111
Titeket nem dühít?
  • PeeTeR
    #111
    undoritoak
  • béricsi
    #110
    nem, bizti, hogy megnyerik sztem is.
    akkor többször is eljátszhatnák ezt (ösztönzésképpen).
    mondjuk azt, hogy mázlija volt a betelefonálónak.
  • winnie
    #109
    Ott is mindig van valaki, aki nyer, csak azt nem tudja senki, hogy a játékmester spanja, és összebeszéltek...

    hiába gyártasz összeesküvés elméleteket, ha nem tudod bizonyítani. gondolom szerinted a lottó ötös nyereményét is beépített embereknek fizeti ki az szrt.

    a cégnek alapjába véve tök mindegy, hogy 200-ból egyszer elviszi -e valaki a főnyereményt vagy sem. így is, úgy is csak töredéke a bevételnek - ráadásul nekik a a jó reklám, ha nyer valaki.
  • Vlala #108
    én már régen láttam ilyet, akor még csak 12-ből kellett. "a múltkor elvitte valaki a két millát" láttál már a piacon "itt a piros, hol a piros" játékosokat? Ott is mindig van valaki, aki nyer, csak azt nem tudja senki, hogy a játékmester spanja, és összebeszéltek...
  • béricsi
    #107
    Viszont mondta az egyik műsorvezető tegnap, hogy szombaton elvitte valaki a 2 millát.
    hát ezt sem gondoltam volna.
    Meg asszem nem is úgy van, ahogy te mondod, hanem 16-ból kell a 3 jokert eltalálni, nem?
  • Vlala #106
    aham, ez az égés, hogy állandóan virít a "2 millió Forint!" felirat, de azt elfelejtették közölni, hogy miután a tényleg csak hasraütés/kb képlettel kiszámítható feladatot megoldod, azután még el kell találnosd 12-ből 3 számot.
    "Nagy cucc, 1:4 az esély.", gondolják nem kevesen.
    Számoljuk ki.
    Az esléyed 12-ből négy szám eltaláláősára, ha a sorrendf nem számít, 12*11*10 / 3*2*1 : 1-hez, azaz 220:1 az arány...
  • béricsi
    #105
    jaja, sztem is :)
  • Aramir
    #104
    LOL :D
    Szvsz reflexből lerakta, mert már megszokta, hogy rossz megoldásokat mondanak :)
  • béricsi
    #103
    most éjszaka meg kitalálták a szögeset, ami már 2-3 napja ment.
    Hány szög van az ábrán? nevü kérdés volt.
    De azt is úgy találták ki, hogy megmondta a műsorvezető, hogy "százhetvenvalamennyi", aztán elkezdték körbelődözni... :)
    A vége volt a slusszpoén, betelefonál egy öreg csajszi (vagy csak morci volt, mert rekedtes volt a hangja),
    - Halló, mi a megfejtés?
    - Mondanám a számot: 174.
    - Igen, igen!! Nagyon jó, gratul...
    - Jólvanakkor. (És lebaszta a telefont)
    Műsorvezető csaj meg:
    - Nehogy letegye, miért tette le? hát még van a Joker játék, halló, halló!
    Jópofa volt, még a nevét sem tudtuk meg, nemhogy esetleg 2 millával gazdagabb lett volna :)
  • Aramir
    #102
    Hah, méghogy nincs megoldás :P
  • winnie
    #101
