60887
  • Pacho
    Gondolom a szerverkapacitást lehet javítani/bővíteni a lagokat csökkenteni stb. Bár nem vagyok infomókus, aki igen az majd leírja mit lehet, és mit nem.
    De:
    ha egyszerre beengednek 2 millió embert a szerverekre, akkor tényleg van rá esély, hogy lerohadnak. Ha apránként akkor kevésbé.

Mire a sok 50-es Ilumon fog tobzódni, akkorra azért már tudvalévővé válik majd, hogy mennyien lesznek egy szerveren, és lehet majd optimalizálni a kapacitásokat.

Na szerintem ezért engedik csak apránként a népet.
  • ShaiHulud
    ja es ha valaki azzal jon hogy a servereket fokozatosan toltik fel stb, azzal az a bokkeno, hogy a guildek mar elso nap adott szerverre mentek es a kesobb inviteot kapo tagok ugyis arra a serverre fognak menni, ahol a guild van. tehat dol az egesz rendszer. uj serverekre nem fog atmenni senki, csak az aki dec 20. utan vadi ujonnan kezd.
  • Ozzyehh
    Azoknak akik rinyálnak, csak gondoljátok a bio helyébe magatokat, csak egy percre... mi a jobb? ötmilliárd playert ráuszítani a szerverre és az be crash el lerohad hatvanezer órára?( mert megtörténhet attól függetlenül hogy a stresszteszten nem volt semmi gáz) és az utána lévő flémet hárítani? vagy beengedve lassú adagolással az embereket, no crash és csak pici flém van, de legalább minden és mindenki él?
  • Laroa
    "kockáztatni"
    Egyszerűen nem fognak kockáztatni, ennyi.
  • ShaiHulud
    persze ezzel egyutt enis megertem hogy ovatoskodnak, de szerintem tulzasba vittek. remelem - ahogy igertek is - hogy matol beindul a gepezet es adnak neki, hogy hetvegen jatszhasson a sok ember.
  • Chris
    Na látod, most már beszélgetünk.
    Amúgy ahogy látom Shai megértette és feltette azóta a megfelelő gondolatébresztő kérdéseket.
  • ShaiHulud
    illetve cafoltad ezzel ezt is:

"Mi a jobb, beengedni egyszerre több százezer embert és kockáztatni, hogy lerohadnak a szerverek órákra/napokra..."
  • ShaiHulud
    akkor meg jon a kerdes akkor megis mit ovatoskodnak ezzel az early accessel ennyire?
  • Laroa
    Stressz teszt alatt lerohadtak a szerverek mikor a fél világ ott rohangált egy zónában? Nem
  • [HUN]Crassus
    Nemesis vs PE/DELTA
    0 1

:D:D
  • Laroa
    Így nézek ki
  • ShaiHulud
    de erre irta hogy akkor mi lesz amikor a sok 50es pl Ilumnal fog tobzodni? az jobb lesz ha akkor rohadnak le napokra a serverek?
  • Tyrpak
    Ki kellene próbálni, hogy melyik elvonására hogyan reagál:
    - Munkahelyen nem lehet nővel
    - Munkahelyen nem ihat
    - Nőzés közben nem dolgozhat
    - Nőzés közben nem ihat
    - Játék közben nem lehet nővel
    ...

Aztán ezek alapján kiszámíthatjuk, melyiknek az elvonása idegesíti legjobban.
  • Torzonborz
    csörgős sipkája is van ?
  • Laroa
    Nem mondtam semmi ilyesmit, hogy a bioware bármit is jobban tudna bárkinél. Neked írtam, hogy te honnan veszed azt, hogy jobban tudod mint a bioware? Megmondták, hogy nem fognak annyi ember beengedni mint stressz bétában, ráadásul azt a kevés embert is lassabban fogják beengedni. Teljesen egyértelműen azért, mert óvatosak. Ha már logikai alapra hivatkoztál végiggondolhatnád:
    -Mi a jobb, beengedni egyszerre több százezer embert és kockáztatni, hogy lerohadnak a szerverek órákra/napokra, sokkal nagyobb nerd rage-t kiváltva mint az early access eddigi menete, vagy bevállalni a kisebb nerd rage-t az augusztus+ preorderezőktől, de stabilan futó szerverekkel menni végig?
  • t0xikus
    de hogy miért?.... :D amúgy guildben normális meg segítőkész, csak gondolom a meló miatti játék/sör/nőmegvonás hozza ki belőle ezt itt:D ( sorrend nem tudom jó-e így:) )
  • Tyrpak
    A szükséges infók közül végülis csak 3-mal nem rendelkezünk,
    a) hány embert kell még beengedni
    b) hány embert bír el egyszerre egy szerver
    c) mennyire terheli le ez a Bioware-től független tényezőt, az internet kapcsolatot

