volna visszahozni. De az EA azt látta, hogy ennyi emberre minek új content, szóval ez ilyen öngerjesztő folyamat volt.
    Remélem ha már nem a WAR-ra költötték a pénzt, akkor helyette az SW:TOR-ba nyomták :D
  • Svenhassel
    Igen emlékszem csak azért írtam a 2011 Tavaszt mert az egy kicsit legalább hihető volt, nem úgy mint a 2010 Tavasz. Azt én már akkor sem vettem be, pedig nagyon optimista vagyok. :D
    Én már csak akkor leszek nagyon mérges ha nem idén jön ki. Reszkessen a Bioware ha ezt fontolgatják!
  • j0nNyKa
    szeretnél te 100ad olyan tehetséges lenni, mint bármelyik ott dolgozó

az írók? zsenik
    grafikusok? ember, ilyen kinézet ilyen optimalizáltsággal? zsenik
    általános programozók? lehet, hogy picit lassabbak, mint TE szeretnéd, de látszik, hogy jól összerakott kód fut a játék alatt
    netkód, ilyesmik? laggal még szerintem nem találkoztam
    zeneszerzők, hangokkal foglalkozók? heh.. zsenik. period.
  • Nephin
    Nagyon vártam az STO-t, Star Treken nőttem fel :), de óriásit csalódtam, nem akarok még egy ilyet. :D

Hű, nekem jobban tetszene, ha lassabban menne a fejlődés, mint a Riftben, ott pikpakk 50-es leszel, ha nem figyelsz oda, hogy ne legyél. :D

Pár óra és update, subidubi... :D
  • j0nNyKa
    béta rifteztem, de nem emlékszem, milyen gyorsan fejlődtem

meghát nem is érdemes összehasonlítani, mert ott kb. csak a riftekből fejlődtem (ráadásul a város közepén :D), itt meg ugye questről questre jár az ember, + a companionok rohangálnak, stb.
  • Pluskast
    Ez tény és való! Ha a prepertual csinálja végig, (ugye mint tudjuk eladták a jogokat mert becsődöltek) akkor egy nagyon komoly Star Trek mmo-t kaptunk volna. Ehelyett lett egy elfogdható űrcsatás rész és egy, egy az egyben a city of heros-ból átűltetett földi csatás rész. Én akkor úntam meg mikor kimaxoltam a hajómat. Semmit nem tudott ezek után nyújtani a game. Kész dögunalom volt. A pvp harcrendszer meg kész vicc.
    De mindegy is, ez tényleg nem az STO szoba:)
  • j0nNyKa
    amit alattad írtak

2. bolygó kb. 50%-ban főküldetés, instance-olt, és 50% mászkálás a városban, questelés, shopping, craft, ilyesmi - ennek még semmi köze a pvphez

amint kirobbansz onnan.. na onnantól viszont pvp hegyek lesznek, belive me :)

a sith warrior"unk" már elkeveredett pvp-s helyszínre, és még így is, hogy 2k ember van kb. a bétában, folyamatos az eksön :)
  • Nephin
    Az STO sem annak indult, ami lett belőle. Bugos is volt, beakadtak a karakterek, főleg a bolygókon, az űrharcban nem működtek a skillek néha. A példa egyébként is az egy hónap után otthagyomra vonatkozott, szövegértés. :P

Mindez lényegtelen abból a szempontból, hogy minél tökéletesebb állapotban adják ki a TOR-t... bugmentes sosem lesz, de törekedni lehet rá. Ha ez plusz 3 hónapba telik, ám legyen.
  • Boncmester
    Nem 1-2 hét fog eltelni a megjelenési dátum bejelentése és a megjelenés között, szóval nem is értem, hogy gondoltad, hogy júliusban a 0%-nál több esély van a megjelenésre?
    Tuti, hogy 3-4 hónappal előtte fogják bejelenteni legalább, hogy az emberek elkezdhessék előrendelgetni, és pármilliárd EA-s hírlevélben is benne lesz mint reklám addig.
  • [HUN]Crassus
    2010 tavasz......elég csak itt hátramenned pár oldalt....nem csoda a csalódottság....
  • Pluskast
    Sajna az már elfogyott.
  • Nephin
    Nem tudom, hány MMO-val játszottál eddig, ha sokkal, akkor tudod, hogy bug és bug között van különbség. A WARban (rossz release) nem lehetett lootolni, a Lotroban (jó release) malacok potyogtak a fákról, mert rossz volt a spawn...nem ugyanaz a játékra gyakorolt hatása. Az egyik tönkrevágja, a másik zavaró legfeljebb. Patch-chel orvosolták a WARban is, de már nem volt ugyanaz, ha érted, mire gondolok. Ha nem, akkor nézd meg, hol tart most a játék (persze ennek más oka is volt, de a gondok ott kezdődtek). :)
  • Pluskast
    Amúgy meg az STO nem azért bukott meg mert bugos lett volna, hanem azért mert elszarták a koncepciót. Kiadtak egy totál arcade játékot holott a játékosok ennél sokkal komolyabb játékra számítottak. Ezen nincsaz az a patch ami segítene, és megsúgom, ha az Old Republic-nak szar lesz a koncepciója akkor ez is ezért fog megbukni nem a bugok miatt.
  • Svenhassel
    "Patience, my young padawan!" :D

Egyébként tényleg nagy bakot lőttek ezekkel a 2011 Tavasza és hasonló kijelentésekkel, de ha jó lesz a játék én mindent megbocsátok nekik.
    Az meg teljesen érthető, hogy nem akarnak harmadszorra is ebbe a hibába esni és most már biztosra mennek a megjelenési dátummal kapcsolatban.
  • Pluskast
    Elmondom neked egy játék sem tökéletes soha és egy játék sem jön ki bugmentesen. Erre valók a patchek. Pláne egy mmo játéknál.
  • Nephin
    Ha bugosan adnák ki, oda jutna, mint a WAR és az AoC. Szerintem sokkal jobb várni pár plusz hónapot, mint óriásit csalódni és az ingyenhónap után a játék közelébe sem nézni többé (lásd STO).
  • Agamemnon69
    Így van sajnos. Ha nem lett volna a tisztelt publikumnak beígérve egy 2010 tavaszi bejelentés, akkor nem is tartana ott a hiszti, ahol most tart....
  • gavor
    Igen csodálkozom. Lehet valamit szeretni és várni, de ez már nem ez az állapot. Még két hónap és átmentek abba részbe, hogy játszani se akartok
  • Pluskast
    Sajnos már nincs fent a neten de volt konkrét megjelenési dátum 2010 tavasza. Ez a játék 3 éve készűl. Én elhiszem, hogy a bioware-nél minőségi játékot akarnak csinálni, de ha állandóan új dolgokat szeretnének betenni, illetve hirtelen változtatnak a koncepción akkor a végtelenségig el lehet fejleszgetni egy játékot.