SMS játékok a TV-ben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aramir
Nem én mondtam az áfát, ne nekem írd.
Mint mondtam én is úgy tudtam, hogy közel a felét leszedik, mert végülis jövedelem. Amit nem tudtam, hogy ez meg a nyereményadó nem ugyanaz.
Egyébként itt említik e BB-t és a VV-t, és ezeknél is nyereményadót ír a srác, de akkor ezekszerint tévessen:
http://www.nethirlap.hu/forum-mod.php?m=32001

jajj, gyerekek, ne keverjétek már!

pláne ilyen baromságokat, hogy áfa. anyám! (nagyon ritkán? majdnem mindig! a tévék szeretnek minél nagyobb összegekkel villogni, de ezek mind-mind bruttók. ld az áll az alku 50M-ja, vagy a VV 20M-ja)

ha valaki egy nyereményJÁTÉKban nyer kisebb-nagyobb összeget (kapcsoltam, legyen ön is milliomos, tudomisén) (és itt a játékon van a hangsúly!), akkor 40% SZJA, tehát személyi jövedelmadó kerül levonásra a nyereménybõl, hiszen jövedelemjellegû tevékenységre tett szert. a 40% egy feltételezett afósáv százaléka - így, ha a nyertes más, alacsonyabb sáv szerint adózik, akkor a különbözetet (felét, negyedét) visszaigényelheti adóbevalláskor az apeh-tõl.

(vagyis, aki a legyen ön is milliomosba nyer 1,5M forintot, az csak 900ezret kap kézhez)

a nyereményadó az más tészta. azt azon sorsolásokkor kell fizetni, amelyek a szerencsejáték törvény hatása alá esnek. ld. lottó - viszont a szerencsejáték rt., mint az a szabályzatában is megtalálható, átvállalja a nyereményadó kifizetését az állam felé.
Aramir
Hm... Hát most hogy rákerestem a googlen, több helyen is 20%-ot emlegetnek, de az nem áfa, hanem nyereményadó.

Tufa
max az áfát vonják le, de azt is nagyonnagyon ritkán...

Aramir
Te mennyirõl tudsz? <#confused>

Tufa
40%? ugyanmár...

ghost cb
Ha már idézel, akkor a teljeset idézd mert ez is oda tartozik:
"Az átverés? Ott meg mindig elõre megbeszélik valamelyik kollégával, hogy mondja be a tvben a megoldást, mint telefonáló?
Szerintem mindenbe lehet csalást képzelni."

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Aramir
Így tudtam én is, hogy kb a felét leadózod, csak azt nem tudtam, hogy ezek bruttó vagy nettó nyeremények de azért a "jó ha 100e forint lesz" kijelentés egy kicsit durva volt.

Aramir
Tudom, de én a fõnyereményrõl beszéltem. De az a 20-30 ezer sem rossz, csak dühitõ lehet, hogy "már majdnem megvolt" 😄

nyerni nyersz, csak nem a nagy pénzt. pár 10ezret akkor is kapsz, ha nem találod el a jokert. (amúgy érdemes megnézni, hogy pl. a sat1-en mennyivel intelligensebb a hasonló típusú játékok mûsorvezetése)
a szerencsejáték rt. az más.

a tévében (szinte) mindenhol bruttó összeg van - itt biztosan. (ezért jó a tárgynyeremény, azt nem kell leadózni)

a 2M 40%-át lecsippentik adónak, de annak a 40%-nak a felét vissza lehet igényelni az apeh-tõl, ha a kereseted egy bizonyos éves összeg alatt van.
Aramir
Ha olyan szerencséd van, hogy bekerülsz a mûsorba, és vagy olyan okos, hogy a megfelelõ megoldást mond, utánna meg van olyan kurvanagy szerencséd, hogy a 4*4-es mezõn eltaláld a három jokert, akkor nyerhetsz <#vigyor><#vigyor>

Aramir
Hát igen, asszem a lottonál meg a sorsjegyeknél is feltüntetik, hogy adózott nyeremény (gyk a Szerencsejáték RT fizeti a nyeremény utáni adót, vagy valami hasonló). Kérdés, hogy itt is így van-e?

Taranov
Nem hinném, ha megnyered, megkapod, de nem nagyon nyered meg.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Aramir
Nyertél már?

Hixer
Azt persze gondolom senki se tudja hogy a 2 milka amit nyer mire kézhez kapja jó ha 100e forint lesza sok mittomén miféle díj miatt...

