60279
  • [HUN]Crassus
    nem jött:P
  • Khabbas
    Nekem se..
  • [HUN]Crassus
    nah megnézem az inbox-ot jött-e meghívó...
  • mgerihun
    swtorhun.tk-ról :) google termék ugye, ami annyit tesz, hogy random végeznek blogspoton karbantartást. Ilyenkor előfordul, hogy az aldomainek nem működnek, így a .tk végződéssel nem elérhető. Használd az : swtorhun.blogspot.com domainnel, arra mindig bejön.

Más.

STO én is preordereztem, digital deluxe-al ofc Akik megjelenéstől tolták, azokkal lehet játszottam együtt. Armen néven voltam ott is meg WoW-ban is, ja és ToR-ban is ha nem nyúlják le, de ugye fő a változatosság Nagyon jó kis játék lehetett volna, csak ott is az eredeti fejlesztő bebukott, leállították a projectet, ezek után vette meg a jogokat cryptic, ami megölte a játékot. Az űrharc eszméletlen jóra sikeredett, mondjuk blanace-t nem találták el Föderáció és Klingonok közt, de én élveztem a pvp-t. Ők tudtak korszakalkotót újítani az űrharccal. Bármelyik single player űr szimulátor elbújhat mögötte. Voltak tank, dps, healer, support hajó, a skilleket az officereid tudták, így jóformán bármilyen hybridet csinálhattál. Nagyon taktikusan kellett harcolni, ha nyerni akartál. A földi rész úgy ahogy van szar lett. Most próbálják feljavítani Tera mintájára, célkereszt lesz. Ez megint feldobhatja a játékélményt. Másik ami nem tetszett, hogy bekerültünk zárt majd open bétában, és ott sokkal jobb volt a játék, sokkal HardCore-abb. Ha 2 NPC hajó jött már küzdened kellett, hogy életben maradj. A véglegesben 5-6hajót is magadra ránthattál és túlélted. Na mindegy ez nem az a Topic, csak kár azért a játékért, volt benne potencia. Itt hál istennek Bioware munkálkodik, bennük 110%-osan megbízhatunk. Szart nem fognak kiadni Bioware címkével.
  • Kazagor
    Nincs új hír.:)
  • [HUN]Crassus
    Ő lesz az első aki megveszi a SWTOR-t.......
  • Agamemnon69
    Megy az swtorhun, miért, mi a baj vele?
  • Bandras DaSilva #7611
    Azt nem gondoltam volna, hogy ilyen swtor vs swg dolog is lehet abból, hogy lelövik az swgt. A szöveg a video körül elég gáz, a video maga is...
  • j0nNyKa
    Video: Star Wars Galaxies Girl Sobs, Swears, Screams About Shutting Down SWG

btw: mi van az swtorhun.tk -val ?
  • Nephin
    Így van.
  • drop
    értem köszi a választ csak néztem videót és ott csoportba voltak és megjelent a fejük felet egy zöld pipa hogy elfogadták a q és eböl gondoltam hogy mindenképp grp kell
  • Raito
    ha a földi részre is akkora figyelmet szenteletek volni, és olyan részletesen kidolgozták volna mint az űrt, akkor nagyobb sikereket érhetett volna el.
  • Bandras DaSilva #7606
    Amennyire tudom az STO-nak nem az volt a baja, hogy nem volt elég nagy a ST rajongóbázis hanem az, hogy szarul csinálták meg a játékot és kb semmi az end game tartalom.
  • Agamemnon
    Hmm, szombat dél óta majd' 200 új hsz... na mondom arcos és j0nNyKa talált valami említésre méltó témát, amit boncolgat a nagyközönség...

Hát sajna nem :( bár várható volt, hogy előbb-utóbb előkerül a wow vs tor téma. Abban igaza van a wowosoknak, hogy igen is nagyon sok wow-os játékos fogja kipróbálni a tor-t. Sőt, azt is mondanám, hogy több volt wow játékos lesz a játékban, mint olyan SW rajongó, aki még nem játszott semmilyen mmo-val.

