60892
  • Big Bad Ryder
    Üdv, nemrég kezdett érdekelni a játék, regisztráltam a hivatalos oldalra és feliratkoztam rá, hogy szeretnék tesztelni. Nincs róla infótok, hogy mikor lesz a következő béta-kulcs osztó hullám?
  • Boncmester
    Hát vannak pl profi tesztelők a játékban is, akiket ezért fizetnek, meg van a nép, aki visszajelzéseket ad, hogy mi hogy tetszik neki a játékban, és mit szeretnének még.
    A profi tesztelő aki pl 2 napon keresztül egy sziklára próbál fölugrálni, hogy megnézze, lehet-e exploitolni, mert ez a dolga. És ha föl lehet ugrani, akkor szól a fejlesztőnek, hogy itt módosítani kéne a terepet. Vagy 1 hétig nyomogatja az AH-t, hogy megpróbálja kiakasztani.
    Az ilyen besorsolt tesztelők meg azon kívül, hogy pár hibát is mondanak, ha találkoznak velük, alapvetően játsszák a játékot, és nyomják a feedbacket, hogy "szerintem ennek vagy annak máshogy kéne működnie, mert így nekem nem tetszik".

F1-ben is megkérdezik minden évben a rajongókat, hogy mit szeretnétek látni a versenyeken? "Több előzést, nagyobb sebességet!"
    Ezután a tervező megtervezi a kocsit, és a pilóta meg megmondja neki, hogy még egy kicsit gyorsabban mehetnék, ha nagyobb lenne a hátsó leszorítóerő.

A deeboo srác nyilván nem profi, akinek a tesztelésért fizetnek, hanem amatőr, de rendes, hogy megosztja velünk az információit. Ettől függetlenül nem kell a játék minden szegletén végigmennie szisztematikusan, mert nem ez a dolga.
  • j0nNyKa
    ez a játék egyre inkább nem neked való.
  • Boncmester
    Persze, pont olyan játékra vágyom, amit olyanoknak fejlesztettek, akik másodpercenként 30 billentyűt ütnek le meg kattintanak az egérrel...
  • t0xikus
    sw=software, ha esetleg gondot okozna
  • t0xikus
    látom az sw fejlesztéshez sok közöd nincs, mert ha lenne, nem írnál hülyeségeket
  • [HUN]Crassus
    Isten meccs a kórei stílustól!Nem azt mondtam csak viccesen ők jutottak eszembe ha ilyen robotszerű kockákra kell gondolni:P Biztos láttál videót hogyan bánnak az egérrel,billentyűzettel:)
  • [HUN]Crassus
    F1 jó példa! Miután a szemcsis iq bajnokok öszerakják a kocsit az aki vezeti az szól bele mindenfajta módosításba ha nem tetszik neki valami! A szerelők/mérnökök csak úgy isszák a versenyző szavát,hogy mitmerremeddighogyan állítsanak át ,hogy neki 100%-os legyen! Blizznél pedig vagy leaszarják a profik javaslatait vagy a lükék bírka hadára módosítanak....mintha csak az általad említett F1-ben a Ferrari szurkólókat kérdeznék és nem a sofőrt,mert ugye ők veszik meg a jegyeket/szuveníreket,pólókat/utcai kocsikat:P
    Hála az égnek ott nem ez megy és a szurkolók élvezetes meccset kapnak úgyis ha ők maguk amúgy hülyeségeket módosíttatnának ha tehetnék:P
  • Boncmester
    Te totál kész vagy. Nyilván különbség van a "profi" játékosok között, meg a fejlesztők között. Pl kapásból az is, hogy a játékos kb 100x annyi időt töltött el a játékot játszva, mint a fejlesztő.
    Az F1-ben sem azok vezetik az autókat, akik tervezték őket, és egy jó pilóta sem tudna autót tervezni. Max meg tudja mondani a tervezőnek, hogy szerinte milyennek kellene lennie az autónak.

Amúgy meg én tökre nem szeretném, hogy gyökér koreaiak helyet kapjanak a tesztelésben, mert nem koreai stílusú MMO-t akarok. Olyan volt pl az Aion, a fehérember eléggé készen is volt tőle, hogy már közepes szinttől se nagyon voltak questek, csak grind...
  • Boncmester
    Nem, ez kb olyan, mint hogy:

Milyen a napfénytető az autóban? - Nem tudom, amit én kaptam, abban nem volt ilyen.
    Milyen vele Monaco utcáin mászkálni? - Nem tudom, én arra nem voltam vele.

