60892
-
Ha pvpzni akarsz várd meg a guild wars 2-t :) Instance-olt pvp-ben csak agyfaszt fogsz kapni megint, mint wow bg-ken :) -
Ez is a játék része. Megengedett? Igen, akkor ne sírjunk miatta. -
Nah 4 nap kellett míg megérkeztek BG-re az IGAZIBUZIK is......lekempelik a kezdőt az Alderaan-on.....hatalmas gratuláció!:S:((
nem hiszem el,hogy minden játékban előbb-utóbb megjelennek....
én naív kicsit azthittem itt komolyabb/normálisabb emberek lesznek majd... -
Tababo #26753 nekem van hogy a napi 2 óra sem jön össze. mert a családommal vagyok, esetleg túlórázok vagy éppen a barátokkal megiszok 1 sört...stb és mégis megvettem a játékot.
hibásan döntöttem és egy peches ember vagyok
-
Ne keverd ossze az addikciot a jatekkal. Aki tudja, hogy csak napi 2 orat tud jatszani havi 3500 Ft-ert cserebe, az dontson: megeri vagy sem. Feltetelezve, hogy a jelenlevok nem anyuci debil vizfeju gyerekei, el tudjak donteni az elobbi kerdest. Ha pedig hibasan dontenek, akkor lassak be hogy hibaztak, ne a fejlesztoket hibaztassak. -
GreenHun #26751 Másba még a szálkát is, magába meg a gerendát se...
Don't feed the troll.
-
Chrisss #26750 "Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech"
Nem. Ezt inkább úgy hívják, hogy normális élet. Az, hogy Te egész nap ezzel játszol, na azt hívják úgy, hogy pech :)) Amúgy biztos jó a játék, dehát mint tudjuk a WoW-ból kiindulva, valaki vagy éli az életét vagy mmo-zik. A kettő nem jön össze :) -
Pontosan. Mindenki tudja, hogy mire van ideje es penze. Aki ennek ellenere hibasan dont, az ne masba keresse a hibat. -
Chris #26748 Leírtam már neki ugyanezt ezt általánosabban, nem értette.
Szerintem ne etessük a trollt.
-
" Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech es hibas dontes, ha ezek mellett megvetted/elofizetted a jatekot." - magyarul ha van életed és nem zombi vagy nem neked való a mmo-zás...
-
Chris #26746 Aham, azt már látom, hogy itt az értelmesnek tűnő burkolat mögött nagy fogalmi zűrzavar van. Az első nekem címzett bekezdéssel nem is szeretnék foglalkozni, mivel totális hülyeség, ami abból adódott, hogy egy szót sem értettél meg abból, amit írtam.
A második feléből meg kb. az jön le, hogy torrentezni szeretnéd a játékot és kikéred magadnak, hogy egy single játékkal ellentétben, havi díjat kérnek egy mmo-ért, aminek fejében biztosítják a szervert, szolgáltatják a folyamatos tartalmat, hogy a többezer játékos együtt vagy egymás ellen küzdhessen, kereskedhessen, szocializálódhasson, stb. Tényleg, mocskos kapitalizmus, hogy fizetni kell egy szolgáltatásért...
-
nem értem milyen pénzéhségről beszélsz , az mmo-k havidíja ~10 éve változatlan. -
Gepre van penz? Netre van penz? Cigire van penz? Chips/kola/sutire van penz? Kabeltevere 60 csatornaval van penz? Felevente uj "okos" telefonra van penz? Idiota magazinokat venni van penz? Persze. Bezzeg 3500 Ft sok havonta.
Hagyjuk mar! Aki csoro es nincs ekkora havidijra penze, az ne jatsszon fizetos MMO-val, ennyi. Duzzogni lehet, lazadni ellene lehet, sot, mehetsz az ombudsmanhoz is, hogy teged mint csoro embert hatranyos megkulonboztetes ert, mert nem ingyenes az egesz es igy lemaradtal. Meg ehsegszrajkolhatsz is, manapsag divat.
Ennek a szolgaltatasnak, amit SWTOR-nak hivnak, havi fix osszeg a dija. Ezert kapsz 30 napnyi elerest. Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech es hibas dontes, ha ezek mellett megvetted/elofizetted a jatekot.
A megoldas pedig, amit irtal. Vegyetek meg kozosen, harman, negyen. Bar ebbol csak hiszti lesz, de remelem ezzel tisztaban vagytok, es nem varjatok ezt is a fejlesztok nyakaba. -
Kotomicuki #26743 Igen, igazad van. Ha ilyen árazás/terelés járul a játékhoz egy harmadik kéz bevételével, akkor inkább azon gondolkodok, hogy többen vegyünk egy 1 "hozzáférést" és beosztjuk egymás közt az időt - kár, hogy öcsémnek még ennyi ideje sincs rá, pedig nem utálja a SW-t. :))
...
