60268
  • Bhalage
    OMFG

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nagoyn várós!!!! :D:D:D:D jujmileszitt
  • Nephin
    Nekem az tetszik legjobban, ahogy a grafikáról áradozik - nem azért, mert annyira fontos, nekem jó az is, amit eddig láttunk, hanem majd vigyorogva figyelem a mostani fanyalgókat, akik leesett állal nézegetnek körbe. :P

A speeder kivétele érdekes, gondolom rájöttek, hogy nincs értelme két, viszonylag drága mountot berakni egymáshoz közeli elérhetőséggel.
  • j0nNyKa
    ez alapján bétába becsúszhatunk simán nyáron

most úgy áll a dolog, hogy az alpha phase 2-nek vége, van egy kis szünet, amíg beizzítják a beta phase 1-et, abba -szerintem- még csak amcsik kerülnek be (bár simán lehet, hogy európa is), mindenesetre a beta phase 2-ben már tuti benne leszünk

na mind1, kiderül 1-2 héten belül, legrosszabb esetben is e3-on
  • Khabbas
    "A szeptember december teljesen reális"
    De a többi tetszik, jó lesz ez, ha megélem.
  • j0nNyKa
    na, van is hiba, a világos oldali döntésnél 2x írtam világost, értések jól :)
  • j0nNyKa
    1. adag infó megérkezett. Nem szó szerint fordítom, csak a lényeget. Aki szeretne tülkön ülni infómorzsákat keresve, az ne olvassa, miattuk / miattatok spoiler tagbe rakom. Head gear-re nem találtam a fejemben értelmes fordítást, úgyhogy fej-cuccnak hívom, gondoljatok a karaktereken lévő sapkákra olyankor :)

BTW: valaki találhatna valami jobb szót nekem. Sapka? Sisak? Elég széles skálán mozognak a fej-cuccok a játékban (csuklyától kezdve a terminátor-szerű bödönön keresztül minden :D).

Tehát a kérdések / válaszok:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kérdés: Fejre rakható cuccok mennyire állíthatók? Ki-be kapcsolhatók?
    Válasz: Kb. ugyanolyan, mint a többi MMO-nál. A fejre pakolható cuccokat kicsit később lehet találni, mint a többi cuccot. Sisak is van, és köpeny is természetesen. Várhatóan (csak kinézetben, like wow) levehetőek lesznek, még nem (pontosabban ő felületes vizsgálattal nem találta ezt az opciót). Jelenleg nincs olyan funkció, hogy a csuklyát le / fel húzhatod.

Kérdés: Talent fa rendszer. Szintkorlátok, ilyesmik. Mennyire lehet ezekkel taktikázni?
    Válasz: Nem értem még el a max szintet, úgyhogy nem tudom, hogy a végére pontosan hány pont osztható ki a talentek között. Ami látszik, hogy a WoW-hoz hasonlóan [max szint - 9] talent pontod lesz, itt is a 10. szinttől indul a talentezés. Hybridelni elég nehéznek tűnik, ahhoz kevés a talent pont, inkább jó ötlet 1-1 talent fát kimaxolni.

Kérdés: Mountok.
    Válasz: A kisebb szintű 20k kreditbe kerülő speedert kivették, maradt a nagyobb szintű, gyorsabb, 40k kredites. A karakternek 25-ös szintűnek kell lenni a speeder használatához.

Kérdés: A PVP booster cucc van / lesz-e PVE-ben is, tehát a kis szintűek szintezhetnek -e értelmesen nagyobb szintűekkel?
    Válasz: Egyáltalán nem. [hozzátenném, hogy erről volt már hivatalos fórumon is szó, a készítők nem akarják, hogy húzzák a nagyok a kicsiket]

Kérdés: Faj-specifikus fej-cuccok? A fej-cuccok fajonként nézhetnek ki máshogy?
    Válasz: Vannak faj-specifikus cuccok. Lekkus, szarv, ilyesmik nem "fúrják át" a fej-cuccokat. Egyelőre úgy tűnik, hogy az egyetlen igazi limitáció a Twi'lek / fej-cucc kombó.

