60268
  • Fenrir
    Nálunk wow-ban fénykorunkban csináltunk saját erőből 25-ös raid-et is és ott sem volt soha dkp, mindenki el tudta fogadni, hogy ki, mikor és hogyan dobhat a lootra.
  • Boncmester
    1 van nálunk eddig, de nekem is tuti lesz pl olyan altom.
  • Torzonborz
    lesz :P
  • Tababo
    ennyi
  • mgerihun
    Birodalmi Klánok felé kérdés, nálatok van Imperial Agent?:D
  • Kazagor
    Igen, ez szokott lenni egy idő után a legtöbb guildben. Főleg a gyűjtőguildekben. Amig megy a karakterfejlesztés addig nincs gond, de max szintet elérve és raideket elkezdve előjönnek ezek a problémák. Ilyenkor szokott az megtörténni, hogy a kemény mag kiválik a guildből, és sajátot alapit és oda már tényleg csak a HC játékosokat veszik fel.
  • Boncmester
    Persze, nálunk is ez van (a szabit meg én is beterveztem már :D).
    Majd kitalálunk valami laza szabályzást is a megjelenés előtt, aztán majd finomítunk rajta, ha már látjuk, milyen a játék, milyen társaság jön össze végül, stb :)
  • Kazagor
    Hehe ez jó, mintha annyira lehetne válogatni a jól fizető melók között:)
    Amig nem volt gyerek, addig én is napi 8 órát nyomtam, hétvégente napi 18 órát hosszú évekig. De ma már csak nyugisan, casualként tolom. A szabadidőmet inkább a családdal és a fiammal töltöm, és esténként játszom, amikor már alszik a család.

Szóval en mindenféleképpen majd valami casual guildet fogok keresni, és csak PVE szerveren vagyok hajlandó játszani.:)
  • Boncmester
    Hát végülis már most is összetartó erőként működik a topic és a magyar TOR-os siteok :)
  • Boncmester
    Simán, én örülnék az együttműködésnek bármilyen formában :)
  • Boncmester
    Szerintem nem is gáz, hogy nem egy guildben vannak együtt a hc és a casual játékosok.
    Nálunk is volt egy mag, aki kb félúton volt, de voltak nagyon casual játékosok, meg nagyon hc-k is, akik meg persze utálták egymást, és az egyik folyton baszogatta a másikat, hogy keveset játszik, meg órákat készülni és gyakorolni az instákat, stb, a másik meg visszabaszogatta, hogy nekem ne ugasson egy nolifer köcsög, stb. Aztán itt is nehéz igazságot tenni.
  • mgerihun
    Én is közelebb vagyok 30hoz mint 20hoz :P Olyan munka kell ami engedi a kockulást, asszonynak meg vegyél külön accot és le van a gond :D
  • Tababo
    hát én csak casual klánba tudok menni de a többiek is mert 30környékén vagyunk már és meló, barátnő, feleség, gyerek mellett nem megy már a kockulás. persze kezdeti időszakban mindenki szabadságra megy...
  • mgerihun
    Közös raideken csakis gdk
  • Boncmester
    Visszaigazoltam :)
  • j0nNyKa
    #5816: ugy ugy, sorry :)
    #5819: nos igen, en is ettol felek, mindenesetre koszonom a valaszt
    #5820: mondjuk eppenseggel ez a topic, illetve az swtor.hu, meg az swtorhun.tk tulajdonkeppen mukodhet osszetarto erokent a magyarok kozt (vagy csak en vagyok naiv.. :D)
  • Boncmester
    Figyelj, ha sok magyar player van, azok között lehet szűrni, és aki pöcs, azt ki lehet vágni a francba, jön helyette más.
    A WAR-ban az volt a gáz, hogy viszonylag kevés magyar játszotta. Emiatt pl a ha a guildünk main tankja összeveszett valami kicsinyes hülyeség az egész másik guilddel, akkor aközött kellett döntenünk, hogy ne legyen main tankunk, mert nem jön másik magas szintű a helyére egyik napról a másikra, vagy ne játszunk a másik guilddel, ami szintén nem jó. Ha viszont sokan vannak, mint itt is lesznek, akkor az ilyeneket simán ki lehet szűrni.

Az tuti, hogy én looton veszekedni nem fogok senkivel, annyit nem ér a dolog, de mondjuk egy DKP rendszert valszeg mi is bevezetünk, ha olyan lesz a content, hogy értelmesen meg lehessen tenni.
  • mgerihun
    Boncmester ha egy szerverre kerülünk akkor lehet szó közös megmozdulásokról. Nálunk péntek szombat raidmentes nap, mehetünk pvp-zni is együtt, de ha jól rémlik world bossokra is nagyobb létszámokat emlegettek :)
  • mgerihun
    Én vanilla WoW pvp korszakomat egy román klánban töltöttem, angol guild volt, de 80%-a romániai, volt közte 4-5 kint élő magyar is. Érdekes módon a hírekkel ellentétben nem utálták egymást a románok és a magyarok, legalábbis ingame, amúgy pont úgy kerültem át másik guildbe, hogy akkori egyetlen magyar klán épp szétesett casual/hc érdekek miatt. Magyar virtus....
  • Boncmester
    WAR-ban is volt Alliance guildek között, szerintem jó dolog, csak sajna nem igen volt másik magyar guild, akivel össze lehett volna állni. Külföldiekkel meg necces volt, mert a guild egyik fele nem akart/tudott angolul kommunikálni, ez általában így volt a többi guilddel is az alliance-ban, aztán csak az lett, hogy páran játszogattak néha együtt a két-három guildből, akik amúgy is szoktak együtt játszani, az alliance meg meghalt ilyen szempontból.

