60892
  • Nephin
    Le.
  • Ozzyehh
    Sziasztok szeretnék megosztani veletek pár tapasztalatot és mielőtt bárki azt mondaná, hogy whineolok, annak mondom, hogy imádom a játékot :)
    De amikor szeretnék pvpzni 10 ből 9 huttball és egy darab republic player nincsen a történet zseniális... 23as vagyok elég gyorsan lehet fejlődni pvp-vel ami nagyon tetszik, és plusz pont, hogy nem kell megdögleni a pvp cuccokért... összességében nagyon jó, szerintetek ezek a queue sorok lefognak csengeni?
  • Tyrpak
    Szóval valamikor este be is fog engedni?
  • Nephin
    Karácsonyi szünet, szabadság, miegyéb.

Ne értsen senki félre, sőt, én is sorban állok, mert este érek haza és akkor van a leghosszabb, DE: nem jobb ezt a félórát kibírni pár napig/két hétig, mint utána hónapokig/évekig féligüres szervereken lézengeni meg szerverösszevonással havonta költözködni? Hmm? Gondoljatok bele... A Tomb hat órás sora extrém eset, remélem, ez mindenkinek nyilvánvaló. A több MMO-hoz képest is egyáltalán nem hosszúak a sorok (emlékszik még valaki a WAR meg az AION indulására? 2-3 óra alapból, mindenhol és ez csak romlott...)

