60874
  • picket
    Nem, te arról beszéltél, hogy

"OMG HOL VAN MÁR EZ, NÍÍÍD, KELL, HÜLYÉK", *random megoldás javaslata*, *annak ecsetelése - nonszensz dologgal - hogy ez milyen kevés idő lenne*

Na ez a Crassus 2 hónappal ezelőtt, majdnem tökéletesen, éppen csak caps lock nélkül.
  • Alienator
    Pl ha az elején a "legyen nagyító a map kurzoron" csapatot erre állították volna rá, máris meglett volna a nagy öröm. mert az a nagyító kb lófaszt sem ér.
  • Boncmester
    "Amúgy lehet, hogy elsőre nem gondoltak rá" na erről beszéltem.
  • picket
    Tehát ha mondasz egy hülyeséget, azt azért mondod, mert nem is úgy gondolod, hanem teljesen máshogy, és hülyék vagyunk hogy reagálunk az eredeti felvetésre, amit még védesz is. Jó.
    Amúgy lehet, hogy elsőre nem gondoltak rá (vagy gondoltak, csak hátrébb van a listájukon, mint ahogy azt már korábban említette valaki), de minden új dolog idővel kerül be. És arra van egy csapatod, azon belül jó esetben 2-3 ember aki ért hozzá, és nekik vagy ez a legfontosabb dolguk, vagy nem. A bugok mennyisége alapján inkább vagy nem. Amíg millióan sírnak, hogy legyen mozgatható a UI, és ráállítják a UI-os csapatot, hogy legyen mozgatható, addig nem lesz plusz menüelem a guild ablak context menüjében, mert nincs aki azon dolgozzon. Prioritások, meg mivel lehet több előfizetőt megtartani, "elkápráztatni".
  • Boncmester
    #41026 :P
    Ezekkel én is tisztában vagyok, csak a feladatok nehézségét próbáltam érzékeltetni. Ez nehezebben ment, mint gondoltam, és bejött az 1 post helyett fél napig magyarázat, LOL :D
  • picket
    Jó, felveszed a diákot, elvered egy-két teljes értékű munkatárs idejét, hogy betanítsák arra, hogy hogyan működik a rendszer (source control, integráció, unit tesztek, egyéb tesztek, dokumentáció - ha van , egyéb tudnivalók), ezután ő pár óra alatt beleteszi a "bonci feature-t", ami a guild ablakon context menüből lehet invelni dolgot jelentené. Ezek után mennyi hasonló apróság maradt a játékban tökéletesen más helyen, amiről teljesen más 1-2 kvalifikált munkatárs világosíthatná fel a diákodat?

Been there, done that, didn't work.
  • Boncmester
    A fail az volt, hogy szó szerint vette amit írtam. Látom az idiotizmus nagyon terjed körötökben :)

A post lényege az volt a gyengébbek kedvéért, hogy ha ALAPVETŐ dolgokat nem tettek bele, az azért volt, mert nem is gondoltak rá, nem pedig azért, mert azt a 0,000001%-nyi erőforrást még ne tudták volna beletenni a projektbe.
  • j0nNyKa
    hat.. szinkronizalt vuki a megoldas! mondom, valami fasza ausztral akcentus, esetleg egy orosz :D
  • Boncmester
    Igen, de itt most nem egy kimaradt flashpointról beszélünk, hanem egy olyan dologról pl, ami x másik helyen működik a játékban (friend list, chat, kis kép a HUD-on), a guild listában meg nem. Ez tényleg nem napok kérdése, ha pedig mégis az lenne, akkor valamit iszonyatosan elkúrtak. Ugyanúgy az is szar, hogy chatből csak akkor tudsz invelni, ha ő írt be valamit, de ha te írsz neki pl tell-ben, ugyanúgy ott a neve, de nem történik semmi jobbklikkre.
  • z3d
    HK-47 droid mint játszható faj...ááá, királyság :-)
    Bár ha companionként megkapjuk, már jó lesz. KotOR-ban imádtam.
  • z3d
    Olvastam régen, hogy azért nem rakták be a wookikat, mert a folyamatos voiceover viszonylag rövid idő alatt kikészíti az egyszeri játékost. Én sem viselném jól, ha folyamatosan 'hrrhhrrrraaaööaaahrrr' hangokat kéne hallgatni. Nézd meg, már a hajó droid 5 mondata is kiverte az embereknél a biztosítákot :-)
  • j0nNyKa
    milyen fail? igaza van. annyi profi programozo van itt sgn, amennyibol siman lehetett volna mar alapitani egy bioware nagysagu ceget. mar csak a gazdasagis, hres szakemberek hianyoznak, de biztos vagyok benne, hogy ha alaposan visszaolvasunk, talalunk azt is eleget...

