60892
-
Lehet, hogy elég paraszti logika, ha van két DPS, akkor gondolom az termel nagyobb aggrót, akinek nagyobb a dmg outputja. Mivel a másik DPS-re inkább koccantak a mobok, ezért következtettem arra, hogy akkor a másiknak alacsonyabb a dmg outputja, mivel kevésbé favorizálták, persze lehet, hogy ez csak talent függő (ugyebár ott is van olyan, ami csökkenti az aggro-generációt (de szép szó)). -
csak tippelek: lehet, hogy nehany szinttel kisebb volt, mint a tobbiek? -
gavor #33316 Az a baj a cc-vel, hogy amikor van 5 ranged ellenfél. CC-znek 2-őt vedd fel a maradék hármat. Ezeket aoe sebzessel lehet összeszedni. Vagy mindegyikbe belelövök, de azt ugysem várják meg. Az a kedvencem amikor a csoport 2 szélén lévőt cc-zik, te meg sebezz bele. Ha meleek a mobok nem gond, mert rádfutnak. -
gosumofo #33315 nem fognak a sopa ellen tiltakozni mert a fasszopo ea támogatja és ők a csicskáik. -
en assassinnal tankolok, es eddig nem nagyon volt gondom az aggro tartasaval, bar a trash mobokkal nem nagyon szoktam foglalkozni, azokat rabizom a damage dealerekre. lvl34-en van egy direkt tauntom es egy aoe taunt, valamint van nehany AOE skill amik segitenek tartani az aggrot.
Tegnap epp a Fleet-en voltam, es nagyon kerestek tankot Boarding Partyra, gondoltam megprobalom, mert meg nem voltam ott. Le is ment gond nelkul, viszont az osszes mob light armort dobott +def ill. +absorption ratinggel. a 3. boss utan mar irogattak is a tobbiek, hogy WTF. En is meglepodtem, mert altalaban sosem esik nekem semmi, most meg egy FP alatt jott egy kesztyu, 2 felso meg egy uj fejes.
Amugy a defense rating, vagy az absorption rating a fontosabb egy Darkness Assassinnak?
-
Már kérdezni akartam, de nem lehet a toolbarokat, mind a négyet egymás alá pakolni? 1x láttam egy képet ahol így volt, most viszony csak kettő fér alulra és egy-egy oldalra. -
Tyrpak #33312 Újabb conspiracy theory, nem lehet, hogy azért rakták mára a patchet, és az oldal leállást, hogy a Bioware is a SOPA ellen tiltakozzon? :DDDDD -
gosumofo #33311 arra mennyi esély van hogyha bukta a game a lucasarts elveszi a jogokat és átalakítják mass effect mmová? -
Chris #33310 Tetszenek az ilyen érvként megemlített történetek, de csupán egy kérdésem lenne. Combat log és damage meter híján honnan tudod, hogy vkinek "alacsony a dmg outputja"?
-
Tyrpak #33309 Inverz logika rulez:
Szóval ha meghal a healer, miatta meghal a tank, és végül meghal a buddy-ja, az jobb annál, mintha csak a buddy-ja hal meg. -
Tyrpak #33308 Lehet, hogy túl sokat kérek.
Viszont más játékhoz képest (és megjegyezném, soha életben nem wow-oztam) úgy érzem, hogy túlságosan leterhel az UI kezelése, és nem csak healernél, hanem pl maraudernél is, hogy nem tudok eléggé a környezetre, mozgásra, és a hp csíkokra figyelni, lent a toolbaron a tekintetem, hogy hogy áll az energy, mi van cd-n, mikor megy le a gcd... -
Elhiszem, mert én valóban nem látok bele a tankos dolgokba, szinte mindig healerem volt, viszont ha nem rohanna bele vaktában a mob csoportokba, hanem megvárná a CC-ket, akkor azért mindenhogy könnyebb lenne neki is tankolni, mert kevesebb célpontra kellene fókuszálni, plusz nem mellesleg a mi dolgunkat sem nehezítené.
Amúgy az nekem is feltűnt, hogy a Guardolást egyesek elég érdekes módon oldják meg... Tegnap Athissban pl. egy DPS-re tette a tank, akinek relatíve alacsony volt a DMG outputja, tehát elég indokolatlannak tűnt az egész, mivel soha nem generált túl sok aggrót, így megkérdeztem, hogy megkaphatnám-e inkább én, mert ha valamelyik boss addokat spawnolt, azok előszeretettel rontották rám, erre közölte a barátunk, hogy bocs, de nem, mert a DPS a 'buddy'-ja, és nem akarja, hogy megpurcanjon.