Chris:
Örülök, hogy abban a helyzetben vagy, hogy fenntartások nélkül el tudod fogadni és magadévá tenni azt, amit mások eléd dobnak - ez is egy nézőpont, olyan objektív, mint a tied, csak máshogy látja ugyanazt a világot, amit leírtál.
Ha némi időt szántál volna a gondolatmenetem megértésére, akkor figyelembe vehetted volna azt az 500 embert is, akik a kiadók pénzéhsége miatt nem "akarnak" (most már - mert régen ők is tudtak...) játszani, mert van 100 másik, akik 600 helyett is tudnak - bárminemű fenntartások nélkül - fizetni nekik. (KotOR 1-2 <-> tOR, ill. a MMO-val nem "avul" el a játék, 6 év múlva is ua-ba kerül, ráadásul 2 havonta, újra meg újra...)
Annyiban tudok csak igazat adni neked, hogy ez az én és a másik 499 magánügye, amíg elfogadják azt annak. -
ShaiHulud #26742 low levelen bh egyertelmuen, elso companion healer. powertechel gond nelkul soloztam level 11en BT-t bar kozben 12 re lupoltam. -
Chris #26741 Csupán csak az a probléma, hogy a saját szempontodból megideologizálod ezt az egész dolgot, abszolút nem vagy objektív. Elősször is sokan sokszor eltévesztik, hogy egy mmo-t játszani nem szükséges a létfenntartáshoz, ergo luxuscikk, amit nem mindenki engedhet meg magának, így azért reklamálni, hogy miért ilyen drága, egyszerűen butaság.
Másrészt az hogy drága, vagy hogy a fizetési rendszere drága, teljesen relatív. Ha 100 emberből mondjuk van 50, aki napi 8-10 órákat játszik, meg még 50, aki két naponta 2-2 órát, akkor szerinted az óra alapú vagy a havi átalány számlázásban melyik csoportnak lesz igaza, ha azt mondja, hogy "drága" a játék?
-
Jelenleg melyik a legjobb solo class? (Pet+Player) -
DragonKnight #26739 Kotomicuki:
Nekem erre az volt az ötletem hogy a klienssel ne 30 nap játékidő járjon hanem egy karakter amit fel lehet szintezni lvl50-ig. Ez egy csapásra megoldaná a kazuál családos emberek (én is az vagyok) gondját, de a power level no liferek is kissé visszább fognák magukat. Persze mikor ezt elérték , akkor azután már lehet előfizetéssel játszani.
De hogy visszatérjünk az eredeti ötletedre. Vegyük a WoW-ot mert találtam meg az árát.
Korea: 9990 won / hónap (kb 8 dollár) vagy 2000 won (1.65 dollár)/ nap.
Ez az ár akkor igaz ha otthon játszol. Ha internet kávézóban akkor arra spec árak vannak (gyakorlatilag a kávézó veszi meg az accountot helyetted, és neked óradíjat számol fel). De az óradíj nem kevesebb mint fél dollár / óra.
Szerintem te is könnyen ki tudod számolni hogy mi éri meg. -
Kotomicuki #26738 Gondoltam, így csomagolom az általános allelujázással szembemenő véleményemet, hogy ne keltsen - fölöslegesen - általános riadalmat a ... , hhmm, "játékosok" körében. De ha úgy nem szabad, akkor majd a hagyományos úton...
Át tudom érezni a fórumtárs tépelődését, mert magam is osztottam-szoroztam, hasonló okból kifolyólag: nem érek rá 24/7-ben játszani, és úgy már valóban AAA+++ osztályú az ára, eme gyöngyszemnek. Igazad van! Tényleg nem kell venni ezen játék mellé már semmit, mert ha letelt a 30 nap, akkor megint venni kell, ha játszani akarsz vele...
Sajnálom, ha fikázásnak fogtad fel a gondolatébresztőnek szánt hozzászólásomat!
...
DragonKnight:
Azért jó volna egy emberközpontúbb, időalapú játéklehetőség itt is, mert ezek szerint van néhány érdeklődő, akit riaszt ez a túlzott kötöttség (azaz, ebben a formájában lehúzás) és ha már van story az RPG-ben, akkor azt önállóan is tudnák játszani (havi pár szintlépéses sebességgel, pl.), és nem feltétlenül kéne a napi 4-8 óra játékidőt megkövetelő egyesületekhez csatlakozniuk, ha duhajkodni támadna kedvük egy kis pvp erejéig. :) -
GreenHun #26737 omfg hova tűnt xD na talán most : >ITT< -
GreenHun #26736 Csókolom! 