De amúgy szerintem magyar-magyar guild között simán működhet az együttműködés, le kell fektetni pár alapszabályt a szervezett cuccokra, amúgy meg ha a guildek között is kialakul egy baráti társaság, akkor az meg külön jó.
  • Kazagor
    "Kerdes, hogy a magyarok kepesek-e hiszti / trollkodas / flame nelkul osszeallni ?! :)"

A válasz tömör: Nem!
    Én sok MMO-ban voltam magyar és vegyes guildekben is. A tisztán magyarokból álló guildekben állandóan ment valamin a civakodás, mindig volt egy barom, aki mérgezte a morált. Nem azt mondom hogy vegyes, guildekben nincs ilyen, de jóval kevesebb volt a tapasztalataim szerint.
  • TDC Geronimo
    Applyztam hozzátok :p
  • BoneDragon
    Még én se döntöttem el hova megyek, de a sötét oldal jobban vonz jelenleg. Mint ha egy kicsit változatosabb lenne.
  • mgerihun
    Nem pvp-re hajaz, hanem pvp szerverre megy :P PvE content mindenek felett :D
  • Boncmester
    Persze, gyertek nyugodtan! :)

Akkor szerintem a Nemesissel leszünk 1 szerón, és lesz alternatíva Empire PvP szerón HC és casual playereknek is :)
  • Boncmester
    Idővel amúgy majd átköltözünk új website-ra, mivel jelenleg egy fórumunk van, amit ugyebár WAR-os, meg facebookon is van csoportunk.
    Igazából mára már egy baráti társaság a guild, de mindig szívesen látunk új arcokat :)
  • j0nNyKa
    koszonom, vegigolvastam a guild faq-t

Boncmester: Nemesis pvp-re hajaz, igen :)

Tetszik ez az allied guild rendszer. Kerdes, hogy a magyarok kepesek-e hiszti / trollkodas / flame nelkul osszeallni ?! :)
  • Tababo
    ha nem gond páran csatlakoznánk. jelenleg lógunk a levegőben, bár köztársaság oldalon szerettünk volna lenni, de engem amúgy is a juggernaut vonz a legjobban.
  • mgerihun
    Jaja végülis fórumon a többség megszavazta a pvp szervert, így meghajolok az akaratuk előtt :D Legalább Skillesebbek leszünk pve-re is, kis túlélési gyakorlat sosem árt :P
  • Boncmester
    Sárkány Lovagrend

Köszi Nephin! :)
  • Nephin
    Ha gondolod, csinálok hozzátok mutató topikot a listánkban, csak adj egy linket az oldalatokról. :)
  • Boncmester
    Nemezis PvP szerveren lesz végül, ugye?

Mi áthozzuk a Sárkány Lovagrendet a WAR-ból, mert jó és összeszokott társaság, egyelőre 10-12 fővel, aztán majd remélem még sikerül recruitolni :)
    Casualabb formában nyomjuk majd, mint ahogy eddig is, Empire oldalon, PvP szerveren.
  • Nephin
    A hivatalos oldalon a guildes résznél vannak utalások a további lépésekre.
  • j0nNyKa
    Tok jo, hogy ennyi ertelmesnek latszo guild van mar most is. Vagyis... ez jo, nem? :)

Guild rendszerrol nekem speciel semmi infom nincs, nem tudom, hogy arrol hol van szo egyaltalan.
  • Nephin
    Jó kérdés, én az egész rendszert nem tudom elképzelni... ha 80 500 fős klán körbejelöli egymást, akkor mindenkit bezsúfol egy szerverre, vagy hogy? :D És mi van, ha egy klán nem arra a szerverre akar menni, amire rakják? Nagyon ködös az egész... Persze bármi lehet, a szerverstruktúráról semmit sem mondtak még.
  • Boncmester
    2011 november.
  • mgerihun
    Tényleg phase kettő guild rendszerben akkor úgy müxik majd, hogy megjelölöd a szövetséges és rivális klánokat akikkel egy szerveren akartok lenni, majd ha azonos kritériumoknak megfelelnek, teszem azt pvp szerver, akkor oda csoportosít?
  • Nephin
    Teszthez nem kell tömeg... pont annyit hívnak be, amennyi a méréseikhez kell. Majd a bétában többet.
  • TDC Geronimo
    Most nézem swtor.hun...

- újabb 1000 tesztelőt hívtak be

De megerőltették magukat :D
  • Nephin
    Renegade, Resonance a jediknél, ti, Dis klánja, Toki klánja majd, a Hungarikum és talán az Imperial Knights a sitheknél. Szerintem.