60892
  • V43 1105
    +1, tiszta jó érzés mikor ottan a bandát healeled és jön a sok sok thx thx, thank you , bla bla bla ... xD
  • Monoton
    Én meg minden mmo-ban healert indítok :D
  • Danton
    Én szeretek tankolni:D

Wowban is wari vagy pala tank voltam mindig, itt tui hogy jk vagy sw leszek_:D
  • kemelol
    nem

"A SI,JC-ra pedig a főhealernek kikiáltott kasztok,mindenki azt várja majd tőlük,hogy healeljenek még PvP-n is azzal fogják bombázni őket,hogy "heal plz!"

AC fix jelenleg, ACn belul lehet csak respeccelni. Ugyanugy lesz dps aga JCnek ahogy troopernek tank tree, smugglernek pedig support ( healing ? ). Nem lesz main dps / healer / tank ( remelem ? )
  • arcosharcos
    Szerintem meg nem lesznek közkedveltek az erőhasználók.Nézzük meg,hogy milyen szerepkört osztottak rájuk a fejlesztők.Az erőhasználók kapták a tank és healer szerepet,ami a többi MMO-kat elnézve nem a leggyakoribb kasztok,miért lenne itt másképp?

A SW,JK-nak lesz tank talentáguk,nagy armor kis dps,ők lesznek a "konzervdobozok" és mindenki azt várja majd tőlük,hogy tankoljanak.

A SI,JC-ra pedig a főhealernek kikiáltott kasztok,mindenki azt várja majd tőlük,hogy healeljenek még PvP-n is azzal fogják bombázni őket,hogy "heal plz!"

Lesz az erőhasználóknak DPS águk is és mondhatják,hogy bocs én nem tank hanem dps,vagy nem healer hanem dps vagyok de szerintem elsődlegesen nem ezt várják majd tőlük.DPS-nek meg ott a smuggler,agent,trooper.

-Smugler kis armor,nagy DPS és állítólag erős CC képességekkel fog rendelkezni.
    -Agent képes lesz lopakodni és lesz egy shiv nevű képessége amivel hátbaszúrja ellenfelét.
    -Trooper meg kényelmesen,távolról nagy dps,aoe és mindez nagy armorban.

Sokan a SW filmekben látottak alapján szavazásnál ráklikkelnek,hogy ők aztán erőhasználók lesznek mert az a tuti.Nem győzőm eleget hangsúlyozni,hogy ez egy MMO nem pedig a film.

Aki azt hiszi,hogy erőhasználó kasztból a nem erőhasználó kaszt fölé kerülhet,mert filmben azt látta az óriásit téved ill. ha mégis az már balance kérdés de az már egy másik mese
  • Nephin
    Sok lesz a sith és a jedi, a szavazások kb. 60-40 arányban az ő javukra hoztak eredményt, de azért az a 40 százalék sem kevés trooper, smuggler, bh és agent... :) Sokan éppen azért nem lesznek erőhasználók, mert "mindenki az lesz".
  • arcosharcos
    readswift(#2202):"cuccoktól" nem tartok,láttam én már sok olyat,hogy valaki jobb felszerelésben sem lett jobb játékos.
    ------------------------------------------------------------------------
    Tababo(#2205):már eldöntöttem,én már biztos,hogy Zabrakkal fogom etetni a hátasom.

Aerobic közben én is észrevettem,hogy izzadokezért többé nem aerobicozom
    -----------------------------------------------------------------------
    Danton(#2204):nem mindenki,pl én agent leszek

engem nem zavar ha tört szerverről beszélsz,mert jelen pillanatban még az is fejlődés lenne ha lenne.Nekem mindegy,hogy tört,zárt,béta...csak legyen már végre valamilyen server.
    -----------------------------------------------------------------------
    update:lesznek fajok akik osztályhoz lesznek kötve,ezzel semmi gond.Ha megfigyelitek a kompanionoknál is így van.pl a Dashade faj csak Sith Empire oldalon lesz elérhető kompanion,mert ez a faj egészében csatlakozott sithekhez
  • Evoluti0N
    Ami a tört szervert illeti: játszottam WoW tört szerveren, most Aion tört szerveren játszok. A TOR-t eredetin fogom és neked is ezt ajánlom (ha lesz tört szerver egyáltalán). Az Aion tört szerveren is rengeteg dolog nem működik, pedig állítólag a legnépszerűbb tört szerveren vok, h az időnkénti DDOS támadásokról ne is beszéljek. A TOR-t tuti eredetin fogom. 2 oknál fogva:
    1. A Bioware megérdemli, h megvegyem a játékukat
    2. Az előbb említett problémák miatt, ami tuti, h a TOR tört szervereken is elő fognak fordulni (már ha lesznek tört szerverek egyáltalán)
  • N1ggA
    Hát én Zabrak Jedi Consulart akartam indítani, de úgy látom ez nem lesz elérhető :( Nembaj, marad a Twi'lek, a Human vagy ez a Mirialan egyelőre.
  • Tababo
    "Zabrak. A legújabb lóeledel!
    Nem tudja eldönteni, hogy zabot vagy abrakot adjon lovának? Adjon neki Zabrakot(tm)! Csak 1000 forint tíz kiló, tele tápanyagokkal és vitaminnal!