Közel sem ilyen tolatós meg hasonló kérdések voltak. Fogd fel úgy, mintha az újságírónak mutattak volna pár tervrajzot a Suzukiról, meg makettet. Ha meg nem tetszik, amit ír a srác, ne olvasd el, és kész.
  • [HUN]Crassus
    azok nem emberi módon tolják:P nézz meg 1-2 youtube videót:P:)
  • Torzonborz
    miért pont kóreai ? oO
  • [HUN]Crassus
    csak úgy gonoszkodásból megjegyezném,most tényleg ilyen szintü béta tesztelők írják le a véleményüket a játékról?,mert akkor az nem túl rózsás ránk nézve:P /és itt nem vérpistékékre gondolok/

megint WOW-os példával kell előrukkolnom: volt/van egy videó a neten ahol a fejlesztők pvp csapata vág össze egy rakás marha jó pvp-s sráccal egy battle groundon.Az eredmény katasztrofális lett a blizzes arcok egyetlen egy kill-t tudtak összehozi egy 20-25 percig tartó 10v10 ütközetben!Most lehet azzal jönni,hogy ők csak fejlesztők és profi játékosok ellen nyomták,DE ha jobban belegondolunk némi IQ-val a fejünkben akkor kilehet következtetni,hogy miért szarfos a WOW pvp-je miért vannak iszonyatos szakadékok egyes klasszok közt...na mindegy

remélem egy-két kóreai csodabogár is helyet kap a tesztelésben és érdemileg hozzátudnak szólni ötleteikkel:P
  • [HUN]Crassus
    jajó sry akkor csak szimplán nyomik:D
  • j0nNyKa
    jól tudod
  • Khabbas
    Asszem valamit félreértesz, vagy én értem félre.
    Ez egy béta tesztelő irománya, aki bent volt a bétában.
    Neki nem ez a munkája, csak volt kedves válaszolni egy leaker oldalnak.
    (tehát ez nem hivatalos Q&A)
    Vagynemtom
  • Svenhassel
    A gond csak az, hogy egy autót tesztelő egyénnek az a dolga, hogy tesztelje. Míg a srác csak egy "mezei" emberke aki bekerült a tesztelésbe és válaszol pár kérdésre. Amikor játszott szerintem még eszében sem volt, hogy őt kérdésekkel fogják "zaklatni". Remélem érthető.
    Azt meg csak úgy megsúgom, hogy egyáltalán nem 33 éveshez méltón reagáltál pár hozzászólásra...
  • [HUN]Crassus
    nos igencsak nem 3-4.....épp ezért szúrt szemet! és egyáltalán nem bunkóságból rökönyödtem meg ezen hanem azért,mert gondolkodó emberi lényként számomra ez sok volt.
    Írok még egy példát bár ez már vagy a 3. lesz

Megbízást kap valaki,hogy a legújabb /mittudom én Suzuki-t tesztelje/ a teszt végén az autós újságíró ilyen kérdéseket tesz fel: Láttam a kézifék ikon-t a műszerfalon akkor ez most azt jelenti,hogy van kézifék az autóban? /lásd repair button story/
    Kilehet kapcsolni a fényszórót a járműben? /köpeny story/
    lehet tolatni az autóval? NEMTUDOM NEM PRÓBÁLTAM
    kilehet kapcsolni a riasztót? Nemtudom
    van benne vezető oldali sminktükör világítás? nemvagyok benne biztos
    és pótkerék van-e? nem vettem észre....
    A kérdező nemtud kérdezni a válaszolónak pedig

kérdezem én megvennéd te ennek az újságnak a következő számát ha egy ilyen cikket olvasnál? vagy röhögnél egy jót és elhasználnád gyújtósnak?

nekem így 33 évesen valhogy msáok az igényeim és ha ilyesmit olvasok azon csak nevetek,de inkább sírok...1-2 hülye válasz még oké lett volna ,de nekik ez a munkájuk úgyhogy csinálják rendesen.PONT

• [HUN]Crassus
    MONEY INCREASE......aki már megbírja fogni az egeret potenciális MMO player....
  • Chris
    Ez korunk vívmányai mellé jár, mindenkinek van nete, mindenki számára elérhetők ezek a játékok is. Emlékszem, hogy 10-11 évvel ezelőt még az sg is más volt, konkrétan mint egy nagy baráti társaság, még elvétve sem akadtak idióták.
    Ettől függetlenül nem kell ezzel foglalkozni, csak a saját miliővel kell foglalkozni, ahol a normálisak úgy is megragadnak, a többi meg kihullik.

• Bhalage
    igazad van, de amugy a mai napig nem tudom elfogadni azt a tomenytelen mennyisegu unintelligenciat, ami vastag csovon jon az emberek arcaba ezekben az uj mmokban, nekem total elveszi a kedvem az egesztol
  • j0nNyKa
    +Like

Sajnos a Beta #1 fázisba nem fog Deebo bekerülni, úgyhogy találni kell még egy értelmes beválaszottat, ami sajnálatos módon -hihetelenül- nehéz dolog... :\

Pedig az új UI, némi raid content, több ember, nagyobb pvp harcok, meg egy rakás újdonság lesz, amikről tök jó lenne olvasni.
  • Chris
    Az csak egy dolog, hogy még csak alapja sincs ennek az újabb hisztinek, mivel a 34 kérdésből kb. csak olyan 3-4 re válaszolta azt, hogy "nem tudja vagy nem próbálta", itt a lényeg az, hogy miért lenne a srác törekvése még úgy is tisztelendő, ha a kérdések akár felére is ezt válaszolta volna.

