60334
  • Braikingboss
    Szerintem elég jól körbejelölgették egymást a magyar pvp guildek. Haa jól működik a rendszer egy jelentős magyar játékos állomány kerül egy szerverre. Amit így kb akkor összeszámoltunk olyan 300+ fő pvp empire oldalon.
  • Nephin
    Phase 3 + szerverek

Igen, a PvE jó, hogy ilyen lett, örülök. Viszont az egész deploymentesdinek rohadtul nem.
  • cain
    *area
  • Agamemnon
    PvE (Player vs Environment) – Players will have to manually flag themselves if they wish to engage in PvP outside of designated Warzones and Open World PvP areas. - Nephin kívánsága teljesült :)
  • cain
    PvE (Player vs Environment) – Players will have to manually flag themselves if they wish to engage in PvP outside of designated Warzones and Open World PvP areas.

gankolás ugyan nem lesz, de legalább az are chat tele lesz smackeléssel/trash talkkal. de legalább nem pakoltak pve contentet kötelezően pvp-s területre.
    igazad lett nephim.
  • Tyrpak
    Végignéztem a magyar guildeket, akiket megtaláltam, és empire oldalon szép nagy, 20-40 fős guildeket látok, csupa mosolygó smiley-val. Szóval jól állunk.

Republic oldalt nem nagyon találtam meg, a régi körbejelölős képet se a fórumon.

Nem kéne azért jobban bejelölgetni? Hátha lesz egy jó kis magyar pvp szerver.
  • N1ggA
    Pörög a hivatalos fórum!

Stephen Reid: "We'll be giving everyone an update on Early Game Access quite soon."

Szerver fajták PVP PVE RP-PVP RP-PVE, leírással. Csekk!
  • j0nNyKa
    nem törlünk kesst, mert sebességet tesztelünk kesseléssel :)
  • Boncmester
    Na a guildünk megfelel a guild phase 3 követelményeinek :)
  • Ozzyehh
    Phase 3 fasza :D már nagyon közel vagyunk :P
  • Boncmester
    Tiszta sor. Amúgy mindegy is, ezt nem a mi dolgunk megoldani, hanem az övék.
  • j0nNyKa
    isteni, írtam privit
  • cain
    a fizikai rétegre az erőforrás szót használtam a félreértések elkerülése érdekében.
  • Boncmester
    1366*768-as laptop felbontás, ha megfelel.
  • Boncmester
    Ebben mondjuk van igazság, de amúgy a szervereket szerintem nem úgy kell elképzelni, hogy van egy terem, és 1 szerver akkor bepakolnak egy gépet, azt kész. Amit mi egy "szervernek" látunk, az valójában több szerver fizikailag, csak egy logikai egységként. És minden területre vagy akármire van egy vagy több fizikai gép, ami kiszolgálja, azokat meg ugyebár lehet dinamikusan ide-oda állítgatni. Szóval a kezdésnél több gép fogja kiszolgálni a kezdő területeket, később meg az endgame-et, de fizikailag ugyanannyi erőforrás kell nagyjából.
  • cain
    http://www.swtor.com/news/news-article/20111102
  • heesh
    1366*768as laptop megfelel?
  • Sir Quno Jedi
    le van kesselve??? és???? törüjjük a kesetet (neméti)
  • j0nNyKa
    olyat, de webfejlesztésről van szó, és már le van kesselve egy csomó minden a gépemen, meg kéne nézni egy "szűz" gépen, lényeg hogy kis felbontáson
  • Sir Quno Jedi
    ???? Háak olyat állít be az ember ami jólesik?!?!?!??!
  • j0nNyKa
    kellene nekem egy ember egy percre eszperente nyelven

szóval, olyan ember kéne, akinek a felbontása 1400xYYYY alatt van, a lényeg hogy a vízszintes képpontok száma 1400 alatt legyen