Szeret arerobicozni, de beleizzad a ruhájába? Az új Pureblood ruha nemcsak hogy tökéletesen simul a testére, de minden izzadságot erővé alakít. És még karcsúsít is.* Ajándék vuvuzelával."

Egy közösségi oldalról egy kisebb vélemény.
  • Danton
    Sziasztok!

A Kotor1 és Kotor 2 a kedvenc játékaim közé tartoznak, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül, hiszen zseniálisak.

Várom nagyon ezt az MMO-t, de van néhány kételyem:

Az egyik az, hogy ha mindenki Jedi vagy Sith akar lenni akkkor nem lesz e ezekből rentege míg a más, partyban nagyon fontos karakterekből mint pl a a fejvadászból (csak gondolom a wowos tapasztalat útján) alig lesznek, merrt az kevésbé látványos. Véleményem szerint a fénykardos classok leszbnek közkedvelte, szerintem is ez a SW sava borsa.

A mésik kissé ide nem illő kérdésem: lesz e vajon tört szeró?
  • Tababo
    A Darth "nevet" nem hiszem hogy bárki majd beírhatja viszont a Datrh, Daarth, Darht... és egyéb hasonló előnevek kedveltek lesznek.

Daarhht Abrak
  • readswift
    Na próbáltam tájékozódni magamtól is , videókra már hírzárlat van elrendelve, több spoilert nem nézek meg ;). Mindkét oldalon fellelhető a nekem tetsző kaszt ,ofc smuggler / BH, trooper a meglepetéskaszt számomra, de a BH persze messze szimpibb mind közül. Az lenne jó ha kipécézhetnéd hogy pl. agentként , trooperekkel, smugglerekkel keresed az összetűzést, és erőkasztokkal fényévente találkoznál. Azonnal fizetnék előfele.

Jedi, sith cuccoktól viszont nagyon tartok. Leginkább azért, mert szerintem generációnyi különbség van azok között akik erőhasználó kasztot v épp ellenkező kasztot indítanak. Lóg a levegőben a probléma hogy pont az erőhasználó az amit " ki kellene tudni játszani" , mert oroszlánrész hárul rá a sztoriban ( vagy mégsem? ) .

-ezért lenne jó az , ha idézem magam "ha kipécézhetnéd hogy pl. agentként , trooperekkel, smugglerekkel keresed az összetűzést"...
  • readswift
    ...én tuti olyan csoportosuláshoz csatlakoznék ahol a suhogós kardozás eleve kizáró ok ;)

Az lenne végképp jó ha módot adnának rá hogy az ilyen klisé kalandorokat meg levadásszuk , és mindenki a viharvert boba fett osztagokat látná fantasztikusnak, hogy jé mennyire cool ahogy elbántak a suhogósokkal megint. ;))

Aztán errefelé haladna a közösség a kliséhegyek helyett.

- bocs ha megbántok valakit, de ezt gondolom.
  • TDC Geronimo
    Itt van a pénteki updateról több infó. Darth maul nem lehet elvileg csak sith inquisitor úgyhogy nem hiszem hogy annyi lenne :D
  • Torzonborz
    vaaagy

zabrak faj Luuke Skywaalkeer névvel
  • Bhalage
    juj mindenki dath mault akar majd lenni, olyan eredeti...

elore latom mar majd a darth mual es egyeb fantaziadus neveket :D
  • Caboose
    Egész jó kis frissítés a mai! De remélem ezek a fajok nem csak egy-ey kasztnál lesznek választhatóak, például én szívesen indítanék Zabrak Sith warriort nem inkvizítort... de így se rossz.
  • Szabi1991
  • Evoluti0N
    Sztem úgy értette, h a nézete 3rd person. :)
  • Buci
    bocs h belekötök, de a KotOR RPG, nem TPS :)
  • Nephin
    De jól összeszedett kis videó...