• [HUN]Crassus
    igazad van agyatlan vagyok....a tömpe agyam képtelen az igazi mélységeibe látni ezeknek a szavaknak...."i don't know-18x leírva" mennyi információ rejlik ebben az egyszerű szóösszetételben...áááááá zsibbad is már a koponyám alatt a membrán ááááá
  • j0nNyKa
    nem, az a tény, hogy agyatlan vagy

nekem speciel feldobja a kedvem, amikor egy adag infót megtudok, és tudom jól, hogy sokan vannak így

ha ez neked nem változtatás, akkor *e** a *i****a :)
  • [HUN]Crassus
    tőlem polírozhatjátok egymás bohócát naphosszat,de a tényen miszerint ez 10 éves nulla agyú barmoknak szolgált hasznos információval nem változtattok....
  • Torzonborz
    há' me' nemtuggya :D

az esetből lehet tanulni , köv. q&a-ba nem kell ilyet betenni , mármint amire ez a válasz. ;)

• [HUN]Crassus
    Igen nem értem,hogy a válaszok fele miért egy bazinagy NEMTUDOM....
  • j0nNyKa
    de elveszi, mert nem magam miatt csinálom, én ezeket az infókat ugyanúgy látom, ha terjesztem, ha nem, erre.. áh.. igazad van, nem kell foglalkozni vele

sajnos egyébként deebo már többször megfogadta, hogy befejezi ezt, pontosan ilyen okból.. egyszer biztosan tényleg rá fog unni, és leshetünk.. :)
  • Chris
    Nem érti, ne várd el tőle, ne hagyd, hogy elvegye a kedved.
  • j0nNyKa
    úgy érted, hogy komolyan mondom-e, hogy a 14-18 éves buta amcsi gyerekek tesztelik a játékot?
  • Svenhassel
    Azért mert egy valakinek nem tetszik, még ne hagyd abba! Szerintem sokan vannak akik szívesen olvassák (köztük én is). Sőt személy szerint ebből több infot tudtam meg eddig, mint a hivatalos Q&A-kból.
    Egyébként inkább örülni kéne, hogy végre van valaki aki infokkal lát el minket ha már a Bioware nem teszi.
  • Chris
    Miért, mit gondoltál? Ők a célcsoport. Már nem 10 évvel ezelőtt vagyunk, amikor még úri muri volt daocozni mert azt csak az akkor a megfelelő kártyákkal rendelkező érett réteg tehette.
  • FSpofon
    Ők legalább csak netes drogon nevelkedtek, míg te igazin.
  • Bhalage
    szomorúvá teszel : (
  • Boncmester
    Én azért örülnék, ha linkelnéd majd azt is, én pl elolvasnám, akinek meg nem tetszik, az ne olvassa, azt kész.

Ebben pl azt írja, hogy 4670-es radeon 256 MB rammal is jó a játékhoz, szal szerintem olyan nagy gépfrissítés nem kell hozzá, mint amit itt sokan terveztek :)
  • [HUN]Crassus
    miért lenne trollkodás,hogy van egy negatív véleményem?
  • Torzonborz
    "képzeld el a 14-18 éves wowon NEVELT amerikai korosztályt.. megvan? "

ööö azért remélem hogy ez egy erős "költői" túlzás akart lenni.
  • j0nNyKa
    szerintem hagyjuk, egyszerűbb lesz.

Q&A #4 ha érdekel valakit, majd megkeresi, legalább itt nem lesz belőle trollkodás
  • j0nNyKa
    azért többről van itt szó, mint "megtalálásról", elég sok közöm van ahhoz, hogy ezek a Q&A dolgok elindultak / futnak
    ezért sem tetszik, amikor a trollok nekiállnak hisztizni, hogy márpedig nekik valami csak nem tetszik
    most nem rád gondolok, mert ez még határeset, külföldi fórumokon sokkal rosszabb a helyzet, ott minden 2. szóba belekötnek

de mondom, fogalmazz meg kérdéseket, és írd le, biztos vagyok benne, hogy ha "profi" a kérdés, akkor a válasz is kielégítő lesz

mellesleg volt szerencsém bekukkantani a hivatalos béta fórumra.. hidd el nekem, hogy deebo (a válaszoló) az egyik legértelmesebb tag - képzeld el a 14-18 éves wowon NEVELT amerikai korosztályt.. megvan? na, ők képzik a béta fórum "magját", ami.. siralmas eredményhez vezet

képesek arról többszáz poston át hisztizni, hogy az alpha 2 fázisban ők még nem tesztelhetnek raid contentet.. és ez nem vicc, ők ezt tök komolyan gondolják :|