egy apró swtorral kapcsolatos segítségre van szükségem
  • darth devil
    1500ftért nehezen kapnál egy hónapot, még egy felet se. :D Amúgy ahogy mondták, beleszámít a végleges árba. Amihez nem mellesleg alapból jár 30 nap játék.
  • Khabbas
    A preorder ára lejön a játék árából, ez nem kidobott pénz.
  • Tomy Lee
    Azért egy teljes hónapot kapnál ha azt a pénzt nem pre order-re csesznéd el.
  • cain
    shardolásnál egy adott zónát duplikálsz, azt, amelyikre igény van. új szervernél meg mindegyiket.
    tegyük fel, hogy a 4 kezdőbolygónál a játék indulásakor mindegyiknél 4 új zónára lenne igény. ez shardolásnál +4x4=16 új shardot jelent, ez összesen 20. ha ezt szerverekkel akarod megcsinálni, akkor 4 új szervert kell üzembe állítanod. azt hiszem, a játékban jelenleg 15 bolygó található. 4x15=60. 31 (20+11) vs. 60. és akkor még nem is beszéltem arról, hogy amikor a nép elment aludni, akkor ahogy szépen kipotyognak a karakterek a shardokról, vagy kirakja őket a játék az inaktivitásuk miatt, úgy ezek az erőforrások felszabadulnak. a földrajzi helyzetük miatt ugyan nem feltétlenül lehet őket átcsoportosítani a másik kontinensbéli igények kielégítésére, de ideiglenes le lehet őket kapcsolni, ami csökkenti az üzemeltetési költségeket.
    és akkor még nem is beszéltem arról, hogy nem kell szervereket megszűntetni a kezdés után két hónappal, ami roham ide vagy oda, de nagyon rossz pr.
    de mindez elmélet, a puding próbája az evés.
  • Bhalage
    amit a trion a rifttelmuvel es muvelt azt sztem egyedulallo mmo torteneti szempontbol es minden respect nekik erte!
  • Boncmester
    Erőforrás akkor is kell, ha több shard van. Az mindegy a erőforrásigény szempontjából, hogy Jancsi és Juliska ugyanazon a szerveren, csak más instance-on vannak-e, vagy pedig más nevű szerveren vannak-e. Az instanceolás (shardolás) azért jó, mert ha egy területen meg kell ölni öt szamarat, akkor ne 1000 ember várakozzon az 5 szamár repopjára a szerveren, hanem hogy 10 instance-re legyen osztva az egész, és ugyanazon a szerveren 10x100 ember várjon a 10x5 szamárra.

Ami tipikusan probléma szokott lenni, az a login szerver, ahol nem sok időt töltenek a játékosok, és az szokott lehalni az elején a sok egyszerre logintól. Szóval ha megoldják, hogy a szerver szám jó legyen, akkor a login szervert kell izmosra csinálniuk, ugyanis a startnál lesz az, hogy mindenki pont ugyanakkor próbál meg majd belogolni. Ha megfigyelitek a többi MMO-t, ott is a login szerver szokott lehalni. Ha valaki már egyszer bejutott egy szerverre, akkor ritkán szokta kidobálni, viszont ha kidobta, akkor visszajutni nehéz a queue miatt.
    Emiatt van az, hogy early accessben pár óra eltéréssel engedik majd be az embereket, és tipikusan mire a következő hullám megcsinálja majd a karakterét, addigra az előző már megcsinálta a karakterét kb 1-2 óra alatt, és tolja a játék szerveren a játékot.
  • Boncmester
    Nem tudom, mások hogy gondolkoznak, de ha mondjuk a logikát vesszük alapul, akkor ugyebár valaki vagy elkezd kb 20-án játszani, és akkor nyilván jobb, ha előrendeli, mert kap mellé pár ingyen napot.
    Ha meg reviewkra vár (a játék elejéről már volt egy rakás review, az early access alatt meg nyilván nem lehet eljutni a végéig, hogy rendes képet kapjanak az emberek az endgame-ről, ezért arról nem lesz review. Tehát szerintem tipikusan vagy előrendeli valaki, vagy pár héttel később veszi meg.
  • j0nNyKa
    ja, kurvajó buff
  • cain
    az jó, ha a gránátoknak van kb-jük. :D
  • j0nNyKa
    Stuff not in the patchnotes
  • cain
    az early access arra jó, hogy a szerver minél kevesebb erőforrása menjen pocsékba. hogy legyenek launchkor játékosok a mid-level területeken is, ne kizárólag a kezdőterületeken. a játék túlnyomó része még így is kompletten 0 terheléssel fog futni az első napokban.
    a shardolás az, amitől azt várom, hogy megszünteti a sorokat, anélkül, hogy ideiglenes szervereket kellene üzembe állítani, mint a riftnél. ez ugyanis dinamikusan igény szerint többszörözi a nem-instancolt helyszíneket. ha ez beválik, akkor erőforráspocséklás nélkül lehet a szervereken tartani a communityt.
  • Agamemnon
    Szerintem nincs itt nagy pánik. Egyszerűen az eddigi jelek alapján nem tűnik úgy, hogy profi módon tudnának mmo-t indítani (persze, honnét is lenne gyakorlatuk) és nem sok jele van annak, hogy komolyan törekednének rá.