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

nem tudja sehonnan, csak irigykedik. a viasaton volt egy másik cég, akik tényleg saját betelefonálókat alkalmaztak, de valamelyik bulvárlap lebuktatta õket. ezeknek felesleges csalniuk a betelefonálókkal, hiszen annyian hívják õket, hogy simán le lehet passzolni a bevételbõl pár tíz vagy százezer forintot.

az azért jelent valamit, hogy a hálózat tévén indultak, és már az mtv-n is nyomják.

a szerencsejáték mindig is magas mgtérülési rátávaL kecsegtetett. ha valaki talál egy piaci rést, akkor meggazdagszik.

Aramir
Ezt te honnan tudod?

Aramir
Ezt a betüsorost nem ismerem. Melyik ez? Amikor vonalakkal vannak összekötve a betük és egy szót kell kitalálni?

Sephi
Van egy betusor. Mindig tobb megoldas lehet es ez a csel mert akor fogadjak el amikor akarjak erted?

Ez itt az atveres.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

ffxi
Rohadék pénznyelõk, nem tudjátok, hogy mennyi bunda van ebben? Néha a saját emberüket rakják be, és az mondjon rossz választ, hogy minket, hiszékeny civileket átverjenek, és mondjuk magunkba: hogy milyen hülye ez az ember és betelefonálunk. S ott a nyereségük! Szemét banda az egész<#boxer>

Fákjúal!

igazad van, persze. egy szóval sem mondtam, hogy nézek ilyesmit, vagy sms-ezek. de valakinek biztos okozott már örömöt😊
inkjább adjanak sok jópofa reklámot mint német adokon, vagy ne legyenek ilyen drágák az emelt dijas sms-ek.. még normál dijasokra se nagony küldök sms-t.....nem hogy 240 ft 😮

ÁZ!

Ezek is idegelnek meg az, hogy az aranycsirkés szavazás is emelt díjjas volt mindenbõl csak pénzt akarak kihúzni

nem értelek. ezt a mûfajt sorsjegynek, nyereménysorsolásnak, tombolának nevezik. beszedik a jelentkezõktõl a pént, és annak egy részét odaadják valakinek. egy sms-sel veszel 160 forintos sorsjegyet, aztán vagy nyersz, vagy nem. lottó, totó, kaszinó. ezek mind a pénzt akarják kihúzni az emberbõl.

azt viszont tényleg nem szokták mondani, de érdemes észben tartani. játszani nem kötelezõ. aranycsirke? volt olyan, aki nézte? még szép, hogy mindent megtesz az rtl, hogy növelje a bevételét, hiszen nyereségorientált cég. (aki kereskedelmi tévét néz, az ne legyen álszent és meglepett, hisz tudja, hogy mire számíthat
Meg van, hogy várnak 4 percet, és végig mondja, hogy "és Ön miért nem telefonál?", "Most nyerhet, csak telefonáljon" stb. stb. közben már tuti egy csomóan telefonáltak.

persze, de ezt mindenki tudja. vazz, szegény mûsorvezetõknek 2-3 órát kellene megállás nélkül beszélni - jóhogy már ilyesmit mondanak😊
DBoy
Ma nyertek az ATVn...
Épp néztem. 😄
a csaj ugy mondta meg az utolsó választ, hogy letelt már 2mp e az idõ mégis odadták a 2 millát neki... :\
most nem jokeres hanem 5 kérdés volt amibõl 4 et kellet megválaszolnia..
sose nézem nem is tudtam hogy ott is van csak az mondta hogy JEHUU ma nem joker van... de télleg egyfolytába nyomják és szerintem a hangjukat szeretik... =)))

Abit KV8-pro | A64 3000+ | 512 MB DDR | Geforce 6600GT Az AMD legyen veled! ;)

Random_
Amúgy ha már el lett cseszve a cím vannak azok a hülye SMS játékok, hogy válaszold meg ezt meg azt és nyerhetsz bármit. Vagy küld el a bármilyen szót és nyerj egy hûtõt tele sajttal. Ezek is idegelnek meg az, hogy az aranycsirkés szavazás is emelt díjjas volt mindenbõl csak pénzt akarak kihúzni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Taranov
Igen, nagyon gáz. Ezek tényleg megfejthetetlenek.
Meg van, hogy várnak 4 percet, és végig mondja, hogy "és Ön miért nem telefonál?", "Most nyerhet, csak telefonáljon" stb. stb. közben már tuti egy csomóan telefonáltak.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Az átverés? Ott meg mindig elõre megbeszélik valamelyik kollégával, hogy mondja be a tvben a megoldást, mint telefonáló?

ó! ezek a hülye összeesküvés elméletek. a legyen ön is milliomosban pedig mindig stábtagok vannak, nem?😊

teljesen real emberek nyerik meg a pénzt. simán megéri az ilyen mûsor, hiszen a telefonkból per adás összejön pár millió forint - abból nem nagy cucc leadni pár százezret.