Nem volt hozzá több kérdésem. xD -
Nem védeném az "istvánt", de nem is olyan 1xű aggrot tartani, mint azt a nem tank kasztok hiszik. Hiába az AoE taunt és a sima, baromi sokáig tölt fel, csak bizonyos számú ellenfélre hat max. és baromi gyorsan elmúlik. Ami a vicces, hogy utána szinte azonnal ráfordulnak a tök messze álló healer-re az ellenfelek, de hogy mi a faszé az néha rejtély. Közbe hiába AoE támadgatod őket, meg gyepálod, meg minden, le se nem szarnak, hanem elrohannak melletted. Hihetetlenül fos így.
Sima mobolgatás közben is ez a murva idegesítő, hogy betámadsz valakit és az AZONNAL elrohan melletted és megy neki a kilométerre álló passzív kompányionodnak, aki semmi rosszat nem tett... -
hja egyébként nagyon kockáknak:
a teszt szerver megy ilyenkor is, ott lehet játszani mindig -
Én láttam így is, ha lement rólam az agro. :D Csak odafigyelés kérdése, ehhez nem kell addon. -
A ToT-tal egyet értek, de a shift+click meg a nagyobb UI nem igazán hiányzik. Persze, könnyebb lenne, de így meg kihívást jelentőbb. :) -
Én mindig azzal kezdem bármék random csapatban, hogy megkeresem a még nem guardolt legerősebb healert és bevédem. Ha nincs healer, akkor valami törékenyebb kasztot. -
meg legyen akkor már auto heal, ne nekem kelljen már nyomogatni a gombot, meg auto karaktermozgás, nehogymár nekem kelljen irányítani a karit:D -
Ja, hát a pugok már csak ilyenek, de azért ott is ki lehet fogni értelmes arcokat. ;P
Mindenesetre Istvánt ezek után sokan emlegették, a 'hőstettei' miatt. Kedves édesanyja talán csuklani is kezdett. :D -
Tyrpak #33299 Ami ehhez hiányzik:
- UI addon, ahol látom NAGY kijelzővel, hogy kin hány sec még a 2 hot,
- ctrl vagy shift click group ablakon,
- kib...ott target of target, hogy a tank lássa, ha elment az aggro,
- szintén target of target, hogy én is gyógyíthassam időben,
És végül, ami nem UI függő: próbálkoztam a pre-hottal, viszont már attól aggrot kapsz, ha pull közben ketyeg. Ha a tank nem rád rakta a guardot (urambocsá, senkire, mert ez az általános, hogy kérni kell a pugban), akkor máris rohan feléd 1 vagy több mob, és a saját életbentartásoddal foglalkozhatsz. -
Gondozom a nevezett Vér István keresett tank lehet :) -
Diagnostic Scan-hez még annyit, hogy ha fent van a két Kolto Probe, akkor érdemes spammelni, mert az a ~100 heal is számít azért, plusz ha megvan a critt-es talent, akkor még energyt is kapsz érte. Ha egy olyan ~30% hp hiányzik a dupla HoT-tal is, akkor érdemesebb eltolni egy injekciót, és a Kolto Infusionnal megsegíteni a pácienst (vagy, ha a Kolto Infusion már nem szükséges, akkor a plusz TA-t nyomd el az energy regen skillre). De szerintem a HoT-ot mindenképp tartsd két stack-on, sőt, érdemesebb még combat előtt feltolni a kettőt, mert combaton kívül még tudod tolni az általános regen skillt, combaton belül meg már csak egy stackokat kell felpakolni, hogy megmaradjon a két stack.
Nekem eddig bevált ez a taktika, kivétel, ha VérPistike a tank, akinek 6 strong mob ellen sem kell CC, behúzza mind a hatot, aggrót tartani b*szik, jobb esetben 4 rajta marad, kettő meg átugrik az egyik DPS-re és akkor healelhetsz két felé. Plusz, ha közben még a fenomenális tankról rád ugrik kettő, akkor már mehet három felé, mert ugye VérPistikének közben sem jut eszébe, hogy össze kéne szedni az elkallódott mobokat... -
Tyrpak #33296 SOE-nek nem tudom hogy sikerült ennyire elrontani a renoméját az évek alatt.