Persze én is abban bízom, hogy csak az első egy-két nap/hét lesz zűrös, és utána normalizálódik a helyzet.

Az X ember rendelt elő, meg Y-t bír el a szerver alapján ki tudnák kalkulálni, hogy mekkora szerverparkra lenne szükségük, DE mivel az első hónapban jelentősen nagyobb terhelés lesz, mint hosszútávon, ezért a szerverpark összeállításánál nem biztos, hogy a kezdeti csúcsra terveznek, sokkal valószínűbb, hogy a normalizált állapotra. (ami meg természetesen kevesebb, mint amire szükség lenne kezdetben)
  • N1ggA
    Sokan várnak az első reviewokra, amik pont az early access alatt jönnek majd ki, aztán ezért megveszik a játékot. Nem mindenki szeret preorderelni, szerintem sokan lesznek 20-án is.
  • Ozzyehh
    Mondjuk ja... :D
  • Boncmester
    Hát gondolom majd fokozatosan jönnek elő a hibák. De akik elkezdik 20-án, azok szerintem 90-95%-ban elő is rendelik, és kapnak early accesst. Nem nagyon hiszem, hogy valaki pont 20-án reggel találja ki, hogy meg akarja venni a cuccot.
    Meg akik kaptak early accesst, azok 20-án is játszani fognak remélhetőleg :)
  • Ozzyehh
    Egyébként ez az early acess is azért van az én véleményem szerint, hogy ne kelljen egy űbernagy hullámmal szívni 20. án, hanem csak egy mini űber hullám legyen így levan tudva a szívás egyik fele.. remélem értitek mit akarok mondani :D
  • Boncmester
    Én sem értem a nagy pánikot. Ha pár napig lesz sorbanállás, stb, azért egyrészt az bírható.
    Másrészt meg nem teljesen vágom, miért olyan nehéz ezt megoldani. X ember megvette a játékot, Y embert bír el egy szerver maximum, tehát X/Y szervert kell beizzítani, és kész. A guild phase 3-ban úgyis ők próbálják meg nagyjából egyenlően elosztani az embereket, szóval elvileg kéne tudniuk managelni a dolgot, hogy nagyon ordító hibák ne jöjjenek elő. Fél órás queue meg belefér, mint minden MMO indulásnál, de az pár nap alatt elmúlik...
  • Ozzyehh
    +1
  • darth devil
    Honnan tudjátok, hogy ez a játék mekkora szerverparkkal fog elrajtolni? Látták az előrendelést, nagy a hype, nyilván ennek megfelelően készülnek fel az indulásra. Nem tudjuk, hogy a háttérben mik zajlanak, nem kell itt állandóan károgni. Ha ennyire überjó a rift, lehet menni játszani.