Tehát 100 hogy nem viszi el a milliókat.

csak minimális az esélye, de szerintem, ha valaki csakúgy nyer 10-20ezer forintot már az is megéri és akik nyernek jól is jön, hiszen nyilván nem a legtehetõsebb réteg telefonál.
Egyszerûen csak dühít, hogy ilyen létezik.

miért zavar?

van pár tízezer ember, aki nyert már ilyen játékokon - (bruttó) 10ezer, 100ezer vagy 1millió forintot - nem beszélve a kisebb nagyobb tárgynyereményekrõl.

akkor tõlük is sajnálod a nyereményüket?
Voltan
Mondtam én, hogy bedõlök? Soha nem hívtam fel õket, hát hülye azért nem vagyok. Egyszerûen csak dühít, hogy ilyen létezik.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Elkezdõtött az RTLe-n meri vagy nemmeri meg még a kezdetleges ilyen mûsorok, na ott tényleg jó volt... aztán újjítani kellet és jött a monopolys és ehez hasonlos társassjáték, bár egy idõ után az se volt rossz...... csak behozták azt ami mostmegy az rtlen hétöznap..... az is valami borzalom 😞

ÁZ!

bigapó
jah, végülis agytornának nem rossz, mivel úgysem telefonálok beee😊)))

The Matrix has you...

ghost cb
És mit gondoltok a TV2-n lévõ betelefonálós délutáni mûsorról? Ott mindig nyer az 1. - mûsorba kapcsolt - telefonáló, vagyis 1-et kapcsolnak csak be, viszont elég sokan telefonálhatnak. Az átverés? Ott meg mindig elõre megbeszélik valamelyik kollégával, hogy mondja be a tvben a megoldást, mint telefonáló?
Szerintem mindenbe lehet csalást képzelni.
Én az ATV-s szarságról azt gondolom, hogy nem az az átverés, hogy nincs megoldás, hanem az a geciség, hogy aki megmondja a jót annak dobnia kell 3 dobokockával vagy ilyesmi. Tehát 100 hogy nem viszi el a milliókat.

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

a viasat kezdte el

nem a viasat kezdte el. egy cég vásárol mûsoridõt tévékben (elõször a hálózat tévén, majd az atv-n, viasaton volt, utána többek között az mtv-n)
ThePartyFace
Pofátlanul kihasznaljak, hogy nem minden ember atomfizikus...
Jogilag nem meriti ki a csalas fogalmat, de erkolcsileg siman!

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

törpokos csinálj wc gurut

http://www.lohere.net - a MagyarChan

grebber
Egyébként ha jól megnézitek a pénzeket mikor pl összekell öket adni akkor nem mindegyik pénz valos tehát azokat is beszeszámolják és persze hogy nem jó.

A másik keressen 3 állatnevet mindeki csak mondja ami eszébe jut pl: zsíráf,bagoj,roka, azt persze hogy nem jó mivel nincs helyesen irva tehát simán van megoldás csak a sok ember nem figyel.

Next PC upgrade: 2022

Na hány háromszög van a képen? 😄

ÁZ!

Aramir
Csõd szélén állnak, valahogy bevételt kell szerezniük 😄

reménytelen
A Hír TV? Hármat találhatsz... <#whatever>
az miért orbi channel?

ÁZ!

Aramir
Akkor az van, hogy átgondolom jobban a feladványt, mert biztos nemjöttem rá valamire, azvan 😄

reménytelen
Ha nem akarod, akkor ne nézd az Orbi channel-t!
Aramir
Na látod, errõl beszélek. Fogalmad sincs, hogy hogy kell megoldani a feladatod, de már ki is jelented, hogy átverés.
Amit te példának felhoztál, ott pl vannak hibás érmék, amit nem kell beleszámolni az összegbe. Persze ez nem látszik, csak ha 20 cm-rõl nézed a tv-t 😄
A többinél is valami hasonló lehet, pl láttam egy olyat, hogy köröket kellett megszámolni, ott pl gondolom én, azokat nem kell beleszámolni, aminek egy része levan takarva, vagy valami hasonló.
Mondom, nem ez a része az átbaszás.

😄DD

ÁZ!

most is megy egy szánalmas mûsor az RTL-n😞😞((
még jó hogy kódolatlan a HBO de most valami szar koncert megy rajta, ha zene kell van viva meg mtv vagy mp3 a gépen

ÁZ!

Most látom már a Hír TV-n is ez megy. Fürdõköpenyt lehet nyerni.

gója! a qrva anyátok add nekem a dzsekidet góóóójaaa! 😄DD

http://www.lohere.net - a MagyarChan

ThePartyFace
Itt az ujabb valasz arra, hogy miert nem nezek tvt😊

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!