60901
-
Ezt a nem veszed meg, ne vedd meg, ne játsszál vele stb. ajánlást már kb. ezerszer elsütöttétek itt (meglehetősen primitív dolog), de azt kell mondjam, hogy nem fogom azt csinálni, amit ti akartok rámkényszeríteni. Szabad országba élünk, azt csinálok, ami jólesik. Nem szeretem ha rögtön azzal jönnek, hogy mit NE csináljak. Éppen olyan jó az én pénzem a BW-nek, mint a tiétek. Hmmm... Ki hitte volna?! -
Boncmester #8602 Tudom, hogy mit írtál, de a BW single és multi játéka között nem annyi a grafikai eltérés, mint egy Dacia és egy Ferrari között. Ez kb olyan volt, mintha a Bad Company 2-t hasonlítottad volna össze grafikailag a Civ 2-vel. Ezért írtam olyan példát, ami közelebb áll a valósághoz, és szemléletesebb.
Azon vitázunk, hogy te kétségbe vonod, hogy nekem/nekünk tetszik a grafika, és szerinted hülyék vagyunk, mert nem nyáladzunk itt idióta módjára (mint te), hogy miért nem úgy néz ki a játék, mint a Transformers 3 speciális effectjei.
Amúgy a másik leírásban pont jól megfogalmaztad, h a mai filmeket is azért csinálják látványosra, hogy nagy embertömegeknek el lehessen adni. Azoknak, akik csak erre mennek, mert ez könnyen emészthető, mint a popcorn. Viszont a mai filmekben meg story nincs, évi 1 kivételtől eltekintve pl, ezért nem is nagyon nézek új filmeket, csak régebbieket. Ízlések és pofonok. -
77 hozzászólás..
Mi történt, megjelent?
-
Már írtam, hogy játék közben felőlem 2 pixeles pálcikaemberek is lehetnek (aki úgy szereti annak). Beszélgetés közben, közelieknél viszont legyen minőségi a kari, oda nem kell "lagmentesség". :D -
Vagy, ha meggyőztök, akkor azért is nyújthatunk be petíciót, hogy legyen szarabb a játék garfikája, mert a tartalom a lényeg és így elvész, nem tudunk rá koncentránli. SŐT a cut-scene-eket és beszélgetős részeket is VEGYÉK ki a picsmagba! Punktum! ÉS akkor ha már a WoW-nál is két nagyságrenddel randábbra silányítják a kérésünkre, már lehet majd vele 23,56859 évig is játszani, hiszen a grafó+tartalom ócseny időtáló lesz! Ojvé! Benne vagyok? (not) :DDDDDD -
Boncmester #8598 Jó, akkor leírom még érthetőbben, mert látom, nem megy neked ez.
TARTALOM > GRAFIKA egy MMO esetében.
Még egy dolgot behozok a képbe: TARTALOM > LAGMENTESSÉG > GRAFIKA.
Minél jobb a grafika, annál nagyobb lesz a lag, ha sok játékos van egy helyen, és annál inkább csak egy szép képregényt nézel, folyamatos játék helyett, és annál inkább anyázol.
Ha meg tudják csinálni, hogy olyan legyen az egész, mint az átvezető videókban, akkor csinálják, de a mai technika ellenére sem lenne ez kivitelezhető, plusz annyi grafikus kellene hozzá, hogy 2 év múlva se jönne ki a játék.
De amúgy meg tök8, ha neked nem tetszik, nem veszed meg, mondtam már, senki nem fog sírni miattad. -
Logan volt és F40, nem pedig F40 meg Maclaren vaze. Ne forgassuk már ki a szavaimat. A BW szingli és eközött a multi játéka között pont egy generációnyi garfikai fejlődés van RÁNÉZÉSRE is. Ebben azért remélem egyetértünk, merthogy tény. Ezért nem is igazán értem, miről vitázunk tulképpen. -
Szerintem meg te nem fogod föl. Nem szükséges, hogy minden feltétlen szar legyen kinézetre, de jó legyen tartalomra. Lehet szép IS és jó IS. Amíg ezt nem fogadod el, addig zsákutcában vagyunk.
Lehet, hogy a kinézet 4 hetet jelent és a tartalom 4 évet, de azzal a 4 héttel is rengeteg előfizetőt és alapjáték megvevő emberkét lehet nyerni ám. A filmeket is azért csinálják látványosra, hogy még nagyobb embertömegnek el lehessen adni.