Sokan vagyunk így ezzel, engem egy játék sem köt le annyira, mint általában szokott, reggel TOR, este TOR...csak nehogy koppanás legyen a vége. :) (Nem lesz, de próbálokjózan maradni. )

Ha van még kérdésed, csak nyugodtan.:)
  • readswift
    Én eddig _csak_ ezzel akarok játszani ;)

Méghozzá azóta mióta láttam ezt: Meglepően Mass Effectes, és a fedezékrendszer imádnivaló
  • TDC Geronimo
    Na megint péntek. Remélem lesz vmi normális frissítés bár gamescomhoz közel nemhinném.
  • TDC Geronimo
    Akkor már inkább ez :p
  • Torzonborz
    vaaaagy

megoldás 2

lehet válogatni ;)
  • FSpofon
    1. Soha nem játszottam mmo-val.

megoldás
  • Fenrir
    Úgy képzeld el ezt az mmo-t, mint egy tps játékot (pl kotor). Ugyanúgy kapsz tapasztalati pontot a leölt ellenfelek, elvégzett küldetések, stb után.

A különböző támadásoknak általában egyedi animációjuk van, legalábbis a legtöbb játékban így volt.

Ha a wow-ot vesszük összehasonlítási alapnak (és valószínűleg hasonlót szeretnének) akkor szükség lesz mind a kettőre. A questelés alapból szintezésnek lesz felépítve, de minden normális mmo-ban kell egy endgame pve is, a wow-ban ez elég jól sikerült a raidelésekkel (elég sok játék azon bukott meg, hogy nem volt endgame content-je). A pvp csak egy része a játéknak, csak csupán annyi nem elég mert akkor úgy fog járni mint a WHO.

"-egyáltalán hogy nézne ki a pvp, elképzelhető egyáltalán az hogy 20 mp alatt végelegyen valami ütős összejátszós taktika miatt, vagy elkerülhetetlen hogy 2 percig legyen hámozva a pajzs az ellenfeledről?"

Van ilyen is, van olyan is. Wow-ban pl egy rogue (ha ügyes és jól felszerelt) akkor akár 1 ütéssel megölhet mage-et vagy priest-et, de pl egy prot warrior-t már üthet egészen addig is amíg meg nem unja vagy a warri meg nem öli.
  • readswift
    -egyáltalán hogy nézne ki a pvp, elképzelhető egyáltalán az hogy 20 mp alatt végelegyen valami ütős összejátszós taktika miatt, vagy elkerülhetetlen hogy 2 percig legyen hámozva a pajzs az ellenfeledről?
  • readswift
    1. Soha nem játszottam mmo-val.

- azt gondoltam a képernyőn ugráló betűket nem fogom tudni elvieslni, de borderlandsra rákattanás után bizton állíthatom hogy el tudom viselni ;)

- Kinézhet ez úgy játékmenetre mint 1 borderlands, csak épp folyton új területeket járunk be? Hogy kell elképzelni?

- A harcrendszeren látom hogy nem felváltva pörgetünk 2 animot 'osztjólvan, hanem elég konkrétan megcsinálták. Grafika is ottvan a szeren az unreal2 és 3 között (részemről ez pozitív megállapítás ,mert szerintem azt, hogy hol ér véget az ue3 azt még senki nem látta max. Epicék házon belül)

- az ellen AI-jától mit lehet elvárni? Ha valaki egyáltalán nem akar AI ellen questelni megteheti hogy folyton pvp-zzen? Le lehet tudni a questelős részt sebtében hogy utána "újult erővel" vesse bele valaki magát a pvp-be kvázi arra hegyezve ki a játékélményt?

Akkora mmo noob vagyok hogy nekem ezek teljesen reális kérdéseknek tűnnek, ezért , légyszi ha kritizálni akarsz akkor az ötletet kritizáld ne pedig engem, és indokold is meg.
  • Torzonborz
    miért lenne elég 1 hajó ?

1 vadász vagy bármilyen hadihajó
    2 "közösségi" vagyis amiben többen lehet utazni és normális fedélzete van ( mint YT1300 SWGben )
    3 teherszállító ( ha már azt mondják hogy fontos a craft akkor legyen is az , több bolygó -> mindegyiken más nyersanyag amit szállítani kell )