    hehe, a grammosat reggel kitaláltak: 3503 volt a válasz a számokat és a 'g' betűket is össze kellett adni.
  • Aramir
    #100
    Nemtudom, ez több mint egy éve volt, ha jól emlékszem, persze biztos van olyan is, amit te mondtál :)
  • Vlala #99
    akkor ez már újabb keletű, II. szintű átbacás :-)
  • Aramir
    #98
    Tévecc, én régebben próbáltam hívni őket, persze nem találtam el a szerencseszámot, megis mondta, hogy mi lett volna, visszahívtam, persze akkor már hiába ütöttem be azt a számot, másik volt.
    Azóta nem játszok ilyeneket :D
    Illetve van amikor csak simán közli egy autómata, hogy sajnos nem nyert, aztn bontja a vonalat. Ez a sorsolásokkor van, ezt néha említeni is szokták a műsorban. Gondolod, hogy másodszorra kisorsolna téged az autómata? :P
    Egyébként miért járna bevétel kieséssel? A kettő hívás akkor is megvan, ha nem napi szerencseszám van, sőt, ha nem ugyanaz a szám mindig, akkor még talán többször is felhívják őket ("na most, na majd most, mostmár tuti eltalálom" :D ).
  • Vlala #97
    Nem, az napi szerencseszám, különben elvenné az ember kedvét, ami bevételkieséssel járna. Elég nekik, hogy 600 Ft-ról húznak le 240+ÁFA helyett...
  • Aramir
    #96
    Arról nemis beszélve, hogy a második hívásodnál már valószinüleg a gép újra választ random egy másik szerencseszámot :D
  • Vlala #95
    loller.
    sztem nem is élőben megy, egy pici csúsztatás (elég 1 perc is) biztosan van benne, mert minden telefonálás értelmes (ez nem igazán jellemző kis hazánkra.) Egyesek úgyis feláldoznának még egy hívást, csak hogy leanyázhassák a műsorvezetőt :-)
    A poén az egészben, hogy 1/10 esélyed van arra, hogy 240+ÁFA legyen a hívás. Az első hívásnál ugyanis kéri a gép, hogy add meg mai szerencseszámukat. Ha ezt nem találod el, csak Neked elárulják, mert szimpatikus a hangod. Erre aztán önelégülten újra hívod őket, és általában későn esik le, hogy ez egy újabb 240+ÁFA-ba kerül...
  • Voltan
    #94
    Nincs rá idejük szerintem. Bár mondjuk megoldás említése nélkül azért be lehetne szólni nekik, de hát nem ér meg az egész 240 Ft pluf ÁFA-t.
  • winnie
    #93
    vaz. ma reggel is és tegnap is esküszöm ugyanaz az ábra volt, a kérdés: "hágy gramm van az ábrán?" - végülis 0 volt, mert 3 helyre 'g' volt írva meg számok. persze röpködtek az 1650 és 2500-ak:) (a legviccesebb az egészben, hogy zsinórban háromszor mondták, hogy 1650. azt hitték, hogy harmadikra eltalálják?:) tudom, hogy nem nézik folyamatosan az adást (fater felébred, szem kinyit, "jé ezt tudom", telefonás. oké. de nem fér bele a kicsiny agyába ilyenkor, hogy az evidens megoldást nem ő fogja először belenyögni az éterbe? hogy talán már más is próbálkozott vele?