Ezt most BŐNYÁLLAL elviszi az SW mánia, amivel jarjaros bögréket is el lehet adni a kínai piaci ár 100x-osáért (tapasztalat), de kíváncsi vagyok, ha nem SW lenne, hanem egy semleges, még ismeretlen franchise, akkor is bevállalnák-e ezt így... -
Boncmester #8595 Nyilván senki nem mondja, hogy a logan jobban tetszik neki, mint az F40. De pl az összehasonlíthatod mondjuk az McLaren MP4-12C-t a Ferrari 458 Italiával, mint ahogy pl a Top Gear 17/3-as részében is tették, és bár a McLarennek jobbak a mutatószámai és a körideje, attól még tetszhet neked jobban a Ferrari. A tények ellenére, hogy a másik elvileg "jobb" autó. -
Skacok tegye mindenki a szívére a kezét, azért van némi igazság abban amit mond! A gond csak az, hogy tenni ellene úgysem tehet semmit hogy szebb legyen a graf! Esetleg ha meglátogatod a Bioware székházat és benyújtassz egy petíciót!
-
öcsik kussoljanak
utcán is fel kell lépni az okoskodó fiatalok ellen, itt is -
Boncmester #8592 És azért, mert ő új reg, automatikusan ne szólaljon meg, mert úgysincs igaza? Honnan veszed, hogy nem ezerszer okosabb, értelmesebb, öregebb mint te, vagy csak simán más a véleménye? Az is baj? -
Boncmester #8591 Neked elgurult a gyógyszer.
Mondok egy példát: pl ott volt a Rizikó nevű társasjáték, kis háromágú meg ötágú műanyag figurákkal. Rohadt jó kis játék volt, és az a mai napig.
Ezt fölújították Risk néve, és kapott szépen megformált lovacskákat meg ágyúkat figurának. Jobb lett tőle? Nem, egyáltalán nem. Nem az volt a lényeg.
Én örülök, ha egy játéknak szép a grafikája, de nekem nem a grafika ad el egy MMO-t, hanem a többi dolog, amiket egyébként sokkal nehezebb jóra megcsinálni. A szép grafika miatt játszod 2-4 hétig, a jó tartalom miatt meg 2-4 évig. Ha ezt nem fogod föl, akkor nagyon tudlak sajnálni. -
Te gondolkozz, hamár. HA neked JOBBAN tetszik a Logan, mint az F40, akkor szimpla "hülye" vagy, az nem ízlés dolga. A Logan max. akkor "tetszhet" neked jobban, ha gazdasági megfontolásokat is elővezsel, az meg már nem "tetszés" dolga, hanem szimpla érdekházasság... :DDD -
Sry, már összekevertelek egy pillanatra a másikkal, aki tényleg újreg (ez a hátránya, ha ezren esnek egynek :D), de javítottam, amint észleltem a zavart az erőben. :DDD -
Boncmester #8588 A különbség tényleg van, de hogy kinek melyik tetszik, az ízlés dolga. Gondolkozz már, mielőtt leírsz vmit :) -
mgerihun #8587 /popcorn 
Szerintem szép a grafikája, jó a megvalósítás, tetszik ez a stílus is. Nem meseszerű, de nem is realisztikus. Van sok szép grafikával megáldott game, egyszer végigfutsz rajta, hú meg há, de többet elő sem veszed. Parasztvakításnak hívják. Nem tudom hova kell ennél jobb grafika egy MMO-ba. Ha MMO-t vesz az ember a grafika az utolsó kb ami alapján megveszi. -
Óriási tévedésben vagy. Ha sima grafikabuzi lennék, akkor nem játszanék PSP-n és PS2-n mind a mai napig ősi RPG-kkel. Sőt nem toltam volna vagy egy évig Shakes&Fidget-et és sorolhatnám még.
Fel nem foghatom, hogy szerintetek miért az a szemét, aki szeretne 2011-12-ben a technológiai szintnek megfelelő grafikát látni egy olyan projektnél, ahol ISTENTELEN mennyiségű pízt költöttek grafikusokra és zenészekre.