Kérdés: Páncélzat testreszabása? Színezés, ilyesmik?
    Válasz: Nem találkoztam ilyesmivel.

Kérdés: Van kinézet ablak, mint wowban?
    Válasz: Nincs.

Kérdés: A sith assassin egyértelműen inkább közelharci kaszt, mint varázsló?
    Válasz: Igen, egyértelműen.

Kérdés: Hogy látod, E3-on bejelentik a release datet?
    Válasz: Szerintem 1, vagy 2 hónappal a megjelenés előtt jelentik be, amit kétlek, hogy már az E3 lenne. Ahogy én látom, a bejelentés szeptember-október, a megjelenés pedig ehhez képest 1-2 hónap.

Kérdés: Világos / sötét döntések. A KOTOR 1-2ben ezek túl egyértelmű, már-már gagyi döntések voltak, minthogy a) Megölöm b) Pénzt adok neki. Itt fontosabbak, erőteljesebbek a döntések?
    Válasz: Erre egy példával válaszolnék. Hoztam egy döntést, amiről úgy gondoltam, hogy világos oldali döntés. Mint utóbb kiderült, éppen ellenkezőleg, világos oldali döntés lett belőle. A rendszer úgy van kitalálva, hogy gondold át a lépéseidet. Persze, vannak döntések, amikor egyszerűen annyiról szólnak, hogy "HAHAHA megölöm", de alapvetően sokkal több az átgondolós rész.

Kérdés: A jó / gonosz döntéseknek van behatása a képességekre?
    Válasz: Ahogy én láttam, a képességekre nincs kihatással, viszont cuccokra igen. Vannak csak jó / gonosz karakter által használható cuccok.

Kérdés: Mesélj kérlek a kezdőbolygók után következő bolygókról. Méret, elrendezés, kinézet, ilyesmik.
    Válasz: A nagyobb szintű bolygók nagyobbak, mint a kisebb szintűek. A Korriban és a Tython viszonylag kis bolygók, de azért ezeken a bolygókon is elég sok időt el lehet tölteni. A következő bolygók, ahova ezekről jutsz, a "főváros" bolygók, na ezek már jóval nagyobbak. Az ezek után következő bolygók pedig mégnagyobbak. A kinézet? "AMAZING". A videók, amiket eddig láthatott a nagyközönség, SEMMIT nem adnak vissza abból a csodálatos kinézetből, amiket a bolygókra varázsoltak.

Kérdés: Mennyire testreszabhatóak a társak? Kinézetük változtatható? Vagy statikus?
    Válasz: Bármilyen cuccot ráhúzhatsz a társaidra, amik rájuk valók. A kinézetük pont ugyanúgy változik az új cuccokban, mint a játékos karakteré. Van 1-2 kivétel / megkötés, pl. az SI első társa.

Kérdés: Van-e AoE looting?
    Válasz: Rift-szerűen? Nincs, de a teszt fórumon rinyálunk érte, úgyhogy akár még lehet is :)

Kérdés: Mizu a fejlődéssel? Grindelni kell, vagy végig questeled a játékot?
    Válasz: Szuper. Kb. olyasmi, mint a WoW 1-60 szint fejlődés. Mindig volt bőven quest.

Kérdés: Van a beta-ban PVP szerver? Ha igen, hány bolygón van open-pvp?
    Válasz: A teszt szerver PVP-s, igen. Számokat nem tudok mondani.

Kérdés: Vannak háttértörténetek? Faj-specifikusak?
    Válasz: Igen, és igen. Pl. egy Zabrak SI mindenképpen egy rabszolga.