ez nem telhetetlenség.
  • Tababo
    NGE volt az egyik ok ami miatt elszivárogtak az emberek. Több százezer felhasználót veszítettek.
  • Fenrir
    Mondjuk azért az egy kicsit erős volt, hogy egy játékban pár év alatt 3 teljesen másmilyen harcrendszer legyen. Sokan a preCU-t istenítik (én pl kifejezetten utáltam), páran CU-t (nekem ez jött be a legjobban), de szinte senki sem az NGE-t. Az a xar egy katasztrófa volt, első nap után nyomtam a cancel accountot.
  • a.carkey
    Nem tudom. Mire a WOW beindult, az SWG személyében már volt egy olyan MMO, amihez minimális hozzáértéssal csak annyit kellett volna hozzátenni, hogy még több content legyen, és lefogadom, hogy nem TORnak, hanem SWG2nek hívnák az új Star Wars MMOt ...
  • a.carkey
    Szép látni, hogy kb. ugyanez létezett már 2003-ban (2004-ben?, sajna nem emlékszem mikor jött ki a JTL) az SWG-ben. :) Nincs új a Nap alatt ...
  • Nephin
    Ahogy látom, ezek a wowos cikkek mind csak feltételezések, hogy esetleg ott is lesz, viszont most még nincs és jó ideig nem is lesz, mert a havidíj a legbiztosabb bevételi forrás, nyilvánvalóan. :)

Mikrotranzakciós lehet mindenféle látszatdolog (bár igen, ez is bosszantó néha), de ha a játékot befolyásoló itemeket lehet venni külön pénzért, azonnal dobom az adott mmo-t.

A Lotro az egyik legjobb mmo, csak ezt sokan nem tudják és a Turbine alaposan elrontotta a dolgot egyrészt a baromi vacak pr-ral, másrészt a lifetime-mal (nagyon sokan megvették, akkor volt pénz, update háromhavonta stb., aztán elfogyott és több, mint egy évig semmi fejlesztés nem volt szinte...), ezért sokan otthagyták, most kapkodnak a pénzük után a f2p modellel, ami már bejött nekik a DDO-nál. Szóval nem jókedvükből lesz f2p (amúgy is ez a része erősen korlátozott lesz), hanem kőkemény pénzügyi érdekekből, ugyanis lt-os előfizetők nem hoznak már pénzt a konyhára, az új előfizetőket pedig elszipkázzák a új mmo-k a csinnadratta prjukkal. Említhetném még az el*****tt pvp-t, ami ugyanazon az egy darab területen folyik, mint három éve, az induláskor...de minek.
  • Murmur
    Havidíj biztos lesz, ha jól tudom egy 100+ millió dolláros befektetésről beszélgetünk, aminek pénzt kell hamarosan termelnie.
    A mikrotranzakciós dolgok meg lehetnek plusz bevételek, de nem arra kell rögtön gondolni, hogy aki többet költ a játékra, az jobb fegyvert vehet... én pl. ilyesmikre gondolok: optikai tuningok (ruhák, mount, stb.), több inventory/bank/karakter slot, magasabb gold cap és egyéb apróságok(?). De majd meglátjuk. :)
  • Me0w
    Ezzel az erovel en is felhaborodhatnek, hogy az iskolaszunetben 3 honapig a kis pocsok napi 16 orat is jatszhatnak, en pedig ugyanugy dolgozni jarok, es marad az esti 2-3 ora, ez hol fair? Masreszrol aki mindenkepp elonyt akar, es meg tudja fizetni, az vesz goldot/platinat/bikaszarvat barmilyen goldseller siteon, es maris elonyben van hozzad kepest. Nem maga a mikrotranzakcio az ellenseg, hanem az, hogy nem tudod ugy elvezni a jatekot, hogy masnak tobb/jobb/szebb van. En sem tudom sajnos :)
  • Evoluti0N
    Jaj, csak mikrotranzakciókat ne. Játszottam 1-2 ingyenes MMO-t és mindenhol bosszantó volt, h egyesek azért voltak menők a játékban, mert apucinak sok pénze van és a kisfia vehetett magának mindenféle cuccot. A havidíj a legtisztább dolog. Mindenki ugyanannyit fizet és ugyanakkora eséllyel kezd neki a játéknak. Abban az esetben ha havidíj és mikrotranzakció is lesz, akkor erősen el fogok gondolkodni azon, h megvegyem-e egyáltalán.
  • arcosharcos
    Úgy látom az előfizetés egy visszatérő téma.

Nephin a WoW erre már nem a legjobb példa havidíj mentes WoW mikro-tranzaktion WoW
    A mikro tranzakcióban nagy pénzek vannak,lassan a top MMO-k is beállnak a sorba(lásd LOTRO).

A TOR fejlesztői havidíjat terveznek de ezen belül lehet többféle előfizetési modell erre már utaltak is interjúban.

Mikrotranzakcióval kapcsolatban még nem mondták,hogy lesz vagy nem,ezért a lehetősége,hogy lesz még mindig ott van és akár a havidíj mellé is bekerülhet.De ijesztgetnek még az Achievement rendszerrel is.
    előfizetői terv achievement pontok