60887
  • Boncmester
    Ezt a levelet azoknak küldték, akik regisztrálva voltak az swtor.com-on. Akkor, amikor bejelentették a pre-order lehetőséget. Nem csak azoknak, akik ténylegesen pre-ordereltek.

Tehát aki hamarabb regelve volt az swtor.com-on, mint hogy lehetséges volt preorderelni, kapott egy ilyen levelet, akik pedig később regeltek, azoknak látniuk kellett az oldalon, hogy MINÉL HAMARABB PREORDERELJ!

Ha valaki a játék hivatalos oldalára pedig nem ment föl, azokkal nem tudok mit tenni, de szerintem ilyen ember nincs köztünk. Amúgy nincs most előttem a doboz, de nem lennék meglepődve, ha bele lenne írva vhova...
  • gseldon
    Így igaz, hogy ki volt írva, ezzel nincs is gond. Gond azzal van, hogy nem lehet szolgáltatás és szolgáltatás között különbséget tenni az alapján, hogy ki mikor fizetett. Mondok egy példát.
    Pistike 5000-t fizetett a játékért júliusban, ezért ő kap 30+7napnyi szolgáltatást (ne kössetek bele, hogy az Early Access nem szolgáltatás, de igenis az, benne volt a csomagban). Józsika ugyanúgy 5000-t fizetett, de ő csak decemberben, neki csak 30+1 (mondjuk) napnyi szolgáltatás jár. Azonos árért tehát Pistike 6 nappal több ellenértéket kap, kizárólag azért, mert hónapokkal hamarabb fizetett, mint Józsika. Ha Pistike többet fizetett volna, vagy Józsika kevesebbet, akkor minden oké lenne, de így nem az. Ez így megkülönböztető bánásmód, amely kereskedelmi gyakorlat büntethető.
  • ShaiHulud
    jo es aki cdgalaxisnal vagy 576nal vagy ilyen helyeken vette annak ugye elvileg nem kuldtek emailt, mert honnan tudtak volna a mail cimet es hogy preorderelt :D az meg hogy cdgalaxis ill 576 stb tajekoztatta-e oket az mas kerdes.
  • DragonKnight
    Hű mennyi agyhalott van itt is, de ugyanez megy a hivatalos fórumon is... Nem rokonok véletlenül?

Senki nem fizetett semmit az early accessért, csak lefoglalta magának a dobozt mert amúgy még az is veszélyben volt hogy egyáltalán fog kapni játékot.
    A foglalással bejelentette az igényét dologra, az 5 euró nem azért kellett mert a BW Boss az éhenhalás szélén volt hanem azért hogy legyen súlya a dolognak, ha ingyen foglalhatott volna akkor boldog boldogtalan ezt tette volna.
    Az EA-nak azért kellett ez hogy tudjon tervezni a logisztikával, hiszen látta előre mennyi játékosra számíthat az induláskor és hogy mennyi dobozt kell legyártania.

Ez a adat MEGÉRT az EA-nak annyit hogy az ő által meghatározott módon MEGJUTALMAZZA a preordereseket 7-től 1-napig tartó INGYEN játékkal.

Ennyi aki még ez után is sír az kérem törölje a megrendelését/accountját és kezdjen ismerkedni a minesweeper nevű logikai játékkal.
  • Omlás
  • Boncmester
    Valaki írta, hogy neki nem mondták, hogy hamar kell regelni a pre-order kódot.
    Hát nekem küldtek 7.21-én, és felteszem, mindenki másnak is, szóval csak el kellett volna olvasni, ez állt benne többek közt:
    "The order in which you purchase and redeem your Pre-Order Code is the order in which you will gain early access to the game, prior to official launch day."

Szóval így nehéz lenne pereskedni :)
    Plusz az oldalra is ki volt pakolva folyamatosan ez a szöveg lóbaszó nagy betűkkel.
  • Laroa
    A #25505 hozzászólásodra reagáltam. És hogy ismételjem magam, ez a szöveg - The order in which you redeem your Pre-order Code is the order in which you will gain Early Game Access before the game’s official release. So don’t wait and pre-order now! - július vége óta látható. Mindenki kap preoder lehetőséget, van aki csak 1 napot, dehát így jár aki pl. decemberben preorderel.
  • Pluskast
    "Nem akarok kötekedni és nem is panaszkodásképpen mondom, de azért azt, hogy pre order és early access játékkal rendelkezel az nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy dec 20-án tudsz csak játszani."

