60268
-
#6039 Addig nem az ördögtől valók amíg nem enged túl mélyen belepiszkálni a játékba szerintem. Tény és való hogy wow-ban a harcok 99%-nál kellett vagy nagyon ajánlott volt jó pár addon. Ezzel nincs is baj amíg nem jut valaki olyan előnyhöz pl pvp-ben ami már nem tisztességes. Persze lehet azt mondani hogy használd te is de szerintem pont az a jó ha senki nem használja. Én annak örülnék ha képesek lennének úgy megcsinálni a játék kezelőfelületét és a harcokat hogy az összhangban legyen és ne kelljen külön addonokkal/macrókkal foglalkozni.
A makrókat én max ilyen /wave szintig engedném pl.
Bár úgy érzem hogy itt is durván addonozás lesz mert blizz hozzászoktatta az embereket, de majd meglátjuk. :) -
Warden #6038 Mi az a játék amiben serverfirsteket csináltatok addonok nélkül?Biztos játéka válogatja, a magam részéről a conant próbáltam a war-t igaz ezeket nem endgame környezetben.Amit az eu nyitás óta játszottam tárgyév januárjáig az a wow.Az első kettőnél lowszinten elvoltam a kis keybindjeimmel de a wowban nem ment volna ugyanez addonok nélkül, igaz ott nekünk is volt pár serverfirstünk a közel 6 év alatt.Egy tan&spank bossnál nyilván nem kell figyelni kb semmire de nemhiszem hogy van még olyan játék amiben abban merülne ki az endgame.
Szerintem túlmisztifikálod az addonokat.A tor-ból láttunk már party meg group videókat nagyjából hasonlatos a blizzardos alap ui val bizonyos dolgok máshol vannak de kb csak ennyi a különbség.Egy partyban valóban nem lesz kunszt az f1-f4 gombokkal targetelni teszem azt healerként meg bebindelni pár healképességet q-e-r-t meg a 0-4 re, de onnantól kezdve már elfogy a kezed.Vannak olyan arcok akik valóban a fülvakarást is bindelik és használják a shift-ctrl-alt+ morebind össz verzióját én pl qrvára nem szeretem.Hivatkozott itt pár ember a régi jó decursive-re a wowból hogy anélkül egy lépést sem tettek.Szép és jó addon volt minden bizonnyal, de nem komplex addon.Arra ott volt a grid meg a HB ami raidframeként is funkcionált ill minden információt megadott annélkül hogy targeteltél volna.Egy öszetett bossfightnál meg csak az számít hogy minél gyorsabban le tudj reagálni helyzeteket.
Valóban nem kell mindent kiíratni a monitorra, arról ugyis elöbb utóbb leszokik mindenki.Volt egy időszak nekem is amikor 26 addont használtam egy karakternél.ezek semmiféle játéktechnikai dolgot nem módosítottak a zöm az kényelmi dolog volt, pl hogy egy gcd-t visszaszámolt a baron.
Summa summárum az addonok-makrók nem az ördögtől valók, a lelki üdvöd megmarad ha használod, csupán a játékmenetet könnyitik meg hogy ne kapj inhüvelygyulladást:) -
#6037 te miért is vagy itt? :) -
#6036 Ahogy az előttem szóló is emlitette. Karakterekre próbálsz klikkelgetni és úgy healelsz? Hát elég noob vagy. -
mgerihun #6035 jaja, lehetett volna adagolni 2-3 részletben -
#6034 Kiaza Jonyka ?
(egész szép kis cikk lett belőle :P) -
mgerihun #6033 Jonyka Q@A
http://swtorhun.blogspot.com/2011/06/beta-q.html -
Bandras DaSilva #6032 Kicsit előreszaladt mindenki sztem. Már mindeféle addonokról meg egyéb kütyükről van szó aztán igazából még sokat nem lehet tudni a loot rendszerről, a raidekről, dungeonokról stb.
Sztem még várni kéne ezekkel addig amíg nincs konkrét info arról, hogy mi, hogyan működik.
-
Nephin #6031 Jó, ezen nem fogunk vitatkozni, de hidd el, serverfirstöket csináltunk bármiféle addon nélkül... tudtuk kezelni az aggrot és lehet is, csak oda kell figyelni. :) -
#6030 [URL=http://torwars.com/2011/06/12/torwars-podcast-32-e3-no-open-beta-and-daniel-ericksons-abs/]TORWars Podcast #32 – E3, No Open Beta, and Daniel Erickson’s Abs[/URL] -
mgerihun #6029 Ha nincs addon és threat meter nem tud dps figyelni agroora + van olyan boss, ahol dps növelő potik, keresztbe buff updatek kellenek, hogy egyáltalán meglegyen időben enrage előtt. Itt egy megoldás létezik, ha a taunt generál annyi agroot, hogy akár az 5.6. helyről is magán tudja tartani bosst, miután lejárt taunt debuff.