De hogy tovább vitázzunk. Tessék megnézni az STO-t. Az ST világának is közel annyi rajongója van/volt, mint az SW-nek. Készítettek is nekik egy mmo-t. DE ez a rajongó tábor sem volt elég ahhoz, hogy "jól menő" legyen az STO. Én előrendeltem, egyből vettem is egy egy éves előfizetést, majd március végétől be sem jelentkeztem (februárban preorderrel már játszottunk...) DE sosem vettem volna meg, ha előtte nem játszok mmo-val (konkrétan wow-al tört szerven :P )

Azért nagy különbség van az között, hogy az ember megnéz egy filmet a moziban, megveszi dvd-n, meg olvasgat róla könyveket, mint hogy leül a számítógép elé, és neki áll a karakterével futkosni...
  • j0nNyKa
    felveheted egyedul, es meg is csinalhatod egyedul

az, hogy group quest, technikailag csak egy iranymutato, en csinaltam a maraval egyedul group questet
  • drop
    kérdeznék tőled ha gruppos q van és egyedül vagy akkor keres csoportot vagy ez hogy megy?
  • 1Darton1
    Például az EVE is egy baromi jó játék, de engem nem köt le a kereskedelem és a diplomácia különösebben. De attól nem lesz rosszabb, mert nekem nem tetszik.
    Amit én szeretek az a pve (leginkább a raidelés), abban pedig nem sok versenyző tudott maradandót alkotni.
  • 1Darton1
    Neked is Hegylakó-komplexusod van.
  • N1ggA
    Én sosem játszottam a wow-val, de mivel bőven azzal játszanak a legtöbben, ki lehet jelenteni, hogy az a legjobb.
    Az, hogy neked nem a legjobb, meg nekem sem a legjobb, attól még 'A' legjobb
  • JethroHUN
    Hülye kérdés... mert valszeg bármit mondok, az szerinted rossz. Mert a wowot tartod jónak így bármit is viszonyítasz hozzá, csak a wowot fogod jónak tartani. Én pl az AoCvel játszottam hosszabb ideig, szerintem nagyság rendekkel jobb mint a wow, hiába volt tele, hibával. Most vagy ez az SW ToR is itt fog elhasalni, azon hogy nem wow... vagy sokkal jobb lesz és lenyomja.
  • cikasz
    Tudsz jobbat mondani?
  • 1Darton1
    A maga kategóriájában meglehetősen jó. Lehet tagadni persze, de nem szégyen objektívnek lenni néha.
  • JethroHUN
    Hogy legyen mihez mérni??? mert a wow az etalon 5*-os szint vagy mi?
  • N1ggA
    Azt nyilatkozták, hogy teljes értékű healer tud lenni mindegyik class, aminek van healer ága. Ha bh szarabb, akkor majd erősítik, esetleg a többit nerfelik.
  • j0nNyKa
    haaat szerintem pro szinten a bh nem tud olyan jo healer lenni, mint pl. az si

fejlodesnel, questelesnel, flashpointokban biztos eleg jo, de amennyire en meg tudom allapitani a beta teszterek velemenye alapjan, end game-re keves lesz a healje

hot healje inkabb az ia-nak van

ccje viszont egyertelmuen a bhnak van a legtobb

jol mondod, a merc nem tank, de boven a kitarto kategoria
    en voltam ugy world bossolni, hogy a dps talentes merc tankolt, es siman birta...
  • 1Darton1
    Ha valaki szereti az rpg-ket vagy az mmo-kat, annak érdemes kipróbálnia a wow-ot, ha valamilyen furcsa módon eddig nem tette meg. Már csak azért is, hogy legyen mihez mérni.
    A hosszútávú játékosok valószínűleg majd ebből a körből kerülnek ki, szóval hiba lenne nem számolni velük.

Én most is raidelek a fent említett játékkal, és úgy tervezem, hogy az swtor mellett is fogok. Kivéve persze, ha valami olyat alkotnak, ami teljesen elvarázsol. De inkább nem kergetem magam illúziókba előre, nehogy túl nagyok legyenek az elvárásaim, aztán csalódjak.

Egyébként ez nem a Hegylakó, nem kell ilyen hevesen védeni az egyetlen drágaságunkat (de szép képzavar lett).
  • Celern
    Különben is valószínűleg meglehetősen nagy az átfedés WoW játékosok és SW fanok között. :)
  • arcosharcos
    Igen a Mercenary és Commando speccel én sem számoltam,hogy ennyi mindent tudnak majd.