    amúgy érdekes a dolog, gondolom voltak negatív tapasztalataik:), de a telefonálót AZONNAL kikeverik, amint válaszol. régen biztos beszólogattak meg ilyesmi. én csak azon csodálkozom, hogy senki nem anyázik.
  • Vlala #92
    tegnap: hány kör van a képen? majd' betelefonáltam, hogy kib... sok. Esetleg egy sem, mert mind ovális, az egyik mérete 1 mm-rel nagyobb a másiknál.
  • Voltan
    #91
    Igen, jók azok az állatnevek. Kb. ilyen két éve felfedezett mélytengeri egysejtűek nevei, amikről először a Scientific Journal múlt havi számában írtak. Kösz szépen. Találd ki öreg. LOL
  • Aramir
    #90
    Na jó, mostanában már nem nézek ilyeneket, de pl a pénzérmésre, háromszögesre meg a hasonlókra nemhiszem, hogy több válasz is létezne.
    Bár ezen a "hány kék van az ábrán" én is meglepődtem :D Vajon mire gondolhattak? Hány árnyalat? Hány kék ojjektum van az ábrán? Vagy mi? :D
  • béricsi
    #89
    pl. az egyik csávó most már egy éve az rtl kész átverésébe küzdötte fel innen magát.)

    Így van, régi szép idők, akkor még voltak ott jó műsorvezetők. :))
    Az a csávó kész volt... Éjszaka a viasaton nyomatta legtöbbször (bár láttam a Hálózaton is), és őrültködött nagyokat. Amúgy akkor még láttam olyat is, hogy megnyerte valaki a Jokert, ez a csaávó meg majd szézszedte a stúdiót, olyan happy volt. :))
    Más kérdés, hogy akkor még 9 mezőből kellett megtalálni a 3 Jokert, nem 16-ból.
    Ez is LOL, mert rájöttek hogy akkor néha valaki beletrafál, most már "szerencsére" ettől sem kell félniük. :)

    Most akkor van jó válasz, vagy nincs? Magadnak mondasz ellent :)
    Pont ez a poén, sokfajta jó válasz létezett jelen esetben, mert többértelmű volt a kérdés, sőt most már egyre több ilyennel találkozok. Szal ha valaki abba trafál bele, amire ők gondoltak... (ha nem volt érthető)
    Egyébként nem tartom magam nagy észnek, de én is inkább azért nézema műsorokat, pl. néha ezeket is, hogy átlássam a dolgokat, az összefüggéseket megtaláljam. Ha így nézne mindenki TV-t, biztos, hogy senki nem telefonálna be oda.

    A 3 állatnévvel kapcsolatban, meg annyiból egyetértek, hogy el lehetne találni, ha ismernénk azokat az állatokat.
    Őszintén megmondom egyetlen állatnevet nem találtam eddig még benne (a goján, az emún, a hodon, meg a sziráfon kivül :D)
    Talán azért, mert nem véletlenül olyanokat választanak ki, amiket még a National Geographicon sem látsz :)
    Szal egyenlő a nullával azok száma, akik esetleg mind a 3 ritka állatnevet tudják.
  • ffxi
    #88
    És most már rádión keresztül működik ez a szarság, pl.: danubius 20órától, ugyan ilyen típusú kérdésekkel és az a utálatos Világi P. vezeti nagyon unom a fejét. Legszívesebben le-ém
  • winnie
    #87
    nem mondok okosat, mert nem láttam. amúgy el kell ismrnem én reggel erre ébredek, miközben kómázom a tévéből a vv-s marcsi anyáz, hogy miért nem telefonálok:) (szerintem nagyon érdekes látni, hogy ki tehetséges és ki nem a műsorvezetők közül. ki primitív és ki nem. ez tipikusan a média legalsó foka - innen kell elkezdeni a szamárlétrán való lépkedést. pl. az egyik csávó most már egy éve az rtl kész átverésébe küzdötte fel innen magát.)

    nemtom, de ha láttam helyes megfejtést, akkor általában mindig jött utána másik - viszont az elég mocsok (de anyagi szempontból baromira megtérülő) találmány, hogy tényleg olyanok a kérdések, amiket nem lehet megválaszolni. (az persze a surmóság netovábbja, amit béricsi is említett (amellett, hogy érthető is), hogy ha nem találják ki, akkor nem mondják meg a helyes megoldást. a játékok nagy része egy össznépi "gondoltam egy számra 1 és 1000 között" - ha véletlenül eltalálja valaki, akkor hirtelen gondolnak egy másikra. az egyetlen, ami eltalálható, az a 3 állatnév a táblázatban (helyesírni még tudok:) - de itt is szivatnak tök ismeretlen állatnevekkel, meg olyannal, hogy cica, blöki)

  • winnie
    #86
    , a retekklub is a 0681320320-ból fizeti a győzikesót

    a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. egyik műsor sem rtl gyártás, mindkettőt külsős cég csinálja - két teljesen különböző cég.

    de ezzel csak azt érik el, hogy egyre kevesebben fognak tévézni.

    mégis egyre többen nézik. nincs konkurencia.
  • Aramir
    #85
    Egyébként nem értelek titeket, egyszer az a baj, hogy túl könnyű a kérdés ("mejjik a mosógép? a. hűtőgép b. mosógép c. adidas", és társai tipusú kérdés), egyszer meg az a baj, ha nehéz a kérdés?
  • Aramir
    #84
    "sose lesz jó válasz, hacsak nem véletlenül valaki beletrafál"
    Most akkor van jó válasz, vagy nincs? Magadnak mondasz ellent :)
  • Aramir
    #83
    Nemlehet, hogy a kék árnyalataira gondoltak? :P
  • Voltan
    #82
    Teljesen egyetértek. Ez a "Hány kék van az ábrán?" azért eléggé LOL...
  • béricsi
    #81
    hidd el, az okos nagypapi biztos, hogy a kocsmába költi el, mert tudja, hogy ez nem nyerő :)
  • béricsi
    #80
    ja még azt el kell mondanom, hogy egyszer nem telefonáltam még be,
    de néha leragadok, mert érdekel, hogy tudom-e a helyes választ.
    Nem tartom magam hülyének, szal sokmindent észreveszek, amit más nem, de amikor az okosok is betelefonálnak, és megmondják azt a választ, amire én is gondoltam, és nem jó, akkor elgondolkozik az ember, hogy a kérdést simán lehet többféleképpen értelmezni, szal sose lesz jó válasz, hacsak nem véletlenül valaki beletrafál.