Kérdés: Mizu a fénykardokkal? Szín, ilyesmik.
    Válasz: A fénykardokat ugyanúgy lootolod, mint minden mást. Perpill craftolni nem lehet őket. Ugyanúgy lehet őket upgrade-lni, mint wowban az echanting. Van rá külön crafting profession.

Kérdés: Mennyire érzed késznek a játékot?
    Válasz: Most lett vége az alpha 2 fázisnak. Úgy érzem, ennél "készebb" alfa verziót még nem láttam soha. A szeptember - december teljesen reális, biztos vagyok benne, hogy tartani tudják.

Kérdés: Balance?
    Válasz: Minden kaszttal elmentem 20-as szintig, és 100%-osan balance-oltnak érzem a játékot.
  • gavor
    Arról nem beszéve, hogy sok MMO jelenik meg és a konkurencia így fel tud készülni!
  • Boncmester
    Persze, de nekik az is jó, ha te tűkön ülsz, és várod a hírmorzsákat, és minden falatnak örülsz, és nem az, hogy itt van ez a játék, ezt meg azt lehet majd benne csinálni, 2 év múlva ki is próbálhatod. Az nem hype, nem leszel úgy beizgatva :)
  • Agamemnon69
    Persze, megértem a Bio-t, de ők is megérthetnék a játékos közönséget, hiszen lassan 1,5-2 éve próbálják fenntartani a hype-ot, és valljuk be az emberek most már többet várnak, mint holmi kis pénteki frissítgetések, fél perces videócskák, stb...
  • Nephin
    Így van, volt ott minimum 6-8 beállítás csak a nevek láthatóságára.
  • Boncmester
    Amikor nézegeti a beállításokat egyszer, ott szerintem volt ilyen lehetőség is, legalábbis nagy rakás beállítás volt. Tuti ki lehet kapcsolni.
  • j0nNyKa
    biztosan kiraktak, volt egy "kontakt", aki szigoruan tartotta magat az anonimitashoz (mas emailt, nevet hasznalt informaciok megosztasara, mint a beta teszteleshez), es megis bannolva lett... :\

pedig arra is figyelt, hogy kepet, videot sohasem osztott meg, kizarolag sajat tapasztalatokat irasban

mindenesetre a napokban ossze lesz szedve egy ilyen info-csokor, leforditom, es posztolom (egyelore olyasmi dolgokrol van info, mint balance, fenykard kristalyok, performance, stb., tehat mindenfele erdekesseg, amikrol eddig nem nagyon volt szo)

na, summa summarum, kurvara figyelnek erre bioware-ek, ugyhogy rettento ovatosan kell banni a leakelessel sajnos
  • j0nNyKa
    meg neha lehet hallani, hogy internet explorert nyomkod (windowsos "click" hang), gondolom 2 monitoron volt, es a masikon csinalta ezeket az egyeb dolgokat
  • Agamemnon69
    Ha lesz benne megfelelő mennyiségű high-end tartalom és jó a pvp rész, akkor egy elég komoly vetélytársat kap a wow.

A grafika szerintem már most tetszetős, a világok, lények, lootok nagyon változatosak, minden szépen ki van dolgozva.

A kezelés, irányítás elég egyértelműnek tűnik, valószínűleg könnyű lesz beletanulni. Az, hogy profivá válni mennyi idő, az majd még persze eldől.

Ha elég jó marketing gépezetet adnak alá, akkor tuti a siker.

Amin még bukhatnának, az max. ha félkész állapotban adják ki a játékot, de erre már nincs esély, biztos hogy tanultak a STO hibájából.
  • [HUN]Crassus
    igazából ha belegondolok,hogy én is csak ámultam és bámultam mikor megvettem a WOW-ot 2005-ben....addig ilyen nagy nyitott teres játékkal nem találkoztam és mindent jól megvizslattam:P
  • gavor
    Biztos kivágták azóta. A neve látszik, és nem hiszem, hogy sok ilyen nevű karakter rohangálna. Visszanézik melyik beta accountról nyomja és törlik.