Elolvastad rendesen amit írtam? Merthogy én végig erről beszéltem. Nem a plussz napokról nem arról, hogy tegnap ma vagy holnap után hívnak be.
  • Laroa
    "mikor kifizettem az 55 euro-t abban szépen le volt írva, hogy mit kapok érte."
    http://buy.swtor.com/en/ Ott a kérdőjel az early access mellett. Ezt kaptad az 55 euródért, világosan le volt írva. De sírj csak.
    Early Game Access
    Early Game Access will begin on December 13th, 2011, seven days prior to the official launch. Starting December 13, 2011, invitations will be sent throughout the Early Game Access period offering rolling access to the game in the order in which you redeemed your Pre-Order Code, so be sure to check your email inbox tied to your Star Wars: The Old Republic™ account!

To see if you are eligible to log in to the game for Early Game Access, log in to swtor.com and visit My Account > > Pre-Order.
  • N1ggA
    Senki se fizetett plusz pénzt a preorderért. Ha megveszed a játákot, levonják az árát. Ezt kell felfogni, nem itt rinyálni.
  • Pluskast
    Én teljesen nyugodt vagyok:) Ez is csak egy játék.
  • Pluskast
    Mondjuk a BW nem használja az én pénzemet. Termékért fizettem amit én x időpontól használhatok. Kb olyan mint amikor egy full új autót megrendelek és majd 2 hónap múlva leszállítják nekem. A többibe nem akrok belemenni, mert elkezdődne egy nagy flame amit meg nem szeretnék, de legyen annyi, hogy amit leírtál nem teljesen úgy van:) Mindegy a többi nem érdekes szót sem érdemel a megehívó meg majd jön amikor jön:)
  • PiszkosFred
    Teljesen felesleges, nem tudod oket megnyutatni, amig nem tudnak belepni a mai/holnapi nap es vegre hozzajutni a dozisukhoz, addig mint a jatekat vesztett ovodas jellemzi az erz(t)elmi szintet. Nem hogy orulnenek, egy nappal tobb maradt nekik a karacsonyi bevasarlasra.
  • Braikingboss
    Arra én is kíváncsi leszek open world PvP-n mekkora laggfeszt lesz :D
  • Sir Quno Jedi
    Arra utaltak tanult kollegáim, hogy mivel amit az early accses-ért fizettél azt beszámítják a teljes verzió árába, így tulajdonképpen nem fizettél érte semmit. MAXIMUM a kamatait kérhetnéd számon a BW-n, hiszen használták azt a kis pénzedet azóta. Ez maximum pár forint lehetne, annyiért meg bőven kárpótolnak már akkor is, ha beengednek akár egy órával előbb, mint a csak sima dobozos verzióval rendelkezőket.
  • Chris
    Az egészből azt akartam kihozni, hogy valószínűbb, hogy holnapig a nagyon korán előrendelőket jutalmazzák a belépéssel, és ezután jönnek a nagyobb tömegek, akik később rendeltek elő.
  • Ozzyehh
    de csak szerintem
  • z3d
    Bemásolta valaki, hogy azt mondták, hogy az előrendelések egy igen nagy része történt az első napokban, erre jön, hogy még óvatosak. Én ezek alapján reménykedem abban, hogy mindenki kap pár napot.
    Ha meg nem...hát max 20án indul a mandula :)
  • Chris
    Sok a találgatás, de ahogy én láttam a tegnapi nap alapján, olyan igazi szentfazék módon elfinomkodták a dolgot.
    Berakták a játékba direkt ezt a zóna instancolást. Van rá egy tippem, hogy a tegnapi nap folyamán minden hullám után 1-2 kezdőzóna instancenál nem volt több nyitva. Akkor meg minek? Csináltak egy stress testet is, hogy felmérjék mit bírnak a szervereik, aminek nem hiszem, hogy ez volt a tanulsága, vagy ha mégis, akkor mire számítanak pár hónap múlva, mikor egy szerver populációjának túlnyomó része max szintű lesz és mondjuk Illumon fog mindenki koncentrálódni? Ott nem lesz ilyen finomkodós meghívásos baromság, vagy beléptetőrendszert tesznek a bolygóra is?
  • BoneDragon
    Szerintem, szerintem igazad van, szerintem...
  • ZoliJ
    Arra még kíváncsi leszek, hogy abból mekkora flame lesz, amikor az emberek realizálják magukban a gc/kártya szükségességét az "ingyen" hónaphoz
  • Ozzyehh
    Egyébként aki a szerver populésönért aggódik, szerintem még félmilla ember sincsen bent.. szerintem, de lehet hülyeséget beszélek vagy max annyi..
  • gerey
    Egy nap telt el, és még nem is vagyunk benne az eredetileg hirdetett may up to 5 days, szóval no para.
  • Pluskast
    Ahogy írtam nem idegeskedem, baromira nem dől össze a világom, ha csak 20-án kezdek nem vagyok 12 éves, hogy jaaaj mikor tudok már játszani:) A May szót én is láttam és olvastam is, a baj csak az, hogy amikor kifizettem az 55 euro-t abban szépen le volt írva, hogy mit kapok érte. Abban pedig benne volt feketén-fehéren, hogy early acces. Amit még ráadásúl le is írtak, hogy mit jelent. Ebben az esetben még csak nem is a BW-t érínti a dolog hanem az én esetemben az orogin-t mivel ő volt az eladó. Szóval a pénzt max tőlük kérhetem vissza (persze annak is csak egy hányadát)
    Mégegyszer mondom nem kötekedni akrok:)
  • ShaiHulud
    jaja az engem is megdobbentett hogy ilyen lassan haladtak tegnap, de nem tudjuk a konkret rendelesi szamokat. lehet online a nagyja kapasbol julius elso heteben rendelt, ill eu boltokban is. es meg jobban elvan tolva a grafikun csucsa az elso hetre. tehat remelem valos lesz amit irtak, hogy innentol begyorsul az egesz.
  • Braikingboss
    Szerintem a tegnap biztonságra törekedtek. Lehet ezen eredmények alapján most már sokkal nagyobb ütemben engednek be embereket mert bírja a rendszer. Mi ezeket úgy se tudjuk előre. Majd megoldják ott bent nem kell aggódni:D
  • ShaiHulud
    early access mindenkinek legalabb 1 nap lesz, aki 19.en veszi meg preorderrel, az a regisztracio utan par perccel mar tolhatja is. ezt irtak tegnap biowarek angolul.
  • ZoliJ
    lapozz már fel légyszíves egy angol szótárt és nézd meg mit jelent a MAY szó. Nem, nem a májusra gondolok...
    De amúgy ha ez megnyugtat, akkor tegnap írták bw-sek a fórumon, hogy aki a héten vette meg a preordert, még azok is játszhatnak legalább néhány órát a hivatalos start előtt
  • [HUN]Crassus
    jaja és a PE jön swtorba
  • ShaiHulud
    tudom, de nem derül ki a spike annak a hétnek melyik részére esett.
  • Forolto
    A próféta beszéljen belöled.:D Mondjuk nekem is jobb,ha nem a kezdőn hal meg mindenki a sorára várva,vagy épp arra a mobra,ami dobja a q itemet.
    Picit megijedtem,hogy még juliust se fejezték be 1 nap alatt.
  • BoneDragon
    Fizettél az earlyért? Nem...akkor meg?
  • Braikingboss
    Jól írta Jeff. 1 nap Early ment le mit vártok. Sokkal több embert engednek még be nem lesz ember hiány.
  • Pluskast
    Nem akarok kötekedni és nem is panaszkodásképpen mondom, de azért azt, hogy pre order és early access játékkal rendelkezel az nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy dec 20-án tudsz csak játszani. Nekem azzal sincsen bajom, ha akkor tudok kezdeni, csak akkor a pénzem egy részét tessék vissza adni. Szolgáltatás ellenszolgáltatás.
  • BoneDragon
    Tegnap még a júliussal sem végeztek!!!!44
  • Tyrpak
    Nem az early-re panaszkodott, hanem konkrétan az Ahto City-re.
    Kicsit későn értük el a lvl 10-et, de gyakorlatilag nem volt pvp meccs, mert létszám hiány miatt 2 perc után bezárta őket.