Egyértelműen biztosra játszik a Bioware, ami nálam annyit jelent, hogy nem csak marketingesek vannak (na azok csapnivalóak), hanem szerverekhez, szerver kapacitás tervezéshez értő embereik is (eddig ők elég jól teljesítenek)
  • Droughert
    És még officer is?
  • Since
    Na ezen jót nevettem ezért érdemes volt benéznem :) Grat! :D
  • Chris
    Viccen kívül, nevetségesen komolytalan érvelés az, hogy "mivel ők a Bioware, ezért mindent jobban tudnak". Ergo mindent jól csinálnak, ergo sosem hibáznak? Ne kelljen már ebbe belemenni, hogy miért óriási hülyeség (ott volt pl. csak a közelmúltban az emailküldözgetős bakiparádé). Tipikusan ilyen az átlagember hozzáállása is pl. a mindenkori kormányokhoz, mivel úgy ahogy a te és a BW esetében is, ebben az esetben is az érzelmek dominálnak. Semmi köze nem volt a hsz-emnek a server hostinghoz, amit idekevertél, azt sem tudom, hogy eszik-e vagy isszák, éppen ezért csak logikai alapon közelítettem meg a dolgot. Innentől kezdve a szövegértés a probléma.
  • t0xikus
    ááá, ő a guild bolondja:D
  • ShaiHulud
    ez a Laroa is egy mintapeldany.
  • Laroa
    Hugi? lololol
    Jöttél megvédeni a kis baridat? De édi :D
  • 1Darton1
    Ne legyél morci, hugi. Idd meg a kakaódat, és várd ki a sorod.
  • Laroa
    Olvasd vissza a hozzászólásod még1x, mert látom gondok vannak a rövid távú memóriáddal, illetve az asszociációs képességeiddel is komoly bajok vannak.
  • Nephin
    Ebbe nem szeretnék belemenni, de a lényeg az, hogy a klánok az előbb írt leosztás szerint vannak most döntéseik alapján. Az ajánlott szerver a Hideen Beks, de nem minden klán van itt.
  • Chris
    Emlékszel még mit írtam a szövegértésről...? :D
  • Pacho
    Az ajánlott szerverre menni nem kell félnetek jó lesz.
  • s0n1c
    Max időlegesen zárják le 1-2 napra. Ilyet eddig csak a wow és az age of conan esetében láttam.
  • andri74
    ua van nálam is mint nálad , de én nem maradok olyan seron ahol nincs kinevezve hivatalosnak... azért is kezdtem guild keresése
  • Forolto
    Hát ez a gond,hogy egy ilyen kezdeti dolgot nem lehet átbeszélni,hogy most amig lehet 1 szerveren legyen mindenki,majd később,ha már telitődik akkor kinevezni egy másikat.
    Most én mit csináljak?Maradjak a klánnal ahova ami nincs az ajánlott szerver között,vagy menjek máshova?
  • a.carkey
    Én leszarom, hogy mikor jutok be, de az azért bántana, ha a régi ismerősökkel, akikkel spk. 8 évig nyomtunk más mmot, köztük az SWGt nem tudnék együttjátszani, mert nem enged karaktert kreálni a szerver ...
  • Laroa
    Á bocs, nem tudtam, hogy te szerver hosting expert vagy és jobban tudod mint a bioware, hogyan kell kiadni egy új MMO-t
  • Chris
  • Laroa
    Last thing. Why aren't we continuing to send waves over time? Two main reasons - one, because we need to see that the servers are maintaining stability over time; adding a lot of players in a short period (in other words, stress testing) can cause stability issues.
    Two, our plan is to continue to add servers - but carefully, and in response to demand. We need to monitor that demand and roll out servers accordingly. A long-term recipe for MMO failure is to add a lot of servers early on, and then when population decreases, have to close those servers and merge them together.
  • s0n1c
    Weekendwarrior vagyok már régóta :) De majd msnen megbeszéljük :)
  • Burca
    Kérdezném hogy melyik serverre mész de teljesen mindegy. Annyit úgysem játszol hogy találkozzunk ;-)
  • Chris
    Igen, ég a kezük alatt a munka miközben óriási hullámokban engedik be az embereket...
  • s0n1c
    Alap :)
  • Torzonborz
    vagy már olyan rég óta azt használják , így ismerik őket és a játék miatt nem fogják megváltoztatni :P