egyetemista, 2 het. ok. korulbelul jani bacsi kikutyakrol szolo statikus weblapja az a projekt, amire ez igaz - minden, ami annal picit is bonyolultabb: not so much.
  • j0nNyKa
    egyertelmu win lenne berakni jatszhato fajnak a vossokat, iszonyat epic, ahogy kineznek

idovel biztos el fog kurvulni ez a jatek is, es lesz pl. vuki player character, az mas kerdes, hogy egy fully-voiced mmonal hogy fogja befolyasolni a jatekelmenyt a folyamatos nyogdecseles :DD

az meg egy masik vicces megoldas, ha a szoros vadallat vuki jedim mondjuk nekiallna ausztral akcentussal beszelgetni..
  • Boncmester
    Na, itt meg a másik hülye...
  • Boncmester
    OMG, fail.
  • Tyrpak
    Kell valami 1.3-ba is.

Hirtelen behozzák játszható fajnak a wookie-t, trandoshant, jawa-kat, a Joiner se rossz, sőőőt, akár olyan droid is lehetsz, ahogy T7 kinéz...
    Ja hogy ezek mind companionok, és hogy az arcmimika csak kifogás volt?

Jó ez most tovább pörgött fejben, wookie, jawa, trandoshan azonnal jöhet, mert még voice overre sincs szükség...
  • j0nNyKa
    hja vagom
    makes sense, tul sok josagot igertek a kozeljovore, ennyi mindent eselytelen osszedobni egy patch-ben, foleg rendesen, hibamentesen

lassan mar csak a vukis / ewokos kiegeszitot hianyolom! :D
  • a.carkey
    Nem. Az égitesteket ők lopják:
  • 1Darton1
    Végül is a mentális leépülés is lehet politikai program. Mostanában is célul tűzték ki komolyabbnak tűnő pártok.
  • a.carkey
    Nem vagyok az SS tagja. :D
  • Alienator
    Igen, ettől félek én is, hogy az új peccsel jönnek újabb, nagy hibák.
    De ezzel már sokat szívtunk, és a BW is. Remélhetőleg tanultak belőle és rendesen letesztelik live előtt, és iszonyat hibák nem lesznek. Az 1.2-re én is visszapillantok, megnézem milyen lett. Kíváncsi vagyok az új raidre is. Azt mondta egy ex-klántársam, hogy most a HM Fp-k endbossai columi cuccot dobnak ugye...
    Most hogy jön az újabb tier, akkor a jelenlegi HM FP-k endbossai rakata cuccot dobnak. Ez igaz?
  • Tyrpak
    A legtöbben most egy hónapig azzal fejezik ki a meggyőződésüket, hogy nem fizetnek elő, aztán visszajönnek 1.2 után.

(szerintem 1.2.2 környékén, amikor a legnagyobb új hibákat orvosolták :) )
  • Laroa
    A politikai meggyőződés igen távol áll attól amit te képviselsz.
  • Alienator
    Igen sejtettem hogy ezzel van a gond, majd véka alá rejtem politikai meggyőződésemet, és demokratikusan várom az 1.2-t :)
  • Nephin
    Arra.
  • Laroa
  • picket
    Szerintem arra gondolt, hogy egy bizonyos népcsoportot okolsz mindenért. Holdfogyatkozáskor majd azzal jössz, hogy már az égitesteket is lopják
  • MarkBlade
    Egyébkén a három kill/wz szerintem nagyon kevés.Simán megadhatná az összefoglaló killig b.-t.
    Így nem kevés mennyiség kell a hetihez.
  • Alienator
    Tényleg nem trollkodásból írtam. Sokan hiszitek azt, hogy én meg még 1-2 ember drukkol a bukásért, pedig dehogy. SW fan-ként messiásként vártam. na de rendben, akkor próbálom ezt a témát elkerülni.
  • Nephin
    Alienator, töröltem a #40961-et, ugye tudod, miért? Olyan normális vagy mostanában, ne ess vissza...

Jonny: ami a summiton elhangzott, abból nem biztos, hogy minden bekerül az 1.2-be, van, ami csak utána. Ahol nem írtam oda, hogy majd valamikor, annak van esélye, ha mégsem nem kerül be, akkor az 1.2 után fog valami kispatch-ben.
  • MarkBlade
    A EA szedi a pénzt a BIO meg a sarkon árulja a testét.. minek is hívják ezt? :) ez volt a legrosszabb üzlet a játékosok szempontjából..
  • Laroa
    Itt nem azt gondolják, hogy a BW hülye, hanem ez itt a 10 millió polihisztor országa
  • z3d
    Így jött volna ki, ne aggódj. Nem hülyék a BWnél annyira, mint azt itt (is) sokan gondolják.