    Mondom, ez kb 1 hónapja van így, régen ugye az működött, hogy volt valami egyszerűbb, bonyolultabb kérdés, aztán a végén sorsolt a gép. Most majdnem mindenki adásba mehet és tippelhet, ami még ösztönzőbb, mert nincs sorsolás, több a telefonáló ennek hatására, de a helyes válaszra senki nem jöhet rá.

    no mindegy
  • Vlala #79
    mire megy el a kisnyugdíj... inkább a kocsmában költené, az sem jó, de legalább visszajön :-)
  • béricsi
    #78
    figy, nem kell érteni, nekem is a hócipőm tele van ezzel,
    direkt néztem, mostanában már lehet átverésnek nevezni, hiába winnie nem úgy hívja.
    Most már úgy teszik fel a kérdést, hogy ne lehessen egyértelmű választ adni rá. Rendzserint nem is találja el senki, nem is mondják el a helyes megfejtést, hanem mennek tovább a köv. játékra.

    Tegnap is ilyet láttam, ez volt a kérdés:
    "Számolja meg, hány kék van az ábrán!"
    Volt egy ábra, benen kék gömbökkel, benne egy verssel, amit sárgával és kékkel írtak felváltva, és néha a versben is szerepelt a kék szó.
    na most mi az, hogy hány kék van az ábrán?
    Kék nevű szó? kékkel írt szó? kék színű gömb? Az ábra kék színű kerete? vagy mi? ez totális átverés, semmi más, ilyen kérdéseket.
    Mert oké, régen volt a "számolja meg, hány négszög van az ábrán, ilyesmi, ehhez logika kell, na meg némi visszaemlékezés matekórára, mert ott mindenki kapott biztos ilyens zorgalmi házikat.

    A másik kérdés tegnapelőtt:
    "Számolja meg, hány szám van az ábrán.
    Volt egy időjárásjelentés szövege, abban írtak számokat, pl. 5 fok várható,
    meg a szavakban is megtalálhatóak voltak a számok, pl. Hatvanban 10 fok alá süllyed a hőmérséklet.
    Semmilyen válasz nem volt jó rá, se csak a számok, sem csak aa betűvel elrejtett számok, sem a kettő összege, semmi.
    Szal ez kőkemény átverés, semmi más. Mostanában nem taklálja el senki a feledatokat.
    Aztán a végén benyomnak mindig egy gyors játékot, rakja sorrendbe a betüket, de 99 szlon hívhatbnak minket, és a 10-es a nyerővonal...
    érdekes módon az adásidő utolsó percében találja meg mindig valaki a nyerővonalat, se előbb, se később.
    Átverés ez is, mert csak akkor szabadítják fel azt a vonalat.
    Na erre mondjon frappánsan winnie valamit.

    Szal most már sajnos átverés, és a sok öreg embert verik át ezekkel.
  • Vlala #77
    én már nagyon sok mindent nem értek, megyek vissza a tojásba
    [majd máskor megszületik]
  • béricsi
    #76
    ha egyre kevesebben tévéznének, akkor nem lenne ilyen műsor.
    éppen azért van, mert nyereséges, értsétek meg.
  • Vlala #75
    (Aramir: szentigaz :-D)

    Értem, a keritévék ebből élnek, a retekklub is a 0681320320-ból fizeti a győzikesót, de ezzel csak azt érik el, hogy egyre kevesebben fognak tévézni. Tudom, a pénz beszél, de azért hagyhatnák a kutyát is ugatni.
  • ffxi
    #74
    Vonalas telcsinket,amikor be lett kötve, már akkor szavaztam a 81-es és 90-es körzetszám letiltását Nem bántam meg
  • Aramir
    #73
    Fogd fel úgy, hogy ez egy szerencsejáték :P Elvégre ezek nem művelségi vetélkedők :D
  • Aramir
    #72
    LOL! :D