60890
  • j0nNyKa
    hahah, hasznos jószág az, csak ügyetlen :D
  • Tababo
  • mgerihun
    Azért ha egy Gungan kerülne valami oknál fogva a hajóra, addig nem nyugodnék amíg el nem pusztul
  • Khabbas
    Nekem valami olyan rémlik, hogy pl. az inquisitornál Khem Val akár rád is támad, és meg kell ölnöd, ha túl jó fiú/lányt játszol.
  • j0nNyKa
    *elhagy = elhagyjon

És igen, újat szerezni nem lehet. Az a lényeg, hogy a "core companionod" (mindenkinek az első) semmiféleképpen nem tud elpusztulni mellőled, tehát a játék rendszerét nem bírod felborítani, mindig lesz kiből választani. Többieket bizonyos folyamatok árán meg lehet ölni / el lehet küldeni, de ez azért nem egyszerű.
  • j0nNyKa
    Nem. Sokkal "súlyosabb" eseményeknek lehet következménye, hogy elhagy egy companion. Mondjuk úgy, hogy nehezebb elérni, hogy elhagyjon valaki, mint hogy ne.
  • arcosharcos
    A jellem 100% hogy nem befolyásolja,itt a Sötét vagy Világos oldal inkább azt jelenti,hogy ki mennyire vérengzős vagy inkább diplomatikus módszerekkel végzi a feladatát.

Egy Világos jellem mondjuk Sith oldalon nem szereti jobban a Köztársaságot és bomlasztani sem akarja az Empire oldalt hanem inkább a jellemét tükrözi,hogy vérengzős vagy diplomatikusabb a természete.

Egy Világos és Sötét jellemű nem fog egymásnak menni és ezért nincs frakció átállás sem,itt másképp kell értelmezni mint a filmben,egyébbként jellemünk a kompanionunk jellemére is hatással lesz. Pontosabban,tudjuk befolyásolni azt.
  • Nephin
    Rémlik, hogy elhagyhatnak, szélsőséges esetben meg is halhatnak,ha olyan döntést hozol, ami ehhez vezet, de venni vagy újat szerezni szerintem nem tudsz majd.
  • Sir Quno Jedi
    "Magasabb szinten akár egy szerelmi kapcsolat is kialakulhat valamelyik kompanionunkal." IT IS blasphemy! Ti mondtátok! Khmmm... :D
  • Boncmester
    Thx.

Azért kérdeztem eredetileg, mert ha emiatt elhagyta volna, és csinálsz egy full dark karaktert, aztán átállítod full lightba, akkor előbb ugyebár a light companionok hagynának el, aztán meg a darkok, és a végén nem maradna semmi, de akkor valszeg ilyen nem lesz :)
  • arcosharcos
    A love/loyalty meter-ről(legfölső kép),eddig annyit tudunk,hogy ha ez az érték magasabb akkor a kompanion a crafting és más rábízott feladatokat gyorsabban végzi el vagyis szerepe van a teljesítményében.

Magasabb szinten akár egy szerelmi kapcsolat is kialakulhat valamelyik kompanionunkal.Szerintem közös kalandozásokkal növelhető kompanionunk love/loyalty metere.Ha nullára csökken szerintem nem hagy el csak a munka és egyébb teljesítménye lecsökken vagy lazábban áll dolgokhoz.
  • Boncmester
    Igen, ezt kérdeztem. Hogy ha a loyaly meter a nullára kerül, akkor otthagy-e a comapnionunk, vagy csak akkor, ha én azt mondom neki, hogy már nem kell?

Tudom, hogy 5 kompanionunk lehet, kiadáskor elvileg nem is lesz több összesen kasztonként.
  • arcosharcos
    És ez már csak egyre rosszabb lesz:)

Nephin itt vagy? Segíts, már Bonc is bonyolít:) Pedig próbálom értelmezni amit kérdez

Már az előbb mgerihun-on is csodálkoztam ,hogy ezt tényleg ő kérdezte,hogy visszafordítható a kari jellem...
    ------------------------------------------------------------------------
    Nézzük inkább azt,hogy mit tudunk.Jelen állás szerint lehet összesen 5 kompanionunk.