Egyenértékű healerek lettek a többi heal alosztállyal(és ezt csak idén márciusban jelentették be).Hátrakéta,AOE és valamennyi CC-vel is rendelkeznek.Közös talent fán plusz DPS-t oszthat ki.És ahogy nézem ráadásul HoT healeket tol amitől szerintem igen népszerű lesz.

(lehet,hogy én vakultam meg de tankolni nem tud a mercenary ,vagy túlhajtom magam és lazítanom kéne,mert már benézek dolgokat )
  • QuippeR
    utánaszámoltam, nagyjából négy éve nem wowozom. de ettől még nem tartom viccesnek, ha több mint tízmillió emberről próbálsz véleményt mondani, anélkül hogy halványlila segédfogalmad lenne a témáról.

az, hogy valaki játszott wow-val, nem jelenti, hogy nem lehet akár nálad is nagyobb SW fan. sőt.

mellesleg nem érzem, hogy megérdemlem azt a hangnemet, amit megengedsz magadnak, úgyhogy leállhatnál.
  • j0nNyKa
    mercenary is durvan sokoldalu: dps, heal, cc, es tankolni is tud
    tiszta vicc az a karakter :)
  • arcosharcos
    A különféle osztályok,álltalunk választott szerepkörhöz tartozó legjobb skill felépítésről és talent pont elosztásról még valóban nem filózhatunk,ugyanakkor már az összes osztály valamennyi ágát ismerjük és abból eldönthetjük,hogy a kasztunknak választott szerepvállalást melyik ágban tehetjük meg.
    ------------------------------------------------------------------------
    Én csak az IA-t veséztem ki és ott a természetes és mesterséges fedezék(cover system) és talán ambush-ban(rejtőzködés-nem összekeverni a lopakodással)is immunis a charge/pull/fear képességekre és az abból indított támadások az aggróra nézve is kedvezőek.

Az OP/IA-nak meg réggeben valami dart-ról olvastam ami ledobja az aggrót
    ------------------------------------------------------------------------
    Nekem továbbra is az Operative és a Scoundrel tűnik a legsokoldalúbb specialization-nak.Healel,lopakodik,DPS-be besegíthet,utóbbiban még azt is eldöntheti,inkább RangedDPS-t tol blaster rifle-val vagy MeleeeDPS energy blade-el.

Talán pont ezért lesz a legjobb support de ezért is lesz vele(szerintem) a legnehezebb talentolni.

Jah és OP/IA-nak van CC skillje is pl.a sleep dart:)(Taral V vidiben Scoundrel is CC-et)Viszont ha támadás éri CC-zet mobot akkor megszűnik a hatás.

OFF:ezt most guild chatira kéne írnom:)de mivel még offgame vagyunk ezért ide írom mint elvetemült PvE rajongó,hogy aki kiüti CC-ből a mobomat azt biztos,hogy a terentatekek közzé hajítom
  • j0nNyKa
    Most hogy igy magyarul is elolvastam ezt a kis szosszenetet, meg ujraneztem a videokat, kicsit atgondoltam az altalam jatszott ket kaszt fosztorijat. Arra jutottam, hogy tenyleg nagyon beleillik a vazolt szituacioba mind2 class story, tulajdonkeppen olyan, mintha egy film lenne 2 futo szallal. Illetve ha minden classt nezunk, akkor 8 futo szallal. A film alapjat ismerjuk, ez a linkelt hir, a folytatast pedig mindenki foszereplokent eli majd at. Mindenki eldontheti, hogy a filmnek mi legyen a foszereploje: egy sith harcos? Egy koztarsasagi trooper? Egy csempesz?

Vegyuk pl. a mass effectet. Ott nem volt meg ez az erzes. Igazabol 100%-osan mind1 volt, hogy milyen kaszttal tolom vegig a tortenetet, semmit nem valtoztatott a feelingen. Vagy akar a dragon age-ben is. Nem ereztem magam maskepp, amikor egy rouge volt a foszereplo, mint amikor egy mage. A tor viszont (az eltero story line miatt) sokkal beleelosebb.