• ShaiHulud
    friss helyzetjelentes: 11kor felkelek mondom dejo a sok spanyol meg olasz dolgozik meg erre 1675 queueu...
  • Jeffjohnson
    igen azt kellet volna meglépni, hogy csak oda kezdhetsz karit ahova neked az ki van jelölve guild szinten de akkor mi lett volna a guild nélküliekkel? Tökéletes startot még 1 mmo sem tudott felmutatni sajna ez sem kivétel de aki most vette az tudta mire számíthat és a múlt élményeiből kiindulva ez még mindig az egyik legjobb mmo start.
  • genRob
    De, hogy AC-n ilyenkor is 200as sor legyen?! :-) Nem dolgoznak vagy tanulnak az emberek? :-)
  • z3d
    Ott a pont.
  • picket
    Azt mondom, hogy szerintem mindkét oldal hibás a 6 órás sorokban, nem azt, hogy a sorok elkerülhetőek lettek volna, sőt! Én annyit tettem volna, hogy indulásnál megy az összes szerver, illetve mivel tudom, hogy egy hullámban hány preorderest hívok be, tehát őket elosztom a szerverekre (arról nem is beszélek, hogy nagy, sok kapcsolattal bíró guildeket nem szórom marokszámra egy szerverre), vagyis már sorban kéne állnia aki túllépi az oda szánt keretet. A játékosoknak meg már leírtam mit kéne tenniük.
  • Laroa
    Karácsonyra biztos rengetegen meg fogják kapni a játékot.
  • Bandras DaSilva #27527
    Ebben igazad van.
  • Jeffjohnson
    1,5-2 millió ember vette meg, én nem hinném, hogy még 1x ennyien meg fogják venni január előtt. A support bombázása jó ötlet legalább nem ide sírnak az emberek.
  • [HUN]Crassus
    szerintem meg tévedsz! éppenhogy most fogják tömegesen venni....most ,hogy az a "pár" fanatikus vagy olyan ember aki kíváncsi volt és volt bátorsága belefogni az újba elterjesztette a hírt a kételkedők/vacilálók felé....könyörgöm 21-e van !! EGY AZAZ EGY napja megy a játék és már problémák vannak! Egy mostani LIGHT szerver 2 héten belül simán fullos is lehet és megint ott vagyunk ahol a part szakad!
    szerintem bombázni kell a supportot ébredjenek rá ki is a fizető vendég! Nem szeretek ezzel jönni,de igenis vegyék komolyan azokat akik elméletileg eltartják majd őket évekig...
  • genRob
    Egy havernak a pre-order reggel volt ilyen gondja. Felvette a kapcsolatot e-mailben a supporttal. Kértek fotót és megoldódott a dolog.
  • Jeffjohnson
    Én nem hiszem, hogy ezt a sorban állást vagy a sok full szervert el lehetett volna kerülni. Max úgy, hogy ha rákényszerítik az emberekre: lock aztán nem csinálhatsz karit de akkor meg azért menne a sírás. Meg hát a szerverkapacitás is véges.
  • picket
    Ha a játékosok hajlandóak lennének a 10-es szintű karaktereiket eldobni egy 20 perces sor miatt, megbeszélni közösen (guilddel, guildek között, nemzeti szinten) és átmenni másik szerverre, akkor ez végül azt eredményezné, hogy minden szerver sor nélkül maradna, vagy legalábbis nagyságrendileg egyenlő sorokkal rendelkezne.
  • [HUN]Crassus
    igen ,de azt tudom,hogy a suzuki 160-at bír tehát ha bemegyek a kereskedőhöz tudok válogatni az igényeim szerint.Itt viszont kifizettunk egy autót és nem tudjuk,hogy suziki swift-et vagy rs Octavia-t kaptunk....
  • Jeffjohnson
    Hirtelen azért nem fog 1-2-3 ezer ember csakúgy átmenni ami egy light serverből fullt csinál. Szerintem a játékosok nagy része aki meg akarta venni az megvette és játszik hirtelen nem fog még fél millió ember rászabadulni a szerverekre így aki váltani akar az most okosan előre tudja tervezni a jövőjét egy másik szerveren.
  • picket
    Az a quest már failed :p
  • Evoluti0N
    Beszarok. Már 25 oldalnyi (és egyre szaporodik) fórum topic van a hivatalos oldalon azzal a hibával kapcsolatban, ami nekem is van és mindenki azt írja, h le se szarja őket a Bioware. A hiba a következő: beírom a kódot, kiír vmi hibát, második próbálkozásnál kiírja, h "Code have been already used" és azóta minden próbálkozásnál ezt írja. Magyarán mondva kidobtam egy csomó pénzt az ablakon és a topic oldalainak számából látszik, h nem én vok az egyetlen...
  • Bandras DaSilva #27516
    Az a baj, hogy a tömegesen átmegyünk x szerverről z szerverre csak ideiglenesen oldja meg a problémát. Az egyik szerveren felszabadul egy kis hely, a másikon meg lefoglal helyet. Ha meg sokan mennek át akkor gyakorlatilag pár nap alatt ugyanaz lesz a helyzet mint előtte volt.
  • Jeffjohnson
    WAR ban pont az volt amit te mondtál már ha jól emlékszem. Volt egy halom szerver és a végeredmény az lett, hogy teljes inbalance volt a két oldal között és néhány szerveren meg alig voltak. Szerintem itt ezt akarták elkerülni.
  • picket
    Node a kapacitás az kapacitás. Ennyit bír. Ha suzuki swifted van, akkor nem nyomod órákon át százhatvannal, mert egyből a roncstelepre kanyarodhatsz le az autópályáról. Nyilván játszanak a sorokkal, és mesterségesen is magasan tartották, de ha ekkora sírás van, akkor már nem fog előpottyanni a cilinderből még 2000 játékosnak hely. Aki ilyenkor nem érti meg, hogy nem oda kéne új karaktert létrehoznia, vagy community szinten kéne egy második, harmadik (...) szerver, az ne sírjon, hanem álljon sorba, mert bár van választási lehetősége, neki ez kell!
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, abszolúte jogos. Node ezek a tények, amik most vannak és éppúgy nem tudunk rajta változtatni, mint azon, hogy az ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak...
  • Kazagor
    6000 Ft alatt lehet valahol 60 napos gamecardot kapni? Tudtok ilyen helyet?
  • Bandras DaSilva #27511
    Ebben igazad van sztem is. Kicsit elszámolták a kapacitást. Jó volna azért tudni, hogy kb mennyi embert bírnak el.

Azt néztem, hogy olyan 100 fő körül van egy instában...aztán néha ír ilyen 80-120-140et. Ha az mind tele van, akkor azért az már nem rossz szám egy időben.

Bár ahogy néztem olyan mintha szintenként is szétszedné az embereket. Sosem látok sokkal nagyob és sokkal kisebb karikat. Azt meg nem hiszem, hogy az egész szerver 20on pár szintes...
  • z3d
    Na igen, elég sokan fenyegetőznek a facebook ilyen olyan topcijaiban, hogy nem fognak előfizetni, ha ez így marad.
  • picket
    Azért az a különbség, hogy hentesnél meg tescoban az áru még nem a tied, mert nem fizettél érte, tehát azért állsz sorban, mert meg akarod venni. Itt viszont ketyeg az első hónapod, ez inkább olyan, mintha lerobbanna a taxi, kiszállna a sofőr szerelni, a taxióra meg vígan számolna tovább. Szóval ebben teljesen igaza van a síróknak, abban viszont nem, hogy 20-as karaktereket nem lehet szépen otthagyni a levesbe és átmenni másik szerverre. Tömegesen. Guilddel. Több guilddel. Mert minimális önszerveződés kéne hozzá, nem pedig "omg solve my problem bw /cry /cry". Szóval szerintem mindenki hibás, de a legnagyobb hiba, hogy nem megy első pillanattól kezdve az összes szerver.
  • [HUN]Crassus
    meg is fordíthatom a gondolatmenetem és tegyük fel te most bemész egy "üres" szerverre,de ez egy hónap alatt FULL lesz időközben 3 barátod is kitalálja ők is játszanának VELED! ,de nem fognak tudni ,mert FULL a szerver??? akkor mit csinálsz? hagyod az egy hónapja építgetett karidat,üzleteid,ottani barátaid?!