Kell az a threat meter, ha más addon nem is, de egy beépített kötelező. :( -
Nephin #6028 Aggrometer: felesleges, a tank tolja az aggrot, a dps figyeljen, hogy ne aggrózza le. Játékosskill 1. Figyeljen oda, nem tvt kell nézni raid közben, mert az addon majd úgyis jelez vagy akármi.
Az offtank is tolja úgy, hogy ő legyen a második, játékosskill 2. Figyeljen oda stb.
Heal: ugye nem mondod komolyan, hogy karaktert keresgélsz a képernyőn healnél és nem a HPbart figyeled? :D
24 fős raidek simán mentek a legcsekélyebb addon nélkül... rendesen játszani kell meg odafigyelni, ennyi. :)
Ez a WW vicces...:D :P
-
Boncmester #6027 Köszi szépen!
Naná, ha beindul a phase 2, jelöllek titeket :) -
Boncmester #6026 Elfogadva :) -
mgerihun #6025 Mi erre a levezénylésre kitaláltunk egy jó módszert WoW klánban. Vannak ügyes healerek, ügyes tankok. Oldják meg egymás közt. Boss harc előkészület: tankok, healerek külön-külön TS szoba, megbeszélik ki mit csinál, beosztják egymás közt, másnak ebbe úgy sincs beleszólása, és nem biztos, hogy RL-nek kell tudnia mindent. Sokkal zökkenőmenteseben mentek boss first killek, nem feltétlenül jó az ha egy RL aki pl dps megmondja, hogy jó a healereknek, tankoknak. Ők dolgozzák ki maguk közt a rotát :) Dps szintén mehet közös chanelre. Ha végeztek megbeszéléssel újra csatlakoztak közös raid szobában, majd RL elmondja nagy vonalakban a taktikát. Nagyon jól működik, lehet tudni ki az aki átlátja dolgokat healnél, tanknál, dps-nél és rá lehet bízni ilyesmit. -
#6024 Tudom fárasztó vagyok és hülyébbnél-hülyébb kérdéseim vannak de itt tud a két oldal say-ben beszélni egymással? -
arcosharcos #6023 Nem tudom mit variálnak,régebben azt mondták,hogy alapból lesz beépített threat meter aztán mostanában már cáfolták.
Én nem vagyok addon mániás de egy aggro meter egy PvE guildben kötelező és szükséges,ha nem a main tank az aggro első abból baj lehet
De előfordulhatnak olyan boss fightok,hogy több Tank kell hozzá,hogy átvegye Bosst,ilyenkor jó ha az offtank az aggro második de ezt látni kell valahogy.
Aztán,hiába szép a healerek szeme,próbáltál már egy 2,5méteres draenei mögül kihealelni egy gnómot:)Tudom nem wowoztál,de itt is lehetnek hasonló szituk.Ezen nem segít az akármilyen UI sem.
Készítsenek játékon belül mindenféle addonokoat amik közzül válogathatunk,vagy felügyeljék és szelektálják a külsős addonokat.
------------------------------------------------------------------------
Egy 16fős operation is nagy létszám.Próbáld meg levezetni.Tiszta óvoda kis csoport mire mindenki tudja a feladatát,Te azt tankold,te őt fogod healelni,te abba a csoportba segíts be supportként,te miért azt a mobot ütöd mikor a másikat kéne,te ne ott állj meg mert ránk húzod a másik mob groupot is...és akkor még vizuálisan nézzem hogy kit healeljek?