Szóval ha jobbat akarok, hülye vagyok. Értem. menjünk géprombolni, nosza... -
Boncmester #8585 Ez az újreges beszólás neked valami mániád :) Mondjuk látom, azóta módosítottad, de akkor is, aki csak tegnap regelt mondjuk a fórumra, annál te tuti okosabb vagy? :)
Vágom, hogy anno (majd 2 éve) az 5870 volt a legbrutálisabb kártya, de akkor is ez kb arra volt jó, h a Crysist fullon futtasd vele, és minden más játék maxon futott a fele annyiba kerülő kártyákon is, szóval egyszerűen nem érte meg senkinek megvenni, akinek nem volt fölös 100+ ezer forintja videokártyára. -
Érts már meg, hogy ilyen lesz és kész. Nem tudsz változtatni rajta. De ha akarsz akkor protestálhatsz úgy, hogy nem veszed meg a játékot. Sőt ezzel még nekünk is jót fogsz tenni... -
Olavss má vissza pár hzszt. pls. -
Most ez egy önvallomás??? Neked jó a szar grafika is, ergó nem is fognak jobbat csinálni az OLYANOK miatt, mint te, meg a többi okos itt. Ha te kanállal zabálod pl. a szart és meg is köszönöd, azzal NEM kedvezel a fejlődésnek, a kiadók meg döglöttre keresik magukat. Remélem így már érthető?!?? (bocs ha durva voltam, de próbálom érthatővé tenni, hogy magatok ellen dolgoztok)
Akinek elég volt a loavskocsi, az nem akart vonatot, akinek a vonat, az nem akart repülőt és így tovább. Értem én, nem probléma, csak nem helyes. Miért akarunk visszamenni a múltba?!?!? -
Ha meg csilivili graf lenne és 10 ember felett a képernyőn elkezdene szaggatni, akkor meg az lenne a baj... -
Különben az ilyen grafika buzik az elsők akik lelépnek a játékból mert nem tetszik nekik,remélem téged se fogunk soáig látni ,max forumon még 1 év után is oltod az észt,hogy azért hagytad abba 1 hét után,mert szar volt a grafika -
Ezzel nem értek egyet, mert egy jól optimalizált grafot agyba főbe lehet butítani, levehetsz mindent low-ra textúrák, shadow, élsímítás stb. a felbontást akár 800x600-ra ha csak azt bírja a géped, és akkor egy gyengébb gépen is szépen fut a játék. -
Jó, hogy nem olvassátok el amit írok, de van róla véleményetek. MÁR leírtam, hogy semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen konfigjuk lesz a játékosoknak (pláne, hogy ez MOST lenne csak igaz). A grafika könnyedén skálázható a legbéndzsább MMO-ban is. -
Nem csupán ízlés dolga, ebben tévedsz. Nézz meg egy modern, akár BW RPG, vagy RPG szerű gammából egy ilyen közelit, meg ezt és rájössz, hogy ez bezony ízlés dolga. Önmagáért beszél a kettő. A tények-tények, a polygonszám tény, a textúra tény, az animáció/mocap tény, a lipsync tény, a háttér tény stb.-stb.
Te is tisztán látod a különbséget egy Dacia Logan, meg egy F40 között, nem ízlés dolga, mert VAN. -
Boncmester #8576 Hát pl induljunk ki abból, hogy a WoW-nak annak idején sem számított már jónak a grafikája, amikor megjelent, mégis baromi sikeres lett. STO-nak meg pl gyönyörű grafikája van, mégis bebukott.
Szóval lehet, hogy jön pár ilyen Sir Quno szerű észlény, akik nekiállnak oltogatni a grafikát mindenféle fórumokon, és ők nem játszanak ezekkel az MMO-kkal, de a többséget láthatóan ez nem érdekli, ahogy pl engem sem.
Nézd meg pl a LoL-t. A grafikája alig jobb, mint a Warcraft 3-é, mégis esténként több tízezren-százezren állnak sorba, hogy bejussanak a szerverekre, csak európában. Mivel a játékmenet baromi jó. -
Nem véletlenül kéri el a knofigodat béta tester jelentkezésnél ,gondolom leszürte,hogy az átlagnak milyen gépe van és arra lőtték be körülbelül a grafikát,hogy minél többen megvegyék, ez is csak üzlet -
Boncmester #8574 Én nem azt mondtam, hogy a kettő kizárja egymást, hanem azt, hogy a tartalom elsődleges, a grafika meg másodlagos egy ilyen játéknál. Amúgy meg nekem tetszenek a közeli jelenetek is, szóval az, hogy neked nem, kizárólag ízlés dolga. -
"Egy MMO sikere egyáltalán nem a grafikán múlik"
Ehhez képest ha bejelentenek egy mmo-t picit átlag alatti grafikával akkor egyből megy az oltás.