Olyan is lehet,hogy egy kompaniont elküldünk vagy megszabadulunk tőle valamilyen módon,mert nem tartunk igényt a szolgálataira.Lesz egy love/loyalty meter ami a kapcsolatunkat mutatja kompanionunkal,ez több mindenben számít,nem részletezem.Akár összetűzésbe is kerülhetünk a kompanionunkal de nem vagyok benne biztos,hogy a jellemünk miatt,persze lehet.Lesznek olyan kompanionok akikre nehezebben fogunk rátalálni,mert jobban elrejtették őket.Az,hogy minden kompanion elhagy olyan nincs,mert lesz aki véglegesen velünk marad.Kompanion vendorról nem tudok,mivel story questek közben talizunk velük de talán még egyszer olyan is lesz.
  • cikasz
    Nem azt mondta, hogy sik hülye vagyok angolból junó? :)
    Arra kérdeztem az angol tudást, hogy kell-e akkora mint egy broken sword féle kalandjátékhoz!?
    Amúgy wowoztam megjelenéstől, pár hónapja hagytam abba.
  • Strahd_
    es vegre lehetne jatek elmeny mint a Baldur's Gate nel volt :) nem baj ha az embernek tanulnia kell kicsit a nyelveket.
  • Boncmester
    Companionok hagyhatnak el a jellemünk miatt, nem story módban, tehát h én ölöm meg a story szerint, vagy valami, hanem hogy egyszer csak azt mondja, h én túl light vagy dark vagyok, és elhagy?
    Ha igen, akkor nem lehet így valahogy elérni, hogy már egy companionod sem legyen lvl 50-en, és utána már nem tudsz újakat szerválni?
  • arcosharcos
    Nem tudom,hogy mennyire aktuális még a fejlesztők részéről de régebben azt mondták,hogy aki a story és lore részekben jobban szeretne elmélyülni azok a párbeszédes részeknél megtehetik.

Alkalmazhatunk pl.Jedi elmetrükköt vagy Smuggler meggyőzés képességet a párbeszédes résznél és így több infóhoz juthatunk de gondolom ezeket a képességeket is el kell sajátítani.

Aki viszont gyorsan szeretne tovább lépni a párbeszédes részeken,mert úgysem értem mit ír vagy nem is érdekel címszóval az is megteheti,mert a válaszlehetőség mellett jelölve lesz,hogy melyik oldali jellemünket növeli az adott válaszlehetőség.Vagyis észnélkül klikk a Világos vagy Sötét oldalt növelő válaszokra attól függően hogy milyen jellemet akarunk növelni.

(A különböző chat oldalak,párbeszédes részek közben is működnek,vagyis közben is irkálhatnak a játékosok egymásnak)
    Questelésben sem feltétlenül lesz probléma a nyeltudás,mert a felvett questet a térkép odavezet és jelöli ahol teljesíthetjük.
    (#7127;mgerihun):idézet interjúból:"A múltban elkövetett hibás döntéseket jóvá lehet tenni,kompenzálni. Mindig lesznek feladatok amikben társaid(kompanionok)másik irányba mozdíthatnak"

Vagyis igen mindig lesznek ismételhető questek amikkel megfordíthatjuk jellemünket a kompanionok segítségével de ez nem két perc lesz,mert mondták,hogy pl egy SI aki már alapból az összes kaszt közzül a legmagasabb DarkSide pontal kezd,keményen kell dolgoznia hogy elérje a világos oldalt.
  • Boncmester
    Köszi!
    Na kíváncsi leszek majd erre a cyborg dologra akkor :)
  • mgerihun
    Velejéig romlott kis Sith leszek, max a jó story miatt indítanék másikat
  • j0nNyKa
    lehet csaj persze, mert a cyborgot sem ugy kell elkepzelni, mint egy robot, hanem egy human bizonyos vonasokkal

geri: van ra mod, pl. ismetelheto questekkel, illetve companionok diplomacy missionjaivel, de nagyon hosszas folyamat, es ertelme sincs
    akkor mar inkabb indits egy masik karaktert, ellentetes beallitottsaggal, es akkor kapsz egy uj story-t is
  • Chris
    Nem, mert a Hernádi Zsolt szerintem nem vesztegetett...