hivatalos oldalon pár kapcsolódó fórum:addon system?,addons in swtor,no third party addons at release
Én bóknak szántam a Wonder Womant,mi bajod vele?Nézd meg milyen frankó:) -
#6022 Köszi -
#6021 ott alakulnak meg pl. klánok között a szövetségek
bővebb infó -
#6020 Mi ez a phase 2 guild program? -
mgerihun #6019 Hozzánk is jöhet aki pvp szerveren akar Birodalmazni, de mi HC klán vagyunk és már vannak zárt classok : http://users.atw.hu/tor-nemesis/
Boncmester, beraktam klánodat magyarok közé swtorhun.tk -n, ingame majd keressük egymást, és ne felejts el bejelölni phase2 guild programban :) -
#6018 Jaja, nem mondom hogy mindig így volt, mert többet toltam ct_raid assistal/omenel/dbmel/decursive-el mint nélküle de volt hogy rámjött az 5 perc és addon mappa töröl :D
@Boncmester, jelentkeztem az oldalon Jabardabad néven mert a Jabar-t nem engedte. (valami mocsok lenyúlta :) ) -
mgerihun #6017 Épp írni akartam :D Én is healbot nélkül toltam, sokkal jobban átlátható volt nekem gyári UI, de decursive nélkül esélytelen lenne raidelni :( Össz wow addonom ore2, decursive és persze atlasloot enchanted volt. :D Atlas azért kell, hogy sóvárogjon az ember :P -
Boncmester #6016 Gyere nyugodtan, kell a BH! :)
Minden kell! :) -
#6015 Akkor ha van hely lehet én is elszegődnék hozzátok, elméletileg BH de még semmi sem biztos :D -
#6014 Szerintem is csinálják meg alapból úgy hogy ne kelljen addon, amúgy meg healerként rengeteget toltam wow-ot is mindenféle addon nélkül.
(bocsánat, 1 addonom volt, a decursive) -
#6013 ipon cikk swtorról -
Boncmester #6012 Igazából attól függ, milyen az alap UI. Ha könnyen átlátható, akkor nem kell healgrid, ha meg nehezen, akkor kell. Igazából nem csinál a healer helyett semmit, csak könnyebben értelmezhetővé teszi az infót, de nem "helyette játszik". Szerintem nem para, ha olyan van. -
#6011 Wow-os példából kiindulva, sajnos már egy 10-es raid is baromi frusztráló tud lenni heal szempontjából, van olyan boss pl ahol csak a gyógyítókon múlik az egész harc. -
Nephin #6010 WW rofl
Nem tudom, de nem tartom elképzelhetetlennek és maximálisan támogatom. :)
DKP addon helyett ott van az EQdkp, a healereknek meg van két szép szeme, itt nem lesz 40 fős raid, ha nem tudja átlátni, nem healernek való. Mondtam már, hogy nem szeretem az addonokat? :D Persze értem, ha valakinek szüksége van rájuk, de vicces összefutni az ilyenekkel más játékban, ahol mondjuk nincs addon és szerencsétlen azt sem tudja, mit tegyen (igen, túlzás... :D). -
#6009 személyes statisztika... -
arcosharcos #6008 Tényleg,Nephin Wonder Woman itt vagy?Régebben az oldaladon egy fejlesztői interjúban egyszer egy szóvívő kitért a bannolás témára és említette,hogy mi az amiért bannolhatnak.
Ha jól emlékszem a szokásos témákon kívűl(gold hírdetés játékban,viselkedési normák,spamolás...) a külsős programokat is megemlítette,asszem -
arcosharcos #6007 (#6004)Torzonborz:Csak semmi despedés le kell vadászni a köztársaságiakat ezerrel,pihenés utána:)
(#6003)mgerihun:be szép ez a kép,rájöttem,hogy azért olyan szép,mert nincs rajta egy köztársasági sem
(#6000)mgerihun:a wowban a wsg zászlófelvevő addon után elment a kedvem az egésztől,inkább ne legyenek addonok vagy felügyeljék a rendszer addon részét is
(#5999)V43 1105:semmi extra csak egy rövid időre visszavonultam,hogy előkészítsem a halálcsillag megépítését:)
Pont fordítva,részemről a megtiszteltetés ha elszegődhetek valamerre különben magamban szart sem érek a medic spec talentemmel
(#6005)Crassus:Személyes kíváncsiság vagy statisztika készül?:)Bocs csak ezt nem bírtam kihagyni,én kérek elnézést
------------------------------------------------------------------------ -
#6006 Olyan volt, mint tavaly. Dátumot várt és akart mindenki, legalább egy rendes EU closed beta bejelentést, de semmi :(
-
#6005 hogyan értékelnétek az E3-at SWTOR szempontjából?:P -
#6004 mmm de jó lenne az egyik ladik parancsnoki hídján henyélni :D -
mgerihun #6003 Home sweet Home
-
mgerihun #6002 Ha nem lesz, akkor marad az EQDKP :( -
Boncmester #6001 Legyen DKP addon, mert bár még nem használtam, de állítólag addonnal könnyű.
Meg egy healgrid/squared sem ártana szerintem a healereknek, könnyebben átlátható, kit hell healelni.
De mondjuk képességeket ne lehessen elsütni addonnal, meg ilyenek, az nem jó. -
mgerihun #6000 Hajóról jut eszembe, lett 2 Agent a klánban XD
Addonok meg jöhetnek, kelleni fog HighEndContentben :)