Imádtam az Everquestet (evercrack :) ), és ha időnként megújították volna az engine-t, akkor máig azzal játszana mindenki.
De aztán jött a station cash, és végül SWG-vel minden más játékukat is megölték. -
sata75 #33295 senki nem beszélt a wowról, ha elolvastat volna az eredeti QQ-mat nem kérdeznél ilyet.
-
mint a dc universe online. vártuk hogy ingyenes legyen mint a messiást. aztán haverral elkezdtük, pár nap alatt meguntuk. hihetetlen jó 5let, szarul megvaslósítva... -
magyarul nem ez az elsődleges dolog. majd lesz egyszer...talán...esetleg... -
Én a POTBS után megfogadtam: SOE nevéhez KÖTŐDŐ játékot nem veszek még egyszer kézbe, mégha nem is felt. neki volt köze a buktákhoz, de ha már ott van, akkor ők az MMO történelem Uwe Bolljai: hiába jó az ötlet, egyszerűen a legjobb koncepció is kuka lesz, ha a neve mellett megjelenik a SOE logoja. Ez van. Sajnos. -
Chris #33291 Jéézus, utánanéztem, 2003-as játék volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen régen volt...
-
Tyrpak #33290 Eddigi BW álláspont az, hogy indíts újat. Volt miatta nagy felháborodás, de a hivatalos jelenleg az, hogy:
"Character transfer is a common request for these servers. The ability to transfer your characters is being worked on, but there is no ETA on when it will be available." -
A diagnostic scan kb arra jó hogy +energy töltést is ad mikor használod. Persze jobb gearben 3-sec alatt healelek vele 800-1000-et szal nem olyan fos közben meg ingyenes és energyt is ad ha critel de talentböl + jó gear szinte mindig critel. -
@Healerek: Sorci healer ha okosan talentelsz, akkor lvl 20-on kap először normális heal talentet ... Következő az 30-on jön majd neki ...
Addig van 2 heal-je, amiből az egyik sokba kerül és semmit nem healel, meg lvl12-n egy másik, aminek 3 sec a cast time-ja ...
lvl 14 után javul a helyzet, talentből le lehet vinni a hosszút 2,5 secre, meg megjön a bubi ... lvl 20 után lesz viszont csak igazán jó a helyzet ... (Persze ez csak akkor igaz, ha Corruption-re talentel az ember csak ...)
-
Kivételesen a planetside kurvajó lett / volt, nem nagyon csesztek el rajta semmit, fura is volt. Maga a game pedig az (egyik) igazgató kedvenc projektje / játéka, úgyhogy ügyelnek rá :) -
sőt pereljen mindenki mindenkit, az autógyárak is egymást, miaz hogy 4 kereke van mindnek, tuti másolták egymást:D -
Nagyonnagyon #33285 20-on tényleg nagyot dob a hot, én is azt vártam. Most meg úgy jártam hogy kis populációs szervert választottam és maradt kicsi, este 8-kor 50-en lézengenenk a Fleet-en nincs csapat, healer létere tegnap 1 órán át nem találtam csapatot Hammer Stationba vagy Atthisba. Tervben van karakter transzfer vagy indítsak népesebb szerveren? -
gavor #33284 Egyetértek. De a wowosítás elcseszésének mintapéldája is volt egyben. -
Tyrpak #33283 2 pont, és akkor 2.5 sec a nagy. Heal/sec aránya így sokkal jobb lesz.
-
MaRee #33282 sata75-nek akart menni, csak még csipás vagyok. -
sata75 #33281 szóval bírjam ki lvl 20-ig:)
#33271 na ná, hogy jó, azt mondom, hogy jó! -
A DAOC jó manó volt. De én még mindig azt mondom, hogy CU (nem PRE-CU, nemis NGE) SWG volt a csúcs, ha MMO. Abban minden megvolt, ami 90 felett is játszhatóvá tesz egy játékot, plusz a variálhatósága. Eszméletlen el volt találva. Aztán baromarcok a WOW miatt elqurták. -
MaRee #33279 Neked mi a problémád tulajdonképpen? Hogy lvl 20-on nincs ezer healing spellje az operativenak vagy nem értem. A resto druida jobb volt, mi ? :P