60880
-
jáj,de szeretem az ilyen prosztó embereket....
-
jaja találkozol a level 50-es altommal:D -
Johika #23945 GMeket
-
Laroa #23944 Kutyát nem érdekli. -
Fogadjunk kit enged be holnap elsőnek:P -
DragonKnight #23942 Amúgy hogy érzékeltetni lehessen a mértéket:
Lengyelország: 40 millió (felfelé kerekítve) lakos
Évi vodka termelés: 320 000 000 liter!!
Éves vodka export : 60 000 000 liter.
Az országban maradó anyagot a lengyelek isszák meg, fejenként 6.5 litert évente, és ez csak a vodka a sör és a bor még nincs is beleszámolva pedig egyre népszerűbbek.
-
Nem, SZIF, Győr, Lukács kolesz :)
@Pacho: Jelenleg erősen harcolok a vásárlási kényszer ellen, de valszeg gyenge leszek és akkor a "hol találok magyarokat" rész nálam is bejátszik majd :) Bár én talán annyira előrébb leszek, hogy végignézem a magyar guildeket, megnézem hol van a nekem megfelelő ahol befogadnak, és utána jön majd a kérdés, hogy oké, de hova? :) -
Laroa #23940 Gamf, Jász utca? :D -
DragonKnight #23939 No igen a magyar hős katonák se maradtak el ettől, főleg a légierő. Mivel a repülőnek is van "ablakmosó" berendezése vagyis jégtelenítője ami szintén tömény tiszta alkohollal megy, no azt dézsmálták a népek rendesen. Én szlávok között éltem 4 évet Lengyelországban, azok semmiben nem maradtak el az oroszoktól e téren, velük mentünk ki hozzájuk is.
Hogy megértsétek a kort elég ha azt azt mondom, hogy voltam igazi lengyel falusi lakodalomban is kicsi volt mert nem voltak 100-nál többen a meghívottak. Az ifjú vőlegénynek az egy hétig tartó lakodalomban csak egy dolga volt: Minden vendéggel innia kellett áldomást, KÜLÖN KÜLÖN fejenként. Ja és ott is deci a legkisebb mértékegység. -
igy nem lesz meg a 30K HSZ.Csalódtam bennetek.:) -
Pacho #23937 Ááá, nem tele lesz olyan kérdésekkel, minthogy: "hol találok magyarokat", "honnan lehet lila fénykardom", "van-e tört szerver", "melyik a legjobb class" stb. -
Kiváncsi leszek a topikra a start után ... napokig csend, majd szerverálláskor 87465384563 új üzenet ... majd megint csend :) -
DragonKnight #23935 Ja ma már nem bírnám ki azt a kiképzést amit akkor, kissé elszoktam a dolgoktól. -
Ez a szovjetekről volt és nem a kórházat hanem az alkeszokat minősítette. :-) Volt anno Vodka turizmus is a szovjetúnióból a 80-as évek derekán. Jött a sok "Szovtranszavto", Ikarus. :-) -
uristen,de beteg vagyok,hívom is a körzetist,hogy írjon ki.
-
Célegyenesben vagyunk! :-) -
Tyrpak #23931 Lásd még Nagy Bandó András kabaréját a magyar kórházakról.
Amikor Iván azért szúrkálta meg a nyelőcsövét kötőtűvel, hogy mindennap megtisztítsák tiszta szesszel. -
Nem csak 96%-os van ... van 70%-os is ... Ráadásul az Abszint is van ilyen kemény ...
Fősulis koromban hitvatásos katonák laktak az alattunk lévő szinten, elég gyakran összefutottunk velük a közeli khmmm ... könyvtárban. :)
Közülük voltak páran többhónapos oroszországi továbbképzésen, ők is meséltek vicces dolgokat. A kedvencem a Vodka-automata volt :) A metróalagutakban több helyen volt az üdítős automaták mellett vodka automata is ... és nem vodkás narancsot (pfffööjj) hanem rendesen 3.3 dl vodkát lehetett fémdobozban venni :) -
Laroa #23929 Próbálja ki akinek két anyja van, és szereti a gyomormosást meg a májátültetést. -
DragonKnight #23928 Én is, tudom milyen...
Amúgy kipróbálhatod az kell hozzá hogy ne azzal kezd. És érdekes módon nem üt ki egyből mert paradox módon a töménysége miatt nem tud olyan jól felszívódni. -
Laroa #23927 Aha persze, 96%os orvosi alkoholt ittak. Hááátpersze. -

-
Oroszok: Voltam kint pár éve barátaimmal War and Peace Show-n Angliában (katonai show), és sétáltunk a táborok között ... beszélgettünk magyarul, egyszercsak egy csíkospólós emberke megállított bennünket: (gyk: az orosz katonai pólók csíkosak) "Magyarszki?" - "Dá" - feleltük.