(annyira kapcsolódik a válaszod az enyémhez, mint ez most a tiedhez)
  • mgerihun
    Tényleg, lenne egy fontos kérdésem. Ha kimaxoltad pl a Dark pontokat és elérted a LvL50, akkor van rá valami mód, hogy megfordítsd? Bármivel, napi questel, repuzással, token farmolással......?
  • Boncmester
    Nő és férfi lehet minden fajból?
    Mi a helyzet a cyborgokkal?
  • j0nNyKa
    Akkor neked jo lesz, mert ugy tunik, eppen erre hajtanak. :)
  • Witcher
    Jézusom! Én nem a nyelvtudásos részét vitatom a postnak! Csak a segítőkészség stílusa elég alpári volt, lehetett volna normálisan is válaszolni, mint azt ketten előtte meg is tették, és innentől ez a téma részemről off!
  • [HUN]Crassus
    egyáltalán nem volt sutyerák.....ennek a játéknak a story része nagyon erős lesz...egy gyorstalpaló angol alapfok ,míg kijön a játék játszva megvan!
  • Fenrir
    Elég fárasztó lesz majd úgy játszani, hogy minden egyes párbeszéd közben szótárazni kell vagy megkérdezni mástól, hogy "most mégis mire nyomjak?".

Egy Wow-nál tényleg elmegy, hogy ha az embernek minimális szókincse van angolból, de én úgy láttam, hogy ennél azért ez nem lesz elég.
  • [HUN]Crassus
    nem az elérhető gear a lényeg hanem az,hogy belőjjék a classokat kb. egyforma erősségüre ez a legfontosabb szerintem! Reméljük nemlesz überPWN class hanem mindenki tudja formálni a saját választott osztályát a képességeihez mérten.....
  • Jabar
    Nekem nem hiányoznak, az ember ne a racialok miatt válaszon fajt szerintem hanem a neki tetsző kinézet/háttér történet miatt ill az is még egy dolog amivel csak a gond van ha az egyensúlyt akarják tartani (hacsak nem ilyen +1 str, másiknak +1 akármi ^^)
  • j0nNyKa
  • Chris
    Arról nem beszélve, hogy véglegesen elrontani sem tud semmit a válaszokkal, mert alapvető, hogy a világos/sötét oldalnak is egyaránt lesz teljesen ugyanolyan elérhető gearje, ami legfeljebb csak színben tér el.
  • Jeffjohnson
    Eurom hsz-e törölve lett ne sértegessük a másikat ha lehet.
  • Caliph
  • Nephin
    :D
  • j0nNyKa
    Na, egész jól összeállt a failhunter

• j0nNyKa
    Igen, meg van jelölve. Egészen pontosan úgy néz ki, hogy ha egérrel mész rá egy válaszlehetőségre, akkor mutatja a rossz / jó válasz ikont, ha billentyűzettel navigálsz a válaszok között, akkor nem. Ez inkább a hardcore RP playereknek lesz jó gondolom.
  • Boncmester
    Alapvetően a játék szempontjából úgyis mindegy, melyik választ választja, max másik irányba kell mennie, nem? A jó és rossz válaszoknál pedig meg lesz jelölve, szóval ez sem gond, ha jól sejtem?
  • j0nNyKa
    Majd ha vidámkodni akar, Jeff kirakja, mint macskát. Perpill kérdezett egy tök normális dolgot, amire kapott is (2) normális választ, nem értem, minek húzni. Hagy döntse már el, hogy akar-e szótárral játszani. Nem azt kérte, hogy TE megértsd, hanem hogy mondjunk véleményt.
  • Warden
    Gondolom a kötelező védoltásokon már túl van.Mi a manó ebben az oltás?A wowban sem értettem azokat akik ugy játszottak évekig hogy egyetlen egy quest szövegét sem olvasták el.Igaz ott csak két választási lehetőség volt vagy elfogadja a questet vagy nem.

Egy történetalapú játékban meg ahol nem olyan questek vannak hogy hozzál 12 medvefület meg 8 farkaslábat mi a manót fog csinálni?Mindíg megkérdez valakit hogy ha az egyes opciót választja az hogyan befolyásolja a karaktere alakulását?

Mielött pedíg teljesen vértestvéredé fogadod, ismerős arc a wowtopikból ott is szerzett pár vidám percet, itt is fog.
  • j0nNyKa
    mindenféle infó összeszedegetve