Persze hülyék, mert Illum egy vicc. De ez más tészta.

Egy dologról beszélünk, nagyjából.
  • z3d
    Én nem kezdem el kapizsgálni, hogy nincs kész, ne haragudj. Sztem kész volt. Nem voltak akkora bugok, hogy szétqrják a dolgot, az UI scale meg a hasonló dolgok meg számomra max a hisztizni való kategóriába tartoznak, semmit nem befolyásolnak.
    Egyébként nem is az első MMOm. Nem is unatkozom lvl50en. Nekem bejön, hogy ezredjére is Huttballozom, mert nagyon taktikus mapnak tartom (és BloodBowl rajongó lévén a scifi rugby is megfogott)

Azt kell látni (és sztem sok HC arc nem látja ezt), hogy ez a játék nem a napi 8-10 órát játszó emberek játéka. Ez egy casual barát játék, ami a maga nemében egyedülálló. Miért? Voiceover, story, cinematic, egyedi companion rendszer, és a legjobb: a szerepjáték rész.
    Nem mennék vissza semmilyen olyan MMO-ba, amelyikből ezek hiányoznak. Ha szöveges kalandjátékot akarnék játszani, akkor megelégedtem volna a lapozgatós könyvekkel. Mivel már öreg vagyok, nekem a fenti 5 feature elviszi a hátán a játékot.

A HC arcoknak nem elég ez. Megértem őket. Ők is értsenek meg engem.
  • Boncmester
    Az tökmindegy, hogy release-nek felelne-e meg, vagy sem. Csak annyit mondtam, hogy ha most lenne a release, akkor nem az 1.2-t adnák ki, hanem az 1.0.5-öt kb.
  • Boncmester
    Egyrészt az alapvető ütemtervük 2010-re szólt, de azt rég túllépték, másrészt meg nem mondtam, hogy valaki ezek miatt hagyta ott a játékot, csak azt, hogy ezekből is látszik, hogy nem értettek ehhez a stílushoz, így nem kell csodálkozni azon, hogy Ilum fosul sikerült, mint koncepció, és ha fél évvel tovább fejleszthetik, akkor sem lett volna jobb, ugyanígy adták volna ki, aztán ugyanígy javítják.
    Mivel a testerek nem szóltak nekik, hogy szar (vagy ha szóltak, nem hitték el, nem tudom), akkor miért változtattak volna rajta? Vagy gondolod, valamit kitalálnak, majd fél év múlva csoda történik, rájönnek, hogy hülyék voltak, és újra megcsinálják máshogyan?
  • z3d
    Mondjuk volt 1000 kódsor (nyilván több volt, csak az egyszerűség kedvéért írom ezt) március 15-re tervezve. Majd az EA odaszólt, hogy srácok, ez beza' decemberben ki kell jöjjön. Akkor az 1000 kódsor 10%át nem lehetett megcsinálni. Tehát ezek kimaradtak. Most berakták.
    Nyilván lassabban haladtak, mivel egy élesen lévő alkalmazást nehezebb módosítani, mint ami még tesztkörnyezetben van, meg ugye kijöttek bugok is.

• Laroa
  • Kasadya
    azért hagytam ott,mert nemvolt kész.....és ezt mostmár ti is kezditek végre kapizsgálni...nem véletlen irjátok nap mint nap,hogy kevsen vannak xyz-t hetek óta nem láttátok a guildben ésatöbbi ésatöbbi....tudod nagyon ingatag piac ez az MMO és nagyon sokan tul sok játékkal fürödtek be,hogy a Bio ismét visszaszerezze a bizalmukat.
    A rengeteg első MMO-snak talán ez a perfekt játék hiszen nincs máshonnan összehasonlitási alap,de a massziv haszonhoz a más MMO val játszó nagyközönséget kell játékban tartani....mondom az 1.2 az ami úgyahogy release rdy verzió
  • Boncmester
    Ilyen lehetséges, de ha mondjuk a feladatok 80%-a olyan, hogy úgy tűnik, pár óra alatt kész van, aztán pár hét lesz belőle, akkor talán valakiket ki kéne tenni abból a csapatból... Ha meg csak egy kis részük olyan, hogy ténylegesen hosszabb idő, akkor a legtöbbet azért megcsinálhatták volna.