60900
  • Plata
    Hát ha ezt is csak digitálisan lehet majd megvásárolni,bankkártyával,akkor úgyis kimarad nekem.
  • FNightWalker
    meg ami egy új kieg.-el jár (FP, stb)
  • FNightWalker
    Fogalmam sincs. De valami olyasmiről volt szó, hogy hasonló kieg. lesz mint a Rise of the Hutt Cartel. Hasonlóság alatt azt értem, hogy összetett történet + 5-10 szint.
  • Plata
    Még a nyáron jön nem?Ha kiadnák a hutt cartelt dobozosan én azonnal meg venném.
  • FNightWalker
    Amit már írtam korábban "elvileg" jön egy nagyobb volumenű kiegészítő még idén. Talán azzal "előretörést" érnek el. Nagyon reménykedem benne.
  • Gudott
    Egyébként kb 5 euróért szokott lenni akciósan 30 napos előfizetés ( kb 1700ft) és azzal jár a Hutt karteles kiegészítő és minden plusz dolog ami csak lvl55 karaktereknek jön (Forged Alliance story mostanában a 2x2 Flshapointtal + ami ezután jön)
  • Plata
    Hát pont azt jelenti.Nincs benne preferedben.Csak ha veszel előfizut.
    Buzibolygó nem tudom mit jelent. De a lezbiket szeressük! :)
    Hutt cartel szerintem már preferedben is benne volt. Az 5 plusz szintet még egy jó ideig nem érem majd el úgy érzem :D Illetve mire felfedezem az FP-ket, amik nem tudom mik, addig el fog telni egy kis idő...
  • Plata
    Hutt cartel az kieg,és előfizetéssel lehet beszerezni,vagy ha megveszed a kieget.A másik kieg mindenkinek járt.Hutt cartel kieggel jött +5 szint,meg új FP-k.Meg talán warzone,ja és ha jól tudom betettek egy buzibolygót,bár szerintem arra nem vagy kíváncsi.
    Ja hgy azok kiegek. Hát tudod én nem régóta rontom itt a levegőt és egyből prefered státuszkóba mentem miután vettem egy 450-es CC készletet anno f2p-hez. Így nem tudom mi a kieg és mi nem.
  • Kryon
    Ja...

Még így is sokáig elviszi a játékot az a tény, hogy SW, és hogy a storyt nagyon jól megcsinálták, de a konkurencia nem pihen. Látniuk kéne ESO is mennyi játékost elvitt és megmutatni, hogy tudnak ha akarnak. Innen még simán vissza tudnának jönni, de ha így telik el még 1-2 év, akkor onnan már nem fognak. Kár lenne érte.
  • FNightWalker
  • Kryon
    Mondjuk inkább, hogy az EA hozzáállása. Elvileg váltás után duplázódott a bevétel, tehát nem hinném, hogy a f2p miatt nincs normális kieg. Egyszerűen csak lesz@rják, amíg veszi a nép a marketes cuccot, miközben lenne miből fejleszteni pont f2p miatt. A vége persze pofára esés lesz, ha sürgősen nem kapcsolnak.
  • FNightWalker
    Meg "elvileg" terveznek valami igen nagyot még erre az évre :D
  • Nephin
    Jahm, tudod, huttok meg űrcsaták, normál kiegészítő lehetőségét elvágta a f2p.
    Kiegészítőőők???
  • Nephin
    Szerintem a top 3-ban benne van a játék rendes része (chapterek, lvl 1-50). A kiegészítők közül a nar shaddaa-i üldözéses/hajós jelenet szintén emlékezetes volt. :)
  • FNightWalker
    SWTOR ha ENDGAMEBEN nem is de történetben - véleményem szerint - alázza a többi MMORPG-t
  • FNightWalker
    Egyébként kíváncsi vagyok arra, hogy lesz e a jövőben új Star Wars MMO/MMORPG.

Azt hiszem ennek este esik neki :D
  • Gudott
    Írtam egy kis összefoglaló féleséget, de nem akarom ezt az oldalt teleszemetelni, amíg nem végleges ( pl a craftingot még nem csináltam meg)
    Itt lehet megnézni (link)
    Ha valami hibát/elírást találtok benne, ha van ötletek még, írjátok meg nyugodtan és ki fogom bővíteni/javítani
  • xem
    a teszt szervert nem telepítettem, nincs engedélyezve a puplic teszt rész csak az swtor rész.
    Én aktív vagyok mostanában, egymagamba :D
  • FNightWalker
    Pár nappal ezelőtt feltettem a kérdésemet akkor nem kaptam rá választ. Így felteszem újból.

