5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
HUmanEmber41st #461 Kellene ide 1 Jehova tanuja...na ő majd megmagyarázna mindent..
Azt pl kipróbálta-e már valaki, h az Újszövetségből kiírja csak azt, amit Jézus mondott???
Kb 4 kézzel írt oldalt kapnátok..szerintemez marha kevés 3 év prédikálásaiból.. -
#460 Sör? Valaki sört emleget? [beleszagol a levegőbe]
^^ -
Takezó #459 há jó volna már újra felpörgetni pl ezt a tápigot ;) meg különben is: egy jó arccal kevesebb így : o meg egy sörrel -
#458 Még nem. :)
Azt ne mondd, h jó volna. :)
De időnként már leszek valszeg. -
Takezó #457 tényleg, most ez már a visszatérésed? ^^ -
#456 Nefogdrámplíz. :) -
Takezó #455 jah, mivel nem vagy itt :o -
#454 Na látom, meghalt a Biblia átértelmezése topikk... -
#453 Istenemre mondom, neeem... -
HUmanEmber41st #452 Eltűntél ???? vagy mi ??? -
Takezó #451 remélem akkor ennek hatására megtértél -
#450 illetve ilyen... -
#449 ez csak egyszer van ezer évente :D -
Takezó #448 hm, mingyá megnézem, hátha én is találok benne :Ð -
#447 De jó a stuff. Másodszori belelapozásba találtam egy kétszáz forintost. Lehet hogy itten csoda törpént? :O -
Takezó #446 hát igen, sokféleképpen lehet értelmezni a stuffot :Ð -
#445 Érdekesek ezek a Jehovások
Hogy mért is: Miben hisznek Jehova tanúi? (a lap közepén van)
És hogy mért is linkeltem be a Biblia értelmezése topigba.......? -
#444 Ez nem evidencia. :) -
HUmanEmber41st #443 Erről már annyi könyvet írtak, én igazán kíváncsi vagyok az álláspontodra.
Te hogyan jutottál erre??? ( könyvek, élmények stb.. ???? ) -
#442 a lélek halhatatlan, a tested nem :) -
HUmanEmber41st #441 bővebben ? -
#440 van is :) -
HUmanEmber41st #439 sorry, kicsit sok "l" került a szóba.. -
Takezó #438 az milyen? nem lehet hallani? :Ð -
HUmanEmber41st #437 No ha van feltámadás, akkor kellene lennie hallhatatlan léleknek is.. -
#436 nincs téma... -
#435 -
HUmanEmber41st #434 Namivankihaltunk???? -
HUmanEmber41st #433 thx -
#432 Igen.
A zsinat és a lélekvándorlás témáját boncolgattam már itt is és a Jézus topikban is. Viszonylag részletesen. Itt a 385-ös és valahol utána.
A feltámadás jelen van az ószövetségben is, a túlvilágot nem ecsetelik ott, leginkább csak Seolként emlegetik.
Talán legismertebb ósz-i utalás a feltámadásra: Jób könyve 19;25
A feltámadás ténye tehát ott van az ó és új szövetségben egyaránt, a mikéntje kikövetkeztethető, de az akkor kapott testről és egyebekről nincs határozott kijelentés. Nem is szükséges, mert a Biblia tanításai leginkább arról szólnak, h mit kell tenni az embernek az élete során.
egyelőre ennyit. :) -
HUmanEmber41st #431 # 411 re is válaszolnál Robert ?
THX -
#430 Engem meg fel. :D -
#429 Mt. 22:23-30 -
#428 Persze, h nem igaz. :)
Jánosunk evangyéliomának az nyolczadik fejezetje. -
Takezó #427 -
motorolanokia #426 Vannak olyan dolgok, amiket a Biblia nem jelentett ki, tehát nem tudhatjuk. -
djukel #425 Ez a Feltamadas cucc, hogy fog tortenni? Szerintem borzalmas problemak vannak vele. Ki milyen alakban tamad fel? Gyerekkent, felnottkent, oregkent? Vagy amilyen allapotban meghalt? Ha mindenki felnottkent tamad fel, hogy ismerem fel engem a nagyanyam aki csak gyerekkent latott? Es forditva. Ha mind a ketten egyforma eletkorban vagyunk, lehet hogy a nagyanyamba leszek szerelmes es le is fekszem vele? Brrrrrrrrrrrr. -
Takezó #424 "Az én fülemnek úgy hangzik, hogy az emberölő, az nem egy emberi lény. Gyilkos pedig az az ember, aki embert öl."
Egy apró segítség:
Gyilkos - ÉKSZ, 2. kiadás, 1975 (azóta változhatott akár:Ð) - Aki, ami gyilkolt. Szal nagyjából semmi különbség a kettő között, de legyen rá büszke, h ő emberölőnek fordítja, és nem gyilkosnak.
Mellesleg a zsidók soha nem hívták az "Istenüket" attyuknak, hanem Jahwe és El Shaddai-nak. Viszont El Shaddai az a Seitan volt, a letaszított angyal! (shaddeim = letaszítítás, El = nagy angyal. Az El gyakran tévedésből Istenre lett fordítva. Az ó orientális írásban az "Il" jelent Istent."
El = Isten, Shaddai =Mindenható, ennyit erről.
-
Takezó #423 megharagszol, ha nem válaszolok egy olyan ember hozzászólására, aki a "különbséget" "külömbségnek" írja?:)
"Jól tudod. Az egyház is így tanítja, csak épp Jézusnak volt más véleménye. Ő nem gyilkosnak, hanem egyenesen emberölőnek nevezte. (ez a helyes fordítás !) Érződik a külömbség ?"
Hol nevezi Jézus az atyját gyilkosnak, v emberölőnek?
-
#422 egy [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1108932295#1306]másik topikban [/URL] írta ezt a véleményt a #1306 alatt.
késöbb elolvastam az idevágó passzust a bibliában, de sztem sem ez az értelmezése