Ez most nem személy szerint Neked szólt csak úgy általánosságban. -
Itt nem arról van szó,hogy nem szeretjük a szebb grafikákat , hanem,hogy itt rinyálsz már fél órája,hogy milyen fos lesz a grafika, ami szerintem senkit nem érdekel, ne játsszál vele ha nem fog tetszeni ilyen egyszerű. Másoknak sokkal fontosabb a játékmenet és nem a grafika az első. -
MIKOR vettem ezt a kártyát nagyságrenddel gyorsabb volt bárminél és még csak hasonló teljesítménnyű DX11-es kártya sem volt a piacon. -
De miért hiszi mindenki (te is), hogy a "fotorealisztikus", de legalábbis minőségi, korszerű grafika és a jó játékmenet kizárja egymást?!?! Ezt ki mondta nektek? Átmosták az agyatokat egy titkos földalatti létesítményben, vagy mi?
Akkor most már fix, hogy egy nő vagy szép, vagy okos, nincs átmenet (még sok-sok pénzért sem)??!? :DDD
Alapvetően és is a tartalmat kedvelem, de ha SZÉP is, nem tiltakozom. A kettő nem függ össze egy játékban, ezt csak el akarják veletek hitetni!
Egy film is lehet szép, modern, látványos ÉS tartalmas. -
Boncmester #8569 Akkor nem fogsz játszani SWTOR-ral, csak más, csilivili játékokkal. Tegye föl a kezét, aki sírni fog emiatt! :) -
Boncmester #8568 Ja, az meg a te hülyeséged, ha 130K-t adsz egy olyan videokariért, aminél 10-15%-al kisebb teljesítményűt kapsz kevesebb, mint fele annyiért, úgy, hogy mellesleg mindenki tudta, hogy 1-2 játék kivételével nem tudja kihasználni semmi azt a kártyát a következő pár évben.
-
Ebben megint egyet kell értenem! A nagyfelbontású gameplayeken azért látszik hogy ez a graf azért hagy némi kívánnivalót maga után 2011-ben, még akkor is ha ez egy mmo!
-
Boncmester #8566 Játsszál Battlefield 3-at, azt csókolom. Egy MMO sikere egyáltalán nem a grafikán múlik, ezt már milliószor láthattuk. Ennyi erővel azon is rinyálhatnál, h miért nem pucér csajok vannak az intróban, kb ugyanannyira lenne helyénvaló. Nekem tetszik a grafika, egy MMO-tól nem is várok többet, sőt, kevesebbel is beérném. A játékmenet legyen jó, ne fotorealisztikus grafikával próbáljanak meg elkápráztatni. -
Amúgy nem azt mondta itt pár tájékozottabb ipse, hogy nem lesznek nagy tömegfájtok, mert nem fogsz sok playert 1 sessionben látni?!
Nomeg a beszélgetős quest részek (á la DA2), na ott minek spórolni a grafóval, hiszen azok kb. cut-scene-ek, röhögve elfut egy lowtech konzolon is 10x ilyen grafóval??? Az oké, hogy a karikat LOD-olják ha messze vannak, meg harc van, de közelről, mikor a fejük kpernyő angyságú, azért lehet oda pakolni részletességet dögivel. Megvannak erre a technológiák (pont a BW-nek is).
Én nem azt mondom, hogy terepen, mikor harcolsz, akkor tolják a 30k polys fejű pofákat eléd, hanem mikor hagyományos bejátszások és beszélgetések folynak. Nagyságrenddel meg tudja dobni a hangulatot, ha szépen ki van dolgozva egy-egy ilyen jelenet. -
"Johnnyka látta a grafikát élőben, te nem" EZ most komoly??? Szóval a nagyfelbontású HD videók alapján, amit más playerek szivárogtattak ki, meg sem lehet saccolni, hogy Johnnyka mit látott "élőben"??!?!?!?!?! :DDD
Látom már, ez valami misztikus techológiai űberszingularitás, amit az én 1xű elmém nem képes felfogni...