szerintem sokkal,de sokkal nagyobb kapacitásra kellett volna belőni a szervereket,hogy ilyesmi ne fordulhasson elő....és ha már előfurdult mivel MI fizetünk ezért ne nekem kelljen már "feladnom" az eddigi játékomat ha normálisan akarok játszani a barátaimmal:P:)
  • Jeffjohnson
    Így van! Szerintem februárig nem lesz itt semmi transfer. Akkor úgyis sokan az 1 ingyen hónap után abbahagyják és más lesz a helyzet.
  • picket
    Dehogynem. Tudjuk, hogy elkezdték, és hogy halvány lila segédfogalmuk sincs, hogy mikor lesz kész ("no ETA"). Nem úgy hangzik, mint egy érett feature, ami csak tesztelésre vár :p
  • Tyrpak
    38 volt full a 89 EU-ból.
    Gondoltam, hogy a hasonló okosoknak kiszámolom százalékosan, hogy az hány %, de inkább így írtam, hogy kb a fele.
  • Bandras DaSilva #27504
    Azért olyan nagyon nincsenek elkésve vele...mert ugye elvileg tegnap jelent meg hivatalosan és gondolom nem úgy tervezték, hogy a második napon már transzferálni akarnak az emberek...

Amúgy meg a transzfer is sok kérdést vet fel. Honnan -hova? Mennyi ember mehet? stb stb.

Most érdemes lenne kivárniuk amíg lemegy a nagy hullám és akkor lesz valami képük, hogy mégis kb hány emeberke próbál valamelyik szerverre belépni + az is láthatóvá válik, hogy mik a kevésbé népes szerverek és akkor lehet majd valami csoportosítást csinálni.

Addig meg sokan anyáznak.

Nekem szerencsére a szerveremen nemvolt ilyen gond eddig, mindig sikerült belépni azonnal...és még emberek is vannak.
  • Kazagor
    Nem tudom te miért csak 38 EU szervert látsz, mert az én listámban több mint 90 van, amerikai meg több mint 120.
  • Jeffjohnson
    Nagyon sokan már szabin vannak így van idejük. Szerintem a karácsonyi időszak ilyen lesz. A megoldás részükről az lehet ha sokan nem bírnak várni akkor csomagolnak a klánnal együtt és átmennek egy kevésbé terhelt szerverre. Ha meg nem akkor sorban állnak és várnak mint ahogy az élet más területein is bankba, hentesnél, tescoban (pláne ünnepek előtt mikor kinyitnak 10 kasszát az 50ből és az előtt kígyózik a sor).
  • Sir Quno Jedi
    Oh kösziek. Na majd ha lesz kivel, kipróbálom. Egyelőre csak vadidegenekkel group-olódtam és csak nagyritkán. Inkább csak simán hozzájuk csapódok, vagy ők hozzám és ahogy mennek előre takarítani én is nyomulok előre párhuzamosan (vagy én megyek előre). Ehhez nem kell party.
  • Bandras DaSilva #27500
    Ha begroupolsz valakivel és ő egy másik instaban van akkor automatice felajánlja, hogy átutazz a többiekhez. Ugyanoda tesz le meg minden csak instát vált a kari.

Manuálisan meg a térkép jobb alsó sarkában van egy ilyen legördülő menü ahol tudsz váltani.
  • z3d
    Ugyanez, csak sorbanállás közben sör, ha hosszabb a sor, left4dead2 coop
  • Tyrpak
    Kérdés: akkor most, 11 órakor 38 EU szerveren épp a falnak fut mindenki?
    Vagy tényleg a szerverek fele full?

Már előre rettegek a decemberi villanyszámlától, ha az ünnepek alatt nekem is ilyen módszerekhez kell fordulni (fal felé, autorun)
  • Torzonborz
    Én sem szidom. De megértem azt aki panaszkodik mert azt a kevés időt amit a játékra tud fordítani szeretné a barátaival tölteni.