Egyébként én sem értem mit kell kötekedni, ennyit még sosem láttunk egyszerre a játékból! Az elején kicsit fostam, mert 10% hp veszteséggel takart 3 mobot. A heroic résznél meg mintha kiszámolták volna, hogy épp élje túl!:)
    A sztori mód abszolút nem zavaró, a 1,5 órában jó ha 10 percet elvitt, az meg elég arra, hogy kizökkentsen a monoton farmolás részből!
    A második videót nem néztem még ,de tuti megéri majd az időt!:)
  • Agamemnon69
    Hmmm, ja akkor ezért álldogált folyton... gondoltam, hogy csinált valamit közben, de ez nem jutott eszembe :)
  • Nephin
    Streamelte a videót és valószínűleg a chaten írták neki, mit mutasson, merre menjen... sokszor látni is, ahogy válasszüneteket tart és csak áll egy helyben.
  • Agamemnon69
    Nem gond, így is rengeteg dolgot láttunk köszönhetően neki, szóval egy rossz szavunk sem lehet rá :)

Ha még egy-két ilyen videó kikerülne a netre, máris könnyebb lenne a várakozás...
  • [HUN]Crassus
    ezer 100% amugy az a teszter gyerek csórikám jó nagy MMO láma,hogy magunk között mondjam....ahogy mozog az valami katasztrofális:P:)
  • Bhalage
    nem tudok olyan mmo jatekrol, ahol ne lehetne.. 100% h ki lehet :DD:D:D
  • Agamemnon69
    Most nem tudom visszanézni a videót, de erősítsetek meg, ugye ki lehet kapcsolni a saját név megjelenítését, mert amikor a sith gameplay-t néztem, akkor nagyon idegesített :)
  • Tababo
    azért a kék szintibój elefánt is durva arc
  • Bhalage
    clone wars adventuresbe van ilyen robotom :o
  • Rolly
    És mivel segítene? :D Felidegesíti a mobokat? :D
  • BoneDragon
    Na igen. Azon a 3 jeleneten amíg benne volt a filmben, halálra röhögtem magam. Kedvenc. :)
  • Tababo
    ő itt a legnagyobb sw karakter...
    ha lenne lehetőség ő lenne a társam...

• Fenrir
    Nightly Strike Imperium, Talos bolygón volt a Corrino nevű város aminek a polgármestere voltam
  • N1ggA
    Igen, emlékszem, együtt játszottunk egy rövid ideig.
    Chimaera, a klán nevére már sajnos nem emlészem. A nevem szerintem Marcus volt de már nem vagyok benne biztos.
  • Fenrir
    Nem tudom, NGE óta nem játszottam vele. Egy full template Jedi-t hagytam ott.
  • N1ggA
    Már nem lehet? :)
  • Fenrir
    SWG-ben lehetett ilyen robotod is :)

• Rolly
    R2D2 az egyik legjobb Star Wars karakter. (Hogy 1 régi poénnal éljek :D) Ő a legdurvább arc.... minden szavát ki kellett sípolni. :)
  • Torzonborz
    pléhpofa nem jó ?
  • V43 1105
    Khm, khm khm.. R2 igen is fontos szereplő és nem holmi porszívó ..
  • Tababo
    bocs de porszívóval nem lehet játszani.
  • V43 1105
    Én R2-D2 akarok lenni
  • Fenrir
    Hmm, az a helyzet, hogy amikor én megvettem az SWG-t akkor már volt JTL és rögtön azzal telepítettem.

Akkor visszavonom amit írtam. Mindenesetre a 2 utánalévő kiegészítőben már csak új területek és küldetések voltak.
  • Raito
    Tévedsz, amikor kijött a jump to lightspeed kieg, azzal a kiegészitővel jött be az Ithorian és a Sullustan faj.
  • Boncmester
    A videóban volt mint választható faj az elején, a néma résznél.