Egy aktív magyar REP. közösséget keresek.
  • Nephin
    Lehet jönni szerkesztőnek, aki energiát érez magában.
  • Kryon
    Amúgy ha valaki kedvet érez rá csinálhatna a játéknak egy új magyar oldalt, mert swtor.hu-nak úgy nézem gyakorlatilag vége.
  • Agidius
    a launcher settings részben nem a teszt szerver van kiválasztva Xem?
  • xem
    De egy idegesítő, ujra tettem mindent és ugyan ott vagyok ahol a part szakad nincs szerver listám, hogy verjem bele :(
  • xem
    win7 ultimate 64 az op rendszer, amd 3870 proci 8 GB ram ati 7770 vidkari. 1500+500 GB winyó.
  • silverchain
    Melyik szerveren érdemes most elkezdeni? EU vagy US? (Preferred status.)
    Köszi!
  • Kryon
    Alapvetően 3 féle f2p modell van. Az egyik, amit swtor is használ, nevezzük "korlátozó" modellnek. Amikor elérhetetlenné teszik a tartalom egy részét és további sok kis bosszantó korlátozással kényszerítik a játékost az unlockok megvásárlására. A p2p rendszerről váltó játékok rendszerint ezt választják, mint kézenfekvő megoldást, egy értelmes f2p utólagos kidolgozása ugyanis költségesebb és időigényesebb lenne. Látva, hogy az utóbbi években nem nagyon tudott semmilyen új mmo megmaradni p2p rendszerrel, ezért bosszant ha újabbakat is azzal indítanak, mert a sorsszerűnek tűnő f2p átállás vége valószínűleg ez (a második legrosszabb) modell.

A következő típust nevezzük "booster" modellnek. Itt az amúgy mindháromra jellemző díszek mellett könnyítéseket vehetsz, amik pl. segítenek a fejlődésben, de pvp/pve terén semmilyen előnyt nem adnak a többi játékossal szemben. Ez a legjobb modell, általában a nyugati piacra szánt eleve f2p/b2p-nek tervezett mmo-k alkalmazzák. Így már gondolom méginkább érthető, miért bosszant, ha amúgy jónak tűnő új mmo-kat mégse ezzel a modellel terveznek, és helyette lefutják az első pontban vázolt utat.

A harmadik modell a legrosszabb, nevezzük p2w-nek, vagyis "pay-to-win". Előszeretettel alkalmazzák keleti játékokban. Ott aztán csak a fantázia szab határt a pénzköltésnek. Vehetsz buffot, geart, bármit amit épp kitalálnak, az egésznek a lényege, hogy pénzért előnybe kerülj a többi játékossal szemben, és így ők is vásárlásra kényszerüljenek, ha nem akarnak lemaradni. Egy idő után az ilyen játékok már csak arról szólnak, ki tud rájuk többet költeni. Egy ilyen típusú játékban hallottam már forintra átszámolva több milliós, karakterre elköltött összegeket is (abban már persze az online feketepiac is benne volt, ami az ilyen típusú játékoknak mondhatni természetes kiegészítője szokott lenni). Jó kérdés, hogy tudnak fennmaradni ezek a játékok, miért nem hagyja ott őket a nép. Néhányban olyan egyedi ötleteket valósítottak meg, ami sokáig ott tartja a játékosokat a sok szopás ellenére is, a többit nem értem.
  • Kryon
    Az összes karaktered megmarad, csak zárolja őket amikor lejár az előfizetésed. Azután aktiválhatod amivel játszani akarsz, maximum 6-ot. Ha vettél plusz karakter slotot, akkor többet.
    Egy hülye kérdés. Tudom hogy volt már róla szó, de nem volt számomra egyértelmű.
    Szóval Ha lejár az előfizum, akkor választanom kell 6 karktert ami megmarad, vagy választanom kell 2-őt ami ugrik, vagy csak simán zárolva lesz 2 amit kiválasztok, amíg nem unlockolok karakterslottot?
    Köszi előre is! :)
  • Gudott
    Mivel én is meg lettem szólítva kérdésekkel, úgy gondolom, hogy hétvége folyamán egy hosszabb összefoglaló féleséget írok majd, ami segíthet a nem túl tapasztalt /kezdő játékosoknak és elég lenne majd az linkelni vagy valami kiemeltebben láthatóvá tenni.
  • Pacho
    Az "amúgy is megcsinálod a dailyt/weeklyt" és a "direkt grindelsz" között azért van különbség. Pont azt akartam kihozni, hogy nem kell 6 milliárd szarvast leölnöd minden nap. Elég ha a "sima" napi tevékenységedet végzed, tolsz heti 2 fpt, 5 wzt, leölsz csapattal egy world bosst.
    Hát igen mondjuk ez a B2P tűnik akkor a legjobbnak. Csak MMO-ban ez nem tudom hogy működik... Ráadásul Már manapság szinte mindennel ez van, sima singel cuccokkal is. Csak ott DLC címen lehet megvenni az összes szar kieget. PLd rengeteg játék félkészen jön ki és DLC-kell rakják rendbe a storyt vagy a játékélményt. Szerintem ez elég genyó megoldás.
  • FNightWalker
    de vannak olyan játékok, amik F2P/B2P és a shopban megveheted magadnak a legjobb itemet.
  • FNightWalker
    Megveszed mondjuk 10-15.000FT-ért a játékot és utána nem kell fizetned érte. Abban az esetben kell - ha jól tudom - ha megjelenik egy újabb kiegészítő, hogy azzal is játszani tudjál, meg kell venned.
    Egyébként ugyanúgy megtalálható az IG Shop mint az F2P-ben, de mint például a WoW-nál az P2P és mégis van Shop.
    Shop és Shop között is van különbség, például GW2-ben - ami B2P - nem vehetsz magadnak olyan itemeket amik előnyhöz juttathatnak másokkal szemben. A WoW-ban sem és itt az SWTOR-ban sem.