Erre elkezdtek örülni és telitorokból üvölteni: "Vááááá - Mágyárszki!!! - Paprika - palinka - bááázmeeeg!!!!"
Felröhögtünk, erre egy megállt a mellettünk elhaladó túristacsoport: "Magyarszki?" -
DragonKnight #23924 Én kb 20 évvel ezelőtt tolmácskodtam arrafelé és megtapasztaltam az igazi szláv virtust. A harmadik deci után már nem volt szükség tolmácsra tökéletesen értették egymást.
Igaz hogy ha ott keményen elkezdenek inni akkor annak következő forgatókönyve van.
Bemelegítés: 2-3 deci vodka ( féldecit nem ismernek, a deci = sto gramm az alap)
egy kis szárított hering rágcsa vagy sós kenyér szagolgatás és meg van az evés is.
Ha igazán keményen gondolják akkor ez után előkerül a spiritusz vagyis a tömény orvosi alkohol. Csak azért nem ezzel indítanak mert a 2-3 deci vodka eléggé elzsibbasztja a torkukat ahhoz hogy a tömény alkohol pörzsölését már meg se érezzék.
És ez tart a merevrészegségig. -
Szerencsére van pár "veterán" ismerősöm rajtuk keresztül intézem az ilyen dolgokat.
Baz mindjárt jön az FBI mert azt hiszik benne vagyok az orosz maffiában :] -
még a végén meggyőztök, hogy van értelme a medvenyelvnek -
Bár mennyire is hihetetlen nem a PC az elsődleges szórakozás forrásom :]
Rally,Rally-cross 4 keréken 2 keréken Enduro :]. Namost elég beteg irányba elment a "Zsiguli" tuning oroszban, és minőségi alkatrészeket csak oroszból lehet beszerezni, de ahhoz kell a nyelv ismeret meg a kapcsolatok... :] -
Elég sok helyen keresnek oroszul beszélő munkatársakat. Egyik ismerősöm úgy kapott meg egy állást, hogy egyedül ő jelentkezett rá, mert ott is orosz nyelvet kértek. -
hol használnál oroszt? -
Tyrpak #23918 Nemzetközi marketing tanárom mesélte, amikor Grúziába mentek szerződést kötni. És a nagy fogadáson mindenki tósztot mondott, ami után be kellett dobni egy kis kupica töményet.
Valahol az 5.-6. tószt után kezdett el derengeni, hogy 20 vendéglátó + 10 tagú küldöttség = másnap nem lesz tárgyalás :) -
true story, nyaralás során volt hozzájuk közöm
a) tényleg nem tudnak angolul
b) tényleg elég, ha iszol velük, onnantól öribari... -
DragonKnight #23916 Medve nyelven csak a vodkát kell ismerni és azzal a tudással már elég jól el lehet funkcionálni közöttük :D -
z3d #23915 Én is emlékszem a public meg az utolsó bétából egész jó kis zenére, talán még csata közben is volt...vagy csak megszépítik az emlékek? 
Vmelyik kantinban is raktam egy egész jó kis zenét. -
Nincs mit ;)
Amúgy ez a hirtelen elhallgatós dolog feltűnt nekem is.
j0nNyKa: Ha hiszed ha nem én special bánom, hogy németet kellet tanulnom orosz helyett. Szívesebben tanultam volna oroszt, most nagyobb hasznomra lenne. :] -
ja hát nyilván csak egymás után írtam be a betűket :D
majd még nekiállok szavakon gondolkozni medve nyelven, aha. -
Tyrpak #23912 Követelmény: ismerd a cirill ABC-t? (ddzdzsjejózseze...) -
DragonKnight #23911 Köszi a törődést de max hangerőn volt. De csak ilyen ambient dallam nélküli zen meditációs zörejek jöttek ki, amiket csatazaj simán elnyomott. Persze voltak olyan területek főleg városokban ahol rendre előjött a zene, de ha mentem 10 méter az adott ponttól akkor már el is hallgatott. -
voltak buildek, amikben valamiért sokkal kevesebb zene szólt, mint előtte, aztán írták is valamelyik patch notes-ba, hogy ezt javították, de még a legutolsó buildben is kevesebb volt sokkal, mint mondjuk... július körül -
Hangosítsd fel az opciókban 
nem tudom én úgy emlékszem kifejezetten hangulatos háttér zenék voltak. Adta a hangulatot rendesen.
-
te is olvastad a szerver leírását ?! :D