Akarki akarmit mond, hogy nincs ujitas a torban: Ha a fent leirt dolog nem szamit ujitasnak, akkor megeszem a kalapom.
  • mgerihun
    Nem az én érdemem, lefordítottam ami hivatalos oldalon volt, a feliratos videók meg Szódásszifon, Coirestaés Noybee érdemei
  • j0nNyKa
    Geri, utólagos engedelmeddel ide linkelem a legújabb híredet, mert tök jó volt olvasni:
    Star Wars - The Old Republic története
  • cikasz
    "Nem látok benne korszakalkotó ötletet amire mindenki sikongatva pisilne be a gyönyörűségtől."
    Mert nincs is és nem is igazán lehet/akarnak kitalálni!
    Ne feledjük, hogy nem a HC rétegnek készülnek a fizetős játékok hanem a casualoknak (de szép szó)! Ha te néha-néha ülnél le játszani egy játékkal és hűdegigabrutáleszméletlenjó de baszott bonyolult lenne a kezelése játszanál vele? A blizzard is majmolt tulajdonképpen! Nem ők találták fel a spanyol viaszt...
  • Celern
    Én a magam részéről nem is várok most többet egy MMO-tól. Nekem nagyon bejöttek a WoW mechanizmusai és csak annyi a vágyam, hogy ezeket még tovább polírozva viszontlássam egy SW világban. Nagyjából ennyire számítok.
  • [HUN]Crassus
    nem is emlékszem már ,de olyan 82-83 körül volt először hazánkban a moziban..../6 éves forma lehettem...padlót fogtam a SW-tól!:D
  • [HUN]Crassus
    mi is a Korvinban néztük Faterral!:D
  • Kazagor
    Ott voltam az első hazai New Hope vetitéseken a Corvin moziban anno 13 évesen. Addig csak Orion űrhajó, Alfa holdbázis, Pirx kapitány kalandjai meg William Shattneres Star Treket lehetett látni a TV-ben, persze az utóbbit csak akkor ha valaki olyan szuper tetőantennával rendelkezett, hogy tudta fogni az osztrák TV adását. Irdatlan nagy előrelépés volt látványvilágban a Star Wars. Lucas mert kockáztatni, és hatalmasat kaszált, miközben azok a filmgyárak akik kiröhögték és visszadobták a forgatókönyvet, mert szerintük a film bukás lesz, a fejüket fogták dühükben és értetlenségükben.

Szerintem ugyanez a helyzet az MMO-knál. Talán az Ultima Online-nal kezdődött, majd kijött az EQ1, ami irdatlan nagy előrelépés volt, sok újdonsággal. Be is futott, és évekig nem is akadt vetélytársa, egészen a WOW-ig, aminél a Blizzard kockáztatott, és az EQ-hoz képest korszakalkotó quest rendszert/fejlődést vezetett be, nem beszélve az instance-olt group és raid dungeonokról. Bejött nekik.
    Mai napig nincs vetélytársuk, mert mindegyik cég csak a WOW bejáratott megoldásait majmolja, kicsit átalakitja, átdolgozza a saját világához.
    Mindegyik kitalál apró újdonságokat, de egyik sem egetrengető, világmegváltó.
    Egy kicsit az SWTOR-nál is ezt érzem. Nem látok benne korszakalkotó ötletet amire mindenki sikongatva pisilne be a gyönyörűségtől.
    Miért? Mert a mai napig nincs egy cég, aki MERNE korszakalkotót fejleszteni. Nagy a kockázat, ha buknak akkor nagyot buknak. Inkább mindegyik megmarad a jól bevát WOW-os szisztémánál.

Én SW fan vagyok. A régi mozijegyeimet egy dobozban tartom, megőriztem mindet. New Hope jegyem 215db van, Empire Strikes Back 189db, Return of the Jedi 195db. Többször láttam a filmeket, de egy idő után már nem gyűjtöttem a jegyeket.:) Én az SWTOR-tól sokat várok, mert imádom a világot, és remélem, hogy nem csak 2-3 hónapig fog lekötni, mint az elmúlt években kipróbált rengeteg MMO. De sajnos nem látom benne azt a pluszt, ami olyan sikert tudna hozni, mint anno a WOW.
  • Anthrax
    Teljes mértékben egyetértek, ugyanúgy ahogy wowban megtalálhatók úgy majd TOR-ban is lesznek vérpistikék, ez játék független,mindenhol megtalálhatók.
    De attól,hogy léteznek,nem kötelező velük játszani, megválogathatod kivel akarsz és kivel nem játszani, és legjobb parancs összes mmo-ba az /ignore