Az a része viszont bejött, hogy magyar szerver, arányában is jelentős a magyar népesség.
  • ShaiHulud

erre gondolsz? ez alapjan júliusban volt a spike a 23-30. héten. gondolom ezt rendezték le tegnap. holnap remélhetőleg végeznek augusztussal is, bar az összességében nagyobb létszám, mint a július végei.

na meg nem szabad elfelejteni, hogy ez CSAK az US BOLTI preorder. tehát igazábol nem nagyon lehet rá alapozni, csak ha feltételezzük, hogy arányaiban hasonló a másik 3 terület adataival (us online, eu bolti/online)
  • Jeffjohnson
    szerintem ha ma simán megy minden és 1 szerver sem térdel meg akkor holnaptól engednek be mindenkit akit csak lehet. Tegnap azért voltak óvatosak, hogy minden esetleges gondra a startnál egyből reagáljanak de nem látom értelmét annak, hogy később is ilyen lassan haladjanak ha minden rendben.

Ezek olyan dolgok amúgy amire szinte senki se fog emlékezni 2 hét múlva. Én bízom benne, hogy tudják mit csinálnak. Majd ha hétvégén se játszom akkor kezdek sírni egyenlőre nyugodt vagyok.
  • Forolto
    URISTEN,Él még az a srác?
  • Laroa
    1. 19.-én akkor is megkapod a játékot mert futárszolgálat simán kiviszi 1 nap alatt.
    2. MMO-t nem azok vesznek akik a csirkefarhátért ölik egymást a Lidl-ben, szóval 1490 forint nem fogja földhöz vágni.