-
DragonKnight #26735 3 nap 10 óra és meg van a lvl50. Gratulálok szegény kölyöknek...
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=41103 -
DragonKnight #26734 Ha csak Kínában lenne így akkor lehet hogy igazad lenne.
De gondolom Dél Korea, Tájföld és társai igen magasan tesznek Mao elvtárs törvényeire. -
Az idő alapú számlázás azt hiszem a (sérült) kínai törvények miatt van. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez nem arra való, hogy az átlagos, mindennapi mondanivalódat belerakd! Amúgy meg fikázz valahol máshol, frissen megjelent mmo-t sosem lehet ingyen kipróbálni, mert ilyen ez a popszakma. És nem kell venned semmit pluszban, harminc nap benne van az árban. -
DragonKnight #26731 Egy MMO-ból demó vagy trial akkor van ha kellene még játékos mert nem leég jó a pop a szervereken. Ez amolyan reklám fogás... Jelenleg nem kell ez mert a szerverek nem bírják el a népet. Tehát még igen jó sokáig ne számíts demóra vagy trial-ra. Az aki akarta kipróbálhatta a nyílt béta hétvégén mikor boldog-boldogtalan meg a szomszédja is kapott béta kulcsot.
Az idő alapú előfizetés pedig csak a távol keleten szokás, ott pl a kliensért nem is fizetnek a játékosok hanem óradijat fizetnek a játékért.
Persze az is különbség hogy a többségük "játéktermekben" órási internet kávézóhoz hasonló helyeken játszik és ott fizeti ki ezt a pénzt.
Viszont ha valaki naponta egy két órát eltölt akkor már gyakorlatilag a havi előfizetési modell az olcsóbb.
Lehet persze szegény kiadót köpködni, de azt hiszem hogy ez egy pillanatig sem érdekli őket....
-
Kotomicuki #26730 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már megijedtem, hogy a "kiadó" ilyen kapitális hibát vét! Mert akkor hogy kaszálna azokon, akik "Ja, bocsi, ez nekem nem jön be!"-típusok és az "ingyenes" kipróbáláshoz is meg kell venni a 30 napos játékidőt, mert nincs "demó" a játékból... -
DragonKnight #26729 Ja de azt kell mondjam hogy SOKKAL jobban jársz ha nem idő alapú a számlázás. -
DragonKnight #26728 Majd ha lesz koreai szerver akkor lesz olyan is. Ott ez a divat. -
MaRee #26727 Most már felirkáltam mindenre a választ és beraktam a játék dobozába :D Kedvenc filmhez frappáns módon a star wars-t adtam meg
-
Kotomicuki #26726 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hah! Még hogy ténylegesen lejátszott időalapú játékidő vásárlás egy MMO-ban... ott még nem tart a fogyasztóvédelem, ebben a társadalmi berendezkedésben!
Abban mi volna az üzlet a fejlesztőnek/"kiadónak"? Miért vállaljanak ők kockázatot, amikor Te "akarsz" játszani annyira...
Azt el lehet felejteni, hogy a lemezt beteszed és az egyszeri játékvásárlásod árából tart fenn neked évekig szerverhelyet a kiadó, ne adj Isten, úgy van megírva a játék, hogy saját magatok adjátok a (dedikált)szervert (pl. CS) az adott "pályához". Ennyire ódivatú ne legyél má'! Há' milyen rajság az, kilencezer, 8 napi (órai?) játékidőért (plusz beregg, kliens letőlt, átkozódás, stb.)...
Hah! Egyesek nagyon a múltban élnek! Azóta már kitaláltak sok szép lehúzósdit ám a "kiadók"! Nem ám úgy van, hogy magától halódik a PC-s játékipar, nem... -
ShaiHulud #26725 en ezert adtam meg a neves kerdesekre a valaszt:D arra csak fogsz emlekezni hogy gyerekkorodban ki votl a haverod, meg most, meg mi votl az elso sulid, kedvenc tanarod neve stb:D
-
sárkány lovagrend -
Nephin #26723 Minden karakteredre vonatkozni fog egy szerveren, mindkét oldalon. Más szerveren nem. -
add meg urunk a napi STAR WARS betevőnket! - star wars-os baromságok :) -
GreenHun #26721 Teljesen megbízható, többször vásároltam tőle, nagyon korrekt és gyors volt. Annyi, hogy ha nem OTP-vel veszed, akkor 1-2 munkanap alatt ér oda pénz. :) -
KondorKhan #26720 baszki, engem 5 percenként kidob a játék, hogy connection lost, tud esetleg valaki valamit erről? -
innen kb. max te:D -
Cnut #26718 Van valami cd-key oldal ahol most elérhető a game és olcsóbb mint 12k? -
Lonni #26717 A The Progenitor-on milyen guildek vannak?